Scudo Sports

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

@sonererdem

2011-2012 senesi değerlerinde anormallik varmış yarışamayacak o yüzden..Doping yapıp yapmadığı henüz kesinleşmedi ama şüpheleniyolar.Yabancı forumlarda da Sky lobisi etkili oldu diye millet birbirine girmiş..

Scudo
Geçen sene Tour'da iki bireysel zamana karşı vardı; ilkinde Contador, Froome'un 2 dakika gerisinde bir derece yapmıştı. Parkur olarak bu seneki zamana karşının o etaba daha çok benzediğini düşünürsek, "geçen seneki Froome, geçen seneki Contador'a 3-4 dakika fark atar" diyebiliriz. Fakat Katalunya Turu'nda da Dauphiné'de de gördük ki form durumları geçen seneki gibi değil. Froome, zamana karşıda Contador'dan daha iyi olsa da, 20. etap için şimdiden birşey söylemek bence pek mümkün değil; 3000 kilometrenin yorgunluğu ve o etap öncesi zaman farklarının motivasyona etkisi çok şeyi değiştirir.

@Ahmet O

Bir de zamana karşı bisikletleri var. Her bisikletin en az bir de yedeği olduğunu düşünürsek kişi başı 8, takım başı 72 bisiklet eder. Bu kadar bisikleti sponsorların çoğu vermez, verseler bile takım tırında o kadar bisikleti koyacak yer bulamazlar. Dolayısıyla her takım 3 tür bisikleti de getirecek ama çoğu bisikletçi (zamana karşı hariç) bir veya iki tür bisiklet kullanacaklar.

@Murat B.
Takim kaptani ve 1. emir subayinin her etapta biribirinin kopyasi iki bisikleti vardi. Birisi altinda digeri arabanin üzerinde. Mekanisyenin oturdugu kapinin üzerinde kaptan, ikinci sirada emir subayinin bisikleti durur. Yer varsa ücüncü bisilet koyarlar, ama tekerler filan... KIsaca , takim icerisndeki hiyerarsiye göre 4-5 tane bisiklet te olabilir bir yarisci icin. Örnegin, Iki tane normal etaplar icin , 1 tane yokus, 1 tane TT, 1 tane bozuk yollar,...

Yine tartismalar 2-3 favori üzerine dönüyor. Ilk 5 etapta, Vojlara varincaya kadar, hava durumuna ve rüzgara göre pek cok favori yarsi kaybedebilir. Yani yarsin bu bölümleri de dag etaplari kadar önemli. Pireneler' den ciktiktan sonra sadece saate karsi yaris kaliyor genel klasmani etkileyecek, Yillardir ilk defa dananin kuyrugunun nerede kopacagini tahmin etmenin cok zor oldugu bir turla karsi karsiyayim. Bu yüzden ben yine yaris icinde olup bitenleri izleyeyim, kimin kazanip kimin kazanmayacagi zaten kendiliginden belli olacaktir... :)

@Murat B.

evet bende yeni gördüm bu modeli Murat Bey ve yetiştiriyorlar sanırım Tour'a..

Keşke Schleck kardeşler formda olsalar da dağlarda onları bu aletle diğerlerine atak yaparken izleyebilsek..

@ihtiyar

Ben 2.etaptan huylanıyorum mesela.Çok acayip bir profili var etabın herşeye müsait gibi..

2. etap Profil olarak testere gibi gözükebilir ama 2. kategoriden 1 yokuş var diğerleri de 3 ve 4. kategoriden yokuşlar ve hepsi kısalar bu yokuşlarda kaçış grubu hariç hiç bir favori birbirine atak yapmaz, kendini yormak istemez, sonuçta sprinterler kazanır İngiltere de heyecan beklemiyorum.Fakat işin içine yağmur girmezse tüm heyecan yine anakaraya kalacak

@Hasan SAYLIK

2. etapta sprinterlerin etkili olabileceklerini sanmıyorum; finiş, son tırmanıştan 4 kilometre sonra ve son tırmanışın ortalama eğimi %10,8. Son tırmanışa toplu gelinse bile, birileri bu tırmanışta mutlaka atak yapar. Sprinterlerin kendilerine gelmeleri ve treni oluşup rampada kaçanları yakalamaları için yeterli zamanları olmayabilir. Benim tahminim; etabın başlarında klasikçilerden ve puantiyeli mayoyu giymek isteyenlerden oluşan büyükçe (10 kişi civarı) bir kaçış grubu oluşur, son yokuşta birileri o gruptan da kaçıp etabı kazanır.

Tabi herşey mümkün ama ben 2.etabı kaçışın alacağını düşünüyorum.

@Murat B.

Geçen sene 2.etap gibi kaçışın içinden Bakelants ayrıldı gitti sonda peloton geldi Sagan, Hagen falan çok uğraştılar ama yetişemediler..

Bu sene bakınca profile 2.etabın değişik ve zor geldi peloton toplu halde gelmeyip zaman kaybedenler olursa çok da şaşırmam kısaca..

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Belkin takımı sponsor aramaya devam ediyormuş.1 Ağustos'a kadar sponsor bulunamazsa takım sürücülerin diğer takımlarla görüşmeye başlayabileceğine izin verecekmiş..Mollema ve Kelderman Tinkoff-Saxo ve Orica GreenEdge ile irtibata geçmişler bile..

Garmin takım menajeri Vaughters ile Wiggins bir araya gelerek görüşme yapmışlar.Gelecek planları hakkında ortak paydaları olduğunu belirten Vaughters Sky'ın kararını bekleyeceklerini ve transfer sezonu açılışı olan 1 Ağustos'a kadar herhangi bir teklifte bulunmayacaklarını açıklamış..

IAM cyling takımı Tour'da liderlerinin Mathias Frank olacağını ve takımın tam destek vereceğini açıklamış.Ayrıca Chavanel, Haussler ve yeni İsviçre şampiyonu Elmiger ile de etap zaferi kovalayacaklarını söylemiş..

Tinkoff-Saxo takımında Hernandez dağlık ve hafif dağlık etaplarda, Markov ise düz etaplarda Contador'a destek olmaya çalışacaklarını takımın Tour'a hazır olduğunu ve ellerinden geleni yapacaklarını söylemişler..

BMC takımından Atapuma'nın visa problemleri nedeniyle Tour'a katılamayabileceği sorunun çözülmesi için yoğun çaba harcandığı açıklanmış..

Orica-GreenEgde takımında Daryl Impey'in şubat ayındaki Güney Afrika Yol Yarışı sırasında yapılan testlerin pozitif olduğu ( A ve B ) açıklanmış ve bu sebeple Impey Tour kadrosuna alınmamış.. :eek:ut:

Eurosport Tour'daki olağan şüphelileri yazmış..( Thibaut Pinot olduğu listede Valverde nerde Rodriguez nerde :) )

(link)

Vincenzo Nibali kendisinin kağıt üstünde favori olmadığını ama insanların onun yarışı değiştirebileceğini bildiğini söylemiş. Ayrıca ilk hafta zorlu etapların olduğunu her günün savaş gibi geçtiğini ve herkesin 5.etaptaki parkurdan çekindiğini belirtmiş.

Richie Porte bu senenin geçen seneden daha zor olacağını Contador'un bu sene daha formda olduğundan bahsetmiş. Dauphine'deki kazanın Froome'u etkilediğini ama antremanlarda çok etkileyici göründüğünü ve Froome'un Tour'a hazır olduğunu söylemiş.

• Beğen
Tepkiler: Uğur Ece
Trek takımı sportif direktörü Alain Gallopin'in röportajı. Takımın hedefleri, Andy, Cancellara ve etaplarla ilgili yorumlar vs..

(link)

Movistar takım menajeri Eusebio Unzué'nin röportajı..

(link)

Orica-GreenEdge sportif direktörü Matt White'ın röportajı...

(link)

Tinkoff-Saxo takım menajeri Bjarne Riis'in röportajı..

(link)

Tour'da belirleyici olabilecek 5 kritik etapla ilgili analiz..

(link)

Arkadaşlar eurosportan canlı olarak yarışı takip edebilmek için nasıl abone oluyoruz acaba?

@Murat B.

Ve beklenen açıklama geldi Cancellara Domane kullanacak..Tebrikler Murat Bey :)

Andy Shcleck, Frank Schleck, Matthew Busche--- Emonda

Gregory Rast, Cancellara, Danny Van Poppel--- Domane

Jens Voigt---Madone

Haimar Zubeldia, Markel Irizar---henüz karar vermemişler..

(link)

@Hasan SAYLIK

:) Bende bu haberi verirken içim acıdı ama napalım yapacak birşey yok Hasan :)

Gelecek seneye hazırlık yapmaktan çok alıştıkları bisikleti kullanmaya devam etmek istediklerinden diye biliyorum.

Herkes alıştığı bisikleti kullanmak istiyor demek ki . Cancellara Zamana karşı dışında etap alamayacağını bildiği için değişiklik olmasın demiştir, bir de 5. etap var ona da ön hazırlık yapıyordur.

Bugün Eurosport'ta 20:30 gibi takımların tanıtım yayını varmış.

Geri