Bugünkü 8.etaba son 70 k.m.de yetiştim. Sabah antrenmanımızı yağmur nedeniyle öğleden sonraya kaydırdık.
Dünkü etaptaki rüzgar sanki Bursa' ya gelmişti.
Şehrin batısındaki köylere geldiğimizde kafa- sağ- sol artık kaç yön varsa sırayla bizi döven bir rüzgar vardı. 5 kişi " Eşelon " yapalım dedik, 4. kişiden sonra araçlar izin vermedi

...
Ne kadar "makara" yapıp sırayla öne geçtiysek de fayda etmedi, özellikle ben çok yoruldum..Arada yüksek wat ile kaçan arkadaşlara yetişmekte zorlandım...
Hani burada yorum yapıp t.v. ve net ortamından "bilgi papağanlığı" devşirip -yola çıkmadan/pedal basmadan- ahkam kestiğimiz düşünülmesin....
Evet, halden anlayan, empatik yaklaşımımızla bugün kü etaba baktığımızda; Dağlar tırmanılmak içindir...
Turun bu yıl bu etaba kadar koşulan en kırıcı, sert eğimli rotasında eğimlerle beraber kaçışlar ve geriye düşmeler oldu. Önce "Kuzen" kaçtı, ardından "İlnur" onu yakaladı ama bu yıl tura ilk kez dahil olan AG2R La Mondial takımından 26 yaşındaki Fransız Nans Peters yüksek tempolu bir solo kaçışla etabı kazanmasını bildi.
Bir ara zaman farklarının azlığından dolayı finişe yaklaşırken sporcular atağa kalksa da tek önemli avantajı Pogacar sağladı...
Roglic çok temkinliydi. "Çiçek Abbas" yeni takımında teni bir sayfa açmaya kararlı...
İlk on 1 dakikalık zamana sıkışmış durumda...
Mayolarda bir değişiklik yok ama çanlar Yates için çalmaya başladı...