Scudo Sports

tayland(kuzey)-laos-kambocya-tayland(guney)

Sevgili bisiklet dostları,

Forumla olan ilgimi kesmiş değilim.Bana özel mesaj yollamak suretiyle üzüntülerini belirten bir kaç dostuma üzülmemeleri için yazmak ihtiyacım doğdu.

Evrimin turu bitti.Heyecanımızda bir noktada frenlendi.Bazı gezgin arkadaşlarımızda forumla gezilerini paylaşmak istemiyorlar.Buruğuz sizin anlayacagınız.

Aranmak güzel bir duygu.Sevenlerim oldu,bende sizleri seviyorum.İhtiyaç duyarsam yine yazarım.Fakat sizlerden ricam benimle ilgili yazılarınızı ve görüşlerinizi özel mesajla değilde foruma yazın,o zaman demokratik ve korkusuz bir ortamda olduğumuzu anlamış oluruz.

Bir dostumuz Mehmet Barış için yaptıgımız savunuyu konu etmiş.Hanginiz o konuma düşerse her zaman yanınızdayım.Forumda düşünceler yazılmalı ama rencide edici hakaret içeren yada etik olmayan tutum ve davranışlardan kaçınmalıyız.Benimde bu tarz yazılar hoşuma gitmiyor.Fakat her zaman konuların burada konusulabilmesi taraftarıyım.

Dileğim forum yetkilileri bu çerçevede ve konuların biraz daha çeşitlendiği bir ortama saygı ile bakar ve tahammüllü olurlar.Mehmet Barış ın son durumunuda açıklarlarsa sevinirim.

Gücümüzün kırılmaması ve forumun etki öneminin azalmaması için üstüme düşeni yapacagım.Hepinizi sevgi ve saygı ile kucaklıyorum.

Scudo
Selamlar,,
bir kac gunde ancak kendiime gelebildim. bugun bisikletimi onarip izmire gitmek icin hazırlıklarımı tamamladım. buyuk bir dalginlikla taylandda unuttugum bagajın yeni fark ettim ve yenisini almak zorunda kaldım. bu arada da turkiye turu yapan ispanyol bir bisikletci ile tanisip biraz gezilerimizden bahsedip yemek yedik.
trek bayiinde mert isimli bir arkadasla tanistik. esi ile beraber persembe gunu galiba 17 09 09 tarihinde singapura oradanda malezya sonrasında da tayland veya endonezyaya gececekler. ne yazık ki 4 ay sonrası icin donuz biletlerini almıslar.
Mert ve esinin yapacagi bu gezininde foruma aktarılıp aktarılmayacagı konusunda bilgim yok fakat bu turda buyuk ihtimalle taylandda Cemal Atasoy´la karsılasacaklardır.
Biraz tesadufle tanistigim, gene trek fx(bendeki bisiklet) kullanan bir arkadasi yeni geldigim cografyaya sans eseride olsa yolcu etmek benim icin farklı bir keyifti.
İstanbulda bu sekilde keyifli bir gun...
sevgilerle....

Öncelikle herkese merhabalar.Bu benim sitedeki ilk yazım olucak ve devamıda zamanla gelicek tabiki.Mustafa Amca ile Evrim Abinin komşuları olmaktan gurur duyuyorum.O Güneydoğu Asyadayken biz Mustafa Amcayla sanki onun yanındaymışız gibi özdere turu yaptık :D . Evrim Abi bir an önce gelmeni bekliyoruz ve seni karşılamaya çıkıcam bisiklet ile eger rotanı belirlediysen.Daha fazla bekletmemen dilegiyle.

@Yucelerbuga

Sevgili Yücel,
senin bisiklet forum üyesi olman bizleri mutlu etti.Evet,seninle bayram turlarına devam edeceğiz.Dağlara dogru bir gezi yapabiliriz.

Evrim,

Senden gelecek yazı ve resimlere alışmıştık.Şimdi yazman bitti,bizde birden boşluğa düştük.Mutlaka gezi ile ilgili ilginç anıların vardır.Arada da olsa yazarsan mutlu oluruz.

@Ahmet Mumcu

Sevgili Ahmet,

yukarıya alıntıladığım mesajın yeni dikkatimi çekti.

Açıkcası benim özellikle eşimin öğrencileri çok küçükler, bugüne kadar öğrencilerimden foruma üye olan kişi sayısı toplam 10 bile değildir.

Sanırım senin ve bahsettiğin arkadaşların yeteri kadar ilgi görmemesinin nedeni fotoğraf paylaşımını forum üzerinden yapmamalarıdır. Bu konuyu seninle görüşmüştük hatırlarsan. başka bir siteye yönlendirilerek yapılan paylaşımlardan sonra tekrar foruma dönüp yorum yazan kişi sayısı az oluyor.

Ayrıca konuyu açan kişinin , forumun diğer bölümlerine ne kadar katıldığı ve başka konulara ne kadar mesaj yazdığı ve gerçek hayattaki kişisel arkadaşlıkları da mesaj, ilgi ve teşekkür miktarlarını etkiliyor.

İmzandaki link duruyor, herhangi bir kısıtlama yapılmadı. Çünkü uluslararası turlar konusunda tek ve ulaşılmazsın. Yerini ve yaptıklarını kimse dolduramaz.
Sana saygı ve sevgimiz attığın pedallar kadar çoktur biliyorsun.

Vaktim olsa önce son yaptığımız kendi turumuzun fotolarını sonra senin ve diğer arkadaşların bloglarından alacağım fotoları ilgili konulara ekleyeceğim. Tabiki ayır, boyut küçült, farklı kaydet, başka siteye yükleyip sonra linklerini al, epeyce bir vakit alıyor. Ancak bunu yaparsak göreceğiz ki ilgi de büyük artış olacak.

Sayın Myant da kendince haklı olarak uluslararası gezi yapan Türk bisikletlilerin konularının yeteri kadar izlenmediğini söylüyor. buna bende katılıyorum. Ama başkalarının hangi konuya ne kadar ilgi göstereceği ile ilgili yorum yaparken başka konuları ve o konulara yorum yazanları da hakir görmemek gerekir.

Sevgili Evrim, fotolarını paylaşım siteleri üzerinden yükleyip foruma ekleyebilirse yukarıda yazdıklarımı denemiş oluruz. Zor ama gerekli maalesef.

Selamlar

Burada cok ciddi konular tartisilmaya baslanmis ama o kadar etkilendim ki iki kelime olsun yazmak istiyorum. Supersin Evrim. Fotograflar muhtesem otesi. Hele bazi karelerde isik, gokyuzu, renklere bakip insanin bu photoshop diyesi geliyor ama teknolojinin boyle bir guzellik yaratamayacagini biliyor. Ve hepsi de ustalikla yakalanmis kareler. Laf aramizda tek basina yolculuk yaparken fotograf cekmenin hilelerini de ogrendim senden. Bir kol boyu mesafe her seyi ne guzel ortaya serebiliyormus meger.

Camuru, yagmuru, rampalari, bocekleri, bazi kaldigin otelleri gordukce helal olsun demekten kendimi alamadim; tapinaklari, yiyecekleri, yerli halki, zaman zaman rastlastigin bisikletci yol arkadaslarini gordukce de kiskanmaktan:)

Benim boyle bir sey yapmam icin herhalde iyi bir bisiklet almam, iyi kotu para biriktirmem, bocek ve organ mafyasi korkumu yenebilmem, olmadi bir yol arkadasi bulabilmem; uzun yol gitme ve rampa cikma ve hatta bisiklete binme becerilerimi artirabilmem, hazir baslamisken bir 30 kilo verebilmem kisacasi cok calismam lazim:D

Turkiye'de sporcu ne kadar destekleniyor, sponsorlar uyuyor mu, kim ne kadar gezi yazilarini takip ediyor bilemem. Sadece iki aydir bu camiayla ilgili haberleri, forumlari izleyen ve hatta sadece iki aydir bisikletci olan biri olarak fikir yurutebilecek durumda da degilim ama ben kendi adima gezi yazilarini severek takip ediyorum. Ustelik sadece fotograflara bakarak degil yazilari da okuyarak:)
Senin gezinin henuz ilk turlarini, 1000 kusur km ye kadar olan kismini okudum bu coskulu ruh hali icindeyim, tamamini okuyunca ne hale gelecegim kimbilir:)

Uzun bir gunun ardindan vakit ve sabir ayirarak guncenizi yazmak, fotograflarinizi yayinlamak ne demektir ve ne zordur; en icten duygularinizi paylasmisken buna yanit almak ve yeri gelip zorluklarla basardiklariniz icin takdir gormek ne guzeldir bunu bilen biliyor. Kimse bilmese de eminim sen geriye baktiginda kendi kendine "vay be helal olsun bana, bu isi alnimin akiyla tamamladim; cok sey gordum, yasadim; cok eglendim ve yoruldum, ben yaptim" diyorsundur:)

@Nuran Atakan

Tesekkurler.
Acikcasi fotograflari sadece birer ani olsun diye cekiyordum. Cogu zaman djital kameranın ekraninida kapatip ne cektigimi gormeden cekim yapıyordum. Fazla fotograf cekince arada bazı guzel kareler yakalanmıs galiba. İtiraf etmek gerekirse oradaki cografya fotograflarla anlatilamayacak kadar essizdi.
Cemal Atasoy simdi yaptigi turda cok iyi kareler cekip bizlerle paylasiyor. Kendisinin uzun zamandir emek verdigi fotografcilik farkli cografyalarla birlesince cok iyi kareler yakalaniyor. Bende bir dahaki turumda biraz daha iyi makina ve birazdaha emek ile daha iyi fotograflar cekmeyi dusunuyorum.

Konakladigim odlar, yedigim yemekler konusunda da insain ici rahat olmaliymis. Bende biraz bocek korkusu oldugundan fazla onlem alıyordum. hatta cogu zaman yatarken isiklari acik birakiyordum. Toplam 7-8 odada bocek gormusumdur. 120 gece kaldigima gore yuzde 5 gibi bir orada bocek sansizligi belkide turkiye ile aynidir. Yemekler icinse hic rahatsizlandigimi hatirlamiyorum. turp gibiydim. İzmirde bir iki yerde zehirlenmis olmam "belkide guney asyadaki yemekler daha saglikli-temiz" diye dusunmeme sebeb oluyor. kısacası hersey gayet konforluydu.

Benim bisiklet maceram cok eski degil aslinda sadece 2 yil oldu. İlk bisikletimi istanbulda aldim. fakat pedal cevirmeye basladıgım gunden itibaren kendimi ofiste kendimi Ahmet Mumcunun, Cem Terzinin gezi fotograflarina bakarken buldum. Bunun yaplabilecegine inandiktan sonrada 6 ay kadar para biriktirme ve hazirlik surecine girdim. Ahmet Mumcuya mail attim ve planimi anlattim. Bu tur icin bana verilen belkide en buyuk destek kendisinden gelen bir maildi. Boyle bir girisime kim kalkisirsa benzer bir destegi alacagina eminim. Kilo ve kondisyon ile problemleri insan fazla kafasina takiyor bence. Turu gunde 30km ile baslatip vucudun durumuna gore yavas yavas arttirmak mumkun. İyi beslenebilecegin bir cografyada olduktan sonra vucut cok hizli kendini toparlayacaktir. Zaten tur boyunca bedenin kendini durmadan gelistirdiginin tanigi oluyorsun. Turun sonunda gosterdigim performansi ancak boyle bir turdan sonra tekrar gosterebilirim herhalde.

Biletimi aldigim gun hala inanamiyordum, sanki bir baskasina bilet almis gibi hissiz ve anlasilmazdi. İsin gercege dondugunu bangkoka ilk girdigimde, havaalanindan cikip yuzume o nemli sıcak asya havasi carpinca anladim. o zaman ilk yeni bisikletimi aldim ve tura basladim.

Simdilerde biraz sakin bisikletsiz hayatima alismaya calisiyorum. Burada turkiyede 3 haftadir kaliyormusum. Sadece 2 sehir gormus olmak. sadece 3 ayri evde kalmis olmak bana sanki 3 gundur turkiyedeymisim izlenimi birakti... gezerken vakit okadar dolu dolu geciyormus ki. 3 haftanin bu kadar kısa ve aslinda verimsiz olabilecegine inanamiyorum.

Simdilik yeni bir tur plani yapmak bunun icin para biriktirmek benim amacim. Bunun cok zor olamdigini simdi fark ediyorum. Bir amac olunca -ki ben ikinci bir tur yapmayi mutlaka istiyorum- insan cok daha dikkatli para biriktirebilir gibi geliyor.

Su siralar tembelligim biraz uzerimde. turun son donemi ile iilgili bilgiler sadece defterime yazili durumda. onlarida en kisa zamanda buraya aktarmak istiyorum. (aksilik istanbuldaki defterime ancak haftasonu kavusabilecegim).
sevgiler

Bir çok bisiklet kullanıcısı, hafta sonlarını bile bu işe doğru düzgün ayıramazken, dünya üzerinde turların yapılması bu resimlerin paylaşılması, yapan kişilerin özverili tutumlarına imrenmemek elde değil. Yapanların dünyaya bakış açılarının, çok farklı olması yanında da çok özel ve nadide insanlar olduklarına inanıyorum. Yüreğinize pedalınıza sağlık nice güzel turlara efenim :)

@Nuran Atakan

o gobeklerin dagilmasi tamamen benim acemiligimden kaynaklandi. ee tabi biraz da dikkatsizlikte vardi. bisikleti nehire sokmanin bukadar zarar verdigini anlasaydim cok daha dikkatli davranirdim. ama genede insanlar hata yaparak bazi seyleri ogrenebiliyorlar.
tur oncesinde mutlaka bisiklet ile biraz vakit gecirip onarim konusunda yeterli bilgiye sahip olmak gerekiyormus. uzun turlarda bisikletlerin basina daha once karsilasmadigimiz sorunlar gelebilir. eh bu seferlik benim sansim yaver gitti.
sevgiler.

Sizin konunuzu çok fazla okuyamıyorum ama kitabınızı bekliyorum.. Sizin tur yaptığınız bisiklet fx 7.1 mi..

teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: evrimyigit
@bumerang
merhaba bisikletimi trek fx 7.2 aldim. turda bir sorun cikmadi. buyuk ihtimal taylanddaki yollarin duzgunlugunden. ama istanbuldan izmire geldim ce butun jant tellerim gevsemisti. 2 gun once onardim ve nugun gene ayni sey. herhalde telleri degistirme zamanim geldi. yani eger yollar yeteri kadar iyi degilse bisikleti 3-4 ayda bir yenilemek parcalarini degistirmek gerekiyor.

kitap ile ilgili bir calisma yok maalesef. duzgun yazi yazmak ogrenemedigim seylerden birisi.

@evrimyigit

Evrim'cim anlaşılan, İzmir'de vakit geçirmekte de zorlanıyorsun.. :)
Gelsene buralara muhabbetin belini kıralım.. ;)

• Beğen
Tepkiler: evrimyigit
Evrim.

Cant tellerini yeteri kadar gerilimle SIKMAZSAN yani gevsek bir ayar varsa zamanlar daha da gevserler ancak fazla gerilimli olursa da kopmaya baslarlar.
Daha dun bu gerilimi olcen bir alet aldim senin konu da bunun uzerine geldi. Cant ayarini en iyisi bisikletcilere yaptirman, onlar el karariyla bile olsa ortalama bir gerilim tuttururlar.
Bu arada turdan donunce insan sudan cikmis balik gibi oluyor, aman hayatinla ilgili buyuk kararlari bu asama da alma.

Selamlar

@Ahmet Mumcu

Merhaba,
tellerin bir saat bisiklete bindikten sonra hemen gevsemesi beni korkuttum. Gorunuse gore telleri degistirmek en dogru karar olacak. Bangkok ta gobekler ile telleride degistirmemi soylemistiniz ama ben son ana kadar bekledim genede.

tur donusu gecektende biraz garip hissediyor insan. benim durumumda biraz urkek denebilir. genelde sakin kalamaya calisiyorum. fakat izmir ve istanbulda yapmak zorunda oldugum onca sey varken sakin kalmak biraz zor olacak gibi.

Gerilimi olcen aleti merak ettim dogrusu. Mimaride de celik kablolara verilen gerilim binayı ayakta tutar yada yikar. bunu olmek icinde genelde onceden yapılan hesaplardan yola cikilir. muzik aletlerinde ise frekanslarla bunu tesbit ederler. jant telleri icin durum boyle olmasa gerek. yatay esnemeleri hesaplayan bir sey olsa gerek.

@Ahmet Mumcu

Ahmet seni alnından opuyorum.Alış artık bundan sonra kısa yazacağım.

Geri