Taner Kafes ile problemli Sedona 781 alışverişi

silverfox

Üye
Kayıt
16 Ekim 2009
Mesaj
57
Tepki
37
Şehir
Eskişehir
Geçen hafta başında yani yaklaşık 2 hafta önce Taner Kafes'ten sedona 781 kadro aldım. Son fiyatı 220 tl olmasına rağmen, abla 10 tl daha gönder kargo bana ait olsun dedi. Ben de kargo hakkındaki ayrıntıları öğrenerek(hangi kargo vs.) tamam dedim ve 230 tl aynı gün hesabına yatırdım. Ertesi gün bana sormadan emirvaki yaparak kargoyu 35 tl karşı ödemeli olarak gönderdi Taner Kafes Bey. Ya da Turgut Bey mi desem çünkü hesap numarasında adı buydu. Kargo gelince tabi ben 35 tl yi de ödedim oldu mu bana kadronun fiyatı 265 tl. Bir anda 45 tl kazık yemiş oldum. Bu arada Taner Kafese mesaj ve telefonlarla ulaşmaya çalışıyoruz Eskişehir il temsilcisi arkadaşımla. En sonunda telefonu açınca, yaptığı şeyin çok yanlış olduğunu 10 tl kargo parasına anlaştığımızı kargonun ona ait olması gerektiğini anlattım ama gene insafa gelerek yarı yarıya ödeyebileceğimizi teklif ettim. Tamam yollayacağım dediyse de hala yollamadı parayı. Bir de benim göndermiş olduğum 10 Tl nin de üzerine yatmış oldu tabiri caizse. Arıyorum hala telefonlara cevap alamıyorum. Bunun yanında furşu da beraberinde göndereceği yazıyordu (link) ilanında. Ama ''Maşa dip yatağı'' eksik. Tüm forum okurlarını Bu tür insanlara karşı uyarmak istedim. Şurada karşılıklı güven içerisinde alışverişimizi yapmak isterdik.
 
Scudo

akifberkant

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2010
Mesaj
1.234
Tepki
1.566
Şehir
-Kırklareli-İstanbul
Bisiklet
Salcano
Çok geçmiş olsun, çok üzücü ve sinir bozucu bir durum. Dilerim yanlış anlama vardır, yoksa çok ayıp. Değil Üç beş kuruş için, para için halsiyet kaybetmeye, böyle üç kağıtçılıklar yapmaya değmez. Dilerim arkadaş iyi bir insandır da paranızı geri öder. Ayrıca kendisine de söz hakkı düşüyor, yanlış anlama ise dilerim buradan cevap yazar da durumu düzeltir
 

Alper Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Haziran 2009
Mesaj
609
Tepki
450
Şehir
Antakya
Geçmiş olsun, ne diyeyim böyle olaylar insanları ikinci ele karşı ön yargılı yapıyor, çekingenlik oluşturuyor.
 

Tolga Yücel

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ekim 2009
Mesaj
508
Tepki
328
Şehir
Bakırköy, İstanbul
Bisiklet
Salcano
Umarım yanlış anlaşılma vardır,böyle insanlar yüzünden 2.el alışverişi yapmaktan soğuyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Bahadır Budak

Ferhat Şener

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Kasım 2008
Mesaj
534
Tepki
562
Şehir
izmir
Bisiklet
Giant
Geçmiş olsun...Malesef ki Türkiye'de karşılıklı güven olmadığı için bu tip sorunlar çok yaşanıyor.Bunları okudukça,gördükçe,yaşadıkça ikinci el alışveriş ne yazık ki yapmak zor oluyor...
 

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Kasım 2009
Mesaj
729
Tepki
338
Şehir
Bursa
Bisiklet
Salcano
O ilanı bende bir ara düşünmüştüm. Valla ne diyim iyiki almamışım.

Geçmiş olsun.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
geçmiş olsun :( umarım en kısa zamanda sorun çözülür. işte bu yüzden 2. el almaktan kaçınıyorum :(
 

Taner Kafes

Daimi Üye
Kayıt
29 Aralık 2009
Mesaj
218
Tepki
30
Şehir
Mersin
ben size ulaşamam çünkü burada tatsız bir olay yaşadım hiç kimse istemez böyle bir olayın yaşanmasını elbette ,ama benim bir suçum yok ben söz verdiğim gibi çarşamba günü parayı yatıracaktım evdeki bütn paramı içinde kadro parası dahil hepsini aldım geri kalanınıda kendi hesabıma yatıracaktım ama çalıştığım yere gelen yeni usta, yada hırsız mı desem cüzdanım , param ve telefonda içinde olmak üzere işten attıkların da hepsini almış gitmiş. ben size haber veremem bu yüzden. şimdi diyeceksiniz ki bisiklet forum dan niye haber vermediniz ben sizin adınızı bile tam olarak hatırlamıyorum zaten bisiklet forum dada isminiz kendi isminiz yerine cins bir ism olması bu durumu daha da zorlaştırıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: vedat eren

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Kasım 2009
Mesaj
729
Tepki
338
Şehir
Bursa
Bisiklet
Salcano
@TANER KAFES

Olay yaşandıktan sonra ulaşılamaması başınıza gelen talihsizlikten ama ilk baştaki anlaşmaya mutabık kalmamanız neden ben onu merak ettim?.

Sizede geçmiş olsun ama ta başta anlaşıldığı gibi bir kargo ücretlendirmeye sadık kalsaydınız bunların hiçbirine bu kadar lafı işitmenize gerek kalmazdı diye düşünüyorum.
 

Bülent Onutkan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2006
Mesaj
1.211
Tepki
943
Şehir
Eskişehir
O kadroyu gonul rahatlıgıyla alabılecegını ben tavsıye etmıstım arkadasıma sagolsun taner arkadasımız bızım yaptıgımız ıyılıge karsı bunları yasatması hıc hosuma gıtmedı:( Bu alısverısten sonra olanları duyduktan sonrada kendısını aradım ama acmadı hatta mesgule aldı msj yazdım cvp vermedı ve sımdıde cvp olarak yazdıklarının uydurmaca hıkayeler oldugunu dusunuyorum.Burada alısverıs yaparken paramızın kımden geldıgını nereye kımın adına gonderdıgımızı bılmıyormuyuz,verdıgın cvp bıle sacma sapan.Sattıgın kısıyı tanımıyorsan bana yazarsın ben ıletırım benım yonlendırdıgımıde bılıyorsun sonucta.Ama sonuc olarak dıyebılırımkı guvenılır bırı deılmıssın....
 

Alper Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Haziran 2009
Mesaj
609
Tepki
450
Şehir
Antakya
Bu tarz durumlar ile karşılaşmamak için forum yetkilileri bir bölüm açabilir.

mesela ben A kişiyim ve B kişisi ile alış-veriş yaptım. bunu forumda açılacak bir konuya, B kişisi ile xxx alışverişi yaptım, sağolsun ilgilendi ve alışverişimiz zamanında gerçekleşti şeklinde bir yazı yazarım yada ne yazık ki alışverişimiz tatlı sonlanmadı, geç kargoya verildi, maddi anlamda anlaşmazlıklar ortaya çıktı yazarım.

sonuç olarak, alışveriş yapacak arkadaşlar bu konudan üyelerin alışveriş geçmişlerine bakabilirler. böylece alışveriş yapacakları kişileri daha rahat seçme imkanları olur.

Bu tarz uygulama ikinci el veya sahibinden olan ilan sitelerinde de yapılmakta. Bu site içinde bu tarz bir şey düşünülebilir.
 

Bülent Onutkan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2006
Mesaj
1.211
Tepki
943
Şehir
Eskişehir
Merhabalar. Ben konuyu açan Nihan Tüfekçioğlu(silverfox). 50 mesajı geçemediğim için size arkadaşımın hesabından cevap yazıyorum arkadaşlar. Öncelikle iyi dilekler için teşekkür ederim.
Taner Bey size diyecek hiçbir şey bulamıyorum çünkü sizinle ilk dakikadan itibaren iletişim adreslerimiz ve telefon numaralarımız mevcuttu. Hadi diyelim telefonumu kaybettiniz kaydedemediniz. Size adres bilgiliremi mesaj atmıştım. Daha sonra da size ulaşmaya çalıştığım mesajlar var. Ayrıca Bülent Onutkan arkadaşımın attığı mesaj da var. Acaba telefonunuz da mı çalındı merak ettim doğrusu. Çünkü telefonunuz ya kapalı ya cewap vermiyor ya da mesajlara da cevap vermiyordunuz. Bu problemi çözmeyi umuyorum.
Nihan Tüfekçioğlu(silverfox)
 
  • Beğen
Tepkiler: mustafa akman

H.ibrahim Erdemir

Daimi Üye
Kayıt
4 Nisan 2011
Mesaj
283
Tepki
120
Şehir
Ankara
Öncelikle yaşanan durum hiç hoş değil, alıcının iyi niyeti suistimal edilmiştir, verilen söz yerine getirilmemiş ve güven sarsılmıştır. Yazık. inşallah paranızı alabilirsiniz.
 

Taner Kafes

Daimi Üye
Kayıt
29 Aralık 2009
Mesaj
218
Tepki
30
Şehir
Mersin
siz ya anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz ben herşeyimi çaldırdım diyorum sizin düşündüğünüz yazdığınız şu kelimelere bakın orda arkadaş acıyorum flan yazılar yazmış asıl acınacak bir kişi var ise o da kendisi daha konu ile uzaktan ve ya yakından alakası olamayan bir kişi olarak hakkımda bu şekilde yorum yapamaz
 
  • Beğen
Tepkiler: vedat eren