Visma’nın takım halinde gösterdiği zayıflık da şüpheli Emirates’in takım halinde gösterdiği yüksek form da şüpheli bence. Visma bildiğini unutmuş gibi takılıyor, nasıl bu hale geldiklerini anlayamıyorum. Sepp Kuss çok üzüyor beni. Tabi yine de UAE seviyesi bambaşkayken Visma da diğerleriyle aynı gibi bi durum yok, Remco daha etap başlamadan atak yedi neredeyse ama o konuşulmuyor tabi. Sanki Vingegaard ilk 10 mücadelesi veriyormuş gibi bi hava oluştu, adamın böyle bi etabı farkla 2. bitirdiği unutuluyor.
Lipowitz iyiydi, ben ‘500 metre daha olsa öyle olurdu böyle olurdu’ gibi söylemlerden hoşlanmam, o yüzden Vingegaard’ı geçerdi biraz daha mesafe olsaydı demek istemiyorum. Ama iyi bi fark kapatıp Vingegaard’a epeyce yaklaşarak bitirdiğini görmek güzeldi.
Sarı mayo muhtemelen bi anomali yaşanmadığı taktirde 3 buçuk dakika farkla nihai sporcuya geçti diyebiliriz sanırım. Yeşil mayo Milan’da, benekli mayo Pogacar’a vekaleten Martinez’de olacak, beyaz da Remco’da devam ediyor. Ancak Lipowitz Remco’nun 49 saniye gerisinde belki de bugünkü etap öncesinde beyaz mayo için ellerini de ovuşturuyor olabilir.
Bugün 2. ve son zaman karşımız var. Dün Pogacar ciddi zaman kazandı ama Vingegaard ne kadar bitkin görünüyorsa Pogacar da kendi standartlarına göre epey bi bitkin görünüyordu. Psikolojik liderliği de UAE Visma’nın elinden almış oldu, o yüzden benzer yorgunluk da olsa Pogacar bugün de fena olmayan bi zaman daha çalabilir Vingegaard’dan. Remco’nun bu kadar tırmanışta ne yapacağını merak ediyorum ama bana Lipowitz ve Vingegaard’ın gerisinde kalacakmış gibi geliyor. Etap için favorim -maalesef- Pogacar.
Etap profil görseli bile şu şekilde hazırlanmış;
Yayın 13:45-19:00 aralığında görünüyor. İlk sporcu Matteo Vercher’in startı 14:10, son 5 sırasıyla Vauquelin, Lipowitz, Remco, Jonas ve Pogacar 17:57, 59, 18:01, 03 ve 05’te start alacak.