Scudo Sports

Teşekkürler butonu eklenmiştir

Teşekkürler butonu ve puanlama hakkındaki yorumlarınız için teşekkürler.

Fakat puanlama için bir geri dönüş,teşekkürler butonu özelliklerinde ise herhangi bir değişiklik şu aşamada düşünülmemektedir.

İlginize teşekkürler.

Scudo
puanlamanin kalkmasina sevindim, gereksiz bir rekabet yaratiyordu bazilarina.
o yuzden boyle cok guzel olmus
emegi gecen herkese cok tesekkurederim :)

bi şey soracağım; şimdi biz kontrol panelimizden hangi mesajımıza kimler teşekkür etmiş onu öğrenebilme şansımız var mı? ben aradım bulamadım da...

gerçi çok da önemli değil ama merak ettim doğrusu.. çünkü eski sistem de kimler beğenmiş kimler beğenmemiş kontrol panelinde listelenen alınan yorumlar kısmından takip edilebiliyordu...

böylesi en güzeli olmuş çünkü bazı arkadaşlar sırf puan toplamak için saçma sapan şeyleri konu ediyorlardı. puan toplayınca ödül falan verseler
neyse

• Beğen
Tepkiler: murattaner
Yeni teşekkür sistemiyle ilgili bir kullanım klavuzu hazırlamadık arkadaşlar.(kullanımı zaten basit diye.)
Ama bu konuda dahi görüyorum ki bazı arkadaşlar teşekkür butonunu da kullanmayı bilmiyorlar.Yorumları okuyorum ,kendi açıklamasına destek veren mesajlara teşekkür eden aynı kişi-kendi söylediğinin zıttını söyleyene de teşekkür ediyor.
Elbette eleştiri yapana da enazından fikir beyan ettiği için teşekkür edilir.Bu medeni olmanın bir gereğidir.

Fakat kanımca bu noktada edilen teşekkür medeni olmak adına değil -ettiği teşekkür adedini yükseltmek amacıyla edilmiş.Bariz açık.Zira bahsi geçen kişiler puanlama sisteminide suistimal eden kimliklerdir.

Ne diyeyim.Hepbirlikte daha iyiye gideceğiz inşallah.

• Beğen
Tepkiler: eniskaratut
keşke hem teşekkür hem puan sistemi olsa puan bir nevi forumdaki itibarı gösteriyordu. sonra - puanın kalkması hiç iyi olmadı bazı dengesizleri cezalandırmanın en demokratik yoluydu diye düşünüyorum. keşke sistem değiştirilmeden önce anket yapılsaydı. neyse yinede yapılan bir iş ve emek var .saygı duyuyorum.

puanlamanın kaldırılması güzel sadece puan için konu açanlar ve yorum yapanları engelliyor ancak edilen teşekkürlerin nedenleri yada yorumların neden desteklenmediği ilgili kişinin kontrol panelinde görülebilir.Çünkü kirlilik olmasın diye her yoruma cevap vermek mümkün değil.Ozaman daha dürüst yorum yapılabilir puanlamada değişim olmadan.

@Bülent ÖZER

Bülent Abi keşke puan sistemimiz bu kadar suistimal edilmeseydi de kaldırmak zorunda kalmasaydık.
Bizim için de çok motive ediciydi, her "Yeni Mesajlar" butonunun ardından hemen "Kontrol Paneli" butonuna da tıklıyordum. Oradan bana gelen mesajları okumak keyif veriyordu, bir nevi de geri bildirim fonksiyonu vardı.
Ancak şartlar böyle gerektirdi ve biz de gereğini yaptık.
Hayırlısı olsun tekrar :).

Bu konuyla ilgili yorumumu bu bölüm de 35 no'lu mesaj olarak belirtmiştim.Maalesef olabileceğini ifade ettiğim problemler ortaya çıktı.(Nasıl da dediğim çıktı kesinlikle demek istemiyorum.)Cezalandırma sistemini devreye sokmayıp her olumsuzluk durumunda sistem değişecekse sistemimiz oldukça sık değişecek demektir.

En basitiyle;satıcı "Konu günceldir." demiş,arkadaş teşekkür etmiş.Bunun anlamı nedir,bu da bir nevi suistimal değil de nedir?Başka örnek;bir önceki mesajda "beyazı" savunmuş arkadaş.Aynı konuyla ilgili olarak başkası "siyahı" savunmuş,çıkıp beyazı savunan ona teşekkür ediyor.Ne kadar anlamsızdır.Çok büyük bir çelişkidir.Şimdi ne yapacağız?Yine suistimaller oldu,sistem mi değiştirelim?

İlk mesajımda da ifade ettiğim buydu.Her sistemde bir takım açıklıklar bulunacaktır.Önemli olan bu açıkları tespit edip,bunları kapamak ve sisteme zarar verenleri çok net bir şekilde cezalandırmaktır.Ödül(puan) nasıl sistemin bir parçasıysa ceza(ban) da bu sistemin bir parçası olmalı ve çok ciddi bir şekilde işletilmeliydi.

Sayın yöneticimiz Murat Reis çok net bir öz eleştiride bulunmuş ve demiş ki;"...Zira bahsi geçen kişiler puanlama sistemini de suistimal eden kimliklerdir."

Halil Öztürk'ün ifadesi;"...ancak şartlar böyle gerektirdi ve bizde gereğini yaptık." O halde sistem yine suistimal edildi madem,sizde gereğini yeniden yapın ve sistemi değiştirin lütfen!Bu mu yapılmalı sizce?Bence;Hayır.

Oysa puanlama sistemi kullanılırken,kötü niyetle kullananlar en ağır şekilde cezalandırılsalardı olay bu noktaya gelmezdi.Bizde bu konuyu bu kadar hararetle tartışmıyor olurduk.

Tüm yöneticilerimize ve üyelerimize saygılarımı sunarım.

@HaliliOzturk

bence teşekkürler butonuna basdığımızda sadece o kişinin görebileceği neden teşekkür ettik gibi bi yorum sayfası açılsa ve eski sistemdeki gibi bunları kontrol paneli altında görebilsek.......

@Murat REİS

o halde kimin ne kadar teşekkür ettiği bilgisini öğrenmesek kişinin profilene bakaraktan.. sadece kaç teşekkür aldığı istatiği olsa.....

@Murat REİS

Çok önemli şeyler değil bunlar bunlara takılmayalım lütfen .. hiç olmasa da olur .
algılamada seçicilik oluyor herkes sizin istediğiniz anlamda teşekkür etmeyebilir örneğin ben mesajının içeriğini beğenmediğim bir arkadaşın bir sonraki mesajındaki pozitif cümleye çok rahat teşekkür edebilirim .
Teşekkürünüzü veya puanızı (ikiside benim için önemli değil ) en güzel gördüğünüz yoruma saklamanız sizin teşekkürünüzü veya pauanlarınızı daha değerli kılmaz . herkesizin teşekkür butonunu tıklaması için farklı bir hayat anlayışı olabilir bunu saygı ile karşılamanızı beklerim. aksi taktirde gerçekten bu butonu tıklama içide talimat koymanız gerekir ki , işte o zaman gerçekten bu mantıkta sonun başlangıcı olur.

Bence madem teşekkürler butonu var beğenmedim butonu da olmalı , yada hepsi kalkmalı ne gereği var..
Böyle kalafalarda, puanlarını, teşekkürlerini yüksektme gibi kaygıları olanlardan rahatsızlık duyuluyorsa tıpkı puanlara olduğu gibi teşekkürler butonuna da ne gereksinmemiz var:rolleyes: , kadırın lütfen gitsin ..

yazılan mesaja şu.. şu.. sebepten dolayı aynen katılıyorum dersiniz olur biter. katılmıyor beğen mediyseniz yine aynı mesaja cevaben bir sebep göstererek katılmadığınızı bildirirsiniz olur biter.
Kimseni burada kedisini ispatlamak için bir şeyleri tıkladığına inanmak istemiyorum çok çocukca ve çok basit olur..
Kendi adıma söyleyeyim, benim teşekkür etme normlarım daha yumuşaktır, bunun sayıyla falan hiç ilgisi yok .. benim için ,standardımın yükselmesi isteniyorsa... çok teşekkür ederim, çok çok teşekkür ederim butonlarının ayrıca olması uygun olabilir :D.. bir şeye teşekkür etmek için yüksek düzeyde bir beklentim hayat boyu olmadı burada da olamaz.

Sabırla okuduğunuz için çok teşekkür ederim:)

Teşekkürler butonunu kullanmak yerine teşekkürler ederimlerle doluyor sayfalar hala. Neyse önemli değil bunlar demiyorum ben; forumda alt alta seri bir şekilde okuyup bir şeyler alıp vermek açısından forumun kirlenmemesi önemli.

• Beğen
Tepkiler: kalkmazdüşmez
2006 yılına ait bir başlıkta bir üye tüm mesajlara (yaklaşık 25 mesaj) teşekkür etmiş. Ya bu nasıl bir zihniyettir ? :cool:

Protesto mu suistimal mi ? :( Yahu emeğine yazık hiç üşenmeden tıkla tıkla. Acıdım. Acınacak bir durum çünkü...

Puanlama suistimal ediliyordu kaldırıldı. Teşekkürler butonu suistimal ediliyor. O da kaldırılsa bu sefer mesaj sayısı için çeşitli çabalara girilecektir. :cool:

Çözüm insanların zihniyetlerinde. Forumu kapatsanız bile birşey bulacaklar galiba :(

@eYa

Efraimcim konuya çok takılmamak lazım;) .. neye göre suistimal ediliyor çok da anlamadım doğrusu . çok önemli şeyler değil bunlar. herkesine konuya bakış açısı farklı olabilir.. bundan da zevk alanlar olabilir . küfür yok hakaret yok bırakın yarışmak isteyenler yarışsın bu onların problemi olsun . .. yoksa talimat koymak lazım . konursada uymayanı banlamak gerekir herhalde, iyi olur mu bilmem:rolleyes: .
..
Böyle de kalsa olur çok önemli şeyler değil bunlar, ama kalacaksa beğenmedim butonu da olsun derim . örneğin benim bu mesajımı beğenmeye bilirsiniz ve ben ve diğer insanlar da bunu görmeli :)

hasan abim haklı fazla kafanıza takmayın bu teşekkür olayını, kim kiminle teşekkür kat sayısını yükseltmek için uğraşıyosa bırakın uğraşsın...
biz gayet mantıklı şekilde forumumuzda zaman geçirmeye devam edelim..bi laf var daha dün öğrendim forumdan bi abimden :
hızlı giden atın b*ku seyrek düşermiş < kusura bakmayın argo kelime için..
yok olup gidicekler, o yüzden konuşmaya gerek yok =))

O zaman ben, H.Hakan Koç'a katılıyorum. Ne ödül puanı ne de teşekkür ile ceza ikonu, bunların hiç olmaması çok daha iyi olur. Sadece teşekkür de edilmesin. Çok iyi-süper-teşekkürler-sağol vb. gibi. Bu tür mesajlar silinsin ve silineceği maddesi kurallara eklensin. Ancak konuyu okuyup kendinden bir şey katanların, yorum yapanların mesajları kalsın. Bunu yapan kullanıcı, konu içinde teşekkür de edebilsin . Diğer kısa, teşekkür mesajları için çok gerek duyuluyorsa "özel Mesaj" kullanılsın. Bence tabi.. Sevgiler...

@veterinerhekim

ilerleyen sayfalarda 2004-2005 yılına ait konulardada fikirler ve beyanlar var onlarada teşekkür edin, haklısınız teşekkür etmeyi bilmiyosunuz..ayrıca lütfen kendi adınıza konuşun,..

Geri