Yazilari/yorumlari okudum.
Musade ederseniz bir kac kelam da ben edeyim...
10 seneden fazla otomotiv yan sanayiinde Kalite uzmanligi meslegimi yuruttum.
Uretimdeki her surec bizzat benim tarafimdan kontrol ediliyordu.
Makinanin bir parcayi uretime baslamasindan tutunda pakete girip musteriye gidene kadar.
Bu on senem insanlarin argumanlarina yanitlar vermekle , ve benden nefret ettirmekle gecti diyebilirim.
Cunku uretimdeki herhangi bir hataya ben musade edemezdim, ama uretim hatlarida bisekilde hatalida olsa uretimi devam ettirmeye calisirdi.
Yani ben "OLMAZ" dedigimde o urunun uretimi yapilamazdi.
Tabiki insanlar benimle laf dalaşina girerler, sikayet ederler , kuyumu kazmaya calisirlardi. Hatta en bilinen arguman "Bu adam ne işe yariyor yaaaa ? O olmasada üretim yapiyoruz" olurdu.
Sonra ne mi oldu ?Ben yeni baslayan farkli bir arac modelinin uretim hattina geçtim.
Tecrübeli ve bilgili oldugumdan.
Benim yerime oraya amator biri geçti tabi ,bu sefer calisanlar ( uretim amirleri, muhendisler vs ) Benim yerime geceni cahilliginden ve bilgisizliginden dolayi ikna edip OLMAZları oldurdular.
1 ay sonra Honda ingiltere hatlarindan cikan araclarin bir cogu test surusunde alev alarak yandilar. Bu yuzden karsi firma milyon euoruluk tazminat davalari acti.
Konumuzla alakasina gelirsek eger. Tecrubeli ve bilgili birisi OLMAZ diyorsa bu onun oldurulabilecegini bilmediginden degil , sonuclarinin kötü olacagini bildigindendir.
Ve ben bu forumda bazi tip insanlar goruyorum. Direk birilerine amacsizca ve sebebsizce saldiriyor,hakaretler ediyorlar.
Yutubda gordugunuz OLAN seyler cogunlukla benim Kona mtb me dropbar takmam gbi "Oldu mu Oldu" mantigindadir ve asla kullaniminda yeterli performans alinacak seyler degildir. Oylesine yani canı sıkılan abilerin yaptigi fantastik uygulamalardir.
Benden size tavsiye OLMAZ diyenleri heyecanla taşlamak yerine bir dinlemenizdir.
Ben oldururum demekte israr etsenizde zamaninizdan ve huzurunuzdan ve hatta paranizdan olursunuz.
Muhendisler uzun yillar sonunda bu sistemleri doygunluga ulastirip uretime veriyorlar. Siz oyle elinize gelen parcayi bi yerlere takinca bir muhendislik calismasina kafa tutmamis , sadece sacmalamis olursunuz
Birileri Murat Çömez'e meta fetisisti demis , gercekten eglenceli bir arkadas onu diyen kisi. Her iki kisi bisikletleri seviyor, birisi dogru zamanda dogru maliyetle dogru donanimlari kullanıyor diye mala mülke deger veren oluyor, digeride ayni seyi yapmadigi yada yapamadigi icin gönül insani, güzel insan oluyor oyle mi ?

iyi o zaman otobana at arabasiyla girsin gezssin oldurabiliyorsa