Scudo Sports

Tinnitus rahatsızlığı olan bisikletçiler

Hepimize geçmiş olsun, az ya da çok insanların önemli bir kısmı bu dertten muzdarip.

Kimseye bir faydası yok ama kulak çınlaması deyince hep Children of Men filminden aşağıdaki replik gelir aklıma, muhtemelen doğru değildir sadece edebi amaçla uydurulmuştur ama vurucu cümle.

Julian Taylor karakteri bombalı terör saldırısından kılpayı kurtulmuş eski kocasına söyler:

"You know that ringing in your ears? That 'eeeeeeeeee'?
That's the sound of the ear cells dying, like their swan song.
Once it's gone you'll never hear that frequency again.
Enjoy it while it lasts. "

Tercümesi :

Kulağında duyduğun şu çınlama var yaa, hani şu "iiiiiiiiii" sesi.
Işte o şu anda ölmekte olan kulak hücrelerinin sesi, bir nevii ölmeden önceki son şarkıları.
Bir kere sustu mu bir daha o frekanslari asla duyamayacaksın.
Hala duyabiliyorken keyfini çıkar.

• Beğen
Tepkiler: BisanYavruKurt
Scudo
Aradan yıllar geçmesine rağmen bu rahatsızlığa henüz kesin bir çözüm bulamayan tıp, bakalım Wuhan çıkışlı Corona virüsüne çözüm bulabilecek mi...

İyi akşamlar dilerim. Kaç yıllık konuyu canlandırıyorum özür dilerim. Gruba yeni üye oldum. İlk sohbete katılışım. Bisiklet ile uzun tur (İzmir-Artvin) yapmak istediğim için gruba bilgi aramak için katıldım.
Ben 23 yaşındayım bu tinnitus denen illete 16 yaşında zııpkın ile balık avı yaparken 10 metre civarında basınçtan dolayı yakalandım. O zamandan beri hiç geçmedi. Doktara gittim ölçüm yapıldı bir şey yok dendi..
Ama beynimin içinde sivri sinekler düğün yapıyor sanki. Zıpkın forumlarında bu konu çok popüler. Kimisinin 1 yılda geçmiş, kimisinin 15 yılda, kimisinin çocukluğundan beri dert yanıyor. Zıpkın formlarından bazı arkadaşlar. Hiperbarik Oksijen tedavisinin işe yaradığını yazıyorlar ben denemedim şahsen. Sigortam olmadığı için hastaneye falan gidemiyorum.
Şimdi size bir Youtube Linki bırakacağım orada basit bir deney var. Şahsen ben uyguladım kısada olsa bende geçti ve şaşkınlık yaşadım. Yaklaşık 1 dk falan çınlamayı duymadım. 7-8 senedir yaşamıyor olduğumu anladım. Yeniden doğmuş gibi oldum. Belki bu uygulamayı uzun süre yapınca işe yarar ben sadece bir kere yaptım. Paylaşacağım YouTube videosunda zaten insanların tepkilerini göreceksiniz. Umarım size de faydası olmuştur bu paylaşımın.

Denedikten sonra geri dönüş yaparsanız sevinirim.

@BisanYavruKurt Ben de neredeyse yıllardır var bu çınlama ya da vızıltı sesi. Videoda ki tekniği denedim ve kısa bir süre de olsa işe yaradı. Yaklaşık bir beş dakika kadar sesler kesilir gibi oldu. Şu an yeniden başladı. Ben yıllardır bu zzzzzzz sesi ile yaşadığım için 5 dakika da olsa duymamak iyi geldi.

@MuratHan çok sevindim. Yukarıda yazdığım gibi ben de 1 dk falan etki etti. Sürekli ya da günün içersinde belli dönemlerde yapsak belki daha da işe yarayacaktır

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
@BisanYavruKurt İnşallah diyelim, ara ara uygulayacağım bakalım. Yalnız ben de son bir kaç yıldır işitme de sıkıntılar başladı, bir söyleneni tekrar ettirir oldum. Vızıltı lara sebep olan her ne ise, bulunup tedavi edilmediğin de ileriye doğru işitme kayıplarına yol açtığını duymuştum, sizin yaşınız daha çok genç, bence ihmal etmeyin, tedavileri araştırın derim.

Bir dönem şiddetli şekilde yaşadığım sıkıntı... İlk gittiğim KBB uzmanı bu durumda akla ilk gelen meşhur ilacı yazdı ama bende işe yaramadı. Gittiğim ikinci KBB uzmanı bir bitki özütü tableti tavsiye etti. SGK karşılamıyor. Onu bir ay kullandım. Şikayetim yok denecek kadar azaldı.
Şimdi sadece çok sessiz ortamlarda farkediyorum.

@BisanYavruKurt sizin teknik birkaç dakika çınlamayı sıfırlıyor gerçekten. İlginç.

Ekleme:

Bu tinnitus öyle bir illet ki, adama (kendimden bahsediyorum) gece gündüz dua ettirir geçsin diye. İnsanoğlu da öyle nankör ki (bu da ben), doktor bildi ilaç iyi geldi diye anlatır etrafına.

Son düzenleme:
Bir dönem şiddetli şekilde yaşadığım sıkıntı... İlk gittiğim KBB uzmanı bu durumda akla ilk gelen meşhur ilacı yazdı ama bende işe yaramadı. Gittiğim ikinci KBB uzmanı bir bitki özütü tableti tavsiye etti. SGK karşılamıyor. Onu bir ay kullandım. Şikayetim yok denecek kadar azaldı.
Şimdi sadece çok sessiz ortamlarda farkediyorum.

@BisanYavruKurt sizin teknik birkaç dakika çınlamayı sıfırlıyor gerçekten. İlginç.

Ekleme:

Bu tinnitus öyle bir illet ki, adama (kendimden bahsediyorum) gece gündüz dua ettirir geçsin diye. İnsanoğlu da öyle nankör ki (bu da ben), doktor bildi ilaç iyi geldi diye anlatır etrafına.
ilacın ismini banada yazarmısınız. Ayrıca kaç ay önce kullanmıştınız nekadar faydasını gördünüz. Hala devam ediyormu. işe yaradıysa bekadar işe yaradı
@Cem Coşkun ilacın ismini banada yazarmısınız. Ayrıca kaç ay önce kullanmıştınız nekadar faydasını gördünüz. Hala devam ediyormu. işe yaradıysa nekadar işe yaradı. 2-3 yıldır bende var cınlama. Yardım ederseniz sevinirim. Ayrıca ilacın ismini isterseniz özelden yazın yada direk burada paylaşabilirseniz belki birilerine faydası olur. Teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: CNC
Geri