Scudo Sports

Tour de France 2025

Google aramasını geçtim ama, bir üstteki mesajda paylaşılan linke tıklamak bu kadar zor olmamalı.

Mont Ventoux bölümü için 3 günlük tur fiyatı:

Screenshot_20250719_193722_Chrome.jpg

Scudo
Ne kadar gidiyor ki
En kısa örneği (link)

Yakaşık 110 bin TL sadece otele veriyorsun 3 günlük. Çok paran varsa VİP hizmetide veriyorlar. Helikopterden etabı izliyorsun. Bitiş çizgisinde VİP kısmında yerin falan vs. NE kadar çok Euro varsa o kadar kaliteli hizmet veriyorlar mı desen, düdüklüyorlar mı orasına sen karar ver :komik:

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
En kısa örneği (link)

Yakaşık 110 bin TL sadece otele veriyorsun 3 günlük. Çok paran varsa VİP hizmetide veriyorlar. Helikopterden etabı izliyorsun. Bitiş çizgisinde VİP kısmında yerin falan vs. NE kadar çok Euro varsa o kadar kaliteli hizmet veriyorlar mı desen, düdüklüyorlar mı orasına sen karar ver :komik:
Bu hizmet değil düdüklemek, kendi imkanlarınla çıksan daha az gider

Bu hizmet değil düdüklemek, kendi imkanlarınla çıksan daha az gider
Şimdi detaylı baktım. Helikopter için 7900 euro vergisi dahil değil. 3 kişilikmiş paket. Hemi topu 20 dk sürüyormuş..

Screenshot 2025-07-19 at 18-46-41 TDF25_PLAQUETTE_HOSPITALITE_ITINERANCE_UK_25OCT.indd - tdf25...png

Fransa turuna ziyaretçi götüren tur şirketleri var mı acaba?
Türkiye çıkışlı paket tur yoktur muhtemelen. Çok rantabıl olmadığından Türk şirketin turu felan olmaz.
Avrupa'da bile bisiklet turizmi denen şey müşteriyi al, etap etap gezdir, yedir içir gece yatırdan ziyade; müşteriyi önemli bisiklet güzergahlarına( Stelvio, Tourmalet, Angliru vb) götür, bisikletine binsin. Ronde, Roubaix gibi önemli bir yarışın bir gün öncesinde halk için düzenlenen granfondosuna sok, sonra da al adamı ertesi gün Kwaremont,Paterberg, Tainberg vb önemli bir bergdeki çadırda Vip hizmet ile yarışı seyrettir şeklinde.

Tour'u dağlarda izleyen adamların önünden bisikletçiler hepi topu 3-5 dakikada geçiveriyor. Dağlarda gördüğün insanlar bu işin sağlam fanatikleri olduğu için oradalar. Onların bile çoğu düz etaplarda gider biraneye birasını kızartmasını alır Tvden izler, peloton gelmeden 5-10 dakika önce yolun kenarına çıkar, izler ve Tv ye devam. Bu kadar.

Kendi adıma konuşayım, hiçbir büyük tura gitmek istemezdim. Onun yerine Flandra'ya gidip, Ronde Halk Granfondosuna girerdim, sonra bulduğum bergin birine konuşlanırdım. Brugge, Gent felan güzel diyorlar, yarış sonrası oraları gezerdim. Oradan da bir hafta sonraki Paris Roubaix'e. Orada da Aranberg'de yer kapmaya çalışırdım

Sonra da en önemli şey @Cemal Ç. Ben geldim ulen, Yörükoğlu
Ve hayırsız Cemal şok içinde!!!!!!

Sonra da en önemli şey @Cemal Ç. Ben geldim ulen, Yörükoğlu
Ve hayırsız Cemal şok içinde!!!!!!
Buyurun gelin de ben güzergahlardan uzağım. Nasıl bir talihse Paris-Roubaix kapımın önünden geçiyor sadece. 😁

Screenshot_20250719_193819_Maps.jpg

Aslında yarış Compiègne'den başlıyor ama niye Paris-Roubaix deniyor bende bilmiyorum. Compiègne'den Paris'ye neredeyse bir 80 km daha var.😅
...
Özür dilerim, TDF başlığı olduğunu farletmedim. 😕

Aslında yarış Compiègne'den başlıyor ama niye Paris-Roubaix deniyor bende bilmiyorum. Compiègne'den Paris'ye neredeyse bir 80 km daha var.
  • Paris-Roubaix yarışı ilk kez 1896 yılında düzenlendi ve o zamanlar yarış Paris’ten başlıyordu.
  • Ancak zamanla Paris’in şehirleşmesi ve lojistik zorluklar (trafik, kalabalık, şehir içi kısıtlamalar) nedeniyle start noktası Compiègne gibi daha uygun bir yere taşındı.
diyor yz

• Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.
pogacar otururken vingego ayağa kalkıyor şu an için bariz bir güç farkı görüyoruz. halen kazanın kalıntıları mı yoksa pogacar üstüne koya koya mı gidiyor anlayamadım.

Pogacar kendine rakip kişiler yanı yöresinde çoksa canavarlaşıyor. Bugünkü turda Vingegard ile tek kalınca öndekine yetişme ihtiyacı hissetmedi. Zaten en yakın rakibine genel klasmanda 4 küsür dakika takmış. 10km finishe en yakın rakibiyle tın tın çıkıyor. Son 8-10 km yi kasıp etabı alabilirdi ama bu patlamaya gerek yok. önünde etaplar var var. Mantıklı hareket ediyor. Arensman da röportajda arkamdan geldiklerini duyunca hız kesmedim bırakmadım diyor. Adamlar Arensmanla yarışmıyolardı, yalandan 2 atak yapıp birbirini ve seyirciyi coşturuyolar.
Galiba birde bu Pogi nin dominantlığı yarışseverlerin bir kısmını rahatsız ediyor. Arada böyle bir kaç tip etap alıyor. Bununda bilinçli olduğunu düşünüyorum. Milletin aksine bir spor dalında dominant karakterleri seviyorum ben. pogi, mike tyson vb üst seviye tipler daha eğlenceli bence.

Bu poginin bisikleti nasıl bi kadroya sahip? Şehir bisikleti sürer gibi pozisyonu var neredeyse. Benim gravel bisiklet bile sürül pozisyonu daha eğilimli ya da ben mi tv den yanlış algıladım

Bu poginin bisikleti nasıl bi kadroya sahip? Şehir bisikleti sürer gibi pozisyonu var neredeyse. Benim gravel bisiklet bile sürül pozisyonu daha eğilimli ya da ben mi tv den yanlış algıladım
2 farklı kadro kullanıyor Fransa turunda.

1- Colnago Y1Rs aero kadro
2- Colnago V5Rs dağlık etaplar için tırmanış bisikleti.

Tırmanış etabında gördüğünden bahsediyorsan, daha dik oturuyorlar tırmanırken, zira aero pozisyonu almaları tam olarak efektif şekilde tırmanmalarına yardımcı olmuyor.

Bisikletler arasında ciddi teknoloji farkları olduğunu düşünen var mı bu tur için?

Visma’nın Cervelo’ları UAE’nin Colnago’larından daha iyiydi diyolardı bi ara, şu an durum ne tam olarak bilmiyorum ama pek bi fark yoktur muhtemelen.

Remco turu bıraktı, tam sebebi nedir bilmiyorum ama zaten yokuşlarda pek bi zorlanmaktaydı, neticede de koyverdi. Maalesef büyük tur dayanıklılığına sahip olmadığı konusunda herkes hemfikirdir diye tahmin ediyorum. Visma -dediklerine göre- son etaptan sonra bi yüreklenmiş. Pogacar’ın nı, Vingegaard’ınsa daha rahat olduğunu düşünüyorlarmış. Aradaki farktan mütevellit herkeste bi tur bitti havası var ama daha hala acaip etaplar var önümüzde; Ventoux var mesela 😍

Remco’nun vedasıyla beyaz mayo Lipowitz’e geçti, benekli mayo da aslen Martinez’in üstünde artık, bunların haricindeki mayolarda bi değişiklik yok.

Bugün 1 tane 2., 2 tane de 3. kategori yokuşu olan bi etabımız var, düzlük sayılmaz tabi ama son tepenin ardından 40 kilometre boyunca iniş ve düzlük ardından finişe varacağımız için tepeye doğru bi atak ve solı kaçış denemeye yüreği ve bacağı olanlar için güzel bi hikaye yazılabilecek bi etap.

1753009832190.jpeg

Yayın başlamış, 18:45’e kadar sürecek gibi görünüyor.

Bir son dakika editi: Van Aert’ın oğlanın doğum günüymüş bugün, sırt numarasına adını yazmış iyi ki doğdun falan yazmış, bir de aero kask takmış. Etabı çocuğuna doğum günü hediyesi olarak hazırlıyor galiba :)

Remco turu bıraktı, tam sebebi nedir bilmiyorum ama zaten yokuşlarda pek bi zorlanmaktaydı, neticede de koyverdi.
Dün bırakmadan önce çekim yapan motora fırça kayarken gördüm. Tevede spikerler bile "gücü kalmadı, ilerleyemiyor" falan diyorlardı. Sonrada bıraktı.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Ahmet Mumcu'yu gözaltına almışlar bir sitede okudum,saçmalık ama geçen gün finiş noktasında bayrağımızı sallamak için aralara girmeye çalışırken yarış komserlerinden biri engel olmak istemiş,aralarında tartışma çıkmış ve kendisi görevlileri aşarak finiş noktasına zorlada olsa gimeyi başarmış,sanırım o olayın devamı.Ne güzel bayrağımızı her finişte dalgalandırıyordu.
son bilgiye göre,bayrak sallamasın diye finiş yaklaşırken 2 saat tutulup bırakılacakmış!

Geri