Scudo Sports

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

şu an etap koşulmuyor mu ? Eurosport de niye vermiyor ?

Scudo
@H.Cenk Köse

Evet başladı. Daha önce link verilmişti. Sorun olacaksa eğer silebilirim.

(link)

@Erdal YILMAZ

hımm benim işyeri bilgisayarımdan bu link açılmadı.
Ben daha önce verdim , ilk 5 etabı hdtvlerdeki "eurosport de" linkinden izledim. Bugün şu an aynı kanalda TDF için yorum ve değerlendirmeler yapıyorlar ama yarışı göstermiyorlar. Garip geldi yayınlamamaları

EDİT: 1.5 saat geçmiş şimdi başladılar yayınlamaya..

Ara ara birşeyler göstermesini saymazsak. Yarışta olanları bildiriyorlar yarışları göstermiyorlar. Sanırım eurosport radyo için alıştırma yapıyorlar.

Sağlam iniş ve çıkışlar başlıyor. ^^

Mesaj atarken düz yolda ciddi kaza oldu. Derken 2. kaza oldu. İniş ve çıkışlarda ne olacak acaba?

Arkadaşlar arada bir bilgi yazın, elektrikler yok, izleyemiyorum :)

@Özgür KK

eurosport 2 ve eurosport un yayın akışlarına bakman lazım stage 5 olarak geçiyor. Yarış başladığında günün yarışını canlı vermek yerine 1 saat onu verdiler.

@Cem Kılıçarslan

Xavier Zandio (Sky) ve Egor Silin (Katusha) düşünce çekildiler.

Leezer first in Pinon

Result of the intermediate sprint in Pinon, km 119

1. Tom Leezer (Belkin), 20 points

2. Arnaud Gérard (Bretagne), 17

3. Jérôme Pineau (IAM), 15

4. Luis Maté (Cofidis), 13

5. Mark Renshaw (OPQS), 11

6. Peter Sagan (Cannondale), 10

7. André Greipel (Lotto), 9

8. Alessandro Petacchi (OPQS), 8

9. Marco Marcato (Cannondale), 7

10. Dries Devenyns (Giant), 6

11. Ji (Giant), 5

12. Albert Timmer (Giant), 4

13. Koen de Kort (Giant), 3

14. Dimitri Gruzdev (Astana), 2

15. Michal Kwiatkowski (OPQS), 1

@Cem Kılıçarslan

Finişe 52 km kaldı. ön dörtlü ile peloton arası 50 saniye kaldı(3 dakikadan fazlaydı)
Pelotonun ön tarafı giant tinkoff ve astanalılarla dolu.
Peter Sagan düşünce daha arkada sanırım yarım dakika kadar bir grup içinde .
Ben çalışırken anca bu kadar anlayabiliyorum.

Son 27km saat 11 yönünden 30km/h ile rüzgar esiyor bisikletçilere. Sert ve yağmurlu rüzgar altında devam ediyor.

90 km vardı finishe o ara uyumuşum bi kalktım 30 km var :) fazla birşey kaçırmamışımdır umarım :)

Bitmeden geldi elektrik nihayet! Kacis neredeyse yakalanmış.

bende yeni eurosporta bakmaya başladım.
fakat cehaletimi maruz görün birşey sormak istiyorum;
arkada bir grup var (30-40 kişi) önde bi dörtlü grup var.bunları arası bitime 70 80km varken 50-55 saniye açıktı.
bu öndeki 4lü grup nasıl bu kadar fark atabilmişti?

edit : hatta sanırım şuan arkadaki grup öndeki 4lüyü yakaladı.

4 kişilik kaçış grubu 2 kişiye indi ve atak yapmaya başladılar. ^^

Yarışın başında 1 saat boyunca 1 önceki günün yarışını gösterdi. Muhtemelen sıralamaya veya puana göre bir sonraki gün erken çıkıyorlar olabilirler. Yowashihu Pedal da ki gibi.

@kivilcimb

o grubun adı kaçış grubu. büyük grubun adı da peloton. pelotondaki bisikletçiler birbirlerinin rüzgar boşluklarından faydalanarak enerji tasarrufu yaparak ilerlerler. kaçış grubundakiler pelotondaki güçlü adamlara etap sonlarında dayanamayacakları için yarış başlangıcında atak yapıp açabildikleri kadar fark açmaya çalışırlar. ama pelotonun enerji tasarrufu daha fazla olduğundan ve etap sonuna yaklaşıldığında tempo artırıldığından zaman içinde peloton onlara yetişir. pelotondakiler daha iyi adamlarını yormadan sona getirdikleri için takım liderleri, sprinterleri ya da etap neye müsaitse o adamlar vurucu darbeyi yapar. bu işin yarış kısmı. diğer kısmı ise kaçış grubunda olanlar genelde küçük takımların sporcularıdır. böylece yarış boyunca hem takımlarını hem sponsorlarını tanıtırlar :)

greipel son anda köşeden fırladı etabı aldı

yine bir alman aldı goril kalaplı greipel !

@Ahmet O

ahmet çok teşekkür ederim resmen istediğim herşey hakkında bilgi verdin çok sağol :)

Almanyalar sağlam çalışıyor. ^^ 7 tane Brezilyaya 6 etaptanda 4 ü de burada. ^^

Geri