Scudo Sports

Tour de France 2025

eusport türkiye ekibindeki herkes kıymetli insanlar ülkenin boğuştuğu bu yobazlık cahillik içinde hala güzel şeyler izliyoruz sayelerinde… bu arada pogacar tüketim yaklaşık 6400kalori alıyor

Dosyalar

• IMG_3367.jpeg
    IMG_3367.jpeg
    111,3 KB · Okunma: 37
Scudo
O ekipten daha iyisini yapacak birileri yok şu an, varsa mikrofonu alsın, 3 dilden simultane çeviri yapıyorlar yeri geldiğinde :) Şahsi fikrimdir, önceki yorumlara cevaben yazmadım

İngiliz yorumcuların ve davetli eski şampiyonların girdiği teknik konular ülkemiz izleyicisine tatsız gelir konudan uzak olunca, adamlar yeri geliyor 88 senesinden alıntı yapıyor, ben Tur'da yarışırken diye başlayan :) Üstelik İskoç ve İrlanda aksanlarına alışmak kolay değil :D

eusport türkiye ekibindeki herkes kıymetli insanlar ülkenin boğuştuğu bu yobazlık cahillik içinde hala güzel şeyler izliyoruz sayelerinde… bu arada pogacar tüketim yaklaşık 6400kalori alıyor
Vücut o kalorinin ne kadarını kullanabiliyor acaba 4 küsür saatte? eminim bunun için eğitim yapıyorlardır fakat rakamlar çok ciddi olunca biz normal amatörler için garip geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Cayır cayır yanan bir sobaya , ne atsanız gider, yanar , kül olur.. Bu sporcular, adeta kömürlu, hatta nükleer lokomotif gibi bir şeyler..Bizim en kral uzunumuzun sonunda bile yaktigimiz kalorinin X2 katını alsak , belki anca kendimize geliriz, lakin bu sporcular belki bizim yedigimizin yarısı ile yaptığımız uzunu loop ederler.. sadece Adele değil, beden , sindirim gibi konularda da calisiyorlar adamlar.. Belki çöl devesi gibi su ekonomisi yapan bir biyolojilere ulasmistirlar, hatta her biri kendi maksimumunu veriyorlardir, tur kostuklari her sene..

biz sadece bisikletin teknik kapasitesini veya yol sartlarini düşünüyoruz .. oysa ki işin biyolojik tarafı da var. Yani bisiklet ve yol sartlarini çıkardığımızda sporcudan geriye kalan herşey.. o da beslenme, dinlenme , toparlanma süreçleri , kalp ve damar ile iskelet ve kas sistemlerinin (sıradan sporculardan) avantajları gibi pek çok biyolojik detaylar listesinde de bizden çok çok önderler.. kıta takimlarina giren Türk sporcular ya da olimpiyatlara gönderebildigimiz "1" sporcunun, etap esnasında kazaya karismazsa , yaşadığı en büyük sorunlarin başında, etaba yetecek takviyeleri almaması ya da etabın limitinin çok yükseklerde gitmesinden dolayı , normalde alması gerekenden fazla jel, izotonik vs leri sindirememesi, vücudun bunları isleyememesi.. biz mesela , yulafi büyük turumuzdan önce alıyoruz sanki çok klas bir iş yapiyormusuz gibi ama sindirimi uzun sürdüğünden tur esnasında aldığımız diğer takviyelere yer birakmiyoruz ve körü körüne tokluk hissi yanında zayıf bir karbonhidrat desteği ile kendimizi avutuyoruz.

Bu arada ben de kişisel görüşümu söylemek istiyorum , yorumcular konusunda Sarper beyler ve berkem beyleri kesinlikle çift geçerim.. diğer 2 arkadaş fazla "boş" konuşuyor.. bisiklet dışında herşeyi anlatıyorlar ve biraz lackaya kaçan tavırları beni rahatsız ediyor.. muhtemelen forumdaki yazılarım ya da zihniyetimden dolayı bana engeli basan nice insan vardır ama =D bana ne abi , benim de tahammül etmekte zorlandıklarım var vesselam..

Şimdi TDF yada G'iro da yarışan hiç Türk bisikletçi oldu yada büyük turlarda adını duydunuz mu olduysa beni aydınlatın lütfen gerçekten bilmediğimden soruyorum burdan şuraya geleceğim eurosporttaki yayını eleştiren arkadaşların fikrine saygı duymakla birlikte bu tarz uluslararası organizayonlara sporcu gönderemiyoruz ki yarışları yorumlayacak eski bisikletçimiz olsun...evet bir bisikletçi kadar teknik yorumlarda bulunmalarını bekleyemeyiz keşke olsa ancak ben yayından memnunum açıkçası geçmiş turlardan bilgilerde veriyolar 4 saat nasıl geçiyor anlamıyorum hele trainerdaysam hemencecik bitiyor :hhhhhh:
Gitse de çoğu bisikletçi bisikleti hakkında pek yorum yapamaz. Parkur'a hakim olur vs. ama bisiklet teknolojilerini hobi bisikletçisi kadar takip etmiyor Pro sürücüler. Özellikle bizim ülkede zaten sadece sponsorun verdiği iyi kötü ne varsa ona biniyor. Geçen Pogacar'ın zinciri çıktığında, Shimano servis yardım edince "o an bu sorunu nasıl halledeceğimi bilmiyordum!" diye açıklama yaptı. Ne kadar doğru söylemiştir bilmiyorum. Ama cidden bazı Pro'lar teknik kısmından çok az anlıyolar. Yarış atı gibiler.

Yıllarca F1 izleyicileri Serhan Acar'ı gömdüler. Bu nasıl spiker diye. Şimdi Bein'de hakikaten aşırı kötü, her şeyi karıştıran 2 spiker var. Hepsi ağlıyor Serhan Acar anlatsın tekrar vs. diye. Türkiye'de cidden en iyisi bu adamlar. Ben genel kültürlerine hayranım. Biraz "nerd" yanımı da ilgili videoları arayarak buluyorum zaten. Çin üretimi elektronik viteslerden tutun, kadrolara kadar bilgi alabiliyorum Youtube sayesinde.

Ben biraz podcast havasında olmasını ayrıca seviyorum. Genel izleyici için de bişey ifade ediyor. Türkiye'de TDF'nin teknik kısmıyla ilgilenen maks. 100 kişi vardır. O yayının 100 kişi için yapılmadığına eminim. Arada Fransa Turunu anlatan filmlerden bile bahsediyorlar. Şaşırıyorum, adamlar kültür olarak nerdeyse her şeyine hakimler. Teknik kısmında bulunma fırsatları maalesef olmamış; olması muhtemel kimse de yok gibi Türkiye'de.

Bir de yayınların peşpeşe 6 saat üzerinde olması kısmı var. Yaklaşık 7-8 yıldır dinliyorum ve hala yeni bilgiler öğreniyorum yayınlarda :) Sadece bu ekipten(Sarper, Caner, Berkem) birileri olmadığında biraz daha izleyesim gelmiyor. Tek sitemim bu olabilir.

Vücut o kalorinin ne kadarını kullanabiliyor acaba 4 küsür saatte? eminim bunun için eğitim yapıyorlardır fakat rakamlar çok ciddi olunca biz normal amatörler için garip geliyor.
o kalorileri yer yutar ,vücudun ilacı gıda o yüzden herkes için en önemli olan tükettiği gıdanın niteliğidir ilk karbonhidratı tüketiyor vücut o kalmayınca yağlara geçiyor bu sporcularda yağlara geçerse yazık olur hepsine 😃

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
o kalorileri yer yutar ,vücudun ilacı gıda o yüzden herkes için en önemli olan tükettiği gıdanın niteliğidir ilk karbonhidratı tüketiyor vücut o kalmayınca yağlara geçiyor bu sporcularda yağlara geçerse yazık olur hepsine 😃
aklıma takıldı bu konu biraz araştırma yaptım.

Buradaki yiyecekten mahrum kalma korkusu bizim bildiğimiz tükenme korkusu değil de ufacik dahi olsa performans düşüşünden kaçınma korkusu gibi duruyor.

yiyecekten mahrum kalma derken yanlış anlaşılmayayım, telsiz uyarılarılarındaki beslenmeyi aksatmayın benzeri mesajlardan bahsediyorum.

Bu arada birkaç paylaşımda yarışçıların 100 km hızlara yaklaştığına ya da geçtiğine dair videolar gördüm.

Gerçekten tehlikeli bir nokta bence, 50 km ile giden arabada ciddi ölümler olabiliyor.

Kafada sadece kask var, gerisini siz düşünün.

100 gibi hızlarda olası bir kazayı düşünemiyorum.

turu yavaşlatma fikrine kesinlikle katılıyorum.

Aklıma sadece iniş etaplarını ciddi anlamda kısıtlamak geliyor. başka şekilde nasıl yavaşlatılabilir ki?

Mekanik olarak desen olmaz, hız sınırı da koyamazsın, e adamın önüne etabı koyarsan hızlı gitme de diyemezsin. kazanın bir de toplu halde olduğunu düşünelim, sonuçları çok ağır olabilir.

Bugün planlanan rota kısaltılmış. Yanlış anlamadıysam sığırlarda görülen bulaşıcı bir hastalıktan dolayı, bir köy sığırların imha edilmesi prosedürü için kapatılmış. Dolayısıyla yarışın başında yer alan 1. kategori "Col des Saisies" tırmanışı yapılmıyacak. 35km kısaltmışlar rotayı, yayın saati de 1 saat ileri alınmış.

Yıllarca F1 izleyicileri Serhan Acar'ı gömdüler. Bu nasıl spiker diye. Şimdi Bein'de hakikaten aşırı kötü, her şeyi karıştıran 2 spiker var. Hepsi ağlıyor Serhan Acar anlatsın tekrar vs. diye. Türkiye'de cidden en iyisi bu adamlar. Ben genel kültürlerine hayranım. Biraz "nerd" yanımı da ilgili videoları arayarak buluyorum zaten. Çin üretimi elektronik viteslerden tutun, kadrolara kadar bilgi alabiliyorum Youtube sayesinde.

Ben biraz podcast havasında olmasını ayrıca seviyorum. Genel izleyici için de bişey ifade ediyor. Türkiye'de TDF'nin teknik kısmıyla ilgilenen maks. 100 kişi vardır. O yayının 100 kişi için yapılmadığına eminim. Arada Fransa Turunu anlatan filmlerden bile bahsediyorlar. Şaşırıyorum, adamlar kültür olarak nerdeyse her şeyine hakimler. Teknik kısmında bulunma fırsatları maalesef olmamış; olması muhtemel kimse de yok gibi Türkiye'de.

Bir de yayınların peşpeşe 6 saat üzerinde olması kısmı var. Yaklaşık 7-8 yıldır dinliyorum ve hala yeni bilgiler öğreniyorum yayınlarda :) Sadece bu ekipten(Sarper, Caner, Berkem) birileri olmadığında biraz daha izleyesim gelmiyor. Tek sitemim bu olabilir.
adamlar resmen tavaf etmişler Fransa'yı nerde ne var hepsini biliyorlar sırf bisiklet kültürü edinmek isteyenler bile zevk alır anlatımlarından...daha iyi anlatacağını düşünen varsa buyursun gelsin hodri meydan...

• Beğen
Tepkiler: Özhan Akgöğ
adamlar resmen tavaf etmişler Fransa'yı nerde ne var hepsini biliyorlar sırf bisiklet kültürü edinmek isteyenler bile zevk alır anlatımlarından...daha iyi anlatacağını düşünen varsa buyursun gelsin hodri meydan...
İspanya’yı ve İtalya’yı da :)

nerden baksam haklı buluyorum.

• Beğen
Tepkiler: erman karabaş
Mesela şuan çok ilginç olan birşey var g*t falan konuşuyoruz :komik: :komik:
Süper bir sohbet skalası eğlenceli

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Son düzenleme:
Tur çok umut vadederken çok heyecansız bitmiş oldu yav, günlerce Vingegaard’dan öldürücü bi hamle bekledik ama bi türlü silkeleyemedi, koparamadı gitti. Özellikle dünkü etaptan sonra yaptığı ‘yarışı kazanmak değil de etabı almak için uğraştım’ açıklaması üzdü. Hep o Tirine karısının başının altından çıkıyor bu işler, ‘yapma adam, etme adam’ diye diye bitiriyor Vingegaard’ı.

Yarın bitiriyoruz, sanırım sporcular arasında yarın bitişteki son turu yağmurdan dolayı nötralize geçmek üzerine bi kaynaşma durumu varmış, umarım olmaz diyeceğim ama umarım bi kaza bela da olmaz. Her ikisi de can sıkıcı..

Yayın geç olacak malumunuz, 16:45-21:30 aralığında görünüyor.

Bu yıl ki T.D.F. kimseye tam bir yarış/rekabet hazzı yaşatmamıştır. Kaçışların zafer kazandığı etaplar dışında beklediğimiz çekişme 6 milyon dolarlık Slovenin hegemonyasının gölgesinde kaldı. İçime doğmuş ki tur boyunca Baltık civarında güzel zamanlar geçirdim, hiç bir etabı baştan sona izleyemediğime de ilk kez hiç üzülmedim.
Canlı yayında görevli ekibe salvolar yollanmış, bugüne kadar gıkı çıkmayanlar ne olmuşsa eleştirmeye başlamış anlayamadım...

İçime doğmuş ki tur boyunca Bal...
İki, üç bölümü baştan sona yarı uykulu izleyebildim diyebilirim. Haricinde işçiyiz, çalışıyok. 😅 Ancak duyumlarım hep Poğaça'nın yarışta baskı kurduğu yönünde.
İyiden iyiye ikinci bir Armstrong olduğu yönünde şüphe duyuyorum. 😌

Geri