Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
@Tolga Çelebi Punchy yokuşlarda Valverde; tüm patlayıcı yokuşçu hünerleriyle etap sonu zaman bonufikasyonlarından bir kısmını alır 20-30 saniye de öyle fark açarsa Quintana, Alplere gelmeden süper domestik rolüne mecburen geçebilir.Quintana'nın form durumu iyi ancak eski savaşçı ruhu yok diye eleştiri var.Benim de korkum Valverde yüksek irtifalı, sert eğimli uzun yokuşlara dayanabilir mi?

Scudo
İşlerin karıştığı Movistar'daki Kintana ne yapacak? En baştaki soru tekrar ediyor aslında. Movistar'da lider kim olacak? Belki ne olursa olsun planlar onun için işlemeye devam edecek, belki de B planı çoktan devreye girdi bile.

Romain Bardet'in takımı Ag2r La Mondiale bugün takım zamana karşıda beklendiği gibi kötüydü. Aynı zamanda kendisinin de zaman karşısının kötü olduğunu düşündüğümüzde Bardet ile Kintana'nın kaderleri bir dağda kesişecek gibi duruyor bence. Her ikisi de bu dağı çok iyi biliyorlar. Alpe d'Huez son yılların en epik tırmanışına sahne olacak bu sene. Bu sene Alpe d'Huez bir başka olacak.:krsn:
WATSON_00003434-103.jpg
............................

Bugünün mini özeti yayınlanmış. BMC takımımızdan Stefan Küng'e teşekkürlerimizle sunarız:
...........................

Yarın yine dümdüz bir sprint etabı var. 10. etaba kadar bol bol sprint savaşı. Ondan sonra TDF dağlarla çevrili zor bir döneme geçiş yapacak.
89daa.jpg

Günün favorileri için daha önce bahsettim sprinterleri aynen yazarım. Gün geçtikçe formda olanlar belli olmaya başladı. Her geçen gün daha da kesinleşecek zaten. Fernando Gaviria kurt sürüsünün avantajına devam eder. Kittel'in takımına alışamadığı, Cavendish'in eski halini kazanamadığı belli oldu. Cav gayet iyi gidiyor. Birinci gün 36. olmuştu, ikinci gün 35. oldu. Böyle böyle adım adım kazanmaya yaklaşıyor:p:kptmya:
İsim vermek gerekirse
***Gaviria, Sagan, Demare, Matthews
**Kittel, Greipel, Cavendish, Colbrelli, eski yıllardaki gücünü bulmasını istediğim Degenkolb

@MehmetAliB. Tour de France resmi sitesi o kadar kötü etap profili veriyor ki anlamak yorumlamak mümkün değil.Etabın sonunda yokuşa karşı sprint olduğu için sana %99 katılıyorum ve ben de senin dediğin gibi yokuş çıkabilen Sagan,Matthews,Demare,Collbrelli gibi sprinterleri birinci şüpheli olarak düşünüyorum.Ama partinin asıl sahibini es geçmeyelim sarı mayo sahibi Greg van Avermaet.O'na da uygun.
Saf sprinterler son şüpheli grubu
Yalnız etabın profilinden çok anlaşılmıyor ama etap sonuna doğru biraz inişli çıkışlı.Başarılı olacağını hiç ummasam da son yokuştan(4.kategori yokuş) sonra kaçış deneyen baroudeurler olabilir.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Sagan ne giydiğini şaşıracak::D
1.etap Gökkuşağı mayo
2.etap Gökkuşağı mayo(normalde yeşil giyecekti)
3.etap Sarı mayo
4.etap Yeşil mayo
DhrxFd7X0AEO8UQ.jpg

@hamlet2006 Kaçışa gitmesini isterim ama çok zor. Dümdüz etap. Sprint takımlarının tempolarının yanında artık GK iddalısı takımlar da hız artırıyorlar zaman zaman. Aralara GK için küçük puanlar konmuş bu TDF. Kazaların bir nedeni de takımların bu küçük puanları kapma telaşı aslında.

Sagan bugün TTT'de takımdan koptu garibim. E tabi o da insan:booo: bazı sürüşlerde mükemmelken bazılarında geri kalabiliyor.
CORVOS_00029785-139.jpg

@MehmetAliB.
Aynen her disiplinde bir sporcunun maksimum performans vermesi beklenemez.Bazı sitelerde Sagan'ın kilo vererek yokuşçulara uygun İnnsbruck'taki Dünya Şampiyonası etabına saldırmasını isteyen yorumcular bile var.Birçok kişi Sagan'dan süpermen performansı bekliyor.o_O
Bu profilde Bardet ,Nibali,Pinout tarzı yokuşçular iş yapar.
Dünya şampiyonası profili
road-race-profile.jpg

@MehmetAliB.
Kaçışa gitmesi çok zor.Ama göstermelik de olsa deneyen olabilir.

@MehmetAliB.
Ara sprint kapılarındaki zaman bonuslarına Gilbert ve Quick Step'in saldırma ihtimali olabilir.Sonuçta GVA ile arasında fark yeterince az

(10*4)+6=46 formülle yapalım gözlem önemli:)
Düzeltme benin ki yanlış jant 3 kollu gözlem gerçekten önemiymiş :agla: (10*3)+6=36

10 x 3 kollu jant + 6 matara = 36 ama konu fena kirleniyor :confused:

Arkadaşlar hiçbiriniz bilememiş.Astana Pro Team' den bahsediyoruz.:p :p Cevap patron Vinokurov ne isterse odur. Vinokurovun olduğu yerde matematik bilimi el pençe divan durur.:tskler:

türkçe izleme şansımız yok sanırım.

Az kalsın Mark Cavendish’ in genital bölgesine şahit oluyorduk tuvalet ihtiyacı giderirken. Yönetmen son anda kurtardı

@WattsPerKilos

Bu kadar dikkatli izlemeyiniz efendim...

Geri