Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
@hamlet2006 Hocam bu nedir ya? Fısfısçılara okunan beddualar, kem gözler fazla kaçmış, tüm pelotonu yakmışız valla. Allah iyiliklerini versin. :)
Bu arada dün Greipel' i sprintte nasıl buldunuz Hamlet hocam? Adamın adını ağzına almıyor spikerler; bu sene etap alır mı sizce?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo
@Ozan k.
Siz böyle yazınca aklıma Giro'da punchy yokuşlarda kaotik durumda konumlanma sıkıntısı yaşayan puncheur etap sonlarını hiç ama hiç sevmeyen birisi aklıma geldi:
bettiniphoto_0314960_1_originali_670.jpg

@Berke Şahan Greipel'e kötü formsuz denen zamanlarda bile ben de varım demişti.Greipel göz ardı edilemez.Özellikle Gorilla için 7.ve 8.etaplara dikkat etmek lazım .

@hamlet2006 Süper o zaman. :) Acaba bu sezon kariyerini bitiriyor mu diye düşünüyordum. Sanırım emekliliği yaklaştı ama umarız jübilesini yapar da ayrılır.

bir iniş bir çıkış performansı oluyormuş demek mi acaba ? dün ttt poff layan buğün tokatladı alayını gene !!!!!

Sagan, bölüm sonu canavarı gibi.Hep bir yerlerden çıkıyor.

@QWEZXC
Sagan'ın performansı iniş çıkışlı diyemeyiz.
Sagan iyi bir rouleur olmadığı için zamana karşı etabında kötü olacaktır.
Sagan saf sprinter olmadığı için düz etapta saf sprinterlere geçilmesi de normal.
Sagan bir puncheur olduğu için bugünkü gibi kısa sert yokuşlarda patlayıcı özelliğinin olması da normal.

Sonuçta ne olursa olsun çok özel bir sporcu.

Puanlama nasıl yapılıyor bir türlü çözemedim. Sagan 2 etap aldı, 2 kez de ikinci oldu ama sarı mayoyu giyemiyor. Neden?

@Ferhat Karaca
Sarı mayoyu giyebilmek yani genel klasmanda birinci sırada olabilmek için o güne kadarki etaplarda toplamda minimum zamanı elde etmek gerekir.Toplamda en az süreye sahip sporcu sarı mayoyu giyer.Kısacası herşey zaman farkına göre şekillenir.
Sagan'ın kazandığı 2 etap ve ikinci olduğu iki etap zaman farkı açmak için normal şartlarda yeterli gelemez.Zaman farkı oluşabilmesi için dağlık etap veya zamana karşı etabının olması gerekir.Bir de zaman bonufikasyonları var ancak totalde etkisi daha az olacaktır.
Şu ana kadar 5 etap geçti ve bu etaplardan biri zamana karşıydı.Sagan bu disiplinde iyi olmadığı için zaman farkı yedi ve genel klasmanda gerilere düştü.İleride dağlık etaplar geldiğinde Sagan genel klasmanda daha fazla zaman kaybedeceği için daha da gerilere düşecek.

Sagan için hedef sarı mayo değildir.Sagan'ın ana hedefi etap kazanmak ve yeşil mayoya yani puan(sprinter) mayosuna sahip olmaktır.

Zaten sagana yeşil daha çok yakışıyor. O değilde fıs fıs ne alemde kendisi yine iki etap fıs fıs çekip turu almayı mı planlıyor acaba

Ne yazik ki , Istanbul trafigi nedeniyle bu aksam son kilometrelere dahi yetisemedim , umarim cok sey kacirmadim .

@vetohan bilgilendirme icin cok tesekkurler. Saniyorum bugunku etapta da , kategori yokuslar yoktu, degil mi? Sagan icin zor olmayan bir etp gibi anliyorum .

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@vetohan Amstel Gold Race hariç hiçbir Arden Klasiğinde şansı yok.Zaten Flecche Wallone ve Liege Bastogne Liege'e katılmıyor bile. Bu ikisi çok ağır gelir.Flecche veya Liege'de şansının olabilmesi için etap profili veya bitiş yerinin değişmesi gerekir.2019 Liege Bastogne Liege,Ans 'ta bitmeyecekmiş.Böyle olursa belki şansı olabilir.

@vetohan
Sagan farklı bir ligte.

@a.valverde

Kategorilendirilmemiş son bölümdeki yokuşlar ama televizyondan ciddi yokuşlar gibi göründü. Hatta Dan Martin'in de böyle bir tweeti var, kağıt üzerinde göründüğünden daha zor olduğunu ifade eden.

(link)

Son kilometreyi bulabildim, özetine falan denk gelebilirseniz izleyin bence. Sprintten önceki yokuşta bir Sagan'ın yüzüne bakın bir de diğerlerinin, uzmanlığı bu iş olan adamların ağızları açık, acı çekiyorlar. Sagan ise sanki bakkala babasına gazete almaya gidiyor gibi. :)

Camgöz büyük avına doğru yüzüyor.Uzun yokuşları seven Nibali,bir puncheur etabında 10.Hiç fena değil.Sagan'ın kazanmasından daha ilginç.
Dh1bVSLWAAALwsj.jpg

Valverde 4 sn zaman bonusunu alsaydı iyi olacaktı.

@hamlet2006

Evet haklısınız. Ama yeteneği öyle bir seviyedeki, kendisine bu tip yarışları kazanacak özellikleri eklemesi hiç de imkansız görünmüyor bana. 2013, 2014'de bana deseler Sagan hem Ronde'yi hem Paris-Roubaix'yi kazanacak, gülerdim.

Her zaman kaçan grubun kazanmasını isterim.Bugünkü etapta ise iyi bir baroudeur olan Toms Skujins'un kazanmasını özellikle istemiştim.Toms Skujins'i bu seneki Tour of California'da kazandığı etaptan sonra yapmış olduğu ilginç kutlamayla hatırlıyoruz.Etabı alsaydı Tour'a renk getirebilirdi.:D

(link)

Geri