Scudo Sports

Tour De France 2010

1 Fabian Cancellara (Swi) Team Saxo Bank 22:59:45
2 Geraint Thomas (GBr) Sky Professional Cycling Team 0:00:23
3 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:00:39
4 Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Transitions 0:00:46
5 Sylvain Chavanel (Fra) Quick Step 0:01:01
6 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 0:01:09
7 Thor Hushovd (Nor) Cervelo Test Team 0:01:19
8 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana 0:01:31
9 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 0:01:40
10 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:01:42
11 Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale
12 Johan Van Summeren (Bel) Garmin - Transitions 0:01:47
13 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0:01:49
14 Bradley Wiggins (GBr) Sky Professional Cycling Team
15 David Millar (GBr) Garmin - Transitions 0:02:06
16 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas-Doimo 0:02:24
17 Luis León Sánchez Gil (Spa) Caisse d'Epargne 0:02:25
18 Lance Armstrong (USA) Team Radioshack 0:02:30
19 Thomas Löfkvist (Swe) Sky Professional Cycling Team 0:02:34
20 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Caisse d'Epargne 0:02:35

Scudo
Vallahi dünkü sprint için Cavendişin çok formda olduğunu söyleyemem. Son kısımda önünde olan takım arkadaşı daha güçlü görünüyordu ve büyük ihtimalle pedal basmaya devam etse etabı alırdı. Fakat pedal kesip kenara çekildi.

Bazen domestiklere yazık olduğunu düşünürüm.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
bizim çocuklarımız kuvetli ve dayanıklı oluyorlar ama bu ancak 15 yaşına kadar sürüyor. yaşam tarzları ve beslenme bilinçsizliği sebebiyle erkenden tükeniyoırlar. eğer içinden 6-7 yaş gurubundan çocukları seçip, EĞİTİM , SPOR ve BESLENME ALIŞKANLIKLARINI kazandırırsak zannedersem 20 li yaşlardan önce onları dünya bisikletçilerinin arasında görebiliriz. en azından böyle umut ediyorum. ben görmeyecem ama sizler mutlaka göreceksiniz..

cipollininin garip resimleri için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden ve mcanb
hotbird uydusundada var italyan sky sport kanalında bir göz atın..
Ben hotbirdden italyanca RaiNotizie24 ten izliyorum...
Hergün saat 3 te yayın başlıyor...

Ya tamda pirenelerin olduğu günler tatilde olucam.Umarım odadaki TV de Eurosport vardır.Gerçi turistlerin izlemesi için vardır kesin ama bunu kaçırırsam çok üzülücem.Link vermiştiniz ama netten izlemek için verirmisiniz tekrar.Önceki sayfalarda kalmış.

Bir tarafta Cavendish ve arkadaşlarının mükemmel işbirliği ,öbür tarafta sprint için kalkan Tyler Farrar'ın arkadaşı tarafından sıkıştırılıp abandone edilmesi .Ders niteliğinde bir sprint daha seyrettik .

İşi bitiren Mark Renshaw oldu yine !

• Beğen
Tepkiler: Can Özbek
Yine Renshaw/Cavendish ortak çalışmasıyla etabı kazandılar. Düne çok benziyordu. Bu kadar göstererek yapabildiklerine göre demek ki iyi durumdalar.

• Beğen
Stage 6: Montargis - Gueugnon 227.5km
1 Mark Cavendish (GBr) Team HTC - Columbia 5:37:42
2 Tyler Farrar (USA) Garmin - Transitions
3 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre-Farnese Vini
4 Robbie McEwen (Aus) Team Katusha
5 Gerald Ciolek (Ger) Team Milram
6 Sébastien Turgot (Fra) Bbox Bouygues Telecom
7 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Caisse d'Epargne
8 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Professional Cycling Team
9 Robert Hunter (RSA) Garmin - Transitions
10 Thor Hushovd (Nor) Cervelo Test Team

http://i25.tinypic.com/2ih2vf6.jpg
Sanki düne göre Cavendish için daha kolay oldu.Hoş "bekara karı boşamak kolay". Ben öyle hissettim

Tyler Farrar,Robert Hunter ikilisi Cavendish, Renshaw ikilisini yine alt edemedi . Adam Hansen'in eksiliğinde bile HTC kendini finişe çok güzel taşıyor . Anglo Saksonlar bu işi iyi biliyorlar .Cancelara hala lider.

Bu Hushovd'a bir türlü kanım ısınamadı .Geçen sene de Cavendish ,bloklama yapıp ceza yediği için Hushovd ,yeşil mayoyu kazandı .

http://i25.tinypic.com/293jad3.jpg

Damiano Cunego , Ryder Hejsedal , Vasil Kriyenka ,Eduard Vorganov ,Oscar Freire favorilerim

Yarın çok şeyler değişir tahminim. Testere dişlilileri misali bir etap .Cyclingnews öyle diyor :"Sawtooth". Bu etapta solo finiş olur.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
Ali, bak benim dikkatimi çeken isimler;

140. NOCENTINI Rinaldo 88 AG2R LA MONDIALE 28h 55' 04" + 17' 34"
161. BRUTT Pavel 72 KATUSHA TEAM 28h 59' 48" + 22' 18"
166. CUNEGO Damiano 201 LAMPRE - FARNESE 29h 00' 41" + 23' 11"
167. TAARAMAE Rin 171 COFIDIS LE CREDIT EN LIGNE 29h 00' 53" + 23' 23"
Taaramae'yi fazla tanımıyorum ama içimdeki hissiyat onun da kaçacağı yönünde. Bu gruba bir de Footon-Servetto'dan birini ekleyelim. Yeter de artar bile.

bunlar da seninkiler;
73. VORGANOV Eduard 79 KATUSHA TEAM 28h 41' 24" + 03' 54"
115. FREIRE Oscar 193 RABOBANK 28h 48' 31" + 11' 01"
137. KIRYIENKA Vasil 165 CAISSE D’EPARGNE 28h 54' 18" + 16' 48"

4. HESJEDAL Ryder 54 GARMIN - TRANSITIONS 28h 38' 16" + 00' 46"
Ryder çok önlerde, sırf Garmine gitmesin sarı mayo diye peloton izin vermez ona.

Büyük ihtimalle bu ikisinden özellikle son tırmanmada atak gelecektir;
46. SASTRE Carlos 91 CERVELO TEST TEAM 28h 40' 49" + 03' 19"
47. BASSO Ivan 41 LIQUIGAS-DOIMO 28h 40' 50" + 03' 20"

Yarın güzel bir gün olacak.

unutmadan... QStep'ten birini de eklemek lazım kaçanlara. Bu olsun.
174. DEVENYNS Dries 134 QUICK STEP 29h 07' 05" + 29' 35"

@gurol

selamlar,
Taaramae için spiker "bu 'çocuğa' dikkat edin, ilerki zamanlarda adından bahsettirecek" demişti geçen gün.
ve bu yazdığınız isimler hiç de "yıldız" isimler değil...basso ve cadel evans tanıdık. dolayısıyla sanki 1-2 etaplık adamlar mı? ...diye sorarken, etaplı yarışımzdaki işbölümünü de dikkate almadan demedim.

tırmanışlar başlıyor, sarı mayoda da tırmanışlar başlayacak demek ki.
bu arada bi çok gazetede haberler az verilmekte. haber türk 1/2 sayfa yer veriyor. kolajını dosyasını hazırlamak isteyenlere duyurulur.

soru sormak istiyorum :
sprint bitişli etaplarda cavendish 2 gündür 35'ten 70 puan toparladı.
peki önümüzde, cavendish'in ekmeğine bal sürecek kaç etap daha var?

@gurol

Hesjedal konusunda haklısın ,onu kaçırtmazlar ;yedirmezler.Ben bisikletçilerin özelliklerine bakarak tahmin yaptım.Oscar Freire bu sezon sonunda jübile yapacak .Bir TdF zaferi almak isteyecektir. Son zirveden önceki inişte en iyi olan işi kopartma ihtimali daha yüksek . Hangisi daha iyi descender onu bilmiyorum .

@Teoremos
Evet sadece yarın için bence bahsi geçmesi gereken isimler.

soru sormak istiyorum :
sprint bitişli etaplarda cavendish 2 gündür 35'ten 70 puan toparladı.
peki önümüzde, cavendish'in ekmeğine bal sürecek kaç etap daha var?Eğer dağ etaplarında zaman sınırına takılmazsa 5 etap var, yani yeterli.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
@Ali GelirEvet Oscar tepeye birlikte çıkarsa kesin alır. Ryder'ı erken bırakmazlar ama podyum durumu için son tırmanmada dengeleri bozacak bir atak gelebilir.

Bu arada Sorensen'ler kazaya mı karıştı? Çok geriye düşmüşler.

• Beğen
@TeoremosFeyzi Açıkalın'da aynı şeyleri söylemişti.

Taaramae'yi ben Türkiye Turunda beğenmedim .Sağlam gözükürken , yarışı terk etti .Belki de taktiksel bir terkdi bu. Pro dünyasında bazı yarışları ,diğerleri için antreman olarak kullanma mantığı çok .

Rein Taaramae , bu sene Paris-Nice turunda genel klasmanda 8. olup büyük başarı kazandı. Bunu gözardı etmemek lazım.Aslına Cofidis'te çok iyi bisikletçiler var ama kendilerini bir türlü ön plana çıkaramıyorlar. Amael Moinard ,DUMOULIN Samuel,KERN Christophe,PAURIOL Rémi çok iyi adamlar .Bunlarında desteğiyle Rein Taaramae birşeyler yapabilir.

Aslında Katusha'dan Yevgeny Petrov'da bu tarz etaplarda iyidir ama adam kadroda yok.

@Teoremos
Emin ol ,şu forumdan iki üç kişi gazetelere bisiklet haberi yazsalar ; türk bisikleti canlanır.

@TeoremosCavendish'in morali düzeldi . HTC Danışmanı eski ünlü sprinter Erik Zabel'in dediği gibi "Tour de France başkadır". Bundan sonra alır ,götürür işi Cav.

Uzmanlar Nicolas Roche(AG2R), Luis Leon Sanchez(Caisse), Boasson Hagen(Sky), Joaquin Rodriguez(Katusha)'ya da yüksek şans tanıyorlar.7.etap için en büyük favori ise Damiano Cunego tabii ki.Tam onun tarzı

Hehe!

Bugünkü etap sonu boks maçı varmış!Kaçırdık göremedik!.Bi de yerde tepişmeleri var ki kopardı beni!. :D

Carlos Barredo vs Rui Costa

İzleyin haha!!!.

(link)

Atarlar artık turdan bunları :D

• Beğen
Tepkiler: reha genç
@GdBAR
Atmazlarda ,para cezası yerler

Bugünkü etabın başlangıcında 21 derece olan hava sıcaklığı ,finişte 35 dereceye kadar yükselmiş. Rabobank Fizyoterapisti ,biskletçilerin çok zorlandığını söylüyor.

@GdBAR

Carlos iyi vurmuş. Ellerinde jant var ama?... Kavganın çıkma sebebi ne acaba? Janta yazık olmuş :)

@Ali Gelir

yarın eurosport'ta Aydan Çelik de konuk olacak. ve sevgili çağatay avşar'dan türkiye bisikletinden de bahsedecekler...
www.aydancelik.com bu adrese bakmanız tavsiye edilir arkadaşlar...
bisiklet yazı ve çizilerine ulaşabilirsiniz.

radikal'de sevin okyay da geçtiğimiz yıllarda TdF zamanı, doping ile ilgili bi yazı yazmıştı...

aslında yazılar yazılır da gazetelere gönderilirse kayıtsız kalmazlar diye düşünüyorum. basılı medyanın gelişmesinde bizim çabalarımız önemli. hmm ben kendi adıma makale yazabilecek kadar güçlü bi bellek ve tarih bilincine sahip değilim...

yazılar yorumlar oldukça doyurucu bu arada...
sevgiler

• Beğen
Tepkiler: mcanb ve Cem Unden
Geri