Scudo Sports

Tour De France 2013

1 haftadır süren hafif dağlık ve sprint etaplarından sonra sonunda bir dağ etabına gelebildik. Gerçi 2.hafta içinde de 3 tane gene sanırım sprint etabı var ama artık yavaş yavaş sarı mayo mücadelesine odaklanabiliriz.

Erkekler ile çocuklar biraz ayrılsın sarı mayo sıralaması da biraz şekle girsin artık :)

Scudo
@Serkan.ÇABAŞ

Son 2 yılın zamana karşı şampiyonu..

Geçmiş olsun Tony Martin diyebiliyoruz sadece :(

cavendish in dünkü durumu finişe doğru çok ilginçti ,toplamış tüm bisikletçileri arkasına finale girdi ,
ama lay lom lom tarzı ..:)

@ihtiyar

Sevgili İhtiyar,yazdığım gibi;şayet Rodriquez geçen yılki rodriquez ise tozunu atar.Bazen taktik falan da dinlemez;1-2 dakikayı çalar ve sararır.İkinci bölümdeki yarış senaryona katılıyorum.Buna ek olarak,belki'ciler'in, Katusha,Movi ve Team saxo ve Cadel'li BMC'nin kafalarını karıştırmak için sürpriz tırmanışçılarını kaçırabileceklerini varsayıyorum.SKY ise Froome'u anaç tavuğun civcivlerini koruduğu gibi koruyacaktır.

Peki,Valverde ve Quintana ikilisi için ne dersin.Moviestar'ın dağlarda çok iddialı olduğu,hatta Katusha ve Saxo'nun en büyük rakibi olacağı yazılıp çiziliyor yabancı medyada.Özellikle de Colombia'lı Quintana'nın adı çok konuşuluyor.Bildiğim kadarıyla da çok genç.Ne dersin?

contador iddalıyım dedi evet 2000 irtifa 160 ıncı km de...sıkı tırmanış ve sıkı iniş...195 km toplam..https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1016192_607612505937994_1798579375_n.jpg

Tabii ki favoriler arasinda saymak zorundayiz. Quintana daha cok genc. Bu yasta pek cok basariya imza atmis, hem yokusta, hem saate karsi, cok yetenekli bir bisikletci. Valverde üzerine konusacak bir sey yok. Eger temiz(!) ise ve formda ise, her zaman ilk 5-10 arasindadir. Takim olarak Banesto' nun devami oldugu icin, Moviestar takimi' nin özel bir yeri vardir, ama maalesef son senelerde o eski sanli dönemlerindeki durumda( Delgado, Indurain...) degiller.

Bu etap toplamda 195 km değil miydi ? Ve 30 dakika önce başlamadı mı yarış ?
73 km kaldı yazıyor, kafam karıştı. 2-3 gündür takip edemiyorum, özetlere aralıklı bakıyorum. Bu yarışın başlangıcını da kaçırdım. Birisi açıklarsa sevinirim :)

2013 TDF'de takımların kullandıkları bisikletler aşağıdaki linkte. Resimlerin kalitesi ve komponent bilgileri güzel...

(link)

• Beğen
Tepkiler: ONUR ÖZGÜR
@Özgür KK

Yarışın başlangıcını izlemen pek mümkün değil :) tam yayın yapılmıyor, belli mesafeden sonra yayına giriyor Eurosport.

@Osman D.

Anladım, teşekkür ederim. İlk 3 etap da tam yayındı galiba.

quintana fena yardırdı rampayı ,thomas voeckler önce onu yakaladı sonra bitti ,evet 10 km iniş başladı 7 km lik tırmanış var

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/993609_607648329267745_1166356021_n.jpg

Sky'ın pistonları bugün iyi çalışıyor gerçekten.

Demek ki neymiş Contador efendi dopingsiz gitmek her baba yiğidin harcı değilmiş :)

Yalnız Porte ne yaptı öle yaaa :)

evet sky takımından froome yakaladı quintana yı , ve geçti ,son 3 .7 km tırmanış devam ediyor contador arkalarda ,

Froome neden favori olduğunu gösterdi:)

Bugün de sonuçlar benden,

http://o1307.hizliresim.com/1c/6/pys76.png

sky takımı işi bitirdi ,bu takım işi biliyor ,porte ikinci skydan ,froome birinci skydan quintana rampada uçtu aldı başını gitti inişte önde idi ama 7 km lik tırmanışta enselendi froome ezdi biçti ...sky takımı rampada çok dikkatli idi takım olarak ...

Frome aldi kilo basina 6,24 watt ile.sky ciddi anlamda diger takimlari hirpaladi.condatora ne oldu anlamis degilim cok kotu bir etap yasadi resmen tukendi.

Artik bizim goremedigimiz ince detaylar icin ihtiyar ve Derya abinin yorumlarini bekliyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: ONUR ÖZGÜR
Geri