kok tao.
gece yoldulugu. tabiki yatakli vapur.
biraz uyumama ragmen gece 4:30 da vardigimda uykusuzum. yolculuk 5 saat kadar surdu. 450baht bisikleim ve benim icin. chumphonda ki oda icinde 250 baht odemistim.
sabah adada iskeleye yakin olan 7eleven de bir corba iciyorum. hafif aydinlik ile beraber burada yakindaki koya dogru yola cikiyorum. yol kenarinda bir bardaki 3 kiz ve tek musteri bir adam israrla beni cagiriyorlar.
adam beni dun chumponda gormus. burada beni gorunce mutlu oluyor. yer aradigimi anlatinca adam kendi evinde kalabilecegimi para istemedigini, su yatacak yer ve bol papaya verebilecegini soyluyor. ama yemek icin basimin cagresine bakmam gerekirmis. bu teklif iyi olsada burada ciddi olarak yankliz kalmak istedigimi ve kafami dinlemek istedigimi biliyorum. bunu aciklayiip sahilde bungalaow bulmak istedigimi soyluyorum. bardaki kizlardan birisinin arkasina atliyorum beraber motorla plaja gidiyoruz. burasi CENNET. cok tatli bir kizin soforlugu, okyanusta tam aradigim gibi sakin bir koy kumsal palmiyeler....
fazla sakin. kimse yok. herkes uyuyor.
bara donup bir bira iciyorum. bugun buda gunuymus. 3kiz ile beraber budayi ziyarete gidiyoruz. bana sans getirecegini soyluyorlar. ve benim icin cok mutlu oluyorlar. sanki orada bedava para dagitiliyorda benimde bundan pay alacagimi ogrenmis gibi mutlular.
kizlar birazdaha edepli giyiniyorlar.
torende en sakin ve en saygili kisi benim.
calan ceptelefonlari, cevaplanan ve hatta dakikalarda konusulan telefonlar torenin atmosferini biraz bozuyor. buddaya bol bol yemek sunuluyor. ben acliktan olecegim. buradaki yemekler iki kat fiyatta. benim onume iki kap koyuyorlar. kaplardan biri ufak ve icinde su var. torenin sonunda ise ufak kaptaki suyu buyuk kaba cok yavasca bosaltiyorsunuz. sonra bu suyu bir agc dibine dokuyorsunuz.
bara donup bisikletimi aliyorum. ve dogruca cennete sahile.
new heaven dalis okulu. ada ile bana verilen bir dergile devrim isimli kibrisli birisinin yazisi vadi. new heaven dalis okulunun sahibiymis devrim. buradaki adadaki sorunlar ile ilgili, duzensiz ve hizli buyume, asiri agac kesimi, atik su sorunu ve bir cesit erozyon. denize dokulen toprak bir yandanda mercanlarin uzerini ortuyor.
bisikletimle bu dalis okulunun karsisinda buluyorum kendimi. adnan isimli bir dalis hocasi bana kalacak yer bulmemda yardimci oluyor. ama ne yardim. buldugum yer 250 baht. ama manzarasi muhtesem. biraz tepede oldugu icin okyanus ayaklarimin altinda. butun kkoy turkuaz rengi. anlatmam imkansiz. donunce fotolari ekleyecegim. adnanin bu yardimi super oldu anlayacaginiz.
adnan istanbulda ki bisiklet sevdalilarindan birisiymis. aksam sahildeki barda oturup bol bol tr den buralardan ve bisikletten sohbet ediyoruz.
adada ertesi gun bir kano kiralayip adanin etrafinda bir tur atiyorum. 7 saat boyunca ac ve gunesin altinda kurek cekmek hic kolay degilmis. 15-20km yol yapmis olmam lazim.