Scudo Sports

Tour de France 2025

Güçlü olabilir ama şu B. Oconor'dan da hiç hoşlanmam. 😁
Kim demişti? Bir yerde S. Yates denmişti... Okudum ben öyle bir şey, diyen çıksın. 😅

Son düzenleme:
Scudo
Pogacar’ı enerji saklar gibi gördüm, bilemedim bana mı öyle geldi acaba? Bizim tanıdığımız bildiğimiz Pogacar atağını yarım bırakmazdı sanki :)

Col du Granon etabında yediği dayaktan sonra takım halinde hareket eden Visma'nın kolay lokma olmadığını gördü Pogacar. Yarışın ilk bölümünde gayet akıllıca yarıştı. En önemli yokuş domestiklerinden birini de kaybetmişken macera aramasına hiç gerek yok.

Etabı Giro emektarı Simon Yates'in, sarı mayoyu da komşusu Healey'in alması hoş oldu. Bastille gününde bir Fransız'a gitseydi yıkılırdı ortalık ama o son yokuşta malum canavarlar harici Yates'e diş geçirebilecek az adam var.

Carapaz hastalanmayıp tura gelebilseydi çok daha çekişmeli geçerdi.

Benim düzde gittiğim hız ile adamlar %6, %8 tırmanıyor. Bana "sen TDF'a katılsana" diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor. 😒
Biri ya da birileri, vakti zamanında o arkadaşın ağzına kürekle vurmuş ki sana "TDF'e katıl" diyebiliyor. Sen de böyle garibimin ağzına kürekle vuracan öyle mi? Vicdansız, insafsız, hoşgörüsüz Cemal.
Shame on you(Fransızcasını bulamadım, idare et)

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Bugün yarış çok güzeldi. Visma 1 e 4 olmasına rağmen vingegardı pogiden ayırıp kaçışa götüremedi. Yates kazandı belki ama vingegardı kaçıramadıkça etap ile yetinirler anca. Ayrıca cumartesi günü Total enerki takımından 2 yarışçı bireysel kaçışa gittiler ve ertesi gün de poel ve kankası starttan itibaren son 700 metreye kadar da kaçışa gittiler. Bugün de ilham oldu ki görmeye alışık olduğumuz isimler dışında da atak yapan bisikletçiler çıktı ortaya. Böyle atakları izlemesi de güzel ve keyifli.herkese iyi seyirler goş muhabbetler dilerim

Kusura bakmak yok.Hiç ağzınızın tadını bilmiyonuz be arkadaşlar.
Tour de France dediğiniz şey kafeste büyüyen hormonlu tavuğun göğüs eti gibidir.Güzel sanırsınız ama tadı duzu olmayan saman gibi birşeydir.Yinir mi, yinir; o kadar

Ama taşlı klasikler,monumentler öyle mi inek tersi üzerinde gezinen bok tavuğunun yağlı budu gibidir.Başta iyyk dersiniz ama çok datlıdır, doyamazsınız daha yok mu dersiniz.

Kusura bakmak yok.Hiç ağzınızın tadını bilmiyonuz be arkadaşlar.
Tour de France dediğiniz şey kafeste büyüyen hormonlu tavuğun göğüs eti gibidir.Güzel sanırsınız ama tadı duzu olmayan saman gibi birşeydir.Yinir mi, yinir; o kadar

Ama taşlı klasikler,monumentler öyle mi inek tersi üzerinde gezinen bok tavuğunun yağlı budu gibidir.Başta iyyk dersiniz ama çok datlıdır, doyamazsınız daha yok mu dersiniz.
Klasiklerle kıyaslamayacağım da, Giro bence daha zevkli bi tur. Fransa’dansa İtalya’yı hep tercih etmişimdir zaten.

Klasiklerle kıyaslamayacağım da, Giro bence daha zevkli bi tur. Fransa’dansa İtalya’yı hep tercih etmişimdir zaten.
Üç büyük turu kendi arasında kıyaslarsak Giro;Tour'dan daha keyifli geçer.

Çünkü:
-Etaplar Giro'da daha çeşitlidir.Birçok bisikletçiye uyan etap bol miktarda bulunur.Puncheurleur,rouleurler,sprinterler,kaçış spesyalistleri,saf yokuşçular,genel klasmancılar herkese göre etap bulunur.
-Giro'da Bazı etaplara birden çok bisikletçi türü uyduğundan olağan şüpheli alternatifi çok olur.Tour ise çok daha öngörülebilirdir
-Tour'u düzenleyen ASO paraya her daim aç olduğundan şehirlere devamlı etap satar, bu da bazen iyi etapların oluşmasını engeller.
-Giro bir iki ay önce olduğundan bazı sporcular tam kondüsyon tutamadığından Giro'da sürprizler daha çok olur.Bu da keyif verir izleyene
-Herkes Tour'a en iyi şekilde hazırlandığı için, her takımda en iyi kadroları ile geldiğinden Tour çok daha stabil geçer.
-Giro baharda olduğun için iklim değişkendir,yağmur hatta kar bile olur bu da kaos yaratır.
-Tourda podyuma çıkmak çok önemli olduğundan risk almayı çok sevmezler.Giro'da pembe mayo riski daha çok alınır.Giro ise bam bam bam yeridir
-Giro'da çoğu zaman dinlenme günü sonrası bile sadistçedir.Ne gkcılar jursan yaşamıştır o rest day sonrası günlerde.Tour'da pek öyle bir şey olmaz,en fazla zirve finişli dağlık etap koyarlar(Zirve Finişi etaplar değil, yokuşla başlayan etaplar daha çok kişiyi döker)

Benim düzde gittiğim hız ile adamlar %6, %8 tırmanıyor. Bana "sen TDF'a katılsana" diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor. 😒
bunu bende kendime sürekli hatırlatıyorum. :D
sonra diyorum o paralı alsam yine onlar gibi sürebilir miyim? Cevap arıyorum :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve MakRo
bunu bende kendime sürekli hatırlatıyorum. :D
sonra diyorum o paralı alsam yine onlar gibi sürebilir miyim? Cevap arıyorum :koptum:
Bu yaştan sonra benim o seviyelere gelmem imkansız. O paraları alsam, onlar gibi bir düzen tutsam şu anki halimden kat kat daha iyi olacağımdan eminim ancak hiç böyle bir hayale kapılmıyorum. 😌
Bir zamanlar bir üyenin bana "sen sadece sür" dediği gibi ben sadece sürüyorum. 😅

Son 2 etabı canlı takip edemedim, o yüzden çok yorum yapmak da istemedim. Genel olarak eldeki şartlar dahlinde güçlü pozisyonunu korumaya çalışan bir UAE-Pogacar ikilisine karşı biraz dağınık da olsa takım halinde yürümeye çalışan Visma şeklinde gidiyor genel klasman. Arada bi yırtık dondan kafayı uzatan Remco’yu da görüyoruz, peloton içinde yele karşı pedallamaktan çok keyif alıyor. Ben Visma’nın ve Vingegaard’ın hiç de fena bi durumda olmadığını düşünüyorum. Vingegaard pek bi hareketli, atak yapmıyor ama takıma güveniyor. Pogacar’ınsa aksine her zamanki gibi keyifli ve ‘buralar benden sorulur’ havasında olmadığını görüyorum.

Bugün de yine dağlık olmayan, sprinterlere göz kırpan bi etap var, sadece son 8 kilometrelerde sanırım bi 3. kategori tırmanış olacak; 800 metre ama %13 gibi bi ortalama eğimi var. Çok güzel keriz silkelemelik :p

1752660653123.jpeg

Yayın 14:00-19:00 aralığında olacak..

Son 2 etabı canlı takip edemedim, o yüzden çok yorum yapmak da istemedim. Genel olarak eldeki şartlar dahlinde güçlü pozisyonunu korumaya çalışan bir UAE-Pogacar ikilisine karşı biraz dağınık da olsa takım halinde yürümeye çalışan Visma şeklinde gidiyor genel klasman. Arada bi yırtık dondan kafayı uzatan Remco’yu da görüyoruz, peloton içinde yele karşı pedallamaktan çok keyif alıyor. Ben Visma’nın ve Vingegaard’ın hiç de fena bi durumda olmadığını düşünüyorum. Vingegaard pek bi hareketli, atak yapmıyor ama takıma güveniyor. Pogacar’ınsa aksine her zamanki gibi keyifli ve ‘buralar benden sorulur’ havasında olmadığını görüyorum.

Bugün de yine dağlık olmayan, sprinterlere göz kırpan bi etap var, sadece son 8 kilometrelerde sanırım bi 3. kategori tırmanış olacak; 800 metre ama %13 gibi bi ortalama eğimi var. Çok güzel keriz silkelemelik :p

328796 dosyayı görüntüle

Bu etabı birebir al, Giro'da koy çok farklı hikayeler çıkar. Baroudeurler kaçar, puncheurler atak yapar, genel klasmancılar bile zaman tırtıklamaya çalışır, sprinterler devreye girer birşey olmasa bile kesin bişeyler olur.

Tour'un sıkıcılığı burada başlıyor. Bu etapta sarı mayo taşıyan takımın uzun yol Rouleurleri herşeyi kontrol altında tutar.Sprint trenleri hazır sprint etabı ayağımıza gelmiş diye bir şekilde liderini son sprinte taşır. Daha prestijli bir tur olması çok daha kontrollü bir yarış yapıyor Tour de France'ı

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora

328796 dosyayı görüntüle

3 favorinin açıklamaları.

Pogi: Normalde 2. hafta sakin geçerdi ama bu sene 2. haftadaki etaplar final haftası gibi. Bu hafta aradaki zaman farkını göreceğiz demiş.

Jonas: Takımın bir planı var ve ona uyacağız diyor. ( Yani Pogi'yi ataklar ile izole etmeden bahsediyor ama kendide izole oluyor ne hikmetse, atak yapamıyor. )

Remco: İyi hissediyorum, Pogi ile Jonas'ın birbirine odaklanmaları bizim için iyi, fırsatını yakalayınca atak yapacağım diyor.

Bakalım 2. haftada neler göreceğiz 😂

Tadej düştü 11. Etapta bi ufak. Güzel etap oldu gene asil savaş önümüzdeki 3 etapta bakalim neler olacak. Ben özellikle yokus time trialde ciddi bir fark olacagini tahmin ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Tadej düştü 11. Etapta bi ufak. Güzel etap oldu gene asil savaş önümüzdeki 3 etapta bakalim neler olacak. Ben özellikle yokus time trialde ciddi bir fark olacagini tahmin ediyorum.
zamana karşı tırmanma biraz fantastik olmuş çok ciddi farklar görebiliriz

zamana karşı tırmanma biraz fantastik olmuş çok ciddi farklar görebiliriz
Yokuş zamana karşı etapları yeni birşey değil aslında. TdF 2020'de Pogacar'ın sarı mayoyu Roglic'in sırtından çekip turu kazandığı 20. etabı bir izleyin derim.

Şuraya son yokuşun profilini de bırakayım.

images (3).jpeg

Yine Giro 2023'de kazananı belirleyip Roglic'e teselli ödülünü getiren 20. etabı da izleyin. Acımasız Monte Lussari etabının profili şöyleydi:

bTvJu03RUL7HlrQC96dQ_190423-100905.jpg

Yokuş zamana karşı etapları yeni birşey değil aslında. TdF 2020'de Pogacar'ın sarı mayoyu Roglic'in sırtından çekip turu kazandığı 20. etabı bir izleyin derim.

Şuraya son yokuşun profilini de bırakayım.

328805 dosyayı görüntüle

Yine Giro 2023'de kazananı belirleyip Roglic'e teselli ödülünü getiren 20. etabı da izleyin. Acımasız Monte Lussari etabının profili şöyleydi:

328806 dosyayı görüntüle

2020 Tour'daki 20.etap zamana karşıda, yokuş finişine gelmeden önce yaklaşık çok düz olmayan çok da yokuşlu olmayan 30 km vardı. O etap bu sene olaydı, Remco biraz süre tırtıklayabilirdi.
Bu sene etap direkt zirve finişi, etap ayrıca uzun da değil, bundan dolayı ne Pogacar Vingegaard'a ne de Vingegaard Pogacar'a zaman farkı açabilir. Oluşan fark çok az olur bence.

Olan Remco'ya olduğuyla kalır, hem Vingegaard'a hem de Tadej'e karşı zaman kaybeder.
Bu seneki etabın Remco'ya tek uyan yanı eğimin çok değişken olmaması. Bir şekilde yokuşta ritm tutturacağından O da çok zaman kaybetmez diye düşünüyorum.

2020 Tour'daki 20.etap zamana karşıda, yokuş finişine gelmeden önce yaklaşık çok düz olmayan çok da yokuşlu olmayan 30 km vardı. O etap bu sene olaydı, Remco biraz süre tırtıklayabilirdi.
Bu sene etap direkt zirve finişi, etap ayrıca uzun da değil, bundan dolayı ne Pogacar Vingegaard'a ne de Vingegaard Pogacar'a zaman farkı açabilir. Oluşan fark az olur bence.
Olan Remco'ya olduğuyla kalır, hem Vingegaard'a hem de Tadej'e karşı zaman kaybeder.
Tam bir ftp etabi time trial ben orada pogacarin bacaklari yerinde olursa 1 dakika civari farki acacagini dusunuyorum vingegaarda karsi. Vingegaardin tek şansi yarinki etap ve 18.etap.
Remconun bundan sonraki isi zor.

Geri