Scudo Sports

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

Contador 3 dakikayı yedi hiç yakışmadı bu etap ona ama dağlarda ve inişlerde telafi edeceğini düşünüyorum.

Scudo
Keske butun etaplar boyle olsa da tdf izlemesi zevkli bir tur olsa. Bu sekilde etap kazanmak herkesin harci degildir, tebrikler lars booma. Nibali'nin boyle bir etapta cancellara, sagan ve vanmarcke'in onunde bitirmesi inanilmaz.
Daglarda contador 3 dk farki kapatabilecek mi bakalim?

3 dakika farkı kapatmak gerçekten çok zor olacak. zamana karşı etabında ve yokuşlarda çok kötü değil nibali. elinden gelenin fazlasını yaparsa eğer nibali bu sene contadorun işini çok zorlaştırır

bu arada hakikaten lars benim için resmen süpriz oldu bayağı farkla finale taşıdı birinciliği ,son metrelerde onu zorlayacak tek adam yok idi sürekli arkaya bakarak zafer işaretleri yaptı tebrikler boom
evet favorim baştan söylemiş idim cancellara idi ama olsun beşincilikte fena sayılmaz ilk 10 ' a girdi burada
.açıkçası cancellaranın düştüğünü görmedim demekki adam bayağı antremanlı paris -rubeden, paris-rube denince akan sular durmaya devam edecektir, herkesin harcı değil ora, 254 km toprak yol-artı arnavut kaldırım ve de asfalt vay babam vay .

Froome harici çok şahane bir etap oldu,cavendish sonrası froome da gidince hem sprintler hemde tırmanışlar buruk geçecek..

Fransa Bisiklet Turunun 5.Etap Galibi BELKIN TEAM'DEN Lars Boom. Tebrikler Lars.

Finish Görüntüsü,Finis Sevinci,Genel Klasman ilk 3, 5. Etap sonunda ilk 10 ve Reportaj sonrası Lars Boom. sizlerle. Görüntü iyi değil idare arkadaşlar :)

http://s14.directupload.net/images/140709/ejzifjhn.jpg

http://s14.directupload.net/images/140709/arotlpwr.jpg

http://s14.directupload.net/images/140709/ntsilmvd.jpg

http://s1.directupload.net/images/140709/w9zlowcb.jpg

http://s1.directupload.net/images/140709/cus6nrvf.jpg

Lars boom daha etap oncesinde su birikintili yollari gordugunde yuzu gulmus, zira kendisinin cyclocross dunya sampuyonlugu varmis. :)

Lars Hollanda'dan Cyclo-Cross'tan gelme bugünlere. O yüzden alışık. Tam onluk bir etaptı bugün.

Bu arada günün kaybeni Alberto Contador. 2.55'' az bir süre değil. Dağlarda telafi edebilir mi bilemeyiz !

@Özgür R
sürdükleri yollara bak!!! yol bisikleti, dayanıklılık, yol, asfalt vs...!!!

ilginç bir kare : ayy yeter artık kusucam şimdi :)
(link)
hem mtb hem yol ikisi bir oluyormuş demek :)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
Sarper Günsal'ın da dediği gibi bugün Nibali'nin ne kadar all-rounder bir sürücü olduğunu gördük. Contador iyi bir tırmanışçı, takımı kötü. Nibali kötü tırmanışçı değil ama Contador'un bir tık altında, takımı iyi. Bugünkü etapla şampiyonluğun yolu açılmış olabilir. Contador da bu sene gerçekten formda. Dauphine'de yaptığı solo atak geliyor sürekli aklıma. Tek başına çok çabalamıştı şampiyonluk için ama yetişemedi tabi. Bu saatten sonra kazanırsa ancak bu şekilde kazanır..

ST21i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Froome Vuelta ya gidebilir şimdi
wiggoda katılmak istiyordu bakalım team sky ne yapacak bu sefer ikisini götüre bilir

@Serkan.ÇABAŞ

Bana ikisi beraber lavaboya bile gitmezler gibi geliyor :)

Ben Wiggo'nun yerinde olsam Garmin yada Orica'ya 1 Ağustos'ta basarım imzayı..

nibali baya fark olusturmus, ancak buna guvenmez zaten. karsisinda cok formda olan, daglik etaplarda firtina gibi esecegini dusundugum contador var! farki eritir, ustune fark yapar. oyle umuyorum insallah.

@Ali Demir

Umarım :) Contador'un daha 15 etap varken farkı kapatıp,eritip sonrada açması içten bile değil :)

@Ekrem Erten
Nibali hem iyi bir tirmanici, hem iyi bir inisci( hatta en iyilerinden), iyi bir saate karsicidir. Ama Tur yeni basladi, daha Alplere varincaya kadar neler olur, neler biter! Bu ilk haftanin cok zorlu oldugunu bastan yazdim, ve bu hafta kaybedenler olabilecegini belirttim. Ama kazanmak icin yeterli degil.
Bir de sorum olacak. Contador' un takiminin kötü oldugunu nereden cikariyor cikaranlar. Bu gibi düz etaplar icin takiminda kimse yok, ama yokuslarda mutlaka cok iyi yardim edecekledir.

Yanlış anlaşılmasın, Astana ile karşılaştırma yaptım. Bana kalırsa Astana takım olarak Tinkoff Saxo'dan daha iyi. Özellikle Dauphine'de Contador neredeyse hiç takımının yardımını alamayıp kendi başına bitirdi yarışı. Genel olarak çabuk dağılabilen bi takım gördüm ben açıkçası..

ST21i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eveet merakla beklenen 5.etapta birçok soru işaretiyle sona erdi.Tebrikler,Lars Boom.Onun için çokta zor olmadı aslında yarışı kazanmak,etap hava sartlarıyla beraber kendine göre şekillendi çünkü.Froome ve sky için çok acı bir tablo,geride bırakılan soru işaretleri...Acaba takımda wiggo olmalımıydı?Böyle bir etap tdf da yer almalımıydı?Düşme problemleri sezon başından bu yana bas bas bağırdı,bunlar için neler yapılabılırdı?Nıbalı için olağanüstü bir gün,paris-roubaix de daha önce hiç yarışmamış olan Nıbalı böyle bir etapta mükemmel bır tur gecırdı ve ılk 3 te yer aldı.Genel klasman liderleri arasında 2.00 ile 2.30 dk arasında degısen farklar oluşturdu.Bundan sonrası ıcın Nıbalı büyük avantaj sahibi.Kendi fikrimce Sky için filmin sonu,Richie Porte ile bu iş olmaz.Ancak sky etap galibiyetleri için mucade edecektir.Contador büyük fark yedi bundan sonrası için bu domestik etkisiyle neler olur bilinmez ama sezon hazırlıklarında özellikle dauphinede contadorun yaptıkları ve goz dolduran performansı yadsınamaz.Nıbalıden yokuş performansı acısından 1 kalem önde diye düşünüyorum.Eğer bundan sonrasında Nıbalının takımı ve kendısı aynı bugünkü ozverıde calısırsa tour Italyan şampiyona göz kırpar.Ben her ne olursa olsun yarısın kılıt noktasının 20.etap yanı son etaptan bir önceki zamana karsı etabı olduğunu düşünüyorum.He bu arada cogu kışı,froome un abondane oluşuyla beraber turun ızlenmeyecegını artık bır heyecanının kalmayacağını belırtmısler,bence yanlış düşünüyorlar.Asıl heyecan sımdı başlıyor,aradakı dk ların kapanmasına adına genel klasman adayları özellikle contador,daha ofansıf bır tur gecırekelerdır.Yanı dağlarda daha agresıf ve heyecan dolu bır tur bizi bekliyor.Contador fenomenı olmamdanmıdır bılemıyorum ama,bır yarışta contador varsa daha bazı seyler bıtmemıstır dıye düşünüyorum :)

@ihtiyar

Ben de Astana'nin kadrosunun Saxo'dan cok daha ustun oldugunu dusunuyorum. Scarponi, Fuglsang, Kangert gibi Contador'un erken atak yapmasi durumunda Nibali'yi cekecek iyi tirmaniscilar var. Westra, Iglinsky ve Vanotti de bir yere kadar tirmanabilirler. Saxo'da ise Majka ve Roche disinda tempo yapip Nibali'yi yoracak adam yok. Daha cok erken biliyorum ama kaza sakatlik vs. olmazsa, takiminin da yardimiyla Nibali'nin son TT etabina kadar onde goturecegini dusunuyorum (istiyorum :) ). Turun galibini belirlemede TT cok onemli olacaktir. Nibali Dauphine'de formunun zirvesinde olmadigini soylemisti, umarim bu bir aylik surede zirve yapmistir, yoksa Dauphine'deki formlarla gelinmisse Contador 3 dk farki rahat kapatir.

TdF'in hakettiginden cok daha fazla ilgi gordugune inananlardanim. Tek gunluk bahar klasiklerinin gordugu ilgiyle kiyaslayinca insani uzuyor ama boyle parke tasli etaplari koymalari her seyi degistirdi, cok daha ilgi cekici hale geldi tur. Umarim her sene boyle bir iki etap koymaya devam ederler, tatli su bisikletcileri de meydana cikmis olur.

Bu arada Cancellara yine Sagan'i finise kadar cekip sprinti vermis olmamak icin Boom'u fazla zorlamadi. Aksi taktirde 1 dk fark yemezdi Boom'dan. Cancellara klasiklerde Boonen'dan kurtuldu ama karsisina daha inatci bir rakip geldi. Sagan'dan nefret ediyor olmali. :)

Geri