Scudo Sports

Tern Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar bildiğiniz üzere genelde modellerde yıla göre donanımlar düşmekte. Tern d8 için de böyle midir? tern d8 2016 ile 2017 farkı nelerdir? Karşılaştırma nerden bulabilirim?

Scudo
@1dost

bildiğim kadarıyla arada sadece fark gidon yükseltme aparatıı yok galiba 2017 modellerin haricinde..

@Ufuk Uğurlu

sadece 2017 için var biliyordum ama dediğiniz gibidir, öğrenmiş oldum :)

• Beğen
Tepkiler: gercek umurcan
D8 iyidir bende gidon yükseltmesiz olanını kullanıyorum çok keyifli bir bisiklet dik yokuşlarda ise zorlanmıyorum herkese öneririm

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
arkadaşlar merhaba,

bende hanımın bisikleti çalınınca, izmir'de oturmama rağmen, koca şehirde düzgün bir bisikletçi bulamayınca, daha önce de çok alışveriş yaptığım ankara erdoğanlar bisikletten TERN LINK D8 aldım. sağolsun lütfü abi ilgilendi fena olmayan da bir fiyat verdi. zaten şu zamana kadar yüz yüze tanımasam da şu lütfü abinin üstüne esnaf görmedim bisiklet camiasında. adam bence tam bir esnaf., düzgün olanında. her neyse;

ilave olarak da şu bagajı aldım,

(link)

tern için üretilmiş bagaj ve 25 kg taşıma kapasiteli. bisikletim geldi, kurdum. sarılıydı ve açması bayağı bir zor oldu. yarın da bagaj gelecek. kısmetse birkaç gün sonra fotoğrafını koyarım. bu arada, gidon boynundaki mekanizmadan dolayı hanıma aldığım eski bisikletinde kullandığı küçük gidon çantası olmuyor. power bank ve telefon koymak için kadro üstüne takılan çantalardan almam gerekecek. böyle bir çanta kullanan var mı aranızda acaba ? almadan önce dahon ve bu markayı bir süre araştırdım ve sonunda LINK D8 aldım. iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum :D ancak hanımın fazla bisiklet sürmemesi, apartmanda koyacak yer olmaması vs den dolayı katlanır almak mantıklı oldu. LINK D8 sahibi olan arkadaşlar tecrübeleri nelerdir bu bisiklet için ?

teşekkürler

Herkese Merhabalar.
Tern link a7 miz var. Her tarafını yağlamama rağmen katlanma mekanizmasından çat çat diye bi ses geliyo daha önce yaşayan var mı bu sorunu acaba?

@Cem cm

Özellikle kasislerde gelen bir ses ise katlama mekanizmasında boşluk olabilir.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Cem cm bende mosso var.. Bisikleti gidon ve selesinden tutup sag sola ittirince, ortadan o ses geliyordu.. Özellikle yokusu ayakta cıkarken, esnemeden dolayı o ses cıkıyordu.. Mandalı sertleştirdim biraz.. Menteseye pas sökücü ve ardından gres yağ sıktım.. Su an esnetiyorum kadroyu, lakin o ses gelmiyor.. Siz de Mandalın sertliğini biraz artırabilirsiniz.. Gevsedigi için tam kapatmıyor olabilir.

@Cem cm
Fbl eklem A7 deki gibi your internette. Aşağıdaki video yardımcı olabilir ama Yine de bi kullanım ve servis kılavuzu edinmenizde fayda var :harika:

@gercek umurcan Evet problem çözüldü. Ben menteşeden sıkılcak zannetmiştim iyi ki videoyu göndermişsiziniz öyle bişey yapmadım:D tekrar sağolun. Teşekkürler herkese.

Arkadaşlar, şöyle bir durum var. pedal attıkça özellikle 1-2-3 viteste arka aktarıcıdan ses geliyor sanırım vites ayarı gerekiyor. yalnız vites ayarı yapmak için aktarıcı üzerindeki vidalara erişim mümkün değil gibi sanırım servise götürmem gerekecek. ayrıca bugün dikkat ettim aynakol dişlisi sanki pedal atarken yani dönerken hafif S çiziyor gibi. ben bisikleti ankara erdoğanlardan aldım. umarım izmirdeki tern satıcısı bisikletçiler yardımcı olur. bu gibi sorunlarla karşılaşan oldu mu aranızda?

teşekkürler

evet bisikletin ön aynakol yamukmuş, S çiziyor. servise bıraktım ön aynakol yaprağı değişecek. yeni aldığım bisiklette;

- arka aktarıcıdan gelen ses ve vites ayarı yapılması gerekliliği, arka çamurluk yanlış montajdan çamurluğun arka tekere sürtmesi, ön aynakol yamukluğundan aynakol ve yaprağın değişmesi, arka ruble koruma plastiğinin arka janta sürtüp tekerleği yavaşlatması, ön jant ayarı yapılması ki bariz S çiziyor ön teker. yalnız ayar bir süre sonra yapılmalıymış. gibi sorunlar hasıl oldu.

bunlar sürüşü aksatacak şeyler malesef. bisikleti servise bıraktım perşembe günü. araya tatil vs de girdiği için almam 10 günü bulur en az. yeni aldığım bisiklette ufak tefek de olsa bir sürü sorun çıktı malesef efenim.

Tern D7i ile aranızdayım. :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Hoodlum_Havoc
Katlanır almak istiyorum..
(link)
fiyatı uygun, ne diyorsunuz tern D8, ..bilemedim..
Yazdım, ilk gelene satacakmış, tel yok..

Geri