Scudo Sports

Tek Başına 1900 Km. (Gücü hissedin)

ben karabüklüyüm bu yaz kısmet olursa eflanı-kastamonu-bartın cıvarı turlamak istiyorum..uyarılarınızı dikkate alacagımdan emin olabilirsiniz..selamlar...

• Beğen
Tepkiler: Furkan Demir
Scudo
@oguzhan aslan

Oğuzhan senin gibi gençleri doğaya ve bisiklete gönül vermiş olarak görmek bizlere mükafat oluyor. Senin daha güzel ve zorlu güzergahları deneyip başaracağından eminim. Sağlıklı kalmak için bisikletini terk etme.

@Emre Nan

Emre kardeşim bu güzel yorumun için gönülden teşekkürler.

• Beğen
tek kelimeyle HARİKAAAA... tebrikler, çok tşk... umarım ben de bu yaz iki ay izin kullanabilirsem, uzun soluklu geziler yapmak istiyorum; oltamı da yanıma alıp :)

• Beğen
@seçkin erden

Sizdende böyle bir gezi bekliyoruz Seçkin bey. Uzun soluklu olmasada gezinizi takip edeceğim. Ben teşekkür ederim.

• Beğen
Uzun yol tutkusu gerçekten bir başka hiçbir turda uzun yolun keyfini alamazsınız
Yanlız tek gitme konusunda aynı fikirde değilim 3 kişinin katıldığı turlar en idealidir tavsiye ederim bir deneyin.
Uzun yol gerçekten çok güzel bir tutku yanlız ekipmanlarınızda ve bisikletinizde eksikler yada hatalar gözüme çarpmadı değil
birkaçını ifade etmek isterim

başta çamurluk uzun yolda şart nezaman yağmur yağacağı belli olmuyor.

bisiklet fazla yüklü olduğu için v fren rampa aşağıya inerken bisikleti tutmuyor hidrolik disk tavsiyemdir.

güzel ülkem genelde rampalı yollara sahip olduğu için uzun tura spd pedalsız çıkmak gidilecek zamanı iki kat uzatıyor.

uzun barentler(boynuzlar) uzun yolda rüzgar kesiyor uzun turda ön cepheden rüzgar geldiği zamanlar epey fazla oluyor 30 ortalama ile giderken bir anda 15 ortalamaya düşürüyor böle bir rüzgarda bisikletde dik oturmak gerçekten işkence oluyor.

şortun altına petli tayt giymenizi tavsiye ederim

Uzun yolda ne zaman yol gidileceği belli olmuyor her zaman çadır için uygun yer bulunmuyor bu sebepten bazen hava kararıncada yol alınmak zorunda kalınıyor dolayısı ile ışıklandırmanız ve fosforlu kıyafetiniz olmalı sele altı ışık yada kedi gözü arkada bagaj varken gözükmez.

kask şart derim her zaman

çadırınız sanırım 3.5 kilo civarı çift telli o çadır uzun yol için çok ağar bisiklet çadırı vardır tek telli 1.5 kilodur tavsiyem onu almanız.

aynı heybenin daha büyükleri var üzerine de hem çadır hem mat hemde uyku tulumu sığıyor bu syade gidona yük koymamış olursunuz gidona koyulan yük kol ağrısı yapar aynı zamanda sağa sola cevirmeği güçleştirir.

Gözleriniz numaralı iken numarasız güneş gözlüğü takmak yolu daha az görmenize neden olur bisiklet fazla yüklüyken ufacık bir taşta bile devrilecek gibi olur hele gidonda yük varken

Herşeye ramen güzel bir tur düşüncesi yazıların tümünü okuyamadım gidip geldiğiniz mi bilmiyorum
mesafede orta derece bir uzklığa sahip tek başınıza sıkılmazsınız 5 gün yol 1 gün mola sistemiyle 18 günde bitecek bir tur bisiklet severlere örnek olduğunuz için teşekkür ederim.

SAYGILAR

Sizi tebrik ediyorum.Tur yazılarını okudukça içimde dayanılmaz bir istek duyuyorum ,ama ben bir arkadaşala beraber olmayı tercih ederim.Yolculuk esanasında birşeyler paylaşmak ve onun varlıgının gücünü hissetmek benim için önemli. Çok güzel bir gezi olmuş .Yazınızı zevkle okudum ve resimlerden etkilendim.Paylaştığınız için teşekkürler .Hoşça kalın.Sevğiler.

• Beğen
ibrahim abi şu an saat 05.47 ve ben geceden beridir.
ara ara doğaçlama ara ara duygu kattığın gezi yazını okuyorum anca bitti.
keşke bitmeseydi ve bir dizi misali hep okumuş olsaydım sizin yorumlarınızda başka bir lezzet var...
bende bir doğa ve bisiklet tutkunu olarak bir gün inşallah sizin iz bıraktığınız yollardan geçecem...inş

tecrübelerinizi okurken sanki sizinle berabermiş gibi sanki siz süzülürken resimleri ben çekmişim hisi uyandırdı bende duygularımı ifade edemiyorum...
umarım bir gün bana da nasip olur ve bir gün bir yerlerde rastlaşırız selametle padallına kuvvet...

• Beğen
@hüseyin karakurt

Hocam merhaba. Bu tür turlara herzaman yalnız gitmeyi tercih ederim. Güzel bir göl kenarında veya bir dağın eteklerinde çadırımda mışıl mışıl uyurken etraftan gelen doğal seslerden tırsıp uykumu bozacak veya sıcakta olmadık yerlerde ağlayacak birilerini çekemem.
Çamurluk : Temmuz- Ağustos aylarında kendimi doğanın kollarına bırakmışım. :D :D Yağmur yağmış, çamur olmuş. Olsun hocam. Islanmayı veya çamurlanmayı göze almayanlar Belediye parklarında, sahillerde veya salonda bisiklet sürebilir. Benim için ıslanmak ve çamurlanmak hiç sorun değil. Hoşuma gidiyor.
Disk fren : Pahalı. Ayrıca tamir edemem. O da uzun turda olmaz.
SPD pedal : Ayakkabısı ve pedalı, neredeyse bir bisiklet parası. Bana göre değil.
Tayt : O da olmaz hocam. Gereksiz. Bizim her tarafımız nasır olmuş.:D
Hava karardıktan sonra asla pedal basmam. Hemen uygun bir yere çadırı kurarım. Bundada sorun yok.
Kask : Var.
ÇADIR : Yanlış tahmin hocam. Çadırım 1,5 kg.
HEYBE : Yaz ortasında mevcut heybeler yeterli oluyor hocam. Zaten birkaç don ile birkaç t-şört. bitince yoldan takviyenizi yaparsınız. Sorun değil. Bahsettiğiniz büyük heybeleride bazı arkadaşlar dolduramadıklarından, dolu görünsün diye gazete doldurduklarını biliyorsunuzdur. :D

Hocam burada hiç kimse, kimsenin biryerlere gidip gitmediğine tanıklık edemiyor zaten. Kimse bir şeyler kanıtlama peşinde değil. Gençlerimizden birini kahvehane veya birahaneden uzaklaştırabilmek tek amacımız.
Sağlıkla kalın.

@eminozk

Emin arkadaş konusunda haklısın. Fakat çok samimi, bu tür turları zevkle yapacağım arkadaşlarım bisiklet konusunda bana katılmıyorlar. Onlar kahvehanelerde taş dizmeyi tercih ediyorlar. Benim yaşımda olanların çoğuna imkansız ve saçma geliyor. Ama günümüz gençleri öyle değil. Bu da hoşuma gidiyor. Doğada olmak eşsiz bir duygu. Sağlıkla kalın.

• Beğen
@hanifi özçelik

Hanifi kardeşim yürekten yazdığını, neler hissettiğini inan çok iyi anlıyorum. Beğendiğine çok sevindim. Ve daha güzel Turlar yapacağına yürekten inanıyorum. Siz gençlerin bu ilgisi bizleri diri tutuyor. Teşekkürler Hanifi. Sağlıkla kal.

• Beğen
Her şey süper İbrahim abi. İyiki seni tanımışım. Uzun bir tura birlikte çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar abi.

• Beğen
@Tayfun Demir

Tayfun 2011 yazına, Doğu Karadeniz'e hazır ol. Gençliğinle yükümü hafifletirsin.::)

• Beğen
Merhaba 29 ekim cum günü 3 arkadaş Şarköy den uçmakdere ye pedal basacağız.tavsiyeleriniz varsa öğrenmek isterim

• Beğen
@özgür altun

Özgür merhaba. Msj.'nızın başlığında (ŞARKÖY) diye başlık atmışsınız. Şarköy ile bağlantınız varmı. Sizi tanıyormuyum. Tanışmak isterdim. Ayrıca Şarköy -Uçmakdere arası biliyorsunuzdur genelde düz bir yoldur. Sorun ve zorluk yaşamazsınız. Ancak bu günlerde kuzey-doğudan esen rüzgar sizi epey zolayacaktır. Uçmakdere'den Şarköy istikametine geliş bu günlerde daha zevkli olacaktır. Rüzgarı hesaplayın. Sağlıkla kalın.

• Beğen
Geri