Alternatif yabancı kanal bulup izlemek. Dil bilmemek bile daha az sıkıcı. İlkokul mezunu babam bile bunlardan sıkıldığı için Rai şifresizdi o zaman, yıllarca oradan izledi yarışları. Baktım İtalyancayı söktü. Ekranda yazı çıkıyor, bak diyor yarış lideri, kaza oluyor duyunca bak kaza olmuş diyor.bunlara katlanacağız gibi
Alternatifleri mi var?

175cm 61kg adamda yağ min seviyededir sanırım ,kas ve kemik onlar ,harcadıkları kaloriyi yarışta koyamaz ise küt diye giderler diye düşünüyorum bu oranlar ile sınırda yaşıyorlar gibime geliyorO zaman bu adamlar benim gibi pek bir şey yemeden yüzlerce km pedal çeviremezler. Baştan aşağı kas o zaman bunlar. Jelleri barları kullanmadan çok dayamazlar. 🙄
Benim de anlatmaya çalıştığım bu işte. Düşünceme anlaşılır şekilde tercüman olduğunuz için teşekkür ederim. Yoksa güçlerinden şüphe ettiğim, kendimle yarıştırdığımdan falan değil. 😅175cm 61kg adamda yağ min seviyededir sanırım ,kas ve kemik onlar ,harcadıkları kaloriyi yarışta koyamaz ise küt diye giderler diye düşünüyorum bu oranlar ile sınırda yaşıyorlar gibime geliyor
Aynen tam sınırdalar. Yediklerini, içtiklerini ölçerek alıyorlar. Adamlar off sezon olunca " Oh " artık istediğimi yiyeceğin diye seviniyor 1--2 ay için. Sonra yeniden ölçüp biçmeye devam.175cm 61kg adamda yağ min seviyededir sanırım ,kas ve kemik onlar ,harcadıkları kaloriyi yarışta koyamaz ise küt diye giderler diye düşünüyorum bu oranlar ile sınırda yaşıyorlar gibime geliyor
Fikirlerinize saygı duymakla birlikte kendi adıma üzülerek söylemeliyim ki yapılan eleştirileri tam doğru anlamamışsınız. Kıstas, mihenk taşını TRT olarak koyarsanız evet süperler ama kıstas TRT değil. Kendi adıma bizim yayınımız daha iyi olsun, daha kaliteli olsun anlamında eleştirdim. Yarışa odaklanıp konuyu daha fazla da uzatmak istemem. Saygılar sevgiler.Eurosport Türkiye size ne etti, diye sorasım geliyor.
Arkadaşlar, Fransa Bisiklet Turu'nun ruhu geçilen köylerdir, kasabalardır, şehirlerdir, oradaki insanların 100 yıldır yaşadıklarıdır, yedikleridir, içtikleridir.
Bu adamlar bu konuları fazlasıyla karşı tarafa aktarabiliyor. Kargadan başka kuş tanımayan Ayhan Sicimoğlu dahi kıskanır hatta. Bisikletçi Fransızca konuşuyor çeviriyorlar, İspanyolca konuşuyor çeviriyorlar, İngilizce konuşuyor çeviriyorlar.
Beğenmeyen arkadaşlar bu kişilerin nerelerde okuyup, çalışıp, neler yazıp çizip ürettiğinden haberi var mı? TRT'deki gibi sadece 3-4 isim bilen, 1 kilometrelik sprintte yüz kez "Sam Bennett Sam Bennett Sam Bennett" diyen insanlar mı sunsun istiyorsunuz?
Federasyonda iki kelimeyi bir araya getirebilecek insan mucize oldu ve velev ki bulundu diyelim; her gün bu işi saatlerce bu şevkle anlatacak birileri olabilecek mi bu insanlar sizce? Daracık kabini görünce yapmak istemezler zaten.
Varsın sizler bizler kadar bisiklet sürmemiş olsunlar, teknik konulara o kadar hâkim olmasınlar; bence liyakatli bir şekilde işlerini lâyıkıyla yapıyorlar.
Evet, ben de bazen -pek bisiklet sürmedikleri için; ki bu eleştiriyi de anlamıyorum zira Caner Eler'in bir bacağının dizden aşağısı protez- bizim için sıradan bir %10'luk eğimi dahi çok abarttıklarında rahatsız oluyorum fakat Türkiye'de bu anlatımın alternatifi olduğunu düşünmüyorum ve gayet de keyif verici yayın yaptıklarını düşünüyorum. Umarım bırakmazlar.
Teknik detay isteyen inciğine cinciğine kadar zaten buluyor. Adamlar sorulan sorulara dilleri döndükçe cevap veriyor, gelen iyi yorumlara da kötü yorumlara da cevap veriyor; Türkiye'de maalesef alışık olmadığımız şeyler olduğu için farklı geliyor galiba size. Rahatsız olduğunuz, eleştirdiğiniz konuları kendilerine yazın, samimi bir cevap vereceklerine eminim.
Oldu olacak motosiklet üzerinden yorum yapan emekli elit bisikletçileri de çok genelgeçer ve kısa bilgiler veriyorlar diye eleştirelim.
Fikirlerinize saygı duymakla birlikte kendi adıma üzülerek söylemeliyim ki yapılan eleştirileri tam doğru anlamamışsınız. Kıstas, mihenk taşını TRT olarak koyarsanız evet süperler ama kıstas TRT değil. Kendi adıma bizim yayınımız daha iyi olsun, daha kaliteli olsun anlamında eleştirdim. Yarışa odaklanıp konuyu daha fazla da uzatmak istemem. Saygılar sevgiler.
Olmadı.Şimdi TDF yada G'iro da yarışan hiç Türk bisikletçi oldu yada büyük turlarda adını duydunuz mu olduysa beni aydınlatın lütfen gerçekten bilmediğimden soruyorum burdan şuraya geleceğim eurosporttaki yayını eleştiren arkadaşların fikrine saygı duymakla birlikte bu tarz uluslararası organizayonlara sporcu gönderemiyoruz ki yarışları yorumlayacak eski bisikletçimiz olsun...evet bir bisikletçi kadar teknik yorumlarda bulunmalarını bekleyemeyiz keşke olsa ancak ben yayından memnunum açıkçası geçmiş turlardan bilgilerde veriyolar 4 saat nasıl geçiyor anlamıyorum hele trainerdaysam hemencecik bitiyor![]()
TdF yada diğer büyük turlarda bir sporcumuzun adını duyabilmeniz için en azından PRT statüsünde bir takımda olması lazım. Oda garanti değil.. PRT takımda olsa, olduğu takımının en iyi ilk 3 PRT takımı içinde olması gerekir ki direk katılma hakkı kazansın. Onun dışında takımının tura davet edilmesi gerekir. Hadi davet edildi diyelim, tura girecek 8 kişilik yer içinde kendine yer bulabilir mi?Şimdi TDF yada G'iro da yarışan hiç Türk bisikletçi oldu yada büyük turlarda adını duydunuz mu olduysa beni aydınlatın lütfen gerçekten bilmediğimden soruyorum burdan şuraya geleceğim eurosporttaki yayını eleştiren arkadaşların fikrine saygı duymakla birlikte bu tarz uluslararası organizayonlara sporcu gönderemiyoruz ki yarışları yorumlayacak eski bisikletçimiz olsun...evet bir bisikletçi kadar teknik yorumlarda bulunmalarını bekleyemeyiz keşke olsa ancak ben yayından memnunum açıkçası geçmiş turlardan bilgilerde veriyolar 4 saat nasıl geçiyor anlamıyorum hele trainerdaysam hemencecik bitiyor![]()