Scudo Sports

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

olan Gerrans'a oldu, tost yaptılar adamı...

Scudo
Şimdi gördüm ben de Eurosport new'de kaza anını. Kötü olmuş be ya. Cavendish iyibişey yapmamış.

Kittel dun aksam, Kosta Rika - Hollanda macini boyle izlemis [emoji1][emoji1]

http://img.tapatalk.com/d/14/07/06/2ybuna5u.jpg

tur dün başladı bugünde 2.etab var 1 de başlıcak.
şu seyirciye bakın hayran kaldım bizde resim bile çeken olmadı şampiyonada yazık ..
(link)

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
-

burada görülüyor cavendish hatalı olduğunu kabul ediyor ,buna gerek duymadan hareket yapılabilinir idi.ama yarış esnasında bazen insan aşırı hareket yapabilir ,finale geliniyor çünki,
kafa atma ya da omuz koyma bence profesyonel bisikletçiliğe asla yakışmaz bunları belirtelim benim kötü huyum şudur nasıl lensi sildim ise (onun sadece ayak tekniği kaldı geriye )bu cavendishide kara listeye aldım bu tip hareketleri asla affetmem benim için en iyi profesyonel bisiklet yarışçısı doping almayan rakibine kafa veya omuz koymayan kişidir sporcu alicenap olacak.yarışta mütevazi olacak .

ayrıca seyircilerin yakın teması yalnış görevliler bunu engellemeli ,
aradan bi çocuk çıkacak diye yarışcı o stres ile yarışamaz ,kafa dingin olacak ,bide seyirciyi kollar ise yarışcının motivasyonunu aynen engeller.

Seyirciler zaten bir çok yerde yolu daralttıkları için bisikletçiler durmak zorunda kaldı.
Ayrıca Cavendish yarışı bırakmış bugün yarışa başlamıyor, OPQS takımı açıkladı.

@Onur Kuzik

bu adam bisikletini fırlattıktan sonra hep böyle pozlar vermeye başladı
giant fırması kesin buna ayarı verdi şimdi böyle böyle telafı ediyor

Cavendish'in bütün gece devam eden ağrıları sebebiyle tura devam edemeyeceği açıklanmış..

Bugünkü etap ile ilgili olarak bisikletçiler yorumcular vs yorumlarında bu etabın zorluğundan bahsetmiş.9 tane katagorize tırmanış var.Bugün bu etapla turun kazanılmayacağını ama yapılan bir hatayla kaybedilebileceği söyleniyor.Belçika klasiklerini andıran ve profilde göründüğünden daha zor tırmanışların bulunduğu söyleniyor.Ayrıca yolların dar olması da pozisyon kapmada sıkıntı yaratabilecek gibiymiş.Zaten dünkü etapta bile basit görünen tırmanışlarda bisikletçilerin ne kadar zorlandığı düşünülürse bugünün çok daha zor geçeceği düşünülebilir.

Yarışın sprinte de kalabileceği yada son 2 tırmanışta atak gelebileceği konuşuluyormuş.Benim tahminim kaçışın alacağı ama gene de belli olmaz tabi ki.

İlk etapta geride kalıp fark yiyen önemli kişiler yok fakat 2,3,8 ve 14 dakika fark yiyen kişiler var 14 dakika fark yiyen Petacchi, 8 dakika fark yiyenlerden Sacha Moldolo, 4 dakika yiyenlerden Niki Tepstra, Adem Hansen, ve son olarak da Rafael Majka 1 buçuk dakika fark yemiş. Tabi bu kişiler ,gruplar hiç bir iddası olmayanlar sadece domestiklik yapmaya gelmişler bunun gibi 23 civarı kişi var ilk günden fark yiyen.

2. etap yayını Eurosport 1 de başladı zevkli bir etap olacağa benziyor

Bir saat uğraştım komşunun Dreambox'ında açmak için. Olmadı... :(
Hayatımda ilk kez bisiklet yarışı izleyeyim dedim. Olmadı. :(

bugünkü etabın tırmanış haritası
http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2014/200/PROFIL.png

Giant'ın bugüne özel Kittel'in altına verdiği sarı ağırlıklı Propel'i...

https://pbs.twimg.com/media/Br2-gtjCIAEOq-r.jpg:large

Kenarda o kadar bisikletçilere yakın durursan Giant Shimano'lu 'gömer'.

Eurosport spikerlerinin muhabbeti de bayağı güzel.

Off bisikletçinin biri seyircilerin elindeki telefonlara vurup yere fırlattı. Seyirci için kötü bir durum. Ama bisikletçiler bu kalabalıktan pek hoşnut değil sanırım. Kazaya sebebiyet vereceği için.

Kittel in bisikletini ve mayosunu iyi ki tamamen sarı yapmamışlar böyle daha iyi olmuş.Yoksa bayıyordu sarı mayo görgüsüzü gibi :)

Geri