(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
ayvacık Behramkale arası yeni yapılmış,geniş, trafiği çok az,manzarası güzel tam bisiklet yolu.20km cıvarında.rahat bair şekilde behramkaleye geliyorum.Behramkale(Assos)tan manzaralar.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Köyün içinden dar ve dik bir yokuşla kaleye çıkıyorsunsuz.sokak hediyelik eşya satanlarla dolu.satıcının biri öğle sıcağında bana acıdımı ne, abi bundan sonrası daha zor bisikleti istersen bana bırak der demez, iikiletmeden ve kilitlemeden bisikleti bırakıp devam ettim.
(link)
(link)
Behramkaleden ayrılıp Küçükkuyu Altınoluk istikametine hareket ediyorum.Bilinen bir güzergahtır.Solunuzda Kaz dağları,sağda deniz,Zeytin ormanlarının içinde süzülüyorsunuz.İnsan bir süre sonra fotoğraf çekmeyi unutuyor bazen.Her adım ayrı bir güzellik.saat 20.00 sıraları Küçükkuyuya ulaşıyorum.Bugün pek rampa çıkmadığım için pek yorgun değilim.Tek sorun aşırı sıcak.Küçükkuyuda değişiklik yapıp bu gece kampta kalmayı düşünüyorum.Denizle arasında ana yol olan bir kampa uğruyorum.Bugece burada kalmak istediğimi belirtiyorum.Yalnızmısınız?diye soruyor teyzem.Yalnızım diyorum.Bekarlara yasak diyor,bekar değilim diyorum.Olsun diyor.şimdi bekarsın.Canın sağolsun teyze.Oradan ayrılıp,caddeden karşıya geçiyorum.Teyzemin kapı iledeniz arasında cadde var.Benim kampım ile deniz sıfır.Kampı kurduğum yerle beni kabul etmiyen kamp arasında en fazla 20m mesafe var. üstelik benim bulunduğum yerden denize giriyorlar ama kimse bana bekarmısın demedi.neyse bende serin sularda serinleyip yemeğimi yedikten sonra..? sabah uyandığımda biraz yorgundum.rutubet ve nemden.Dağ havasının gözünü seveyim.4-5 saatı yetitor.kahvaltımı yapıp hareket.
(link)
Altınoluk ve kazdağları.Görünen kanyona pek girebilenin olmadığı söyleniyor.Küçükkuyudan itibaren sahil tamamen istila edilmiş.Ege ve akdenizin tamamı böyleya.Benim görmek istediğim beton yazlıklar değil.Altınoluktan sonra Güre var.ama sahildeki değil.ben Kaz dağlarının yamacındaki gerçek Güreye gidiyorum.Ve sahilden Güre köyüne kadar 2,5-3km görünen çam yolundan gidiyorsunuz.Köyün merkezinde bikaç hasırlık çınar,gölgesinde çay bahçesi.Kahveci çınarın 804 yaşında olduğunu söylüyor.Harika bir köy.Birkaç çay içip dağlara doğru,Pınarbaşına hareket ediyorum.Ben sevdiğim yerleri anlatamıyorum.İzleyelim.Yetersiz görürseniz,pedalınıza kuvvet.Gidip görün.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Evet arkadaşlar burası güre Pınarbaşı.(Bilmeyenlere)Kazdağlarında.Buz gibi su kayalardan kaynıyor.Birazdan yine denizin rutubetli havasına döneceğim.Akçay'a, ordanda yine Kazdağları.Hasan boğulduya
.(link)
1,5 saat dinlenip yemek yedikten sonra ayrılıyorum.Milli parklar kontrolunda olan bu yerlerde kap kurma izni verilmiyor.girişteki görevli abiyle biraz sobet edip gece burada kalmak istediğimi söylüyorum.Önce yasak diyor.Daha sonra hava kararıncaya kadar beklersen olur diyor.Süper olurdu.ama daha çok erken.Akçay'a doğru yola çıkıyorum.
(link)
(link)
(link)
(link)
Akçay.Burda kalmaya niyetim yok.Hedefim ufuktaki Kazdağları.Hasanboğuldu.
(link)
(link)
(link)
Zeytinli'yi geçip yine dağlara sarıyorum.Şu kaz dağlarında gönüllü ölmeye razıyım.
(link)
(link)
Veee Hasanboğuldu.Heryer,hernokta harika.Anlatılmazki.orada olmak gerek.Yalnız Hasanın nasıl boğulduğunu anlayamadım.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Hasanboğuldudan bukadar.Hava kararıyor.yatacak yer bulmam lazım.Tabiikide buralarıda yasakmış.Deniz istikametine süzülüyorum.Edremite yakın mesafedeyim ama ben merkeze girmeden biyer bulmak istiyorum, derken Edremit Anadolu Lisesi ayağıma takılıyor.Okullar tatil ama müstahdem geceleri geliyormuş.Tanışıyoruz.Bahçede çimenlerin üzerine çadırımı kurmak istediğimi söylüyorum.Kur abi diyor.İstersen nöbetçi kulübesini açayım,çadırla uğraşma orada yat diyor.Benim için süper.Çadır kuma-toplama yok.sabah 08.00 sıraları okuldan ayrılıp Edremit merkezde kahvaltımı yapıyorum.
Ve yola devam.ilk durak ayvalık.