Scudo Sports

Termal matara kullanmadan suyu soğuk tutmak

Mert C.

Forum Bağımlısı
Tepki
403
Bisiklet
Salcano
http://i.imgur.com/6zUUBUM.jpg
büyük matara daha uygun tabiki bu iş için, mataranın yarısındaki suyu dondurup daha sonra üzerine soğuk suyumuzu ekliyoruz. :rolleyes:
zaten 500ml termal mataralar yaklaşık 750ml matara boyutlarında, 1 litrelik mataradan fazla ağırlıklarda oluyor.
bu şekilde ek yük taşımadan hem daha ucuza matara işini çözüyoruz hem de buz zamanla eridiğinden 1 litre su taşıyoruz.
1 saat üzeri kullanımda bile 3/4 oranında buzla kullandığımda buz bitmemiş oluyor. :in:
kalıp buzlar gibi küçük olmadığından erimesi daha uzun sürüyor, daha az uğraşarak, buzları kirletme riski olmadan donduruyoruz. :p
ayrıca termal mataralar gibi yavaş yavaş ısınan bir su yerine buz tamamen eriyinceye kadar aynı soğuklukta suyumuz oluyor.

büyük matara daha güzel duruyor hem bisiklette :p
http://i.imgur.com/0YZpGoql.jpg
http://i.imgur.com/lKQMxF2l.jpg

Scudo
Ben üşenirim geceden koymaya :D
İçine kalıp buz atsak yine bitene kadar idare eder heralde
Zaten su çantası var ona doldurup deneyeyim bi saol :D

@Hakan Can Onrat

soğuk su için de bir kaç saat öncesinden dolaba koymak gerekiyor sonuçta :) ben döndüğümde yarısı dolu olarak buzluğa koyuyorum artık, alışkanlık haline geldi :D matarayı aldıktan 1 hafta sonra filan başladım, o zamandan beri böyle kullanıyorum :) hem su hep soğuk olduğundan koku yapma problemini de neredeyse tamamen bitiriyor.

Su sebilleri bu kadar yaygın değilken çok sıcaklarda buzluğa atardık şişeleri sonra unuturduk o da donardı. Hep nefret etmişimdir zaten buzlu şişelerden su içmekten. Sıcaktan yanarsın eve gelirsin bir bakmışsın buzdolabının altında su yok. Sıcağı zaten içilmez. Bekle ki erisin bazen buzu bile yaladığımı hatırlarım.:D

Gayet mantıklı bir çözüm. Bence 4/3 oranında değil tamamen buz olması daha iyi. İlk yarım bir saate yakın aklımıza su gelmiyor zaten.

@Gürkan Ç.

tamamen buz yaptığınızda donarken genleşeceğinden matarayı patlatabilir. üstünde bir miktar boşluk bırakmak şart.

• Beğen
Tepkiler: Gürkan Ç.
Yazın evde şaşalıma uyguladığım formülün bisiklet versiyonu hmmmmm denemem lazım :D :D

İlk 30 dakikada bunun suyunu içerseniz çok soğuk bir su içersiniz. Çok sıcak ortamda bu kadar soğuk su içmek?

Termal matara almamak için değer mi?

Termal matara sadece yazın değil kışın da suyun aşırı soğumasına engel olur.

@Ali Uzel

ben şahsen içebileceğim en soğuk suyu içmeyi zaten sevdiğimden bir sorun olmadı benim için...
dolabı da en soğuk halinde ayarladığımda normal günlük tükettiğim suda da hafif buzlanma oluyor, buzla karışık olduğuna göre 0 derece seviyesinde olmalı. :)

ben spor salonunda da kullanma amacıyla 1 litrelik matara aldım, öncesinde bunu planlamamıştım zaten. ama tesadüfen deneyip memnun kaldığım için paylaştım.
normalde çoğu kişinin soğuk dediği su bana ılık gibi geliyor :) kışın da dahil bu şekilde içiyorum.

Eğer gerçekten soğuk su içmeyi seviyorsan yazın illa termal kullanmalısın. İstediğin kadar dondur termal olmayan matarada buz en fazla 30 dakikada eriyecektir hatta ısınacaktır. Termal bile ancak yetiyor. Buz ile çıktığında termal içinde dahi yazın buz eriyor.

@Ali Uzel

uzun yol yapmıyorum, zaten genelde 2 saat içinde dönmüş oluyorum :) bu yöntem yeterli oluyor...

@Mert C.

2 saat yeterli olmaz. Yaz sıcağında kullanın öğrenirsiniz.

Bu dediğini bende denedim. 30 dakikada hamam suyuna dönüyor. :)

Mataranın dışını ıslak havlu ile sarın, havludaki su buharlaşırken enerjiyi matardan alacağı için matarayı soğutur.
Kil testilerdeki suyun serin olmasının sebebi de budur.

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Yazları tekneye ya da denize giderken 1 litrelik pet şişelerde uyguluyorum, kumsalda kızgın kumlarda bile sırt çantası içinde minimum 3-4 saat dayanıyor. Soğuk suyu sevenler için basit bir çözüm.

bisiklet sürerken soğuk su içmenizi önermem vücüd soğuk suyu ısıtasıya kadar belli bir enerji harcıyor.

@alperK

fazladan kalori harcamak isteyenler için birebir o zaman :)

Olmuyor 5 dk da nasil eriyor koca buz anlamadim

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

biraz geç oldu ama 5 dk önce aklıma gelen bir fikri önersem ?

evet matarının içine su buz atsak ama ayrıca mataranın etrafının aliminyum folyo ile sarsak (böylece güneş ışınlarını almayıp geri yansıtacaktır. Daha fazla soğuk kalır diye düşünüyorum)
açıkçası haftasonu yapacağım bursa turunda deneyeceğim bunu

Geri