Ben Sodona Borlayı aldım. Biraz sıkıntılı oldu ama oldu.
Daha önce hikayemi yazmıştım ama olsun.
Geçen yıl 7 Eylülde Aslı Bisikletin internet sitesinde bayisi olarak görülen Emre Çocuk Gereçlerinden bir Sedona Borla alayım dedim. Gittim kredi kartına tek çekim aldım. Koydum arabaya geldim Çerkezköye. Anlamamki bisikletten, birisi dedi niye aldın ki kız bisikletini, aha bir baktım Sedona Borlady. İşte insan bu kadar aptal olabiliyor. Neyse sonra aradım Emre Çocuk Gereçlerini tamam dediler getir. Götürdüm geri iade ettim, başka model yok 2010 lar çıkınca verelim fark olursa da almayalım dediler. Anlaştık.
Bu forumdan takip ettim, Aslı Bisiklete de sordum, elimizde bir tane var dendi. İstanbula da gitmiştim, Emre Çocuk Gereçlerine uğradım. Dükkan başkasına devredilmiş, ancak Oktay Bey (eğer adını yanlış hatırladıysam özür dilerim) durumu belirtmiş. Gidince de telefonla yardımcı oldu. Ben kabul ettim, bir taksi tutup hala ellerinde olan borlady modelini aslı bisiklete götürdüm. Orda dikkandan birisi ilgilendi, en azından surat asmadı. Ama bir arkadaş vardı ki, surat bir karış, öflemeler püflemeler, terslemeler. Sanki ben 1 yıl kullanmışım, sonra 2010 modelle değiştiriyorum. Benim 6 ay 7 gün önce parasını ödeyip bisiklet almadığım unutuluyor, Aslı Bisikleti mağdur etmişim gibi tavırlar takınılıyor, bu son derece enteresan idi. Başıma gelenleri bu arkadaşa anlatmama rağmen benzer tavırlarını sürdürdü, üstelik işi, ben önceki bisikletin kitapçığındaki garanti süresini değiştirmeyecekmisiniz dediğimde (2 kez), çok net bir şekilde değiştirmeyeceğini söyledi.
Neyse bisikleti aldım, geldim, baktım gidon boğazında bir çizik var (muhtemelen montajdan), kadro üzerinde vuruk var ve vitesler sanırım ayarsız ki yerinde durmuyor. Belki beğenilmedi, belki iade edildi, belki de nomali böyledir, hiç bir fikrim yok.
Her ne ise sonuçta bisiklet benimle.
Aslı bisikleti olmasa da, Aslı bisikletteki arkadaşın tavırlarını buradan protesto ediyorum. Emre çocuk gereçlerine ve Oktay Beye sorunu çözdükleri için teşekkürlerimi takdim ediyorum.