Scudo Sports

Tour De France 2013

cavendesh sinirlendikçe yanlış yapmaya başladı
adamı çok kötü düşürdü
puan silinme gelir sanırsam

• Beğen
Tepkiler: ONUR ÖZGÜR
Scudo
Cav rakibini bilerekmi düşürdü aceba ? Önce bunu öğrenmek gerekiyor eğer durum böyleyse ciddi şekilde cezalandırılmalıdır
kazanma hırsının kurbanı olacak böyle giderse senden iyi olanı takdir etmelisin her zaman neyseki etabı Marcel Kittel kazandı yaşanan bu krize bir nebze su serpmiş olacak

Bilerek düşürdüğüne ihtimal vermiyorum ama kanımca hata Cavendish' te. Ceza alır yada almaz bilemem ama OPQS treni son iki sprint etabında dağıldılar ve sanırım bu durum Cavendish' in sinirlerini germiş görünüyor..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
http://p1307.hizliresim.com/1c/9/q2gn7.png
Cavendısh olaylı sprint finişinin ardından resmi twitter hesabı üzerinden bazı açıklamalarda bulunmuş işte cav'in kazaya ilişkin mesajı
Kasıtlı yapmadım ama olanlar benim suçum özür dilerim !

(link)

Bu arada Eurosport'un İrlandalı yorumcusu Kelly, yarış sonu yorumunda faturayı Argos' lu bisikletçiye çıkardı. Kelly'nin özellikle uzmanlık alanı sprintmiş. Üstadmış bu konuda..
Cavendish bisiklet sporunun yıldızlarından biri diğer tarafta Allah'ın domestiği olunca üstadlık falan kalmıyor işte.

• Beğen
Tepkiler: yucel gulesenoglu
Reşit Bey'in mesajından sonra Onur Bey'in mesajını okuyunca, hayranlığın da bir sınırı olmalı diye düşünmeden edemiyorum. Budalalığının üstünü nasıl örtecek demiyorum Kelly için çünkü zaten ilerideki açıklamalar için açık kapı bırakmış. Yani söylediklerinden sonra bir başka gün rahatlıkla aksini söylediğini iddia edebilir. Kimileri buna pişkinlik der, kimileri de alçakgönüllülük. Tercih sizin.

@ONUR ÖZGÜR

:)) Gene kaza gene Argos-Shimano :)

Ama bu sefer söyleyecek söz yok Greipel' in arkasından müthiş çıktı.Helal olsun Kittel..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Bence Cavendish in yaptığı ister kasıtlı olsun isterse sprint anının verdiği o andaki yüksek adrenalinden dolayı kasıtsız bir hareket olsun cezasız kalmamalı. Sonuçta Cav in önünde gayet açık bir yol vardı. Argoslu domestik onu engelleyecek bir pozisyonda değildi. Bir suç varsa bana göre kesinlikle Cav dedir. Yarıştan sonra konuşan uzman suçu domestiğe attı. Bu da garibanların her yerde her platformda ezildiğinin açık bir göstergesiydi bence.

@Serkan.ÇABAŞ

24 etap TDF' de kazanırken kraldı, kaybetmeyi hazmetmeli hem de kendi hatası sonucu olan bir olaydan sonra bu yaptığı yakışmamış..

@Ahmet.KOÇ

juri bir kusur bulmamış cav. için ve ceza verilmemiş.
ama bu olay cav. başına gelse idi şuan tdf yi yıkıyordu kendisi.

Beni şu spordan soğutan şey dopingler değil bunlar işte. Adına ünvanına güvenip omuz at düşür adamı... olacak şey değil.
"O bir hiç, benim hedeflerim var"; diye düşünüyorsa yazıklar olsun.

Cavendish, bilerek omuzuyla argos domestic'i düşürmüş. bu hareketin kasıtlı olarak yapıldığı aşikar. çok büyük terbiyesizlik ve hiçbir şekilde sporun ruhuna yakışmıyor. bu kadar kin tutmaya, sinirlenmeye gerek yok sanırım. allah korusun, kolu bacağı kırılsaydı? yazık.

ben cavendish hayranı değilim ama çok da kabahatli bulamadım. veelers arkasını kontrol edip görmesine rağmen cavendish'in önünde gezip cav sağa çıktıkça üstüne sürmeye devam ediyor.
bence tom veelers kendi istedi bu çarpışmayı...

Yeşil mayonun kanatlanarak uzaklaştığını görmesinden mütevellit bu kadar atarlandığını düşünüyorum Cavendish'in. Dile kolay, 123 puan fark yemişsin Sagan'dan ve yeşil mayodan vazgeçmedim diyorsun etap öncesinde. Sonunda ise vazgeçtiğini net biçimde görmüş olduk. Hele o ses kayıt cihazını almalar falan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sprinteri diye anılan biri için talihsizlik adeta.

cavendish in sinirleri bozuldu herhal...:) 123 puan fark yemece sagandan ,ses kayıt cihazının alınması ,komik durumlar olmuş, seyretmedim gerçi..sadece bu gün es geçtim yarışı,

Kime hayranlık duyarsam duyayım yanlış bir hareketini asla göz ardı etmem daha önceki mesajımda da bunu belirtmiştim kasıtlı yaptıysa asla cezasız kalmamalıydı sözde uzman yorumcu olan şahıs resmen cavendıh'e arka çıkmış neyse dilerim veelers iyi durumdadır yineliyorum günün argos için tek teselli kaynağı marcel kittel'in etap galibiyetiydi

@ReşitÇağırgan

Daily Mail baska bir sey yaziyor.

(link)

Sprintte öndekinin arkasina girebilmek icin omuz omuza cok normal bir durum. Veelers en az Cavendish kadar agir ve güclü birisi olmasina ragmen ön tekeri hemen havalandi. Yani biraz da tesadüf bir anda omuz darbesi aldi. Cok hos bir durum olmamasina ragmen büyütmeye gerek yok. Ben sprintte yandakine tekme atanini da gördüm. :)

Sean Kelly konusundaki yorumlariniz da pek gercekci degil. Sean Kelly Irlandali ve cok büyük bir bisikletci idi. Cavendish' i desteklemesi icin hic bir neden yok. Sadece görüslerini söylüyor.
Ayrica Cavendish' in kendisi de düsebilirdi. Yani düsürmek icin omuz atmis degil.

Gecen yarislarin birisinde Nacer Bouhanni de ayni seyi yapti. Ama hatirlayamiyorum hangi yaris ve etap oldugunu. Giro veya Dauphine Libere olabilir.

Tamam Cavendish hatalı ama dikkatli izlenirse Veelers 'de masum değil. Sprint başladığında Veelers sağında ve solunda kimlerin olduğunu bence çok iyi biliyordu. Solundan çıkan takım arkadaşı Kittel'i tek başına göndermek için hemen sağındaki Cavendish'in açısını kasıtlı olarak daraltmak istedi. Böyle bir şey yapan birinin omuz omuza mücadele etmeyi de göze alması gerekiyordu. Cavendish özür dilemiş, Veelers ise yaptığının farkında olduğu için işi uzatmamış. Gayet normal bir durum abartmaya hiç gerek yok.

Geri