Scudo Sports

Teşekkürler butonu eklenmiştir

bu cümle doğruymuş gibi gelsede bizim değerlerimizi çekemeyenlerin uydurduğu sembolik bir cümle.

bizim toplumsal değerlerimiz örf adetlerimiz yardımlaşmamız misafir perverliğimiz aile ypımız hiç bir toplumda olmayacak kadar sağlam.

bencede miladı dolmuş konulara teşekür pek doğru değil.

• Beğen
Tepkiler: Emre Ede ve eYa
Scudo
Sevgili eYa, neden protesto olsun. (teşekkür ikonuna tıklamayı kastediyorsan) Gerektiğinde bende veriyorum önce açılan konuyu okuyorum beğenirsem teşekkür ikonuna tıklıyorum sonra konu içindeki mesajları okuyorum ve burda da beğendiğim ve katıldığım mesejlar varsa, onlarında teşekkür ikonuna tıklıyorum. Eğer konu çok sayfaya ulaşmışsa, bu sayı 25 de olur 75 te bunda yadırganacak bir durum yok. Bence tabiki...

teşekkür sayısı bir puanlama şeklimi şimdi anlayamadım.ama değilse bence birden fazla buton konulabilir .grafik şeklinde yazılan mesajı olumlu yada olumsuz bulanların adedi gösterilebilir.ismlerin gözükmesi kanımca yine birbirine teşekkür eden gruplar oluşmasına neden olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Derya AKYILDIZ
Benim fikrim gereksiz olduğu yönünde. İnsanlar bisiklet ile ilgili bilgilerini paylaşıyor, gruplar oluşturup, buluşup, tanışıp güzel vakit geçiriyorlar, bu güzel birşey. Ancak bu teşekkür olayı aslında sadece teşekkür ile ilgili değil. Birinin eksi puanda yada artı puanda olması en azından ilk bakışta kişinin forum üzerinde kurduğu diyaloğun nekadar kötü veya iyi olduğunu %100 doğru olmasada gösteriyordu. şimdiki sistem bana biraz saçma geldi. sadece teşekkür edebiliyorsun, ya beğenmediğin birşey olduğunda olumsuz bir yorum verebiliyormusun? hayır. iyi olanda kötü olanda herzaman pozitif yorum alıyor. ozaman bu teşekkür sisteminin zaten bir anlamı kalmıyor.

Ayrıca, bence tüm sistem kalksın daha iyi. en azından insanlar yanlış izlenime kapılmaz. boş boş birinine teşekkür etmek ile de uğraşmaz. eski sisteminde çok sağlılı olduğunu söyleyemem :) ..

teşekkür etmek isteyen özelden mesaj atabilir veya foruma direk cevap yazabilir. böylece iletişim kurmuş oluruz daha iyi olur diye düşünüyorum.

herkese selamlar, :)

Emre'cim seni anlıyorum haklısın ama veterinerhekim arkadaşımızın yaptığı bir genelleme zaten kendinide katmış ayırmamış "Bizler" diyerek.. bunu kimsenin üzerine alınmasına gerek yok.. biraz daha hoş görü lütfen..

Sevgili tekteker, "doğruymuş gibi gelsede" evet doğru ya da değil sembolik de olsa neticede söylenmiş.. ama bunlara takmamalıyız artık.. yalnız bu söylenen başka şey, senin söylediğin şey başka şey.. (bence).. "bizim toplumsal değerlerimiz örf adetlerimiz yardımlaşmamız misafir perverliğimiz aile ypımız hiç bir toplumda olmayacak kadar sağlam." demişsin evet bunlar doğru sözler.. ama ben bu sözlerine maalesef kısmen katıldığımı söylemek zorundayım.. teşekkür etmememiz ile senin söylediklerinin bir bağlantısı yok.. senin tırnak içine aldığım kısımla ilgili söylediklerin; artık nerelerde uygulanmakta bu tartışılır.. bu kavramların halen Anadoluda geçerli olduğu söylenebilir fakat büyük kentlerde geçerliliği tartışılır.. şehirlerde de vardır tabiki ama ben genel anlamda söylüyorum istisnai değil.. mesela İstanbul'da ne kadar geçerli bu söylediklerin.. çok büyük bir şehir öyle değil mi? hem medeniyete çok daha yakın olması gereken bir şehrimiz.. bende bu yaşıma geldim doğma büyüme bu şehirdeyim, beyoğlunun beyoğlu,(beylerin, hanımefendilerin, gayrimüslümlerin piyasa yaptığı) boğazın boğaz, (doğal dokusunu koruduğu) komşulukların komşuluk (kapıların çalınıp tuz, limon istendiği) olduğu dönemleri bir fiil yaşadım.. şimdi yanımdaki komşumu tanımıyorum (10 senedir oturduğum dairede) bir selamı, günaydın demeyi esirgiyor insanlar.. yüzler gülmüyor.. tebessüm yok.. tüm suratlar asık.. siz ne kadar tebessüm edip selam vermeyi denesenizde, maalesef karşılık bulamıyorsunuz.. dolayısıyla sizde o çarkın bir dişlisi oluyorsunuz sizide yok ediyor.. bunlar yokmu şimdi, yok diyebilirmiyiz.. bilmiyorum daha söylenecek çok söz var aslında ama sanıyorum bu konu ya da açılacak konular bile yeterli olmaz bu işin içinden çıkmamız için.. Ayrıca teşekkürü de eskiye teşekkür, yeniye teşekkür diye ayıramayız.. eskiye teşekkür edilmez diye bir düşünceyi, nacizane kabul edemiyorum lütfen beni bu konuda mazur görünüz.. teşekkür: Çok önceki dönemlere, Atalarımıza kadar gidebilir bunda hiç bir mahsur yoktur.

Bence tesekkürlerin rap gibi degerlendirildigi forum ortaminda eksi puani ifade eden bir buton olmali herkes kafasina göre yazi yazmamali yada bunun üyelerce de yaptirim getirecegi bilincinde olmali.Fikir ifade tek yönlü olmamali.Verilen eksi sembolün tesekkürde oldugu gibi isim olarak ve hangi mesaja verildigi detayi ile görülmesinin saglanmasi hem üyeler konusunda bir frenleme ve bir tepki alabilecegi niteligi tasimali hemde hatali olundugunda ,seviye düsürülme çalisildiginda o kisinin portföyünde tesekkür detayi gibi ulasilip diger kullanicilara da bilgi verme niteligi tasimalidir.

Aksi takdirde görmüs oldugum yazismalardan ve yeni gelecek üyelerin forum kurallarini okumadan yapabilecekleri seviye düsürücü mesajlarin bir nebze olsun engellenebilecegi düsüncesindeyim.Yaptirim olmadan tesekkür olmamali diye düsünüyorum.Tek tarafli fikir beyani bence yarim gibi.Takdir sizlerindir...Bu sadece paylasma ihtiyaci duydugum kisisel fikrimdir.

Arkadaşlar selam.

Puanlama ve teşekkür konusunda lütfen tedirgin olmayınız.
Sizlerin değerli fikirleri yönetim için çok önemlidir. Ve forumdaki bir çok uygulamaya şekil veren aslen kullanıcılardır.Onların fikirleridir.Forumda bugüne kadar hiçbir uygulama "yaptım oldu" şeklinde olmamıştır.Bu konu altındaki görüşlerinizi izlenmekte ve sizlerin yorumlarına göre son şekli vermeyi düşünmekteyiz.

saygılarımızla

Forum yönetimi.

@Derya AKYILDIZ

canım derya abim bak, o istanbulun sorunu..ben eskişehirde karşı apartmanda camını açmış gitar çalan benle yaşıt kıza ' heyyyyyyy ! ses duyulmuyo, biraz daha sesini açarmısın ! birazz konser ver hadi bana marifetlerini sergile !! ' die bağırıyorum kız gülümseyip sesi açıp bana solo atıyo..camdan cama bağırışmalar sonucu yemeğe cıkılıo ve yeni bi arkadaş ediniliyo..
bilmem kaç yaşına gelipte Allahın selamını almayan insan müsfetteleri varsa, o onların sorunu !!

ayrıca hala arkadasındayım 2006 yılının konusundaki yazışmalara teşekkür etmek hangi akla mantığa sahip bi insanın işidir şaşarım ? bu konu böyle uzar gider, biraz keçiyim kusura bakmayın uslubumu cok fazla bozdum forum buyuklerimden cokcok özür dilerim, daha fazla uzarsa 2004-2005-2006-2007 bütün konulara teker teker teşekkür edicem...

yönetici abilerimiz bi köşeye cekildiler ( murat abim zaten söyledi ) bizi izliyolar ve gelişen olaylara isteklere göre bi karar vericekler...

ben diorumki puan,teşekkür,yada başka bişi olmasın ! hatalıysa ikaz butonu koyun, yeter..teşekkür etmek isteyen, yağlamak isteyen özelden msj atsın..
forumdaki bu tartışmalar iyice sıkmaya başladı ben dahil çoğu arkadaşım forumda hiçbi konuda gözükmeme kararı aldık, online olucaz ama sadece izlicez..yoksa diğer türlü polemiklerr polemiklerr polemiklerr!!
bana emeği geçen herkese binlerce kez teşekkür ederim, ayıpım olduğu herkesdende özür dilerim...

forumun düzeldiğini düşünüğüm ana kadar hiç bi konuda yorum yapmayı düşünmüyorum, sizin için pekde önemli değilim ama belli başlı seylerin farkına varmanız için..

Ne yalan söyleyeyim, puanlama sistemine başından beri anlam verememiştim zaten. Neden sonra fark ettim puanlama diye bir şeyin olduğunu. Ve kaldırılmasına, açık konuşayım: en çok sevinenlerden biri de benim. Bana çocukça geliyordu doğrusu. Ve sonuna kadar da suistimal edildi, orası açık. Bence sistem bu şekilde kalmalı: çünkü aksi takdirde yalnızca teşekkür etmek için yollanmış bir sürü mesaj olacak ve bu da kısır döngüden başka işe yaramayacaktır.

" Paylaşım için teşekkürler." ---> İyi güzel de, bu mesajın bana,sana,ona ne faydası var?

Şahsen ben bu foruma bilgilerime yeni bilgiler eklemek, ufkumu genişletmek, yeni dostluklar kazanmak ve bildiğim şeyler varsa, ihtiyacı olan ve bu memlekette bulamayan insanlara ulaşsın diye giriyorum. Ve okuduğum mesajlarda da bunu arıyorum.

Bu yüzden teşekkürler botu kalmalı, dolayısıyla gereksiz mesajlar kısmen de önlenebilir diye düşünüyorum.
Puanlama ise, bırakın geçmişte kalsın. ;)

2 önerim var, biri zahmetli biri zahmetsiz... :)

Zahmetsiz:
-Teşekkürler butonu kalksın. Sadece +- olsun. Puanı verenin ismi gözükmesin, sol köşedeki imaj olmasın, bu +-'nin sayacı bulunmasın. Sadece var olan konuyu değerlendirmemize imkan tanısın.

Zahmetli:
-Fotokritik adlı fotoğraf sitesinde bir örneğine rastladığım, "verdiğiniz puanların ortalaması" gibi -2 -1 1 2 gibi puanlamalar olsun ve üyelerin son 5 mesaj ortalaması 1'i geçemesin, -1'den de az olmasın. Puanlar eklenerek gitmesin, ortalaması alınsın ve profilde görünsün. (1'den 5'e kadar da olabilir tabii) Bir tek kötü puan bile ortalamaya etkiyeceği için sistem suistimal edilemez.

Teşekkürler...

işin teknik kısmını pek bilemiyecem ama benim aklıma şöyle bir sistem geliyor
konuyu açana sadece teşekkür ve özür dilerim beğenmedim butonu konup konuya yorum yapanların tıklamasına izin veren ve de konuyu açan kişinin de bu yorum yapanların yazılarının altında olacak teşekkür ve fikrinize katılmıyorum butonlarına tıklama hakkı olacak şekilde anlatabildim mi yada ifade edebildim mi?

• Beğen
Tepkiler: lisadanimer
bence puanlama sistemi çok güzeldi nedeni ise belli güven oluşturması için 2ci el bölümünde kişinin sattığı satışlara puanına seviyesine bakıyolardı şimdi ise karışık olmuş bence puan sistemi çok güzeldi en azından belli seviyeleri vardı kişilerin bence teşekkür sistemi güzel olmamış

bence her sistemin açıkları vardır ve suistimal edilebilir,yeter ki kişiler art niyetli olsun...
puanlama sistemi foruma renk katan bişiydi bence,o kadar olur olmaz puan yarışına girip hırs yapmak gereksizdi..
teşekkür sisteminde de bu sefer bi mesaj yazma we teşekkür dağıtma trafiği başlamış ki bu da oldukça gereksiz..hadi teşekkür almayı bi yere kadar anlıyrum ama werilen teşekkür sayısını arttırarak ne oluyo onu anlamıyorum..
yani diğer üyeler nyx 18 kere teşekkür etmiş yazısnı görünce benimle ilgili bi düşünceleri mi oluyo..18 kere etsem nolcak 180 kere etsem nolcak..
nihayetinde burda "yılın üyesi" filan seçilmiyo..
puanlama sisteminde benim en çok hoşuma giden-halil abininde dediği gibi-kontrol panelimdeki olumlu/olumsuz görüşlerdi..
bu sayede forum kirlenmemiş de oluyordu diye düşünüyorum çünkü son 2 gündür polemikller sebebiyle kapatılan konularda oldukça artış oldu..
özel mesaj atarak durumu özelleştirip çözmeye çalışmak sanırım bize malesef pek yerleşmemiş..
işte o boşlugu puanlama sisteminin bu özelliği bi nevi dolduruyordu belki..
neyse yazım pek bi yere warmadı ama düşüncelerimi paylaşmak istedim..
herkese 2-3 gün önceki gibi sevimli,eğlenceli forumlar..

Nasıl ya teşekkür etme sayısınıda arttırmak için her mesaja teşekkür eden üyler demi var?? Bu bir marifet ise ben hemen başlıyayım. sonuçta forumda teşekkür edicek 203000 tane mesaj var...

@nyx

kesinlikle nyx sana katılıyorum yaptığımız işe puan veren insanların bize yazdığı mesajları kontrol panelimizden iyi yada kötü nedenleriyle yazmaları bizi mutlu ediyordu bence bu teşekkürler panelinin yanına bide beğenmedim paneli konulmalı yoksa herkez her gördüğü konuya teşekkür eder yani beğenmeme gibi şansı yok sayılır gibi bişey:D murat kılıç abiden rica ediyorum puanlama sistemi çok güzeldi...

Bu sistem fena değil. Çok teşekkürü olanda böbürlenmesin. A kullanıcısının 100 mesajı vardır 100 teşekkür almıştır. B kullanıcısının 1000 mesajı vardır 100 teşekkür almıştır.Hangisinin teşekkür oranı daha yüksek anlamışsınızdır. Bu oranı her üye için tek tek yapamayacağınıza göre ben 10 tane teşekkür almışım ben 100 tane teşekkür almışım diye kafanızı yormayın...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Mumcu ve eYa
@oxsy

bu konuya 3-4 kişinin kafa yorması bu işin de suistimal edilmesine yol açar zaten :)

@oxsy

çok teşekkürler,bence bu konuyla ilgili şu ana kadar yapılan en mantıklı açıklama budur ve bunun üzerine de söylenecek bir şey kalmamıştır...iyi forumlar

bencede puanlama sisteminin kalkamıs yerinde bişey olmuş. ama gene nyx in dediği gibi kontrol panelimizde kimler mesajımızı beğenmiş veya beğenmemiş anlamak çok iyi olurdu. yani: puanlama olmasın ama puan istemindeki gibi mesajlarımız değerlendirilebilsin ve buda kontrol panelimizde görülebilsin

Geri