Scudo Sports

Timex Ironman Cycle Trainer 2.0 Bike Computer

Selamlar, ürünü yaklaşık 20 gün önce aldım yeni bisikletim gelene kadar takmaya çalışmamıştım. Bisiklet geldi timex hazır, yanına da cateye Cadance&Speed sensor ISC-11 (ANT+ uyumlu) almıştım. HR'yi eşleştirdim ancak kadans ve hız sensörünü ne denediysem eşleştiremedim. Alet sürekli Speed&cadance'ta scan halinde kalıyor, sensörü bulamıyor. Pil doğru yönde takılı, mıknatıslar ile sensör arası 3mm, belki sinyal alamıyordur diye pedal çevirerek de taratmayı denedim yine de sonuç alamadım. Böyle bir problemle karşılaşan oldu mu ya da fikir verebilecek olan var mıdır?

Scudo
@evrenozbilen

Selamlar,

Bu adresteki pwx to gpx converter sitesi gitmiş, çalışmıyor. Başka bir yerden tcx'e çeviren site buldum ama gpx çevirme işini başka nasıl yapabiliriz? Ben başka site bulamadım, program vs. var mıdır offline yapabilecek?

@Kurtuluş E.

Site çalışıyor, tekrar deneyin.

Stravaya yüklemek pratik değilmiş, her tur sonrası çok zahmetlii

@r.ezk

Bunu daha önce birkaç kez yazmıştık. :) İlk convert göze büyük geliyor, daha sonra kolaylaşıyor, insan alışıyor. ;)

Aynen ilk rampa veya ilk 50km sürüş deneyimi gibi; ilki sancılı oluyor, sonraları alışıyor insan...

@Dorukhan Kellecioğlu

Hocam,

Ayrı ayrı tanıtmayı denediniz mi?
Bazı kişiler Hız ve kadans sensörünü ayrı ayrı tanıtmaya çalışmışlar ve başarılı olunmuş

Benim timex de salı günü geldi. Sıcağı sıcağına tura çıktım. Çok memnun kaldım. Değerleri aktarma ile maalesef uğraşamadım. Perşembe günü tekrar tura çıktık. Uyduyu 4 km falan sonra buldu yaklaşık. Kalp atışı hiç ölçmedi.daha doğrusu sabit 30 oldu elimle oynadım bazen 34 fln oldu ama hep aynı nerdeyse. Bunun nasıl olması gerektiğini gösteren bir foto var mı? Ben kolumu kaldırdıkça kayıyor sanki?

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@K. Aydın

Hayırlı olsun öncelikle. Uyduların hızlı bulunması için; yüksek apartmanların arasında olmamanız ve sabit bir noktada bulmasını beklemeniz gerekmektedir. Aksi halde GPS in uydulara bağlanması zorlaşıyor. Kalp ritmi ölçen kayışınız sanırım aşırı bol olmalı ki, kolunuzu kaldırdıkça kaysın. Ne sizi rahatsız edecek kadar sıkı ne de kayıp gidecek kadar bol olmalı. Cihaz tam göğüs boşluğunda veya hafif kalbe yakın (sol taraf) olmalıdır. Pedleri tükürüğünüzle veya suyla ilk takarken ıslatın. Daha sonra zaten vucudunuzun teri ile ıslak kalacaklardır.

Takılması ise şu şekildedir:
http://www.decathlon.com.tr/media/828/8288269/big_7cd043c4d7704595a1eaf5f5c26e1db2.jpg

http://www.decathlon.com.tr/media/828/8288269/big_f5ec35f4c18848ba90c34216ec4504fc.jpg

http://www.decathlon.com.tr/media/828/8288269/big_1464dcb6b897425e9611bc0bc5cfc837.jpg

• Beğen
Tepkiler: K. Aydın
@evrenozbilen
Çok teşekkür ederim. Ben daha yukarı takıyordum. Aslında kilolu olduğum için dar bile.gelir diye korkmuş en sona kadar açmıştım. Sonra sıkıştırdım. Ben göğsün üst kısmına taktığım için de kaymış olabilir. Islattım aslında dediğim gibi ilki problemsiz idi...
Nabız açısından bir bilginiz var mı? Benim yaş 27 maksimum nabız 193 olması lazım. Tırmanışlarda ( ilk gün kullandığımda takip ettim) 180 nabız üstünde tırmandım 10 dakika kadar sizce yavaşlatmak mı lazım?

@K. Aydın

Rica ederim, umarım bu sefer doğru veriyi verir. Nabız konusunda yaşınız ve dinlenme nabzınıza bağlı olarak size özel nabız bölgeler oluşacaktır. Bu nabız bölgeleriyle ilgili olarak aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

(link)

Spor geçmişinizi, bisiklet ve kalp kondisyonunuzu bilemediğim için 180 çoktur azdır dikkat edin diyemem.

Kırmızı (Tehlikeli) Bölge İçin:

Hedef Nabız Aralığı=(Maksimum Nabız – Dinlenme Nabzı) x Hesaplama Yüzdesi + Dinlenme Nabzı şeklinde verilmiştir. 220-27= 193 max. nabzınızdır. Dinlenme nabzınızı da siz ölçerek hesabı yapabilirsiniz.

%90 İÇİN = ((Maksimum Nabız – Dinlenme Nabzı) x 0,9 )+ Dinlenme Nabzı = ...

%100 İÇİN =((Maksimum Nabız – Dinlenme Nabzı) x 1 )+ Dinlenme Nabzı = ... şeklinde.

• Beğen
Tepkiler: K. Aydın
arkadaşlar merhaba bir sorum olacak dün 80 km ye yakın tur yaptık ben bu turun bilgilerini stravaya atmak istedim device agenti açtım ama bu tura ait bilgi bulunmuyor cihazı açtım cihazda tur gözüküyor ama dışarı aktaramıyorum sizce nasıl düzeltebilirim ?

@YILMAZ Doğucan

Merhaba, cihazı bağladığınızda 'settings' ve 'download' ibareleri aktif hale yani tıklanabilir duruma geliyorlar mı? Belki usb kablonuzda sorun olabilir.

cihaz bağlanıyor diğer turlarım çıkıyor onlar dışarı aktarılıyor ama bu son turum listede dahi çıkmıyor ama cihazda görülüyor buna şöyle yaptım diğer turları cihazdan sildim sadece o tur var şu an cihazda programda gene çıkmıyor sorunu birtürlü çözemedim acaba tur uzun olduğu için mi çıkmıyor diyeceğim ama bu olmaması lazım 80 kmlik turda bu hatayı veriyorsa bu cihaz ı almak mantıklı değil o zaman 10-15 kmlik turlar için almadık bu cihazı.

Turunuzu sonlandırdınız değil mi? Hafızası her 1sn de kaydedecek şekilde 13 saate kadar kayıt yapabiliyor. Acaba birçok kayıdı hafızada bıraktınız, turu tamamlayamadı mı?

@YILMAZ Doğucan

Ben bir turumda 130 küsür km de kadans, hız ve HR ile kullandım, sorun çıkmadı.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
@evrenozbilen
Evet turu sonlandırdım ama programda göremiyorum .s

@K. Aydın
Bendede 30 da sabit kalma vb. problem var, her yolu denedim, sanırım bi sorun var, ama emin olmak için tanıdığım bir klüp bu üründen 4-5 tane kadar sipariş verecek, onlarınki geldikden sonra hem bantımı hemde sensörümü ayrı ayrı deneyerek sorunu bulmaya çalışacağım..

@emrah9700
Hocam bende bazen okuyor bazen okumuyor çözemedim. Onun yüzünden sırf pazarki tura yetişemedim. Geçen perşembe problemsiz çok iyi ölçtü yine. Ama pazar günü 1 saat uğraştım bu sefer de 60 da takıldı. Kolumdaki gear fitten test ediyorum 90 falandı nabızım. Kafayı yiyeceğim ya şu nabız olayını bir çözsem alet on numara ama bu nabız olayı sinir etti :(

@K. Aydın
Herşey tamamen aynı diyebilirim, çalışdımı 6 saatlik turumda sonuna kadar sorunsuz çalışıyor, çalışmayı istemediği günde .... çalışmıyor. Acayip bi mahluk, attım eve yüzüne bakmıyorum bantın, çünkü çok zamanımı alıyor,ve kafasına takdığı alt sınır rakamlardan dışarı çıkmıyor genelde daha çok 30'u sayıklıyor, ben bu ürünü artık bantsız aldım farzediyorum, en azından taaki bi deneme imkanı bulana kadar..

(link)
2 urunu karsilastirdigimiz zaman ne gibi arti eksileri vardir
dolar su an cok pahali timex 250 lira civarina geliyor ustelik garantiside yok
50 lira daha verip decatlonun linkteki urununu almak mantikli mi

Geri