Scudo Sports

Tour De France 2010

1. CANCELLARA Fabian -39
3. EVANS Cadel 0:00
5. CHAVANEL Sylvain 0:22
6. SCHLECK Andy 0:30
8. VINOKOUROV Alexandre 0:52
9. CONTADOR Alberto 1:01
10. VAN DEN BROECK Jurgen 1:03
11. ROCHE Nicolas 1:03
13. MENCHOV Denis 1:10
14. WIGGINS Bradley 1:10
17. SANCHEZ Luis-Leon 1:46
18. ARMSTRONG Lance 1:51
32. SANCHEZ Samuel 2:25
34. KARPETS Vladimir 2:26
38. LE MEVEL Christophe 2:33
48. SASTRE Carlos 2:40
49. BASSO Ivan 2:41

Olası ilk 10'u oluşturacak adamların Cadel Evans'a göre durumları.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
@ayla abdan

Niye her seferinde centilmenlik beklediğinizi anlamış değilim ? Bu bir spor ,mücadele ve para işi. Ben centilmenliği takım içinde bekliyorum .Yoksa o düştü ,ben onu bekleyeyim mantığı bana yanlış geliyor . Bisiklet sporunda herşeyle mücadele ediyorsunuz . Bunların arasında yol , hava koşulları en en önde gelen etmenler.

Birde Lance şöyle yapar ; Cancelara olsaydı böyle yapmazdı , Contador olsaydı daha beterini yapardı karşılaştırmaları bence hoş değil

Forumda büyük harfle yazmak ,bağırmak anlamına geliyor ,Ayla Abla

Yarışa gelirsek , Lance bence çok iyi sürdü ; ama takım arkadaşlarının "Arnavut kaldırımı" tecrübesi azdı .Zaten bu tip klasiklerde de pek başarılı olan isimler takımda mevcut değil . Ama bu bir tur .Enerjisini akıllı kullanan birinci olacak. Lance'in podyum için şansı yüksek . Vino'nun bugün bu kadar öne çıkmasını anlayamadım . Contador'a 20 saniye taktı .Amacı ne? Takım kaptanı değil ,takım içi çekişme mi var , Vino kendini kime ispatlamak istiyor?

Cadel yine yapacağını yaptı .Takdir edilecek bir sporcu

Saygılar

Not: Lütfen bu yazım tartışma yaratmasın . Kendi fikrimdir. Size yanlış veya doğru gelebilir.

39 yaşındaki Lance , lastik patlatmasına rağmen kendi takımının tamamının önünde bitirdi. Bir ara popovich onu çekmeye çalıştı ama baktılar olmadı Lance kendi devam etti.

Frank e çok üzüldüm, düştüğünü gördüğüm an bir ara tv yi bile kapattım.

Cadel in üst sıralarda olması beni ve oğlum Tibet Çınar'ı çok sevindirdi. ( Henüz 11 aylık olsada :) )

Son olarak yarışın lansmanı sırasında Boss'un " ilk haftaya dikkat" demesinin sebebi ortaya çıktı.
Belanın kokusunu almış olmalı.

Televizyonlar bu etap öncesi yaklaşık 15 kilometrelik parke yoldan bahsedip daha önce meydana gelen kazaları gösteriyolar, biri kaza yapsada reyting artsa hesabı aynen. Koymuşlar orya parke yolu ne zaman kaza olacak kim önce düşecek felan tuhaf..

iki ay sonra 2.etabı kimin kazandığını kimse hatırlamaz ama fabian ın davranışı tarihe geçer.

@YollugValla çok haklısın . İş eğer bu şekilde ratinge döndüyse bisiklet sporu için çok acı. Bu sporun seyir zevkini farklı şekilde artırmak lazım.

Örneğin yokuş ağırlıklı takım TT yarışları ; yokuştan aşağı iniş şeklinde TT'ler(En iyi inişçiyi görmek için) ;turların 3 haftadan 2 haftaya indirilmesi(Böylece her etabın mücadele değeri artar) ;birkaç tane 300km'lik etap konulması(Gerçek güçlünün ortaya çıkması) gibi alternatifler düşünülebilir.

Yol genişliği belli bir metrajın altında olan parkurlara girilmemesi gerekir kanımca. Hollandalılar, Belçikalılar bundan zevk alabilir ama ben o tozlu,kaldırımlı yollardan zevk almıyorum. O yollarda MTB'ler yarışsın.

Birde o takım arabaları sağdan soldan geçerken hangisine çarpacak diye aklımı yiyorum!

• Beğen
Tepkiler: ayla abdan
Arkadaşlar heyacanlı konuşmalarınız benı dahada çok meraklandırdı acaba ben bu turu internetten nasıl izleyebilirim türkçe olarak eurosport türkçe galıba

Dostlar, yarışı neden olduğu gibi kabul edemiyoruz?

Bir çok sporun içinde bir sürü risk var. Bunda da düşmek risk. Katılan da bu riski bilerek girer. Bir sürü sporcu aynı taşın (yada kaygan zeminin) üstünden geçer ama biri düşer.

Lance'i pek sevmesem de lastiğinin çok ters bir anda patlamasına üzüldüm açıkcası. Chavanel 2 kez patlattı. Bu da kötüydü. Contador biraz daha şanslıydı sanırım son km içinde patlattı ve patlak lastikle bitirdi. Elbette Frank Schleck'in köprücük kemiğini kırmasına üzüldüm. Ama normal. Buna bisikletçi kırığı derler, hemen herkes kırar. Ben de kırmıştım. Kolay iyileşir. Ama bütün bunlar yarışın daha heyecanlı olmasını sağlamıyor mu? Normalde bir düz etabın sadece sprinti izlemeye değer iken bugün son 2 saati keyifle izledim.

Önümüzdeki 3 gün izleyin, dümdüz yollar, geniş otobanlar, güneşli havalar ve son 5km'si hariç zevksiz bir yarış.

@orkun tuluCancellara akıllı bir adam. Muhtemelen takım arabasından gelen emirle trafiği yavaşlattı ve takım liderini bekledi. Bugün de takımın en önemli 2. adamı düştü ama kimseyi beklemedi.

Geçen sene hangi turdaydı? Peloton ikiye bölününce Lance'in takımı tempoyu arttırıp 40 saniye kazanmış ve bir sıra yükselmişti... Herneyse hatırlamıyorum.

Ama sporcu dediğin akıllı olur.

• Beğen
Benim en çok sevdiğim etaplar tırmanma ağırlıklı etaplar ve sık yokuşlu daha çok finisseur'lerin öne çıktığı etaplar .Tabii ki her etabı böyle yaparsanız, bütün sporcuları hastaneye kaldırırsınız !:)

@Ali Gelirhehhe, bak bu konuda haklısın.

Son yıllarda turların başka ülkelerde başlatılması merakı problemlerin kaynağı gibi gösteriliyor. Oysa problemli görünen bu yollarda yıl boyu yarışlar yapılıyor. Ancak bu parkurların tura uymamasının sebebi turun 21 gün sürmesi. Klasikler tek günlük olduğundan burdaki sporcu kayıpları unutulup gidiyor. Oysa klasiklerde de bir sürü kaza oluyor.

Bu arada, geçen sene Milano'da pelotonun durması ve sporcuların aldığı risklerle ilgili Di Luca'nın konuşması, ve bunun -kimilerine göre- örgütlenmesini LAnce'in yaptığını da unutmamak gerek. Cancellara'nın peloton üzerindeki etkisini kullanması da olayların takipçisi olduğunu gösterir. Oysa Cancellara "durun" dediğinde UCI kamiserinden yada yarış dierktöründen bir anons gelmediği için (mesela) Thor'un sprint için gitmesi gerekirdi... Gitmedi. Demekki o da bir şekilde kabul etmiş durumu.

• Beğen
@Ali GelirAli, Contador son 20km de jantını kırmış. Ben görüntülerde lastiğini patlak olarak farketmiştim. Eğer lastiği bile patlamış olsa takım arkadaşının beklemesi ona fazla fayda sağlamazdı. Ayrıca Vino da hiç Contador'a domestiklik yapacak göz yok. Adam acayip hırslı. Tırmanmada yakalasın bırakır gider. Hoş geçen sene yanılmıyorsam Contador da benzer bir atak yapıp Schlecklerle kaçmıştı. O da sağlam papuç değil yani.

• Beğen
@gurolGeçen sene TdF etap 17'de olan olayı bugün gibi hatırlıyorum. Contador,Kloden(Astana) ve Andy,Frank Schleck (Saxobank) dörtlüsü yokuşu beraber çıkıyorlardı. Contador gerekmemesine rağmen atak kaldırmış ; takım arkadaşı Kloden'i yarıştan düşürmüştü. Contador , Van Bruyneel'den atak için izin aldığını Kloden'e de sorduğunu söylemişti . Olay hala muhallakta .Van Bruynell bu konuda açıklama yapmadı sanırım . Aynı tarz olay Vino,Contador arasında yaşanırsa şaşırmayalım dediğiniz gibi.

Astana takımı tabii ki Vino'nun arkasında . Pro bisiklette ;Kazaklar ,bir türlü istedikleri seviyeye çıkamadı. 2006 İspanya turunu kazanırken ,Kazaklar Vino'dan sonra bir yıldız daha kazanmışlardı.Andrey Kashechkin . Ama bu çocukta dopingli çıktı ne yazık ki

Bu arada Contador ,İspanyolca da sayaç ve muhasebeci demek:)

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
Yazdıklarınızın hepsi bir kenara, takım içinde veya takımlar arası rekabet güzel ve seyirci sayısını arttırsa da ben bu adamların sağlık problemleri için çok endişeleniyorum. Gerçekten hem fiziken hem ruhen inanılmaz zor bir iş yapıyorlar en tecrübelisinden en tecrübesizine kadar hepsine helal olsun. Tur' u kim kazanır, kim kime takar, kim kimi çeker, kim kime atak yapar onların hepsi benim için ikinci planda. Elbette düşenler yaralananlar olucak her sene olduğu gibi ama dün F. Schleck' in düşüşü beni mahvetti içim acıdı resmen...
Yeterki herkes sağ salim bitirsin ilk istediğim bu :)

@Can Özbek

İşin fiziki ve ruhi tarafı gerçekten araştırma konusu .Supplementler veya dopingleri (var,yok onu tartışmayalım lütfen) geçtim ; kullandıkları ağrı kesicilerin ne kadar kuvvetli olduğunu hayal bile edemiyorum artık . Bunlar bir gecede toparlanmaları için mucizevi ilaçlar kullanmaları lazım. Dünya ilaç piyasasının kobay fareleri haline gelmemişlerdir inşallah.

@Can ÖzbekYok yok... Endişeye gerek yok. Hepsi gayet bilerek ve severek yapıyorlar. En önemlisi "pro" demek bu işten para kazanıyor demek.

"Helal olsun" durumunu da sonuna dek tartışabilirim. Burda yazanların bir kısmı, ben de dahil o işkenceyi gönüllü olarak kabul ederdik.

• Beğen
@Ali GelirEmin ol gelmişlerdir.

Yeni geliştiriler her ürün bir çok sporcu tarafından gönüllü olarak denenmek ister. Bir zamanlar (yabancı) bir makale okumuştum. Bir ilaç buluşcusunun aldığı talepler üzerine... "yeni ürününüzü gönüllü denemek istiyoruz..." o kadar çok talep olumuş ki...

• Beğen
@Can ÖzbekCiddiyim, keşke onlardaki şans ve yetenek bende olsaydı, Fransa turuna katılmış olsaydım, Frank gibi yolun ortasında kemik kırmaya razıyım...

Bu arada kimse para vermiyor ama zaten o işkenceleri -kimilerimiz- kendimize yapıyoruz. Günde yüzlerce kilometre, kırık kemikler, güneş yanıkları...

Saxobank dün ne kadar güçlü ve organize bir takım olduğunu gösterdi. Tek kelimeyle muhteşemlerdi. Radioshack bireysel olarak güçlü isimlerden oluşsa da organize olamadıkları belli oluyor. Johan Bruyneel olaya el koyacaktır mutlaka.

Lance grup olarak Contador grubunun 30 saniye kadar önünde giderken lastik patlamasıyla geriye düştü ve önemli zaman kaybetti. 39 yaşını doldurmakta olan bir adamın takımının en iyisi olması her türlü takdirin üzerinde.

Turun başında bu zaman ayrımlarının oluşması taktikleri etkileyecektir. Çekişme olarak mükemmel ancak yarışçıların yaşadıkları cehennemi görmek açısından korku verici.

Geri