Scudo Sports

Toplu taşıma araçlarında yer vermemek.

Bu başlık altına kişisel olarak yanlış olduğunu düşündüğüm pek çok şey yazılmış, elbette beni bağlar, kimleri gibi kendi doğrularımı dikte ettirmeye çalışacak değilim, ancak;
Sadece bir anı temsil eden kareden yola çıkarak yorum yapmak yanlıştır.
Kişilik haklarına saygısızlık olduğu için o karenin umuma açık bir platformda emsalmiş gibi yayınlanması yanlıştır. Bence forum yönetimi bu fotoğrafı kaldırmalıdır. Kırmızılı ben olsam forumu dava etmeyi bile düşünürdüm. Nereden biliyorsunuz, teyze kırmızılının oturduğu koltuktan henüz kalkmış ve belki de fiziki bir özrü olan kırmızılı kişiye diğer insanlar o koltuğu ikram etmişler!!!Hemen infaz edelim ama, kronik rahatsızlığımız.
Yer veren kişiye insanlar gıpta edebilirler, içlerinden ya da yüzüne tebrik edebilirler ancak vermeyen bir kişiye (yasal olarak verilmesi gerekli bir yeri işgal etmediği sürece) değil yumruk atmak, kabaca hiçbirşey yapmaya hakları yoktur.
Şahsi kanaatim, sadece ayrılan yerlere değil, tüm otobüste, fiziki olarak zorlananlara, hamile veya bebekli bayanlara yer verilmelidir.
Ayrıca burada muhalefet edermiş durumuna düşen insanların pek çoğunun (ben dahil) asıl tepkisi, burada yer verilmesi yönünde ahkam kesip hatta daha ileri boyuta vardıranların tacizkar tavırlarınadır. Bu kişiler benzer tavırları, kendi egolarını tatmin edebilecekleri pek çok yerde gösterirler. Kimsenin kimseye örf, adet, gelenek, görenek, anane öğretecek yeterliliği yoktur, aklı başında insanlarız, bu tür müdahalelere gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Edip D. ve Ali Ç.
Scudo
Çocuklu, hamile, sakat, yaşlı insanlara her zaman yer veririm ne olursa olsun ama ben biraz uzaktaki teyzeyi çağırıp yer verecekken ben kalktığım anda koltuğa yapışacak kulaklıklı kızlara gıcık oluyorum. Teyze gelene kadar oturuyorlar ve teyze geldiği halde kalıp yer vermiyorlar. Hadi oturdun, bari yer verdiğim için sağol de teşekkür et ama o da yok.. Birde benden daha küçük (genelde 2 arkadaş olur, arka dörtlünün 3ünü işgal eden elinde hayvani tablet ve yayılıp yan koltuğa çantasını koyanlardan bahsediyorum) çocuklar hiçbirşeyi takmıyor. Hadi ben ayakta giderim çantalarıyla bi koltuk işgal ettikleri halde. Ama oturması gereken biri binince en azından o çantaları çekin ve yer verin, ayıp valla illa çantayı alıp 173721 km hızla fırlatcaksın yüzlerine.

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç.
Edep varsa alınır ve öğrenilir. Edep yok ise kimin kimden hesabı olur ?

Ne demiş şair ;

Bende yok sabrı sükun, senden vefadan zerre
İki yoktan ne çıkar fikr edelim bir kere

• Beğen
Tepkiler: Selahattin Aydın
@Ali Ç.

"Pis insanlar" derken yaşlılarımıza kastediyorsun ? Eğer öyleyse senin üstün başın ne kadar temiz olursa olsun zihniyetin hep "pis" kalacak.

@Furkan TK
2 mesajımın gitmemiş olduğunu şimdi farkettim onlar gitmiş olsaydı kimlerden bahsettiğimi anlardınız 61 numaralı postu okursanız kimlere "pis" dediğimi de daha iyi idrak edersiniz

Benden daha küçük bireye bile yer verdiğim oldu ilerde inecegim diyerek , iyilik yap iyilik bul bizler sporcu insanlariz şükür ayak kaslarimiz yeteri kadar sağlam dinç insanlariz bir seferde 50 KM yapıyoruz bisikletlerimiz ile , sizi bilmem ama yer veririm yolda yol veririm sirami veririm. :) tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
O leş toplu ulaşıma bineceğime 2 saat önce kalkar 50 km lik yolu bile bisikletle giderim.
Not: Hayatımda büyük konuştuğum herşey başıma geldi, herhalde bu en güzeli olurdu.

Geri