Scudo Sports

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

@Serkan.ÇABAŞ

artık yarın genel klasman iddalıları kurt sürüsü gibi saldırıp zorlayacaklar tempoyu. tabi mekanik arızalarda yarışı belirleyen bir etken olacak gibi.

Scudo
@Serkan.ÇABAŞ

takım olarak zaten sözüm yok sky'a ben de sky sevenlerdenim. ama froome sağlık açısından çok hassas bi bisikletçi gibi geliyor bana. dış etkenlerden fazla etkileniyormuş gibi biraz. ya hasta oluyor, ya düşüyor, ya kan paraziti etkiliyor. porte desek sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla bütün sene froome'la beraber antreman yapmalarına rağmen yüz ifadesi memnuniyetsiz. mesela geçen seneki mont ventoux etabında froome'u taşırken muhabbet ediyorlardı. quintana etap sonu baygınlık geçirirken froome hala gülüyor idi. bu sene ikisinde de o enerjiyi göremiyorum. maalesef.

@Hasan SAYLIK

Aslında Tour'un organizatörleri çok sık olmasa da arnavut taşlı parkurlara da yer veriyorlar. En son 2010'da böyle bir etap vardı diye hatırlıyorum.

2007'de son düzlük öncesinde arnavut taşı bölüm vardı; Cancellara efsane olmuş bir etap zaferine imza atmıştı:

@Ahmet O

genelde tırmanış özellikli bisikletçiler fiziksel olarak sınırlarda oldukları için bağışıklık sistemleri daha hassas olabiliyor diye biliyorum.

@Murat B.

son duzlukte sprint trenlerine karşı atağa kalkıyor sarı mayoyla..efsane bu adam..

@yucel gulesenoglu

bu zaten bi gerçek fakat froome bu genellemeye nazaran bile biraz kırılgan. hatta wiggins'in belgeselini izlerken güç kaybetmeden zayıflamanın, bağışıklık sistemini dengede tutmanın ne kadar zor olduğundan bahsediyordu. froome zaten vücut yapısı olarak bisiklete çok müsait bir atlet olduğu için çok büyük avantaja sahip. fakat kendisinin dahi haberi olmadığı kan paraziti (uci'nin doping önlemede kullandığı blood passport tahlili sırasında ortaya çıkmış) kendisinin daha kopuk bir performans sergilemesine yol açıyordu. şimdi tamamen tedavi olduğu söyleniyor ama geçen criterium du dauphiné'de astım ilacı kullanıyordu bisiklet üstünde. bu ve bunun gibi sebeplerden bahsediyorum.

ayrıca yarın devam edecekmiş sky'ın yaptığı açıklama:
(link)

ayrıca demiş ki:
"The wrist is painful and it’s certainly not ideal going into tomorrow’s cobbled stage – but I have a great team around me and we’ll get through the next few days as best we can.
tercümesi:
bileğim ağrıyor ve yarınki etap için hiç uygun değil. fakat harika bir takıma sahibim. yarın ve sonraki birkaç günü elimizden gelen en iyi şekilde geçireceğiz

@Ahmet O

Gecen seneyle kıyasladığında söylediklerinde haklı olabilirsin bu sene Sky gerçekten çok fazla sorunla uğraşmak zorunda kaldı doğrudur hastalık, doping muhabbeti (henao) ,sakatlık, kaza vs ama gene de özellikle Froome ve Porte gibi tırmanışcı adamların durumu hakkında en doğru sonucu bize dağlık etaplar verecek..Contador'un durumu gayet açık çok iyi durumda ve tek sıkıntısı takımın ne derece destek olabileceği çünkü takım Dauphine'den beri dökülüyor ve asıl önemli yaptıkları hata bu takımın çoğunun Giro'da yarışmış olması..Sky ise biraz daha kapalı kutu gibi bu sene..Ama bence olabilecek en iyi kadroyla gene burdalar. Ama yarın Sky'ın işi çok zor zaten normalde de klasiklerde başarılı olabilen bir takım değiller üstüne Froome'un bileğinin sorunlu olması onları zor bir günün beklediğini gösteriyor.Yalnız şu da var eğer yarını zaman kaybetmeden geçerlerse bu da psikolojik olarak onları fazlasıyla motive edecek ve güven verecektir.Sonuç olarak bana sanki zaman kaybedecekler gibi geliyor.Ama umarım etmezler :)

@Özgür R

Digiturk almamaya yemin ettiğim için tivibu web den izliyorum. Aynı sorun ben de var. İşin ilginç yanı bu sorunun sadece bende olduğunu bu yönde hiç şikayet almadıklarını söylediler. Tek şifre değiştirmekten programı ekleyip kaldırmaktan gına geldi. Notebook kıymetli olmasa kıracaktım neredeyse.

@alpdeğer tanrıverdi

ben aynı sorunu yaşayan ve bunu nette paylaşan bi dünya yazı okudum..bi kere orası yalan..

ikincisi bazıları dns değiştirerek bu sorununu halletmiş bazılarının ise sorunu buna rağmen devam etmiş..

arıza kaydı oluşturdum bugun yarın dönuş yaparlar umarım eğer olmadı etap başlamadan ben ararım tekrar musteri hizmetlerini..

cevabı da ve umarım çözümü de burda paylaşırım..

@Özgür R
ben de bunu diyorum işte. eğer istenileni vermezler ve başarılı olamazlarsa, arkalarında hiç affetmeyecek contador var. bence froome'un ne kadar kavgalı da olsalar bu sene 8 kişilik kadroya mutlaka wiggins'i alması gerekiyordu. geçmişte yaşadıkları gerilim, 2012 de daha bu tartışmalar yaşanmadan TdF'da froome'un ben burdayım demek için wiggins'ten dağlık etapta kopması gibi sebepler yüzünden yıldızları bir türlü barışmadı. ama şu an ki formundaki wiggins'e yazık oldu bu kadroya girememek. ayrıca wiggins froome'un domestikliğini yapabileceğini, bunun sorun olmadığını, froome'un orada olmayı hakettiğini söylemiş. (kaynak:(link)) bence sky iki ağır topla katılmalıydı. froome istemedi diye wiggins'i kadroya almamanın sıkıntısını yaşayabilir sky. anlatmak istediğim buydu :) sky şu an gerçekten en güçlü duran takım. ama bireysel sorarsanız contador canavar gibi.

Tivibu, Digiturk vb platformlarda sıkıntı çekip de kısa sürede yasal yollardan alternatif arayanlar için tekrar etmekte fayda var sanırım. Tour'u yayınlayan Eurosport'un internet sitesinden aylık 15 TL vererek üyelik alıp seyredebiliyorsunuz. İster Türkçe anlatım, Caner Eler kalitesiyle. İster orjinal dil ile. Eurosport 1 ve Eurosport 2'nin yayınlarını veriyor canlı olarak. Üyeliğinizi devam ettirmek zorunda değilsiniz. Bir ay dolunca yine kendi isteğinizle alıyorsunuz üyelik. Almazsanız kredi kartınızı sömürmüyor Eurosport illa 1 yıl üyelik alacaksın diye.

Bağlantı adresi: (link)

Korsan bir site adresi olmayıp yasal adres olduğu için forum kuralları adına sıkıntı olmaz sanırım verdiğim bağlantı.

ben bir şey sormak istiyorum.
BU resim 3. etabın başlangıç resmi. Sağda pembe kenarlı formasıyla bir Lampre bisikletçisi görülüyor. Peki Rui Costa aynı takımda olmasına rağmen neden farklı forma giyebiliyor.
https://pbs.twimg.com/media/BsB7gTmIcAI3i1R.jpg

Costa 2013 UCI Dünya Şampiyona'sını kazandığından şampiyon formasını giyiyor.
Buna benzer şekilde başka bisikletçiler ülke şampiyonasını kazanmışsa formalarında kendi bayraklarını görebilirsiniz.

https://pbs.twimg.com/media/BsFx4VUIAAAb04E.jpg

yarış çok ama çok heycanlı olacak

Bakalım bu gün hangi kalsikçi etebı almaya,hangileri gc adaylarına bebek bakıcılığına soyunacak.Spartaküs serbest belli,westra nibaliye,thomas frooma bakacak.Avermantın tejaya bakacağını hiç sanmıyorum(asilik var biraz).Vanmarcke benim etaba en yakın bulduğum adam.Terpstra duble yapabilir mi?zor gibi(paris-roubaix).Tabiki tek günlük klasik gibi olmayacak yağmur kazalar çok şeyi değiştirir.

Su motoru ile çekerler bence suları.

SKY bugün tamamen Nieve'den umut taşıyor olması gerek çünkü hatırlarsanız geçen seneki Tour da Euskatel takımındayken Mont Ventoux'da yaptıklarından dolayı SKY onu takıma aldı ve bugün Froome'u Porte ve Nieve uzun süre yokuşlarda taşıyabilecekler. ( özellikle Nieve )

@özcan yılmaz

öyle şey olur mu yahu su motoru ile çekme : )
bu işin fıtratında bu var oradan o peloton geçecek arkadaş : ))

Ben adamlara lombardini önerdim :))) (Reklam müziği bile var belli yaştakiler hatırlar)

Geri