Scudo Sports

Tour De France 2010

Scudo
Fark 30sn'ye indi .Eğer yakalarlarsa yine atak patlatırlar

Millet kepçelere çıkıp yarış seyrediyor !

Bert Grabsch HTC trenini 500-600 watt arasında bir güçle çekiyor. HTC grubunda cüssesi bana en yakın adam sanırım, bu değerler moral bozucu :) Adamlar gerçekten inanılmaz.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Yahu bu ne saçma iştir. Öndeki beşli dakikalarca ,peloton bizi ne zaman yakalayacak diye bekledi. 15sn fark kalınca da atak yapmaya başladı .Bu ne mantıktır. Koy tempocuları öne ,kaldırsınlar gitsinler işi. Jerome Pineau var,Arashiro var, Voigt ,Isasi var ,Burghardt var ,var Allah var.

Ben bu bisiklet işinin taktik kısmını öğrenemeyeceğim galiba. Bir kitabı varsa birisi yollasında okuyayım:)

Haydi Tyler Farrar ,al şu etabı

Petacchi aldı . Bu sene formda .2 sene öncede Tour of Turkey'de 2 etap almıştı yanlış hatırlamıyorsam. Cavendish bu sene başarılı olamayacak .Sprinte kalktı ama vücudu kaldırmadı,bıraktı

Sonuç
1 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre-Farnese Vini 3:34:55
2 Julian Dean (NZl) Garmin - Transitions
3 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Professional Cycling Team
4 Robbie McEwen (Aus) Team Katusha
5 Robert Hunter (RSA) Garmin - Transitions
6 Sébastien Turgot (Fra) Bbox Bouygues Telecom
7 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Caisse d'Epargne
8 Daniel Oss (Ita) Liquigas-Doimo
9 Thor Hushovd (Nor) Cervelo Test Team
10 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank

Tyler Farrar ,kırık bilekle 23. oldu .Helal olsun !:)

Mark Cavendish, 12.
Contador 32.
Lance Armstrong 36.
Ivan Basso 51.
Jens Voigt 176. oldular

@Melih Bilen

Aynen katılıyorum Melih Bey bugün ki etapı kaçırdım ama sonuçlara baktım şimdi gerçekten ilginç gidiyor. Bakalım favoriler ilerleyen etaplarda neler yapacak.

• Beğen
Tepkiler: Melih Bilen
Alberto Contador ve Lance Armstrong neyi bekliyor anlamış değilim.Ara gittikçe açılıyor hakikaten bir atak yapmaları lazım.Astana'da takım ruhu olmadığı gözüküyor bence.Dün Vinokourov nası Contadoru bıraktı neden yaptı anlamış değilim.2 si böyle çatışırsa biri takımdan gider bence.Contador ciddi sinirlendi.Neyse.Bu sene çok süpriz bi isim alabilir bence.Bu arada Schlek lerden yaralanan Andy miydi onu kaçırdım dün.

@Melih BilenCumartesi, hatta Pazar günkü etaba kadar onlardan atak beklemeyin. Herşeyin bir zamanı var.

• Beğen
Tepkiler: Can Özbek
Frank için çok üzüldüm , çok formdaydı aslında ama bu işin kaderinde var böyle şeyler bir anlık dikkatsizlik bir anlık boşluk ve tabiki muazzam yol şartları ve yerdesin.Bunun etkisi Andy üzerinde pozitif mi negatif bir etkimi yapar bilinmez.
Lance ile contador tam bir kurtlar vadisi , lance-levi ikilisinin contador-vino ikilisinden daha iyi anlaştığını düşünüyorum.
Lance yaş etkisini aşabilirse ve tecrübesini konuşturursa son güne kadar zorlar.
Yurt dışı forumlarda Andy gibi lance e yakın bisikletçilerin kendisine çalışıcağını söyleyenler var ilginç bir yaklaşım.
Dağ etaplarını sabırsızlıkla bekliyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@serkkan
Bu tip durumlar pro dünyasında çok sık oluyor. Şaşırmamak lazım .Daha önce bu tarz konuyu gündeme getirmiştim ve ufak bir tartışma çıkmıştı:)

Bir kaç gün sonunda Lance'in performansına bakarak ,tur için daha ağır bastığını söyleyebilirim . Eddy Merckx'den sonra en büyük bisikletçi Lance'tir .

Geçen etapda lance lastik patladıktan sonra çok iyi geri geldi.Domestiği bile yavaş geliyordu.yanlarında cofidisli biride vardı.Adam sıkılıp bir bastı.öndeki galiba 2. gruba kadar yaklaştı.Eğer lastik patlamasaydı yine bu hızla kendi grubundan çıksaydı ön grubu yakalayıp 1. bile olabilirdi.Benim düşüncem böyle.

Artık lance bişeyler yapsın.İyice geriye düşüyo.Radio S. yi görüyoruz pelotonda önlerdeler birden bi bakıyoruz HTC lampre önü almış.
Nedir bunu sebebi ?

Bu pireneler denilen yerin özelliği ne ? Herkes dağlarda çok büyük karşılaşma pirenelerde olay olucak falan diyor.
Pireneler dağ sırası galiba.Hangi etaplar oluyo bu ? biraz bilgi verirmisniz tarihi hakkında.bide alpler ve pirenelerin farkı ne

@Batuhan Ustaoğlu

Peloton çizgiden geçerken en önde kimin geçtiği sadece sprint puanları açısından önemli, onun dışında eğer grup halinde geçildiyse, en öndeki ile en sondakinin süresi aynı yazılıyor. Radioshack in sprint puanına ihtiyacı yok, amaç sarı mayo alıp son gün 1. olmak olduğu için önemli olan 21 gün içerisinde en az kaza riskine girerek en iyi süreyi yapmak. En önde sprint te kaza riski yüksek, süre aynı yazılacak bu nedenle hiç anlamı yok.

Pirene dağ sırası, Alpler de başka dağ sırası farkı o. İnternette hangi etap nerede bilgisi mevcut, hatta bu konuda bile vardı sanırım oradan bulabilirsiniz. Pirenelerin önemli olmasının sebebi, en önde gördüğünüz HTC o günlerde en arkalarda olacak büyük ihtimalle 4 5 dk veya daha fazla geride kalacak. Ona rağmen 1.liğe oynayanların fark atması için önemli yerler.

• Beğen
Tepkiler: serkkan
@gurol

kesinlikle katılıyorum, gerçek güçlüleri ve gerçek zaman farklarını o zaman göreceğiz :in:

@Batuhan Ustaoğlu

Takımların amaçları farklı farklı . Örneğin Astana ,RadioShack, Saxobank,Rabobank genel klasmanda kafaya oynarken ;Lampre,Team Sky,Garmin, HTC ise sprint klasmanında kafaya oynuyorlar .Kimi takımlarda her ikisine birden oynuyor , tabii ki o zaman güçlerini dağıtıyorlar. Lance ,Contador veya diğer genel klasman favorileri için kendilerini göstermek için daha çok erken . Onların şu andaki tek amacı birbirleri arasındaki farkları kollamak .Zaten her bisikletçi yarış içinde kimleri takip edeceğini bir yapışkanlı kağıda yazarak gidona yapıştırır .Ayrıca takım telsizinden de devamlı uyarılar gelir . Şu anda Cancellara'nın üzerine kimse oynamaz .Cancellara 10dk farkda yapsa da sorun yok adam yokuş özürlü zaten

Pirenelerde olay olacak çünkü bu sene Alplerdeki etaplar zayıf. Pireneler ; Fransa ,İspanya arasındaki Andorra ve civarlarındaki dağlık bölgeler .İspanya turunda da çok kullanılan parkurlar . Adı üzerinde yokuşlu etaplar , bisikletçilerin en çok zaman kaybettiği etaplar . Genel Klasman hedefi olanlar güçlerini oraya saklıyorlar .

18-19-20-22 Temmuz'daki etaplar Pirene dağlarının Fransa tarafında geçecek ve oldukça belirleyici olacak.

18 Temmuz
http://i28.tinypic.com/5be5pc.gif

19 Temmuz
http://i32.tinypic.com/dzcfsw.gif

20 Temmuz
http://i28.tinypic.com/2yysiug.gif

22 Temmuz
http://i30.tinypic.com/30tqgwj.gif

Gördüğünüz gibi HC yazanlar Horse Categoire ,yani klasman üstü tırmanışlar

@Ali Gelir

Herşey çok güzel.Yorumlarınız,bilgi paylaşımınız...
Fakat Cancellara gibi büyük bir sporcu için kullanmıuş olduğunuz "yokuş özürlü"tarzında bir üslubu doğru bulmuyorum.Sonuçta herkesin belirli dallarda yeteneği var.Bu bakış açısıyla bakarsakta diğer sporcular zamana karşı özürlü oluyor.Yanılıyor muyum ?
Saygılar.

Geri