Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
Kim ne derse desin bence Sky işini ciddi yapan bir takım bence.Helal olsun, doping yoksa.

ParisTeamLo_afuodz.jpg

Scudo
@hamlet2006

Seyirci de öyle olunca daha bir güzel oluyor spor, hem yapması, hem izlemesi :)

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Bu sene Gallerliler önce Bale sonra da Thomas ile sevindi.

Kusura bakmayın da seyircilerin verdiği tepkiler bence gayet yerindeydi. Napsalardı Froome'a ? Yollarına gül mü dökselerdi yada arkadan itseler miydi ? Dopinge bulaşmış bebek yüzlü katil çıktı Froomey. Savunalacak bir tarafı yok bu adamın artık kusura bakmayın. Ben yaptığı işe çoook saygı duyardım ama hiçbir şey kalmadı artık.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Gökhan Toros Her seyircinin ne kadar ahlaklı ve adil olduğunu veya olabileceğini ölçebileceğimiz bir alet daha tasarlanmadı.Biz sadece WADA 'nın objektif kriterlerine inanabiliriz.Burada da arkadaş fena sobelenmişti.
İngiliz Parlementosunun meclis komisyonu raporunda bile Team Sky'ın ''etik sınırları aştığı '' yönünde vurgu yapılmıştı.
Fiziksel müdahaleler hariç Froomey' karşı olmayı da ben ''çirkinlik'' olarak kesinlikle görmüyorum.

@hamlet2006

Fiziksel müdahaleler ya da sadece çirkin yorumlar. Spor, anlayışlı seyircilerle güzel.
WADA, Froome doping yapmadı dedi. WADA'nın Salbutamol sınırını ayarlayan doktor da sınırın bisikletçilere uygun olmadığını söyledi ve Froome'dan özür diledi. Daha niye dopingle suçluyoruz adamı?

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
@Gökhan Toros

Aynı dönem değil. O dönem dopingi altını çiziyorum "herkes" kullanıyordu. 2017 yılında "bilimi kullanarak doping yapmak" daha sonra da bunu güçlü takımı,alımlı bisikletleri,marjinal kazanımları,power metreleri, düzenli antremanı vs vs. bahane ederek bize yutturmaya çalıştılar.
Bizde gariban gibi dedik bunların takımı çok iyi, olur normaldir diyerek inandık. 2 sene önce aldığım SKY forması bir yerlerinden çıksın. Umarım net anlatabildim.

Doping yokmuşmuşmuşmuş yapmayın ya bizde inandık. SKY'ın bütçesinin tüm bisiklet organizasyonlarından fazla olduğu için doping yok denmiş olabilir mi acaba ?

@Tolga Çelebi

O zaman Lance'i de çok seviyoruz?

@Tolga Çelebi

Olabilir. Sonuçta bu da bir iş modeli, kim olursa olsun işine engel olacak müdahalelerden kaçınacaktır. Mesela Froome'un kazanmaması da sadece SKY firmasının bir talebi olabilir. Sponsor, kendine gelen tepkilerden memnun değil, bu nedenle de Froome kazanmayacak demiş olabilir.
Ama, Nibali'yi düşüren kamera askısı da bilinçli olabilir mesela böyle düşününce. Ya da Roglic'in TT öncesi yaptığı atak dış mihrakların oyunu olabilir, sırf TT'ye zayıf girsin diye.

Bisiklet sporcuları birbirleri hakkında olumsuz konuşmaktan kaçınırlar normalde. Bernard Hinault, Greg Le Monde bile bu takım hakkında özellikle Furuum hakkında bisikleti çirkenliştirdiğini konuşuyor. Her sene ödül vermeye yorumculuğa gelirlerdi. Bu sene ortalıkta göremiyoruz nedense. Fısfısçıya ödül vermemek için olabilir mi acaba

Emir buyrulmuş, şu adamı sevecek ve saygı duyacak mışım galiba
Ben sevmiyorum. İsteyen sevsin.

Nedense hep önemli yarışlar öncesinde sporcu hastalığı artıp normalde dopink sayılan ilaçlar için TUE izni için başvuru yapan bir takıma, Sky'a saygı duyacak mışım. Rus hackerların ortaya çıkardığı şeylerden bahsediyorum. Saygı duymuyorum

Sky'ın vukuatları bir değil bini geçti. Tek tek sıralmaya ne hacet var. İsteyen sevsin. Ben sevmiyorum.

@Gökhan Toros
Siz yanlış anlamışsınız.Froomey'in suçsuzluğu ispatlanmadı.Team Sky avukatları ,sadece WADA'nın Froomey'in suçluluğunu ispatlayamacağını ispatladılar.Farmokokinetik testleri bile WADA,Team Sky'ın gücünden korktuğu için yapamadı.
Bilimin en temel özelliği olan ''otoriteyi kabul etmeme'' özelliği de tarihe gömülmüş oldu.

Ben adaletin ve bilimin taraftarıyım.İsteyen istediğini sevsin, desteklesin.

@Gökhan Toros Burda team sky ve diğer takımların işini ne kadar ciddi aldiklari mevzusunda karşılaştırmalar var. Sadece onlar bile yeterli. Yine futboldan örnek olacak ama dünya'da kaç kişi Madrid düşmanı ya da vergi kaçıran bir nevi hırsız Messi ve Ronalda neden yuhlanmıyor. Bisikletçilik sadece %100 namuslu adamların işi mi? Elbet çürük elmalar olacak. Fransızların İngiliz düşmanı olduğunu unutuyoruz galiba. Fransızların gazına gelmiş bir grup Türk bisikletçi grubu oldu bu turda forum genelinde.

@hamlet2006

Suçluluğu kanıtlanamayınca ne oluyordu, siz hatırlatın bana? Kelime oyunu yapmaya gerek yok, eğer anti doping ajansı bu adam yarışabilir diyorsa yarışabilir.

Son cümlenize katılıyorum ama. Desteklememek için onlarca sebep var. Birkaç yıl önceki stilini ben de hiç sevmiyordum. Fakat Froome son birkaç senedir gerçekten çok iyi yarışıyor. TDF'da daha yeni iniyordu üst boruya oturarak, hemen arkasından herkes taklit etmeye başladı (sosyal medyada). Bu yıl Giro'yu kazanmasını sağlayan farkı Froome inişte açtı. Tırmanışlarda yeterli farkı açamamıştı, sadece kovalayanlar inişte dinlendiği/uyuduğu için Froome yarışı kazanabildi. Viraj tekniği de mi fısfıs şimdi?

Ya da Bardet'nin takımının Roubaix etabı için daha kalın lastik getirmemesi de mi Froome'un ya da Sky'ın suçu?

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve h.kozan
@Gökhan Toros
Hatırlatayım.Bu dünyada çifte standartın olduğunu hatırlatıyor.
Alessandro Petacchi ve Diego Ulissi örneklerini hatırlayamıyorsunuz galiba.Size de hak veriyorum.Taraftar olmak; sorgulamayı , tarafsız olmayı zorlaştırabilir.

burda olay ne ,doping neden oluyor ? ya da soruyu şöyle sorayım,neden lens amca bacaktan kabininde doping iğnesini vurdu national geography belgeselini seyrettim ,motorcusu vardı lens 'ln yani suç ortağı,kimsenin izini süremeyeceği bir cep telefonundan haberleşme yaptılar acaip değilmi aynen ajan filimleri gibi,cıa 'ın gizli operasyonları misali :koptum::komik:
efendim önce inkar etti lens amca ,sonunda kabul etti,belgeseli seyredin,neden doping oluyor ?bu soruya cevap gerekiyor ,ikinci soru neden bu işin içinde doktorlarda oluyor ve de klüp başkanları ,,,gizli kapılar ardında acaip dolaplar dönüyor ,bir nedeni söyleyeyim acaip para var bu işte ,milyon yurolar döner ise bu yarışlarda birileri illaki doping yapacaktır,ve buda avrupa bisiklet yarışları tarihine aynen kara bir leke olarak düşecektir,bakın inceleyin doping tarihini ta 1800 'lerin sonlarından bu günlere kadar doping skandallarını görün ,yani bisiklet tarihi aynı zamanda doping tarihidir ,unutmayın abd 'de boks 'ta bir zamanlar dönen şikeleri,,,,,bu şikelerin bisiklet yarışlarında olması bence doğal ,
gelelim kontadora yav adam bilmiyorum dedi ,farkında değildim dedi ,yediği ette doping çıktı ,allah allah yani belkide bilmiyordu yahu :koptum::komik:
ne bilek biz adamın bilemediğini,
biz nasıl bileceğiz :islik::islik::islik::islik::islik::islik:
sonuçta işi dahada komik hale getireyim ,,,
komplo teorisi derki ,
yav kardeşim froome astımlı değil sahte rapor çıkarttılar
rüşveti verdi sky takımı
adam oldu astımlı,
tabi bu komplo teorisi sakın inanmayın ha:D:D

efendim şu soruyu soracağım
sky takımı astımlı bir adamı eğimlere çalıyor ya adam kalp krizi geçirse idi sorumlusu kim olacak idi
sky takımı tabi,, garantisi yoktu olabilirdi,,,

haaaaaaaaaaaaaa
bak tek adama laf ettirmem
spartaküs,

fabian cancellara:harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika:

Fısfıs muhabbeti ve froome saldırganlığı ciddi anlamda tatsızlaştırdı fransa turunu.
Bu işin sorumluluğunu üstlenen gerekli kurumlar var.Varsa bir doping mevzusu ortaya çıkardı ve Froom'u yarıştırmazlardı diye düşünüyorum.

Sırf adamın tarzını, sürüşünü, teknolojik imkanları detaylı kullanmasını, artık neyini beğenmiyorlar ise :) Anti-froome kitlesi oluştu, gömene kadar saldırıyorlar.:D

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
@hamlet2006

Aynı dava için, yine daha önce bahsettiğim doktor da Petacchi'nin suçsuz olduğunu söylediğini ve bunu savunduğunu söylemişti röportajında.
Neyse,
Evet Sky güçlü bir takım, gücünü de kullanıyor. Froome'u sevmeyenler Sky'ın bu gücünün kötü olduğunu, Froome'un haksız yere ceza alması gerektiğini savunurken, diğerleri de suçluluğu kanıtlanmadığı için ceza almaması gerektiğini savunuyor.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@hamlet2006

yav dostum hamlet ,ben tarafsızım ama spartaküsü severim onun tarafındayım ,diğerleri beni hiiiiiç ilgilendirmiyor adam zati emekli oldu ,örnek adam fabian cancellara ,yeni avrupanın yetme çocukları onu örnek alsın bizimkilerde

Geri