Emre'cim seni anlıyorum haklısın ama veterinerhekim arkadaşımızın yaptığı bir genelleme zaten kendinide katmış ayırmamış "Bizler" diyerek.. bunu kimsenin üzerine alınmasına gerek yok.. biraz daha hoş görü lütfen..
Sevgili tekteker, "doğruymuş gibi gelsede" evet doğru ya da değil sembolik de olsa neticede söylenmiş.. ama bunlara takmamalıyız artık.. yalnız bu söylenen başka şey, senin söylediğin şey başka şey.. (bence).. "bizim toplumsal değerlerimiz örf adetlerimiz yardımlaşmamız misafir perverliğimiz aile ypımız hiç bir toplumda olmayacak kadar sağlam." demişsin evet bunlar doğru sözler.. ama ben bu sözlerine maalesef kısmen katıldığımı söylemek zorundayım.. teşekkür etmememiz ile senin söylediklerinin bir bağlantısı yok.. senin tırnak içine aldığım kısımla ilgili söylediklerin; artık nerelerde uygulanmakta bu tartışılır.. bu kavramların halen Anadoluda geçerli olduğu söylenebilir fakat büyük kentlerde geçerliliği tartışılır.. şehirlerde de vardır tabiki ama ben genel anlamda söylüyorum istisnai değil.. mesela İstanbul'da ne kadar geçerli bu söylediklerin.. çok büyük bir şehir öyle değil mi? hem medeniyete çok daha yakın olması gereken bir şehrimiz.. bende bu yaşıma geldim doğma büyüme bu şehirdeyim, beyoğlunun beyoğlu,(beylerin, hanımefendilerin, gayrimüslümlerin piyasa yaptığı) boğazın boğaz, (doğal dokusunu koruduğu) komşulukların komşuluk (kapıların çalınıp tuz, limon istendiği) olduğu dönemleri bir fiil yaşadım.. şimdi yanımdaki komşumu tanımıyorum (10 senedir oturduğum dairede) bir selamı, günaydın demeyi esirgiyor insanlar.. yüzler gülmüyor.. tebessüm yok.. tüm suratlar asık.. siz ne kadar tebessüm edip selam vermeyi denesenizde, maalesef karşılık bulamıyorsunuz.. dolayısıyla sizde o çarkın bir dişlisi oluyorsunuz sizide yok ediyor.. bunlar yokmu şimdi, yok diyebilirmiyiz.. bilmiyorum daha söylenecek çok söz var aslında ama sanıyorum bu konu ya da açılacak konular bile yeterli olmaz bu işin içinden çıkmamız için.. Ayrıca teşekkürü de eskiye teşekkür, yeniye teşekkür diye ayıramayız.. eskiye teşekkür edilmez diye bir düşünceyi, nacizane kabul edemiyorum lütfen beni bu konuda mazur görünüz.. teşekkür: Çok önceki dönemlere, Atalarımıza kadar gidebilir bunda hiç bir mahsur yoktur.