Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
Scudo
@MehmetAliB.
Üst düzey yarış bilgisine sahip. Takdir edilesi, farklı ve özel bir zekası var.Kişiliği, karekteri zaten pırlanta gibi.Keşke geri dönse.

@QWEZXC
Quick Step in uzun yol rouleurleri roketleri açtı, yakalarlar.

Ancak son 22 km 'yi seyredebildim ama gercekten ozellikle son dakikalari cok etkileyici ve heyecan dolu gecti bu etap .

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
şaka gibi 1 km kala yakalandılar
doğru düzgün bir sprint mücadelesi olmadı yahu,hep bir karambol acele ile 2 3 kişi kalıyor
lotto lu adam çok yalnız kaldı,gaviria nı yerine başkasını koy yüzde 80 gene kazanır böyle sahneleri
bir düşmeyen arıza yapmayan vincenzo ile tom kaldı

Sprint finişlerinde :Cavendish formsuz, Kittel takımına alışamamış.Greipel geçen yılı telafi etmek istiyor.Sagan hep potada neyse ki..
Bu durumda genç Gaviria yılın etap kazanma rekorunu kıran takımı Quick- Step in çok iyi çalışmasıyla, sprint te tekerlek farkıyla etabı aldı.Sarı ve yeşil mayo mücadelesi çok çekişmeli olacağa benzer...
Tabi dağlık etaplar geçildikçe durum netleşecek, daha "gizli pençe" yapanlar sahne almadı..

@cazci

Cavendish daha sprint atamadi. Bugun yine Sagan, Gaviria ve Greipel sprinte kalktiginda gidonuna vuruyordu, birilerini sikayet ediyordu. Hani gucu dusse anlarim ama bu kadar tecrubeli biri kendini sprint atacak pozisyona nasil getiremez onu anlamiyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bugün pahoson pilotun önemini gördük.Quick Step'te Maximiliano Richeze son ana kadar Gaviria'yı sprintte taşıdı.Richeze ve Quick Step,Gaviria için çok iyi çalıştı.Mark Renshaw'un Cavendesh'i taşıdığını gören var mıydı?İşin ilginci Cav'ın tüm kurmayları Tour'a geldi.o_O

Pahoson pilot(yazılışından emin değilim) bir sprintte sprint liderini son ana kadar taşıyan,lead out treninin(sprint treni) en son üyesi,son sprint domestiği

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Günün kaybedeni Team Katusha Alpecin

Ilnur Zakarin kazadan etkilenen gruptaydı ve 59 saniye kaybederek en zararlı genel klasmancı oldu.
Team Katusha takımın yarısını genel klasman lideri Zakarin'e ayırınca;sprint lideri Marcel Kittel'in lead out treni de yarım kalmış oldu.Ne Kittel'e ne de Zakarin'e yaranamadılar.
BoswellKatusha-800x527.jpg

@hamlet2006
Cavendish konusunda Norveç yorumcularıda şikayetçi. Edvald Cavendishi bırakıp kendi çalışsa daha iyi derece elde eder diyorlar. Dimention Data böyle devam ederse Edvaldı ellerinden kaçıracaklar zira en çok etap kazanan hemen hemen her yarışı domine eden kurt sürüsü Quick steps Edvald Boasson Hageni transfer etmek istiyor :)

@Bigpatron
Quick Step çok doğru yapar.Edvald Boasson Hagen özel bir sprinter.Klasiklere de uygun ara sıra da olsa büyük turlarda etap alan,alabilecek bir adam.Diğer bütün sprinterlerden en önemli farkı;hem iyi bir sprinter hem de zamana karşısı çok iyi.Bu iki özelliği aynı anda bulmak çok ama çok zor.

cav bahane bulmayı bıraksın takımın emeğine yazık,başka adama şans verselerdi çok daha iyiydi aylardır belli nal topladığı TDF ye getirmek şaçmalık,sıfır etap alacak daha önce yazmıştım :) paracıklarını saysın O
5 6 kişinin sprint attığını görecekmiyiz bakalım
diğerleride bahane bulmasın yahu,düz etapta Qstep kuyruğundan ayrılmayacaksın,dağlardada sky treninin

Bugün Tour de France'da futbol savaşları var.
Sep Vanmarcke(EF Education First-Drapac): "Oda arkadaşım Pierre Rolland ile olan dostluğum sona erdi. Savaş başlasın!
1f1e7-1f1ea.png
-
1f1eb-1f1f7.png

Haydi Belçika!"

Alles France Alles Alles Alles [emoji12]. Futbolu sevmem [emoji28].

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Bugünün takımı aynı zamanda yıla damgasını vuran Quick Step'ti. Az kalsın etap kaçışa gidecekken hiç sızlanmadan sürekli peletona tempo verdi ve Gaviria'ya bir etap daha kazandırdı.
Bisiklete takılan kameradan görelim
Safkan sprinterleri kenara çekmenin zamanı. Yarın 3. ve 4. kategori tırmanışların olduğu tam pançırlık bir etaba geçiş yapıyoruz. Yarışın sonu yanılmıyorsam düzlükte bitmeyecek. Böyle söylüyorum çünkü TDF'nin resmi sitesinde etap sonunun nasıl bittiği tam anlaşılmıyor. Başka bir yerden baktığımda %4 %5 etap sonu görüyorum evet.
4decf.jpg
Favoriler:
*** Kurt sürüsünün tamamı, ciddiyim:) ve GVA
** Sagan, Matthews, Valverde, Az önce Valverde mi dedim, Démare, Colbrelli ve Fısfısçı izin verirse Kiwatovski

@MehmetAliB. Profil ,Arden klasiklerine çok benziyor.
Etap profilinde iniş ve çıkışların olması Thomas de Gendt ,Lilian Calmejan gibi kaçış spesiyalistlerine göz kırpıyor.Ayrıca Thomas de Gendt 3. ve 4. kategori tırmanışlardan alınacak tırmanış puanlarını düşünerek polca dot(dağların kralı mayosu) için kaçış yapacaktır.Kaçmadan duramaz.:D
sptdw50042_670.jpg

Flecche Wallone'da üçüncü olan Jelle Vanendert ve bu seneki klasiklerin parlayan yıldızı puncheur Tiesj Benoot u da denkleme yerleştirebiliriz.
İşin ilginç tarafı Greg van Avermaet ,Gilbert'ten 5 sn ve Alaphilippe'den 7 saniye uzaklıkta.Greg bu ikisi ile mücadele edecekken Lotto Soudal iki puncheur(jelle vanendert ve Tiesj Benoot) ve bir barodeur (Thomas De Gendt )ile herşeyi karıştırabilir.:krktm:
Yalnız bugünkü etapta Tiesj Benoot fena düşmüş.
DhwubAaXUAA-avq.jpg

-4. etapta kaza yapan Tiesj Benoot, Tour de France 2018'e devam edemeyeceğini açıkladı:(: "En üst seviyede 200 km'den fazla bir etabı çıkaramam. Gidonu tutmanın zorluğunu geçtim tişörtümü bile zor giyiyorum. 5. etap Tour'da kazanmayı hedeflediğim ilk etaptı."
Tiesj Benoot: "Bahar klasikleri sonrası tamamen Tour'a odaklanmıştım. Bu şekilde sonlanması çok kırıcı. Belçika'ya dönüp tedaviye başlayacağım. En önemlisi bir an önce iyileşebilmek."
Bugünkü etap Tiesj Benoot gibi bir puncheure çok uygun bir etaptı.

-Michael Matthews da mide rahatsızlığından abondone oldu.Yokuş çıkabilen bir sprinter olması nedeniyle bugünkü etapta bir şeyler yapabilirdi.:(
matthews-e1489486204471.jpg

-Dünkü etapta düşen AG2R lı Alex Domont da abondane oldu.Romain Bardet'inin dağ kadrosu zayıflamış oldu.

Bugün etabın sonu dar, bol virajlı iniş çıkışlı. Son kısma kalabalık gelinirse drama kaçınılmaz olacak gbi görünüyor.

Geri