Scudo Sports

Tour de France 2020

Bu sene tatil günleri olmayacak mı?

Scudo
@Özcan 7 Eylül ve 14 Eylül tatil günleri
9. ve 15. etaptan sonra

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bu Eurosport spikerleri kaç dil biliyor İspanyol geliyor çeviriyorlar, Fransız geliyor onunla da muhabbet ediyorlar, İtalyanca, Flemenkçe falan hepsini konuşuyorlar ayak üstü. (Sean Kelly'i ayrı tutuyorum bunlardan, kendisinin henüz doğru telaffuz ettiği isim yok. :D )
Fransa merkez her dili İngilizceye çeviriyor onlar da Türkçeye çeviriyor. Fransızcayı çevirmiyor olabilirler.

• Beğen
Tepkiler: ag249 ve ArVoGu
Fransa merkez her dili İngilizceye çeviriyor onlar da Türkçeye çeviriyor. Fransızcayı çevirmiyor olabilirler.
Caner Eler (Saint Benoit Fransız Lisesi ) ve Sarper Günsal (Galatasaray Lisesi), hatta bir kez yayına konuk olarak gelen Vedat Milor da çok iyi derecede Fransızca biliyorlar. Berkem Ceylan'ı bilemiyorum şimdi.
Caner Eler ayrıca italyanca ve ispanyolcaya da simultane tercüme yapacak kadar hakim.

(İngilizce bilgilerini anlatmaya gerek yok sanırım)

@Oğuzhan Y. Sadece bizim spikerler değil sahada ropörtaj yapan abi İngiliz spikerler vs... Hepsi bu işin içinde! :)

Bugünkü sprintte (etap 7) Alaphilippe çizgisini korumayıp yandaki adamın üstüne sürdü sonra yine kendisi sinirlendi ellerini havaya falan kaldılırdı. Herkesin ona yol açmasını bekliyor herhalde. :)

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Bugünkü sprintte (etap 7) Alaphilippe çizgisini korumayıp yandaki adamın üstüne sürdü sonra yine kendisi sinirlendi ellerini havaya falan kaldılırdı. Herkesin ona yol açmasını bekliyor herhalde. :)
Alaphilippe'in dengesi, Coquard arkadan dokundurduğu için bozuldu.

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
Bugün işlerim nedeniyle etabı izleyemedim ancak özetlere baktığımda yandan esen rüzgarın peletonu iyi dağıttığını gördüm. Tadej Pogačar , Richie Porte , Richard Carapaz ve Mikel Landa gibi genel klasmancılar bayağı vakit kaybetmiş :(

Alaphilippe'in dengesi, Coquard arkadan dokundurduğu için bozuldu.
Coquard dokunmuyor sanki helikopter kamerasından izleyince biraz mesafe gözüküyor. Burada da Alaphilippe'in arka lastiğine Coquard'ın ön lastiğinin gölgesi düşmüyor, bence dokunmadı.
1599247657765.png
(link)

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
7. günü geride bıraktık. Beklendiği gibi kaçış oldu ve kumarbaz De Gendt, 94 k.m. kala alıp başını giderek şansını denedi. Peleton son 34 k.m. de tek başına daha fazla solo yapmasına izin vermeyip Hollandalıyı büyük orkestraya dahil etti. Sonrası rüzgarla köşe kapmaca, dans ve toplu sprint finişi ..
Takımlar sıkıcı geçebilecek etabı, izleyicilere keyifli hale getirecek taktik ve dizilişlerle güzelleştirdiler.
Gene tahmin edildiği üzere toplu sprint finişi oldu.
Van Aert, sprinterlerin formsuzluğundan ve kendi sprint becerisini geliştirmesinden dolayı etabı alıp 2. kez birincilik kürsüsüne çıktı. Sarı mayodan 22 dakika geride bile olsa yeni kuşağın çok yönlü ve gelişime açık bir bisikletçisi olduğunu yeniden gösterdi (oğullarımdan biri olsa bu kadar severdim :)).
Sarı mayo ve genel klasman değişmedi.
Yeşil mayo; ara sprint kapılarından topladığı puanlarla yeniden Sagan'a geçti.
Dağların kralı gene Cosnefroy
Genç yetenek sıralamasında zaman kaybeden Pogacar, yerini geçen yılın T.D.F. şampiyonu Egan Bernal 'a bıraktı.

Trek Segafredo gezmeye gelmiş belli...!!!

Ortalarda gözükmüyorlar hiç :acpsnr::ytrya:

Bugun icin Juju nun sansi olur mu sizce? Yokuslarda tutunabilirse iniste alabilir gibi. Yoksa Roglic iniste digerlerini haklar mi?

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc

öyle olabilir fakat zaten biliyorlar caner eler berkem ceylan fransız lisesi çıkışlı saint benoit yani fransızcaları zaten olacak yanında zaten şart olan ingilizce ve şeçmeli olan ispanyolcada almışlardır muhtemelen flamenkçede öğrenmeye çalıştıklarını söylemişlerdi diye hatırlıyorum velhasil bu dilleri zaten biliyorlar eurosport fr ingilizceye çevirmese bile biliyorlar :)

Öncelikle sunum triosunun yabancı dil bilgisine yapılan övgüleri desteklesem de, esas övgüyü sportif, kültürel hafızalarına vermenin daha uygun olacağını, yaptıkları ekonomi-politik yorumları ülkemizin her hangi bir kanalında yapsalar ertesi gün işlerinden olacaklarını biliyoruz...
İyi ki Eurosport kanalı bizim Ödlek/Yalaka havuz medya patronlarına ait değil..

Bugünkü 8.etaba son 70 k.m.de yetiştim. Sabah antrenmanımızı yağmur nedeniyle öğleden sonraya kaydırdık.
Dünkü etaptaki rüzgar sanki Bursa' ya gelmişti.
Şehrin batısındaki köylere geldiğimizde kafa- sağ- sol artık kaç yön varsa sırayla bizi döven bir rüzgar vardı. 5 kişi " Eşelon " yapalım dedik, 4. kişiden sonra araçlar izin vermedi :acpsnr: ...
Ne kadar "makara" yapıp sırayla öne geçtiysek de fayda etmedi, özellikle ben çok yoruldum..Arada yüksek wat ile kaçan arkadaşlara yetişmekte zorlandım...

Hani burada yorum yapıp t.v. ve net ortamından "bilgi papağanlığı" devşirip -yola çıkmadan/pedal basmadan- ahkam kestiğimiz düşünülmesin....:koptum:

Evet, halden anlayan, empatik yaklaşımımızla bugün kü etaba baktığımızda; Dağlar tırmanılmak içindir...
Turun bu yıl bu etaba kadar koşulan en kırıcı, sert eğimli rotasında eğimlerle beraber kaçışlar ve geriye düşmeler oldu. Önce "Kuzen" kaçtı, ardından "İlnur" onu yakaladı ama bu yıl tura ilk kez dahil olan AG2R La Mondial takımından 26 yaşındaki Fransız Nans Peters yüksek tempolu bir solo kaçışla etabı kazanmasını bildi.
Bir ara zaman farklarının azlığından dolayı finişe yaklaşırken sporcular atağa kalksa da tek önemli avantajı Pogacar sağladı...
Roglic çok temkinliydi. "Çiçek Abbas" yeni takımında teni bir sayfa açmaya kararlı...
İlk on 1 dakikalık zamana sıkışmış durumda...
Mayolarda bir değişiklik yok ama çanlar Yates için çalmaya başladı...

Geri