Fransa turuna ziyaretçi götüren tur şirketleri var mı acaba?
Türkiye çıkışlı paket tur yoktur muhtemelen. Çok rantabıl olmadığından Türk şirketin turu felan olmaz.
Avrupa'da bile bisiklet turizmi denen şey müşteriyi al, etap etap gezdir, yedir içir gece yatırdan ziyade; müşteriyi önemli bisiklet güzergahlarına( Stelvio, Tourmalet, Angliru vb) götür, bisikletine binsin. Ronde, Roubaix gibi önemli bir yarışın bir gün öncesinde halk için düzenlenen granfondosuna sok, sonra da al adamı ertesi gün Kwaremont,Paterberg, Tainberg vb önemli bir bergdeki çadırda Vip hizmet ile yarışı seyrettir şeklinde.
Tour'u dağlarda izleyen adamların önünden bisikletçiler hepi topu 3-5 dakikada geçiveriyor. Dağlarda gördüğün insanlar bu işin sağlam fanatikleri olduğu için oradalar. Onların bile çoğu düz etaplarda gider biraneye birasını kızartmasını alır Tvden izler, peloton gelmeden 5-10 dakika önce yolun kenarına çıkar, izler ve Tv ye devam. Bu kadar.
Kendi adıma konuşayım, hiçbir büyük tura gitmek istemezdim. Onun yerine Flandra'ya gidip, Ronde Halk Granfondosuna girerdim, sonra bulduğum bergin birine konuşlanırdım. Brugge, Gent felan güzel diyorlar, yarış sonrası oraları gezerdim. Oradan da bir hafta sonraki Paris Roubaix'e. Orada da Aranberg'de yer kapmaya çalışırdım
Sonra da en önemli şey
@Cemal Ç. Ben geldim ulen, Yörükoğlu
Ve hayırsız Cemal şok içinde!!!!!!