TdF'i kim kazanmali? En iyi tirmanisci mi? En iyi zamana karsici mi? Yoksa gercek bir bisikletci mi? Ben gercek bisikletciden yanayim. Doping alarak iyi tirmanabilirsin, doping alarak zamana karsida iyi olabilirsin ama doping bisiklet kullanma teknigini gelistirmez, insani yurekli yapamaz, harika inis yapmayi saglayamaz. Contador'u doping gecmisinden dolayi sevmem, Froome'u Wiggins'e yaptigi saygisizliklardan dolayi sevmem ama ikisinin de tura devam etmesini isterdim. Fakat o kalsaydi bu gitmeseydilerle Nibali'nin hakederek kazandigi sari mayoyu gormezden gelmek, futbol takimi tutar gibi bisikletci desteklemek cok yanlis.
Antrenorlerin makine gibi gelistirdigi tirmaniscilardan ziyade Lars Boom gibi 5. etaptan sonra "etap sartlari benim icin hafifti bile" diyebilen, Sagan gibi sprint ozelligi cok iyi olmasina ragmen milletin arkasina yatmayip devamli kacmaya calisan ve inislerde atak yapan, Tony Martin gibi takiminin lideri icin nerdeyse butun etap kacis grubunun onunde giderek kendini paralayan, Talansky gibi aci cekmesine ragmen tura veda etmemek icin 32 dk geriden de olsa etabi bitiren gercek bisikletcileri izlemek, o amator ruhu yasamak benim icin daha onemli. En ufak yagmurda, bozuk yolda mizmizlanan bisikletciler bence boyle prestijli bir organizasyonu kazanmayi haketmiyor.
Miamili pitbull Talansky'nin bugunku etaptan sonraki roportajinda o amator ruhu cok net goruluyor.
(link)
(link)