Scudo Sports

Teşekkürler butonu eklenmiştir

eski sistemde mesajın neden beğenildiği/begenilmediğini de anlayabiliyoduk, ki bence bi artı bu şimdiki sisteme göre..
ama madem böle uygun görülmüş,hayırlısı olsun:)

Scudo
Merhabalar.Öncelikle yaptığınız değişiklik forumumuza hayırlı olsun.Daha önce bu sistemi kullanan arkadaşlar kadar eski değilim,ilk kez kullanacağım.İlk görüş olarak bana yeni sistem eski sistemden çokta mantıklı gelmedi.

Eğer ifade ettiğiniz gibi puanlama sistemini kötü amaçla kullananlar varsa ve sizde bunu tespit ettiyseniz yaptırım uygulamak sizin elinizdedir.Ayrıca bu yeni sistemde de aynı tip problemlerin oluşabileceğini de göz ardı etmemek gerekir düşüncesindeyim.Yapılan değişiklik biraz kolaycı bir tutum gibi duruyor.Yapılan bana sanki;bir askerin yaptığı bir hatanın tüm birliğe mal edilmesi gibi geldi.

Bununla beraber "Cevabı beğendiyseniz mor butona basınız." gibi yorumların imza bölümünde yer almasının da son derece anlamsız olarak gördüğümü söylemeliyim.Tüm üyeler "mor" butonun ne işe yaradığını bildiğini düşünüyorum.Kaldı ki puanlama sisteminde en basitinden bazı yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ederken kendilerinden aynı nezaketi görememek beni son derece üzmüştür.Tabii ki kendisine yazılan tüm mesajlara tek tek cevap veren arkadaşlarımız ve yöneticilerimizde aramızda bulunmaktadır.Dikkat edilirse burada ifade edilen,yazılan mesajlara gösterilen ilgidir.İlgi,verilen cevaptır.Bunun yanında puan sadece ama sadece değerlendirme aracıdır,kısacası bir teşekkürdür.Yani herhangi bir puan beklentisi içinde olmamaktır.Sanıyorum bu şekilde puan beklentisi içinde olanlarda sistemimizin değişmesine neden olan kişilerdir.

Puanlama butonuna bastıktan sonra yorum yapabilme ve bu sayede değerli forum üyeleri ile de bir gönül bağı kurmak gerçekten çok keyif aldığım bir olguydu.Sanıyorum bu konuyla ilgili olarak "özel mesaj" kısmıda kullanılabilir diye düşünülebilir.Kişiler üzerinde,puanlama sisteminde ki cevap sistemiyle aynı etkiyi yaratmayacaktır.Puan bölümünün cevap kısmı sayesinde insanlar ortak payda da buluşabilme keyfine de ulaşıyordu.

Teşekkür bölümünde bana hangi üyelerin teşekkür ettiğini görmemin bana sağlayacağı faydayı tam olarak anlamış değilim.Ayrıca bu yeni bölümün görüntü kalabalığı yarattığı düşüncesindeydim.

Sanıyorum bu şekilde yeniliklerle,beyin fırtınalarıyla,fikir çeşitliliğiyle forumumuzu en güzel şekle getirebileceğimize olan inancım tamdır.Son olarak;forumumuz bu hale gelmesinde emek harcayan herkese tekrar teşekkür ederim.Tüm yönetici ve üyelerimize saygılarımı sunarım.

Daha fazla puan almak için hırs yapanlar veya puan rekabeti içine girenler olabilir. Bu onların problemidir. "Bu üye ne yaptı ki bu kadar puan topladı" diye düşünenler de olabilir, bu da onların problemidir. Bu nedenle sistemi değiştirmek gerekli değildi bence.
Eski sistemde mesajların kimler tarafından beğenildiğini sadece puan alan kişi tarafından görülebilmesi güzel bir özellikti.
Bunun dışında puanın - olabilmesi de işe yarayabiliyordu.

Hayırlı olsun... Tam anlamıyla adil bir çözüm olmasa da suistimalden dolayı mecbur kalınmış gibi. :cool:

Yalnız şu alkışlayan adamlar fotoğrafı kaldırılmalı bencede. Her teşekkürlü mesajdan sonra fazladan scroll sıkmaya başlıyor. Bir de "____ adlı kullanıcının bu mesajına ___ üye teşekkür etti." gibi uzun bir cümle yerine "bu mesaja ___ üye teşekkür etti." şeklinde kısaltılabilir. Bu iki değişiklik ile teşekkürlerin belirtildiği kısım daha derli toplu ve boyu kısa olabilir.

Reis eline sağlık. Bakalım bu sefer tutacak mı teşekkürler uygulaması :rolleyes:

Herkese teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: ZaRaKi
yeni sistem hayırlı olsun :)

bu şekilde biraz forum sisteminde yüklenme olsa da konuya olan ilgi ve konunun anlamı direkt ortaya çıkabilir diye düşünüyorum ;)

bu gönül işidir herkes severek isteyerek birşeyler paylaşıyor
eski sistemde puanlama da kimlerin puan vermiş olduğunu kullanıcı haricinde kimse göremyiordu bu şekilde ise halka açık oylama oldu bence :)

Tekrar hayırlı olsun ;)

Bence bu sistem güzel olmuş,daha önce de böyle bir konu açılmıştı,tekrar puan sisteminden teşekkür sistemine dönelim diye,orayada görüşlerimi belirtmiştim.Puan sistemi gerçekten suistimal edilmişti,resmen puan savaşı başlamıştı.Teşekkür sistemine dönülmesi iyi olmuş.Gerçi şimdi artık puan savaşçıları fazla yorum yazmaz ,tabi önceden bi amaç vardı,bakalım bu sistem nasıl olacak.Ama iyi olacağı kesin.Yönetimi bu radikal kararından dolayı tebrik ederim...

merhaba
Bencede puanlama sisteminin kaldırılması yerinde olmuş ama bu uygulama değişikliği bence yeterli değil.Açık konuşmak gerekirse puanlama sistemi varken bana puan veren herkeze puan verme baskısını üzerimde yaşıyordum sonra puan veriyordum ama yaptığım bana saçma geliyordu.Belki alınan teşekkür sayısı görülebilse ama kimin teşekkür ettiğini göremesek daha makul olmazmıydı.Yapılan teşekkürlerin olduğu bölümlerin sayfalarda görsel olarak bozulma yarattığı düşüncesindeyim.Eğer kötü niyetli şekilde puan avcılığı yapanlar vardıysa ve kendi aralarında puanlaşıyorlardıysa şimdide teşekkürleşecekler bu uygulamada art niyetin önüne geçen bi uygulama değil.Yani teşekkürlerin minnetlerin sayılarla ifade edildiği yerlerde bu tür bozulmaların devam edeceğini düşünüyorum.Bize cevap yazan,bilgilerini paylaşan,zamanını paylaşan insanlara teşekkürlerimizi(karşı fikirlerimizide)bir butona tıklayarak değilde forum sayfalarında yazarak bildirsek bi şekilde daha sıcak iletişim kursak bu kadar sayısallaşan dünyamızda bu daha insani olmazmı.
Şimdiye kadar iki kişiye teşekkür etmek için teşekkür butonunu kullandım,bu günden sonrada kimseye butonla teşekkür etmiyeceğim butonla teşekkür etmekte bana anlamsız geldi,ben direk forum sayfalarında yazarak gerek teşekkürlerimi gerek karşı fikirlerimi iletmeyi seçiyorum.
saygılar

• Beğen
Tepkiler: kalkmazdüşmez
Her türlü çalışma ve yenilikler için teşekkürler, böylede güzel olmuş. Şahsen benim için diğer puanlama sistemindende şikayetçe değilim, böylede güzel olmuş. 100.000'ini geçmiştim ama hiç problem değil. Yönetim ne karar aldıysa saygı duymak lazım.

bisikletforumun diğer forumlardan farklı...
diğer forumlarda neredeyse tamamınıa yakın üye sanal... bisiklet forumda neredeyse tamamına yakınını birbiriyle bir şekilde tanışık..
bi farkıda diğer forunlarda (bisiklet forum kadar ciddi forumlarda) paylaşım için birileri desteklenmiyor teşekkür edilmiyor...

benim bisikletforum da gördüğüm ve sık sık dile getirdiğim bi olaydır... paylaşım için teşekkürler edilme alışkanlığı var çok güzel bi olay bu... o yazının okunduğunu saygı duyulduğunu gösteren bi olay... başka sitelerde yok...

ama bununda yorum kısmına yazılmasına karşıydım ben... bi konu var okuyorsunuz yorumlarına bakıyorum nerdeyse tamamına yakını aynı şeyi söylemiş... teşekkürler... başka yorum yok... onun için teşekkür butonu tüm teşekkürleri bi araya toparlaması ve konuya katkıda bulunacak okuyucuları sıkmayacak hale gelmiş... ve gerçekten yorum yazacak arkadaşları belirleme acısından güzel bi olay....

bazı forumlarda yeni üyeler belli bi mesaj seviyesine gelmeden forumun tamamından yararlanamıyorlar yani okuyorlar bilgi ediniyorlar ama yorum yazamıyor yeni konu açamıyorlar.... mesala bisiklet forumda öyle bi sistem mi olmalı...?

teşekkür ve puanlamanın referans için bilgi edinme olarak görünmemeli bence... kimin ne bildiği yazılarında mevcut değil mi... bilgi edinmek istenildiğinde geçmişe dönük konu ve yorumları okuması yeterli olmuyor mu... sitede bir üyenin tüm yazı ve konularına ulaşmak çok kolay...

puanlama sistemini eksikleri gerçekten vardı... kimse rap atmıyordu rap atma alışkanlığı olmuştu son 2 ayda...:)
şimdide müthiş bi şekilde teşekkür verme yarışı başladı....:):):):) bu son sözüm şakaydı....:):):)

Hey gidi eski günler hey
Bi kac gündür foruma giremedim ama baya güzel bi değişiklik olmuş..
Herkesin o guzel mesajlarını okuduktan sonra gözlerim tşk butonunu arıyordu,
Böyle olması cok cok güzel olmuş..

Reis'im sana daha cok teşekkür ediyorum...

Peki eksi puan nasıl verecez:D

garipsedim biraz bunu... ama fena değil, iyi olmuş böyle de.

• Beğen
Tepkiler: selcuktnt
Bence her birey doğru bildiğinden ödün vermeden yazmalı.Teşekkür alacağım,puan alacağım diye farklı görünmek abesle iştigal.İnsanların sempatisini kazanmak bir yere kadar.Herkesle hemfikir olmak hiçte gerçekçi değil.Puanlama,teşekkür karşı tarafı beğeni ifadesi ise bunda tarafsız olmak şarttır.İşi eurovision şarkı yarışmasına çevirmemek lazım.Ben sana verdim,sende bana.Körler,sağırlar birbirini ağırlıyorsa hiç kıymeti yok öyle değilmi.

• Beğen
Tepkiler: rochas
@Hasan Hakan Koç

Evet şimdi açık açık teşekkürümüzü herkes görebilir :)

Geri