@Derya Keçeci
Argos Shimano' dan Johannes Fröhlinger' i sahsen taniyorum. Kis aylarinda beraber bisiklete binmisligim var. Degenkolb ve Kittel, taktir ettigim sprintciler. Bu yüzden sempati duydugum bir takim.
Marcus Burghardt, tam bir takim bisikletcisi. Bir kac sene önce, Almanya tur' nda, saate karsi parkurunda parkura bakarken beraber turladim ve muhabbetim oldu, daha dogrusu o konustu, ben dinledim dilim bir karis disarida! Cok kalender bir bisikletci, Tur' da yeni basarilar bekliyorum kendisinden.
Evans, temiz(!) yaristigina inandigim bir bisikletci. Tur' da bas rol oynamasa bile, takdirimi kazanmistir.
Purito benim 1. favorimdir!
Bugünkü etapa gelince; ben bu etapi( 2 Pirene etapini), bu seneki 100. Tur' un tamamindan ayri göremiyorum. Alplere kadar, Mt Ventoux da dahil olmak üzere 6 tane düz ve orta zorlukta etap var. Alpler' den önce bir gün dinlenme olmasina ragmen, Pireneler' de sari mayoyu alan takim, eger korumak isterse, cok yorulacaktir. Yani favorilerden hic birisi, sari mayoyu almak istemeyecektir veya saate karsi kendilerine güvenemeyenler, bu iki dag etapinda kücük bir avantaj kazanmayi hesaplayabilirler.
Ayrica Alpler icerisindeki saate karsi yarista da iki tane 6-7 km. lik % 6-7 ortalama egimli yokus var. 1. yokus sonunda göle inis te oldukca virajli zor bir inis.
Bütün bu faktörleri göz önüne alarak, Ax-les.Thermes' den sonraki yokusta, favoriler biraz hizlarini artiracaklardir. Diger yandan, fazla favorisi olmayan takimlar, Col de Pailheres' den önce kacmaya calisacak ve böylece sari mayo veya etap pesinde kosacaklardir. Hava durumu yaris icin ideal kosullar gösteriyor. Yani kimsenin bahane gösteremeyecegi bir etap olacak, Tur' un kaybedilebilecegi, ama kazanilamayacagi bir etap!