Scudo Sports

Tour de France 2025

Scudo
Naçizane bugüne kadar koşulan 7. etap sonunda Fransa Turu ile kısa bir yorum yaparak bende konuya ve başlığa destek vermek isterim. Eskiden bu başlıklardaki katılımın ve yoğunluğun fazlalığını bilen biri olarak umarım katılım artar.

1.Etap: Philipsen sarı mayo. Saudal Quick-Step'in takımca uyuması. Evenepoel'in ilk etaptan 30 kusür saniye kaybı. Ganna ve Bisseger'in erken abondaneleri.

2.Etap:Kısa patlayıcı yokuşta Mvdp vs Pogacar finali.

3.Etap:Son 2 km sprint treniyle gelmesine rağmen Jonathan Milan'ın çizgide geçilmesi. Merlier'in istedeği takım desteğini bulamamasına rağmen etabı kazanması. Philipsen'in şanssız kazası ve turu bırakması.

4.Etap: 2.etaba benzer kısa patlayıcı finalde Mdvp vs Pogacar rövanşı.

5.Etap: 33km lik zamana karşı da Remco zaferi. Günün asıl kazananı olarak kusursuz koşan bir Pogacar ve beklentilerin çok altında kalan ve kötü bir gün geçiren Vingegaard.

6.Etap: Kaçışa gitmesi beklenen etapta Healy'nin uzun menzilli atağı.

7.Etap: Ve dün koşulan Mûr-de-Bretagne finalinde Pogacar vs Vingegaard finali. Podyum adaylarından Almedia'nın büyük kazası ve zaman kaybetmesi.

Kevin Vauquelin ve Oscar Onley de iyi bir ilk hafta geçirdiler. Büyük dağlarda ne yapacaklar merakla bekliyorum.

Haftasonu rüzgar, kazalar vs ekstra bir durum olmazsa toplu sprint finisleri bekleniyor.

İyi seyirler dilerim.

Nihayet yarın dağlık etaplara başlıyoruz. İyi olan kazansın. Düz yol izlemeyi sevmiyorum keyif vermiyor o yüzden son 40-50 km izliyorum. Kendim de bisiklet sürmeye çıktığımda özellikle dağlık yokuşlu olan rota sürüyorum. Bence bisiklet sporunun olmazsa olmazı dağlar.

Almeida yarışı bıraktı, Pogi önemli son leadout adamını kaybetti. Bakalım kalan etaplarda bu durum nasıl etki edecek.

Normalde son derece olaysız, aktif dinlenme tadında geçmesi gereken etap, start bayrağını görür görmez turboları açan Van Der Poel ve yoldaşı Rickaerts sayesinde hız trenine dönüştü. Son 700m çizgisinde yakalanmayıp etabı alabilseydi tarihi bir zafer olurdu.

Gün boyu ortalarda görünmeyip son 5km'de önde beliren Quick Step eski günlerine selam edercesine Merlier ile ikinci etabını aldı. Yeşil mayolu İtalyan aygırının o petrol sondası gibi çalışan kafaya harcadığı enerjiyi bacaklarda kullanması lazım. Bizim karaoğlan Girmay da bir etaba ismini yazdırsaydı çok şık olurdu.

artık yokuş istiyorum, visma'nın pogi'yi uzun yokuşlarda 4'e tek zorlamasını istiyorum, pogi buna nasıl cevap verecek onu görmek istiyorum.... söyleyin bana çok mu şey istiyorum 😁 😁

edit: şu resmi gördüm mutlu oldum biraz...

1752441094753.png

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
tdf_2025.jpg
Şahsen en mantıklı ve açıklayıcı bulduğum grafik buydu rotalar açısından. Kaçıncı etap, hangi gün vs. belli olmuyordu, ben ekleyerek paylaştım.
Kırmızı çizgiler dinlenme günleri.
Kırmızı yazılı tarihler ise genel klasmana etki edeceğini düşündüğüm "ben tırmanış izlemek istiyorum" diyenler için.

Tabi belli de olmuyor arada kaçışa gidebilir dediğimiz etaplarda da GK atakları görebiliyoruz :D Önümüzdeki haftadan itibaren tırmanışlar çok yıpratıcı olacağından pek böyle bi durum olmaz sanırım.

Son düzenleme:
Vingegaard böyle temkinli ve kontrollü davrandıkça, Pogi gibi riske girmedikçe Pogi'nin arkasında tampon yapmaya devam edecek gibi gözüküyor. Şerefli ikinciliğe razı gibi Vingegaard. Zaten bu sene de kazanamazsa özgüvenini hepten yitirecek gibi. Bakalım yarış bugün başlıyor. Benim gönlüm Vingegaard'tan yana.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Her yıl güzergah değişeceğine şöyle bir şey olsa ne güzel olur. Tamam bir kaç etabı değişken yapıp her yıl bir yerin tanımını yaparsın da bence gerçek TDF bu oluyor.
Zaten yorumlarda da bir çok fransız benimle hemfikir.😅
Screenshot_20250714_131900_Instagram.jpg

bugünkü etap takımları epey hırpalayacak zevkli olacak gibi

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Her yıl güzergah değişeceğine şöyle bir şey olsa ne güzel olur. Tamam bir kaç etabı değişken yapıp her yıl bir yerin tanımını yaparsın da bence gerçek TDF bu oluyor.
Zaten yorumlarda da bir çok fransız benimle hemfikir.😅
328764 dosyayı görüntüle
Fransa'daki dağlık yapı daha çok güney ve güneydoğu yönünde diye hatırlıyorum. Eğer etrafını bu rotayla takip edecek olursak, sanırım dağlık etap çok olmaz gibi geldi ama oraları benden iyi bilirsin :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Fransa'daki dağlık yapı daha çok güney ve güneydoğu yönünde diye hatırlıyorum. Eğer etrafını bu rotayla takip edecek olursak, sanırım dağlık etap çok olmaz gibi geldi ama oraları benden iyi bilirsin :)
Almanya, İtalya ve İspanya taraflarında çok sağlam tırmanışlar vardır. Dediğiniz gibi... kuzey, yani benim bulunduğum taraflar ve okyanus cephesinde profesyonel yarışçılar için öyle aman aman tırmanışlar bulunmuyor.
Başta bir düz giderler, sonra dağlara girerler, güney cephesinde İspanya yakınlarına kadar hafif in çık yaparlar, sonra İspanya sınırında yine zirveler zorlarlar. Sonra yine okyanus kıyısından kuzeye yönelip zaman zam...
Ne anlatıyorum ben yahu.😅
Kafamda yarışı Lille'den başlatıyorum. O zamanlar yarış Evian'dan başlayıp saat yönünde dönmüş. 😁
Sonuçta İtalya taraflarında Alp'lere, İspanya sınırında Pirene'lere her türlü girecekler. 😆

Bu sene çakıl taşı etabı olacak mı?

Tour de franceyi arada bir baska bi ülkede düzenleseler fena olmasdi mesela columbia veya ecuador. Bisiklet kültürünün çok gelişmiş oldugu yerler.

Benim düzde gittiğim hız ile adamlar %6, %8 tırmanıyor. Bana "sen TDF'a katılsana" diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor. 😒

Benim düzde gittiğim hız ile adamlar %6, %8 tırmanıyor. Bana "sen TDF'a katılsana" diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor. 😒
Canlı izleyen seyircilerin çektiği görüntülerden ne kadar hızlı gittikleri daha iyi anlaşılıyor. Normal insanla sporcu arasında en fazla fark olan sporlardan bir tanesi bence.

eger jumbo visma bugunde atak yapamaz ise hiç yapmasın böyle 1 dak fark ile güle oynaya giderler artık

Aslında yine o tırmanışta o hızı yaparsın da, 3 haftada 21 defa arka arkaya bu tempoyu sürdürmek :) Geçenlerde bi arkadaş da bana şu pelotonu aynı hızda yan yoldan takip eden bisikletlilerin olduğu vidyoyu gönderip “normal insanlar da aynı gidebiliyo işte” diyerek paylaşmıştı. Çok yoruluyorum bazen insanlara böyle dert anlatırken, “aynen ya valla biraz zorlasam ben de yaparım o zaman” falan dedim geçtim, ciddi ciddi dedim o da ciddi ciddi “aynen abi büyütmemek lazım bu kadar” dedi 🤦🏼‍♂️

Geri