Scudo Sports

Tayt giyemeyen bisiklet müptelalarının kıyafet önerisi

Bir alternatifde benden paçalara doğru daralan polarlı termal eşortman.

(link)

Scudo
şu ürün indirime girmiş tayta alternetif olabilir
(link)

Bisiklet kullanmanın bile normal karşılanmadığı yerler olabiliyor. Haliyle tayt giymenin sıkıntı yaratabileceği durumlar ortamlar olabilir. Ama bu durum bile kişinin kendi sınırları ile ilgili. İnsanları ne kadar takmalısınız? Olay bu...

Taytın üzerine tenis şortumu, üstüme termal tişört giyiyorum.

@harun tınas
Bu ürün güzelmiş de beden kalmamış .s

Kask + Tayt + jersey eldiven ve muhakkak gözlük
Ankaralılar aslında alışkın taytlı bisikletlilere utanılacak bir durum yok. Her sporun kendine özgü bir kıyafeti var.
Kıyafet uygun olmazsa spor sporluktan çıkıp işkenceye dönüyor.
Bir sefer ekip olarak bir organizasyonda giyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.
İyi forumlar

@Ercan Bayram

Her sporun kendine özgü kıyafeti var ama kişiler bunu giymekle zorun değiller. Bu arada tayt giymessende bisiklet sporu işkenceye dönmüyor.

Tayt giymeyenler/giymek istemeyenleri ayırırsak eğer;

1- İslam dininde erkelerin kaba etini belli edecek şekilde dar giyilmesi caiz değildir bu sebeble bir çok bisikletçi tayt giymez. Tayt iç kıyafeti olarak giymek caizdir.
2- Mahalle baskısı: Etraf ne der, hangi gözle bakarlar, arkamdan kötü konuşurlar mı düşüncesi.
3- Kötü görüntü olacağı düşüncesi ön planda ve üstüne fazla kilolu isen bu daha da çok etkileyebiliyor.

Bende giyenleri takdir etmekle birlikte vücut hatlarını çok belirginleştirdiğinden asla giymedim giymemde. Bir nevi utanırım rahatsız olurum. Hatda yol bisikletine en uygun kıyafet tayt olduğu için sırf bu yüzden yol bisikleti bile almıyorum . :D Hatta size soruyum yol bisikleitne yazın kapri tazı şeylerle binsem abes kaçar mı ?

@GayriMütenahi
Yazın şort, kışın da -genelde Ocak- Şubat ortası- eşofman giyerim. Üzerimde hep kısa kollu tişört olur ama kışın havanın ısısına göre polar, anorak vs giyerim tişörtün üzerine. Hayatımda tayt, forma vs giymedim. Yarışmadığım için forma, tayt vs giymiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@Oğuz han THayır neden kaçsın ? Amacınız bisiklet sürmek. Kafanıza takmayın böyle şeyleri. Bir ara ülkemizde takım elbise altına spor ayakkabı giyen insanları eleştirenler şimdi aynısını yapıyorlar :) Siz istediğiniz şekilde kullanın. İster tayt ister kapri ister eşofman. Kimin ne dediğine değil inandığınıza kulak verin.

@Oğuz han T
Ne yaparsanız yapın dünya üzerinde ki insanların tamamını mutlu etmek mümkün değildir. Daima yaptığınız şeyleri beğenmeyen ve kınayan insanlar olacaktır. O yüzden ve asıl önemlisi özgür bir iradeniz olmasından dolayı daima başkalarının değil kendinizin istediği şeyi yapın. İnsanlara kulak asarak ömür geçmez ve özgürlüğünüzü kimwe için bozmaya değmez. Ben şahsen her daim. Bisiklette de gündelik hayatta da bunu uyguluyorum tavsiye ederim..

Mesele burada insanların dışarıdan bakışı değil bence kişinin kendisini nasıl görmek istediğidir. Benim için kimsenin ne dediği önemli değildir. Örneğin üniversiteyi tercih ederken hemşirelik yapacam dedim bütün çevrem kız mesleği yapma etme dedi umrumda olur mu tınlamam bile ben okuyacam bu bölümü. Gittim mi bütün baskılara rağmen gittim. Üniversiteye ilk gittiğim sene küpe takmıştım. Memlekete gittiğimde köye gittiğimde millet sövüyordu baya laf yapıyorlardı umrumda mı tabiki hayır. Hayat benim. Şuan Türkiye gündemindeki konuda yüzde 50nin demesi ile paralel konumundayım.bütün akrabalar (1kişi bile istisna yok) karşıma geçmiş destek verme onlara onlar öcü vs diyorlar umrumda mı? Hayat benim inanç benim kim ne karışır. Ben yanlış birşey yapmadıktan kimseye zarar vermedikçe kimse karışamaz bana.

Neyse konu uzadı gitti velhasılı kelam tayt meselesine gelince insanların ne dediği hiç umrumda değil ben biryerlerimi kimseye göstermem arkadaş. Bunun dinle falan alakası da yok. Bi insanın benim popona bakması beni rahatsız eder. Benim önden biryerlerimin çıkması beni rahatsız eder başkası değil kendimi rahatsız eder.

Ha birde tayt giyenler var onları napcaz?? Onları da Vallahi tebrik ediyorum özgüvenlerinden dolayı mahalle baskısı olan bir ülkede başkalarının değil kendi isteklerinin peşinden gittiklerinden dolayı.
Herkes bana katılmak zorunda mı? Banane siz ne düşünüyorsanız düşünün. Bu benim düşüncem :)

Şahsen yol bisikletimi kullanmıyorsam ben de tayt giyme taraftarı değilim(sele konforu açısından)
Sportif aktivite veya günlük hayatta kullanmalık şimdiye kadar kullandığım en güzel pantolonlar trekking pantolonu olarak geçen bambu kumaşından yapılma pantolonlarıdır.
Özellikleri şu şekilde özetlemek gerekirse
1- Pedal çevirirken kesinlikle direnç oluşturmuyorlar, şort kadar rahatlık sağlıyor(birçok bisiklet taytından daha esnek)
2- Rüzgar geçirmiyor
3- Suya karşı dayanıklı ve çok kolay kuruyor. Hem nefes alıp hemde suyu geçirmeyecek kıyafetler de var fakat bu pantolonlar baya pahalı oluyor.
4- Sürtünmeye, düşmeye veya darbelere dayanıklı kumaş. Bu pantolonları doğa yürüyüşlerinde de kullanıyorum dikenlere takılıyoruz, çalılara dolaşıyoruz veya düşüp taşlarda sürükleniyoruz. bacaklarım yara bere oluyor ama pantolonlar yırtılmıyor gerçekten sağlam kumaşı var.
5- Benim kullandığım modellerde paça bantları üzerine dikili geliyor
6- Bağımlılık yapıyor :D iş hayatında takım elbise ve benzeri kıyafetler giymeniz gerekmiyorsa bu pantolonlar gerçekten bağımlılık yapıyor, pamuklu kıyafetler gibi sürtünme ile kolay kolay eskimiyor.
(link)

@Oğuz han T
@Oğuz han T

https://ip.bitcointalk.org/?u=http%3A%2F%2Faybarsoruc.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F12%2FEle%25C5%259Ftiri-Karikat%25C3%25BCr%25C3%25BC.jpg&t=549&c=smgJ0b2x1MS4_w

Etrafımızdaki insanları çok dikkate almamak gerek. Ağzı olan konuşuyor malum... :)

@Oğuz han T

Ben çoğunlukla yol bisikleti kullanıyorum, taytın üzerine eşfoman altı giyiyorum genelde. Benim için sorun olmadı. Garipseyende olmadı...

@Oğuz han T

Oğuz hocam günaydın,

Kendi adıma tayta yeni geçenlerdenim.İnsanlar bakıyor ama sıkıntı oluşmuyor inan kendini daha profesyonel hissediyorsun :) benim görüşüm tabi... Al bir giy dene baktın problem var kenara koy dursun... Alışınca problem olmuyor.
Birde şöyle bir durum var koruyucu pedlerinden ötürü arka ve ön mekanizma kabak modelinde olmuyor :)

(link)

Şurada görülen şeyi 50 tl ye aliex. ten almıştım. Daha öncede yazdım bisikletçiye yakışan ender şeylerden biridir kendileri. Şalaş eşofman altı yerine fit, yağmurdan korumalı, içi polarlı, aero, reflektörlü, havalı civalı böyle bir şeyi öneririm. Üretici firma santic.

solaklarda hepimiz tayt giymemiz lazım ki siz utanmayın :D şaka biyana bende çekiniyorum henüz almadım ama yazın için şort ve bisiklet tşortü kullanmayı düşünüyorum

Bende tayt giymeyen gruptanım. Ama kış aylarında koşu taytının üstüne şortu giyip bisiklet kullanıyorum. İşin kötüsü bisiklet şortu bulmakta zor. En son karar verdiğim ve size de önereceğim şortun linki aşağıdadır.
(link)

• Beğen
Tepkiler: evrenozbilen
Geri