Scudo Sports

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

Nibali de son atak yapanlar içindeydi ama ilk onda yok, ben mi yanlış gördüm?

Scudo
@Raşit S
Sanirim yanlis gördünüz. :)

Ben göremedim ve onun haricinde kaza riski olan bir sprint finaline girmesi gerçekten çok acemice olurdu. Bu saatten sonra önünde GC iddialilari harici biri varken kasacagini sanmıyorum. Kendine uygun bir yokuş finali bulursa affetmez tabi (yani umarım affetmez)..

Arkadaşlar günün küçük bir özeti. FOTOLAR pek net değil İdare edin ( bağlantım kötüydü bugün )

Fransa Bisiklet Turunun 11.Etap Galibi Lotto Bellisol Takımından Tony Gallopin. Tebrikler Tony.

Tour de France 11. Etap Besançon - Oyonnax bölgesi arasındaki rota üzerinde yapıldı. Tatlı tırmanışları olan güzel bir rotaydı. Toplam 186 km mesafe yapıldı. Niclas Roche iyi kaçtı. Finish'e 15 km kalaya kadar liderliği güzel sürdürdü. Akabinde Peletonj ( Ana grup) gelip Roche'ye yetişti. Sonuçta T.Gallopin muhteşem son 4 km. çıkardı ve 11. Etap galibi oldu. Bugün çok güzel bir hava vardı.

1- Finish açı 1
2- Finish açı 2
3- Finish açı 3
4- 11. Etap Sonrası İlk 10.
5- 11. Etap sonunda Genel Klasman
6- 11. Etap sonu Reportaj

http://s14.directupload.net/images/140716/bjbpkui9.jpg

http://s14.directupload.net/images/140716/2p6lcow9.jpg

http://s7.directupload.net/images/140716/dy3w2kx5.jpg

http://s14.directupload.net/images/140716/mi38nmet.jpg

http://s14.directupload.net/images/140716/24ong2rg.jpg

http://s14.directupload.net/images/140716/9imgxapk.jpg

Yarın bizi 12. etap bekliyor. 10. Etap - 14 Temmuz : Bourg-en-Bresse - Saint-Étienne bölgeleri arasında olacak. Toplamda 183 km -

Sayılarımla.

TdF'i kim kazanmali? En iyi tirmanisci mi? En iyi zamana karsici mi? Yoksa gercek bir bisikletci mi? Ben gercek bisikletciden yanayim. Doping alarak iyi tirmanabilirsin, doping alarak zamana karsida iyi olabilirsin ama doping bisiklet kullanma teknigini gelistirmez, insani yurekli yapamaz, harika inis yapmayi saglayamaz. Contador'u doping gecmisinden dolayi sevmem, Froome'u Wiggins'e yaptigi saygisizliklardan dolayi sevmem ama ikisinin de tura devam etmesini isterdim. Fakat o kalsaydi bu gitmeseydilerle Nibali'nin hakederek kazandigi sari mayoyu gormezden gelmek, futbol takimi tutar gibi bisikletci desteklemek cok yanlis.

Antrenorlerin makine gibi gelistirdigi tirmaniscilardan ziyade Lars Boom gibi 5. etaptan sonra "etap sartlari benim icin hafifti bile" diyebilen, Sagan gibi sprint ozelligi cok iyi olmasina ragmen milletin arkasina yatmayip devamli kacmaya calisan ve inislerde atak yapan, Tony Martin gibi takiminin lideri icin nerdeyse butun etap kacis grubunun onunde giderek kendini paralayan, Talansky gibi aci cekmesine ragmen tura veda etmemek icin 32 dk geriden de olsa etabi bitiren gercek bisikletcileri izlemek, o amator ruhu yasamak benim icin daha onemli. En ufak yagmurda, bozuk yolda mizmizlanan bisikletciler bence boyle prestijli bir organizasyonu kazanmayi haketmiyor.

Miamili pitbull Talansky'nin bugunku etaptan sonraki roportajinda o amator ruhu cok net goruluyor.

(link)
(link)

Okuduklarımı doğru anladıysam Sagan dün son düzlükte kimsenin kendisiyle eşleşmemek için birlikte çalışmamasından şikayet etmiş. :)

Son sprinte kalacak bisikletçiler arasında Sagan'la boy ölçüşebilecek kadar iyi bir sprintçi olmadığı için kimsenin bu riske girmemesi normal tabi. Sagan'ın beraber çalışabileceği bir sprintçi olsa durum daha farklı olabilirdi. Yoksa böyle bir düzlükte Gallopin'in kazanması gerçekten zordu.

Ben de Merida kullandığım için Lampre takımını takip ediyorum :) Dün bayağı bir fırtınalar koptu taraftarlar arasında. Portekizliler Dünya şampiyonuna kimse yardım etmiyor . Bu ne biçim takım, amaç ilk 20ye 2 bisikletçi mi sokmak diyorlar. Dünya şampiyonunu harcıyorsunuz böyle takım mı olur en az 2-3 kişi onu korumalıydı diyor. Costa Movistardan hiç ayrılmamalıydı falan da diyorlar.
Amerikalılar memnun tur bu ne olacağı belli olmaz bakarsın yarın dünya şampiyonunuz kalır, Horner ın önlerde olması iyi diyor :)

Rui Costa dün etap içinde ciddi solunum sıkıntısı yaşamış. Etap sonrası doktor muayene etmiş ve bronşit olduğunu söylemiş (bence terliyken soğuk su içip boğazını üşütmüştür ya neyse :) )
C. Horner da normalde iyi tırmanamam o yüzden inişlerde ekstra risk aldım diyor.

@Ekrem Erten

ekrem miamiye selamlar florida 500 km düz yer sana eğim lazım artık gelde başlayalım şu tavşanlıya , 1500 rakım 19 eğimler burada hasret kaldık sana ,
kala kala zor etaplardan sadece iki kişiyiz erkan ve ben başkada kalmadı ne kartepeci var ne de tavşanlıcı..en ufak yağmurda mızmızlanan ve sert zeminlerde kimim ne olduğunu gördük ,fabian beşinci oldu lars boom zati cyclo cross 'çu asfaltta gitmeye benzemez bu iş, bu yarışlarda en fazla benim dikkatimi paris-rube etabına benzeyen etap çekti tabi,senede bi kere yapılan paris-rube sözün bittiği yerdir, burada asfalt biskletçileri ne olduklarını aynen görür ,suadiye eğimlerindede durum aynı toprak yol bozuk asfalt ve hatta tavşanlı yolları ki sen burayı gördün ...evet paris-rube -2015 'e yer ayırttırdım :)

Keşke Nibali'yi Froome ve Contador yarıştayken bu kadar övebilseydik yada Contador ve Froome daha düşmeden onlara mızmız bisikletçi! diyebilseydik. Nibali'nin çok çok iyi bir sürücü olduğu çok açık bu sadece bu tur içinde geçerli değil adam zaten top klasmanda fakat daha 1 ay önce Dauphine'de düşene kadar zaman karşıda ve 2.etapta Froome'u izleyip daha sonra 6.etapta Contador herkesi perişan ederken ve daha sonra 7.etapta takımı Talanski'yi kovalayamadığı için tek başına insanüstü solo atak yapan Contador'u izlerken Nibali ortalıkta yoktu maalesef.1ay da Nibali kendini geliştirmiştir kabul ama diğerleri de armut toplamamıştır o arada tahminimce. Tour organizasyonu bu sene Frrome Contador üzerinden bir rakabet havası yaratıp ilgiyi arttırmak istemiş bu arada diğer iddalı isimleri göz ardı etmiş olabilir bunu bizde yapmış olabiliriz ama Nibali kendi açıklamaları dahil içinde elbette kazanma hırsı ve isteği muhakkak vardı fakat Froome ve özellikle Contador'un durumu ortadaydı..Bu onun değerini düşürür mü düşürmez tabi ki ama bence diğer arkadaşları da çok fazla ezmeyelim :) Sonuçta diğerleri yarış dışı kaldı ve Nibali şu an favori durumunda ve gayet güzel bir tur geçiriyor iyi olan kazansın diyorum..Diğer vatandaşlarda dağ etaplarına fazla odaklanıp zorlu ilk hafta parkurunu bence fazla önemsememe hatasına düştüler..Ve biraz da fazla motivasyon kurbanı oldular gibime geliyor..3'ü birlikte devam etseydi ben Contador'un kazanacağını düşünüyordum bu sene..Ama yarış bu bir kaza bir beslenme zamanını atlama herşeyi değiştirebilir Nibali şu an en komple bisikletçi konumunda ama olurda Pireneler'de inişte düşerse falan onuda harcamayalım 2 dakikada...

bugün ki etabın profili:
http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2014/1200/PROFIL.png

porte: "-kimse yenilmez değildir. bundan sonra atak yapacağız. muhtemelen valverde'de yapacaktır." demiş.

@murat t

13.05 yerel saat bizde 14.05

O bayrakli ne yazik ki ben degildim Turkiye de bayrak getiremedim , Fransa da da vakitsizlikten bulamadim ve de akrabalardan da bulamayinca bayraksiz gitmek zorunda kaldim etaplara. Ama insanin Turk bayragini gosteresi geliyor., o kadar bayrak varken...

Talansky yarışı bırakmış yahu
üzüldüm

bu saatten sonraki bırakmalar daha çok kor adamcağızlara

adamın omzu sağlam kırıldı
içim gitti ya

@kudret kurtcebe
Yakinda donucem abi ben de cok ozledim o yollari.
@ozgur r
Nibali'nin ust klasmanda oldugu biliniyordu tabi fakat parke tasli yolda ne yapacagini kimse bilmiyordu. O etaptaki efsane performansindan sonra adindan bu kadar soz edilmesine sasirmamak lazim. Sezon basinda yeni dogan cocuguyla ilgilendiginden dolayi cok gec form tuttu. Mizmiz bisikletci lafim Contador icin gecerli degildi aslinda onun parkede bu kadar geri kalmasini beklemiyodum. Kaza yapmasaydi bence de Contador kazanirdi ama bu Nibali'nin basarisini golgelememeli.

Talansky bugun yarisi birakmis, dunku etabi bitirmesi fazlaydi bile. Sakat sakat o kadar uzun sure yarisa devam etmesi tartisilir tabi bazilari profesyonelce degil diyebilir ama seyircinin gozune hos geliyor bu hareketler, bravo Talansky.
Dun Dagenkolb tirmanislardan sag cikip sprinti aldi, bakalim bugun de basarabilecek mi?

Eve yeni geldim mesaiden. Yayın İngilizce mi arkadaşlar şuan ? gerçi sıkıntı yok anlıyorum da. Berkem Ceylanlar yok mu?

@İbrahim Aslanhan

İnan Özdemir var bugün.Bende türkçe yayın..

Geri