Scudo Sports

Tour de france 2012

sabah kavaltısı wiggo kıyak yapmış
https://p.twimg.com/AyTzK1qCcAALHCa.jpg

Scudo
O yörede rüzgar genellikle Güney-Batidan eser. Yani arkadan rüzgarli bir etap.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@ihtiyar

1 senedir düzenli antrenman yaparım hayatımda 1 kere bile rüzgarı arkama alamadım.nasıl bir duygu acaba
bir de şunu sormak istiyorum dünkü etabın sonlarında bile aşırı yuksek tempo yapabilmelerini rüzgarı arkalarına almalarına bağlayabilir miyiz ?

@fatihaydın
Yanlis anlama olmasin. Rüzgarin arkadan esmesi bir yelken gibi degil. Sadece karsidan gelen rüzgar daha az hissedilir. Basit bir hesap yapalim. Rüzgarsiz havada 40 km/ h le giden kisinin karsisindan 40 km/ h le rüzgar esiyor gibi. Arkadan 25 km/ h le rüzgar esiyorsa, karsidan 40-25 = 15 km/h le rüzgar esiyor gibi. Rüzgarin hic arkadan esmemis olmasi neredeyse imkansiz bir durum! :)

Bir aksilik olmadığı taktirde Wiggins son TT nin galibi,ilk zaman çizgisini en iyi zamanda geçerek bunu belirledi bile...

Düzenleme;Wiggins in arkasındaki motorun göstergesi 80 Km hız mı gösteriyordu ben mi yanlış gördüm arkadaşlar yuh :)

Düzenleme;Cadel Evans a ne oldu böyle yahu iyice yarıştan düştü? :(

Adam "Rüzgar Gibi Geçti" vallaha :)

@N. Burak Önder

bende bunu arıyordum deli gibi yaa...
çok kötü bir manzara olmuş ailenin üstüne yürümesi

wiggo... zafer senin patron.
bu zamana karşıdan sonrada artık froome yardım etti falan demem sana... büyük adamsın

@ZAFER KAPLAN

Hayır 60ı gösteriyordu turuda tam 50km/s ortalama ile bitirerek froomeun tepelerdeki ataklarına cevap niteliğinde bir finiş gördüğünü söyleyebiliriz sanırım.

@Serkan.ÇABAŞ

hele ki bisiklet sporunda hiç hoş bir hareket değil bence.

@Serkan.ÇABAŞ

Sen o hızla bir köpek yüzünden düşseydin ne yapardın acaba ? Empati yapmak lazım . Gilbert'e hak vermemek elde değil

@ihtiyar

Yanlış anlama olmuştu şimdi anladım olayı tamam :) benim düşündüğüm mesela yokuş inerken arkadan güzel bi rüzgarın beni baya bi hızlandırması gibiydi :)

Bu tur boyunca buraya bi şi yazmadım.Şunu yazayım.Böyle zamana karşılar olursa Sky'ın da yarışı sıkıcılaştırması muhtemel.Froome daha iyi bir tırmanışçı.Bu belli.Nibali'ye de helal olsun.Wiggins de bayağı iyi tırmandı.Artık Evans yaşlandı.Van Garderen yerini kapacak.Fransızlar da bu işi artık anladılar.Sagan çok ünlenecek kesinlikle.Cavendish efsane sprinter.Tek üzücü olay Frank Schleck'in doping şüphesi.Neyse artık hayırlısıyla bir tur daha geçti.

Turun en büyük kazançları TJ van Garderen ve Thibaut Pinot oldu . Bu iki isimde Türkiye'ye pek yabancı değil . TJ van Garderen , 2010 yılında Türkiye Turunda Visconti'nin arkasında GC'de 2.oldu ; Pinot ise 2011'de Gc'de 3.oldu . Tabii çoğu kişinin gözünden kaçan bir ayrıntı . O zamanlardan bu adamların büyük yetenekler olduğu belliydi

Wiggins'e gelirsek , gösterdiği performans ; özellikle TT'deki zamanlar pek normal değildi . Birkaç sene sonra onu da mahkemelerde görebiliriz :) Sonuç olarak şunu söyleyebilirim , bisiklet sporunun tadı iyice kaçtı artık . Bakalım Vuelta 2012 nasıl geçecek ?

Selamlar.
Wiggins muhtemelen bu turdaki muhtemelen en az yorulan, yani en iyi korunan, sporcu ve TT'lerdeki bu performansının arkasında birşey aramamak lazım bence. Bisiklet üzerindeki pozisyonu da çok iyi ve sonuçta eski bir pist bisikletçisi olarak gerektiğinde tek başına tempo ayarlamayı da iyi beceriyor.
Bir de bu kadar amaca odaklı ve disiplinli bir takımda doping gibi bir işe gireceklerini hiç zannetmiyorum. Böyle birşey olursa büyük sürpriz olur benim için. Takım olarak sadece bir kişiye yatırım yaptılar ve o da karşılığını verdi diye düşünüyorum. Diğer takımlar gibi "ben o yarışa katılmam, ona domestiklik yapmam" gibi problemleri aşmış gözüküyorlar, Froome'u bile kontrol altında tuttular bir şekilde.
Böyle takım disiplini örneği olarak biraz fazla iddiali olsa da HTC'nin belgeselindeki Holm ya da Aldag'in (tam hatırlayamadım ama Holm heralde) söyledikleri aklıma geliyor: "Bisikletçiler biz telsizden söyleyince yaparlar. Hepiniz en öne geçip çalışın dersek, çalışırlar."

@murat beyaz

team sky tuvelet kağıdını bile kendi lojistik ekibi sağlıyormuş kaldıkları otellere bile adamlar herşeyini ama herşeyini kendileri götürüyormuş.. ve sırf şu condator bozuk etten bulaştı olayına bile mahal vermemek için.. çok sıkı bir şekilde uzaklar dopingten. zaten basın toplantısında kavga bile çıkardı wiggo dopingle ilgili sorular yüzünden baya sert dille gazatecileri azarlamıştı ve çok güzel cümle kurdu eğer doping kullanırsam bu zamana kadar olan herşeyimi kaybederim diye.. ve katiyen doping beklemiyorum bu adamlardan.. sadece onu yoran rakibi çıkmadı adamlar bu sene fransa turunda eze eze aldılar sarıyı

@Serkan.ÇABAŞ :) :) :) Bu kadar emin olma derim , sonra çok üzülürsün

ben de sky takımının doping yapacağını düşünmüyorum her şeyi kaybetmektense olduğu yerde kalmayı tercih edecek insanlar çoğunlukta fakat yine de gabrovski gibi halinden memnun olmayan illegal insanlar varsa aralarında pek de şaşırmam sonuçta insanız...

@Cem Unden

team sky doping yaptırsın bu adamalara.. ingiltere bisikleti biter. bu kadar net söylüyorum bunu
avrupanın bir numaralı bisiklet ülkesi olmak istiyorlar britanyalılar.. pistten sonra yoldada sky gelirken 5 yılda sarı mayo dediler 3. yıllarında duble yaptılar

@Serkan.ÇABAŞ

Bakın arkadaşlar , bu alemde , bu seviyede doping yapmayan yoktur . Az veya çok yapan , sistemli veya sistemsiz yapan , yakalanan veya yakalanmayan vardır . Bunu iyi bilin .

İngiltere'de bisiklet biter diyorsun da , bu kadar dopingden sonra Rusya'da , ABD'de , Almanya'da , İtalya'da , Fransa'da ,İspanya'da bisiklet bitmedi de İngiltere'de mi bitecek . O ülkelerle karşılaştırırsak , İngiltere'de Team Sky projesi dışında zaten bisiklet olayı yok .

Geri