Scudo Sports

Tour de France 2023

Kendim dinlemedim, bir arkadaş yazdı ne kadar doğru bilemiyorum. Van aert repörtajda gülerek ben insanlar içinde birinciyim onlar insan değil demiş Pogi ve Jonas için :)
Doğruymuş arkadaşın yazdığı

(link)

Scudo
kaza bela olmaz ise artık şampiyon pogacar bitti

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
F1aE6Y6WwAE-Ycc

Önce zamana karşı, sonra kraliçe etap dominasyona..
Hiçbirimiz bunu beklemiyorduk.
Pogi etap başında düşünce tüm kimyası bozuldu. Domestikleri ondan önce finişe geldi. Uzun tırmanışlar Jonas için biçilmiş kaftandı, o da tüm yokuş domestikleri görevini yapınca son 11k. aldı başını gitti. Pogi arayı kapatır mı diye düşünürken takım arabasına - ben öldüm, gidiyorum - dediğinde içimiz parçalandı.
Etabı Gall alırken harika bir kadans ile canavar yokuşun kralı oldu.
Genel klasmanda artık olağandışı bir şey olmaz ise balıkçı ilk sırada.
2.den itibaren ise hiç bir sıranın garantisi yok gibi, benekli mayo ha keza..

Gall gerçekten canavar gibi pedal çeviriyor ya, Strava'da gördüğüm kadarıyla son yokuşun ilk 5-10 kilometresinde 100 üzeri ortalama bi kadansı var. Helal olsun, gerçekten iyi kazandı.

ASO diyorlar bu olayın müsebbibi, ben tam bilemiyorum ama gerçekten bu tur boyunca motosikletler ve seyirciler kritik noktalarda problem yaratıyor. Şu çift kademe bantlama/bariyerleme olayı bana mantıklı geldi baya ama nasıl bir düzeltici faaliyet gerçekleştirilir, gerçekleştirilir mi göreceğiz..

Sonnnn dakika güncellemesi : Wout van Aert turdan ayrılmış, bugünden itibaren yok.. Zannediyorum Jumbo Visma turu bitirdi, van Aert da "gerisini artık bensiz halledersiniz" dedi :)

Son düzenleme:
Van Aert'ın turu tamamlamayacağı daha tur başlamadan belliydi zaten.
Bebesinin doğumu için erken ayrılacaktı. Vakit gelmiş demek. zamanlama da mükemmel olmuş :)

• Beğen
Tepkiler: kanbozli
18.yarış günü, belkide tüm peletonun en rahat günü.
Boy boyladı soy soyladı ;bugün bir kaç tepecik dışında düz bir yolda son sözü söylemek sprinterlere kaldı...

Büyük avantaj yakalayan Jonas Vingegaard'ın doping konusunu soran gazeteciye verdiği yanıt:
"-Şüpheciliği anlıyorum. Geçmişte olanlar göz önüne alındığında, bazı insanların inanmasının zor olduğunu anlıyorum . Ama hepimiz o zamandan farklı bisikletçileriz.
Ve şunu söyleyebilirim ki: Hiçbir şeyi almam, yasak olan hiçbir şeyi yapmam. Kızıma vermeyeceğim hiçbir şeyi kullanmam. Armstrong zamanlarında değiliz. Armstrong'un kullandığından farklı bir yakıtla çalışıyoruz. Spor şimdi çok farklı yapılıyor. Salı günü etabı kazandığım için mutluyum ve kimsenin bu zaferleri benden almayacağından yüzde yüz eminim."

profile-tourdefrance2023stage18-64937c1f003e4.png
Canlı yayın aralığı 14.00-19.15...

Her ne kadar Vingego'nun kazanıyor olmasından mutluluk duysam da benim de aklımın gerisinde hep bir şüphe beliriyordu. Pogacar'ın çok baskın kazandığı zamanlar için de geçerli bu durum. Bu hissiyat da Armstrong'un yaşattığı hayal kırıklığından olsa gerek. Ama Jonas çok güzel cevap vermiş soruya, umarım haklıdır.

keton içecekleri konusunda bir gri alan durumu vardı. jumbo visma bunu kullanıyor. yasaklı bir madde değil ama gri alanda diye okumuştum. röportajında şu cümlesi "Armstrong'un kullandığından farklı bir yakıtla çalışıyoruz " keton içeceklerinden mi bahsediyor diye düşündüm.

Athos, Porthos ve Aramis etabın başında dörtnala uzaklaştı. Geride canı sıkılan Dartanyan' ı da yanlarına alıp quartet olarak post-bop bir doğaçlama ile amansız bir kaçış yaptılar. Peleton bugün "Beledon" modundaydı ve lastik gevşekti...
Süvariler geç uyandı ama nafile, sancağı Kasper Asgreen alıp askerliğinin en büyük şeref madalyasını da kazanmış oldu...

Van Aert'ın turu tamamlamayacağı daha tur başlamadan belliydi zaten.
Bebesinin doğumu için erken ayrılacaktı. Vakit gelmiş demek. zamanlama da mükemmel olmuş :)
Adamın çocuk tur bittikten sonra doğacak asıl ayrılma sebebi dünya şampiyonasına hazırlanmak..

19. etap küçük tepeciklerle dolu, çık/in mesaisi ile devam edecek.Yorgun peleton içinden kaçış grubu oluşursa ve dünkü gibi cengaverler çıkarsa diye ummayalım.Dün gevşek şekilde " nasıl olsa fark az, yakalarız" diye etabı kaybeden sprinterler bugün işi sıkı tutacaktır...
Ve fakat çoğunlukla sürpriz finişler izlediğimiz bu yıl ki tur, umulmadık bir son ile bizi gene şaşırtabilir..

profile-tourdefrance2023stage19-64937c4210d50.png

Yayın 14.00-19.00 arası...

Adamın çocuk tur bittikten sonra doğacak asıl ayrılma sebebi dünya şampiyonasına hazırlanmak..
Eşi dün doğum yaptı. Van Aert'ın instagram sayfasına bakabilirsiniz.

Son 2 gündür yarışı başından sonuna kadar izleme fırsatı buldum. Diğer günler kumanda terörü ile sürekli olup olmadık yerlerini yada ertesi gün gösterildiği kadarı ile tekrarını izleyebiliyordum. Bir çok yarışçının ismini, özelliklerini yada klasmanlarını bilmesem de bugün finish çizgisi çok güzeldi. Bitiş çizgisine Matej Mohoric ile Kasper Asgreen kafa kafaya giriş yaptı ve sonucu foto finiş belirledi. Mohoric bisikletini daha önce öne sürmesi/iteklemesi ile milimetrik fark ile birinciliği göğüsledi.
GChRqpT9CRKQyRFzfBup4b.jpeg

Bir de Nils Politt 'in başına gelen talihsizlikler var, zincirinin kopması sonrasında yanına gelen Shimano arabasından verilen bisikletleri de söylenene göre pedal uyumsuzluğu üzerine reddetmesi ile bir hayli zaman kaybetti buna rağmen peletonu yakalamayı başardı.

19. Etabı forumun daha sıkı ve daha bilgili takipçileri yazarsa daha makbule geçecektir, ben daha bu tarafın çaylağı olarak ön bilgi niteliğinde aktarmak istedim.

Çok hızlı geçilen bir etap oldu.
Öyle ki, 49k. ortalama hız ile T.D.F tarihinin 5. sırasını aldı.
İlk 60 k.kimsenin kaçmasına izin verilmedi.Sonra 9 kişilik kaçış grubu arayı açmakta zorlandı.Onları kovalayanların arasında yorgun düşenler birer ikişer geriye düşmeye başladı.
Ta ki Jumbo ana grubun temposunu düşürünce ön grup arayı açtı.
Ara sprint sonrası iddialı sporculardan oluşan 36 kişi son 60k.güçlü bir ivme yakaladı.
Son ciddi tırmanış öncesi farkı 30 saniyeye çektiler. Yorgunluk iyiden iyiye kendini gösterdi ve ön grup 3 kişiye indi ; Asgreen, Mahoriç ve O'Conner çok sıkı çalışıp farkın kapanmasına izin vermedi.
Finiş sprintine beklenen sprinterler 4.lük.için çekişe bildi.
Etap finalini ise bisikletini sprint çizgisinde öne fırlatan Mahoriç, dünkü galip Asgreen' i milimle geçerek aldı.
Böylece harika bir günü daha geride bıraktık.
Bir ara Sagan minik bir atakla öne fırlayıp biyografisini ekrana yansıttı; bir efsane daha veda ediyordu..

Şölen artık bitiyor...
Bugün 20.etap ile ilk 10 sıralaması ve tırmanış mayosu da sahibini bulacak.
Organizasyon öyle bir rota yapmış ki, tırmanışçılar ve genel klasmancılar adına son sözlerin/eforların sahne almasını bekleyelim.
Dağlık etap olmasının yanında rüzgâr da sporculara sürprizler yapacak gibi.

profile-tourdefrance2023stage20-64937c527cdf9.png

İlk kırılma tırmanışı:
20-alsace-64937c52744b4.png

Dayanıklılığın sınanacağı zirve Petit Ballon:
f917f.jpeg

Ve inişin hemen ardından darbenin vurulacağı zirve Platzerwasel:
f917f (1).jpeg

Perde kapanmadan son heyecanı takip etmek isteyenler 14.00-18.30 arası ekran başına geçebilir..

Son düzenleme:
Olaylar var nası olcak ki

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Emirates tüm gün Pogi için tempoyu yüksek tuttu. Kuss, Rodriguez ile kazaya karıştı, Gaudu da inişte kaza yapınca hedeflerinden uzaklaştılar.
Son T.D.F. sinde olan "milli kahraman" Pino adının verildiği yokuşta iyi bir veda seramonisi yaşadı ama 12k. kala tükendi. Mansiyon olarak günün (ve belkide kariyerinin en son) savaşçısı oldu.
Son tırmanış minik zirve finişinde beklediğimiz gibi Pogi ve Jonas kapıştı. Jonas centilmence rakibini onore edip son metrelerde etabı hediye etti.
Merakla beklenen 3.lük Adam'a, 4.lük de ikizi Simon'a gitti.
Ciccone topladığı puanlarla üzerindeki tırmanışçı mayosunu garanti altına aldı...

Geri