Suuçtu Şelalesi ve Çataldağ Bisiklet Turu

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
Her ne kadar havalar hala yağışlı ve soğuk olsa da bahara girdik. Yakında hava ısınacak ve ben evde oturmaktan sıkıldım. Benim gibi düşünen arkadaşlarla birlikte kendimizi doğaya atıp 1 geceliğine de olsa şehirin gürültüsünden uzak olmak istedim.
28 Mayıs Cumartesi sabahı Yenikapıdan 07:30 Feribotu ile Güzelyalıya geçip Mustafa Kemal Paşaya doğru kopmadan toplu halde pedal çeviriyoruz. Her ne kadar gurup halinde gidilecekse de burada sürüş hızı çok düşük olmayacaktır. Makul bir saatte kamp yerine ulaşılıp hava kararmadan çadırlar kurulacaktır.
Mustafa Kemal Paşada sevgili Ahmet Centeli ve Mustafa Kemal Paşalı dostlarımızla buluşup asfalt yoldan Suuçtu Şelalesine doğru devam ediyoruz.
Şelaleyi gezip fotoğraf çektikten sonra 7 km lik stabilize bir yoldan Çataldağdaki ormanlık bölgedeki Alabalık tesislerinin yanında çadırlarımızı kurup konaklıyoruz. Güzelyalıdan konaklayacağımız yere kadar 110 km pedal çevireceğiz.
Akşam yemeğimizi Mustafa Kemal Paşadan alacağımız arzuya göre et, tavuk veya sucukları ateşte pişirerek yiyoruz. Arzu edenler tesisten alabalıkta yiyebilir. Kamp ateşi başında yapacağımız sıcak sohbetin ardından yatıp uyuyacağız.
Sabah kahvaltıdan sonra Çataldağın 1336 metre yüksekliğindeki zirvesine çıkacağız. Zirve çıkışında isteyen arkadaşlar bisikletlerini 1 km kadar sırtlarında taşıyacaklar, isteyenlerse bisikletlerini aşağıda bırakıp çıkacaklardır. Bu etkinliğin ardından kampımızı toplayıp Mustafa Kemal Paşada dostlarımızla vedalaşıp geldiğimiz yoldan Güzelyalıya gidip 20:30 feribotu ile Yenikapıya döneceğiz.
Etkinliğin feribot ücreti bisiklet dahil kişi başı gidiş dönüş 50 TL dir. Biletleri her katılımcı kendisi temin edecektik. Bilet parası ve yemek parası adı altında para toplanması kesinlikle söz konusu değildir. İsteyen tek başına, isteyense birkaç kişi bir araya gelip yiyeceklerini alır.
Arzu eden Bursadan Yalovaya doğru devam edip Yalova veya Topçular üzerinden dönüş yapabilir. Gidiş fazla kopmadan toplu halde yapılacak, dönüşte ise Mustafa Kemal Paşadan sonra en az 2 kişi olmak kaydı ile arzu edenler diledikleri hızlı gidebilir.
Gerekli Malzemeler:
Kişisel güvenliğiniz için kask ve eldiven bulundurmanız tavsiye edilir. Bunların dışında mutlaka çadırınız, uyku tulumunuz ve matınız ile bisiklet ile ilgili alet edavatın yanınızda olması gerekir. Bu güzel yeri görmek isteyen ama performansına güvenemeyenler arkadaşlar veya aileler katılım isteklerini bildirirlerse kendilerini araçla ulaştırabilmenin araştırmasını yapabiliriz.
Etkinlik tarihinden 1 hafta önce gidiş dönüş biletlerinizi almanızı öneririm.
 
Scudo

engin özen

Aktif Üye
Kayıt
16 Mayıs 2010
Mesaj
167
Tepki
127
Şehir
istanbul Kayışdağı
Bisiklet
Cannondale
yine güzel bir gezi programı ve bir orhan abi klasiği daha :) sanırım şimdiden tulum çadır vb. bakmaya başlamam lazım.. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç

Alperen ERTEN

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2010
Mesaj
845
Tepki
255
Şehir
Fethiye
Bisiklet
Geotech
Orhan abinin saatki gezileri start aldı :) takip ediyorum seni hep düzenlisin:) uludağ geziniz baya yankı uyandırmıştı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç

Sedat GÖKÇEK

Aktif Üye
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
166
Tepki
123
Şehir
Küçükyalı
Çok bir aksilik olmaz ise ben geleceğim.....
Bütün kış İstanbul'da bisiklet sürmekten sıkıldım. Geçen hafta İznik ile sezonu açtım 200 KM
 
  • Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
Güzelyalıdan gelecekler için yol haritası:
(link)
Güzelyalıdan Bursa'ya doğru giderken bundan önceki Uludağ turlarından aşına olduğumuz rampayı çıktıktan sonra 47. km ye kadar daha kısa olmakla birlikte testere dişi gibi tepeleri aşacağız. Buradan sonra Mustafa Kemal Paşa'ya kadar hemen hemen düz bir yolda ilerleyeceğiz ama Mustafa Kemal Paşa dan sonraki 10 km ise gerçekten zor, sabahtan beri yaptığımız 100 km nin üzerine sabah ilk çıktığımız rampanın benzeri 2 rampayı peş peşe çıkacağız. Burada kamp alanına kadar tırmanacağız.
Bu haritadan 2, gün Çataldağı'nın zirvesine çıkarken 890 metre yukarıya tırmanıp hava açık olduğu taktirde Susurluğu görebileceğiz.
Bu turu düzenlemem konusunda uzun zamandır beni teşvik edip davet eden sevgili Ahmet Centeli az önce bisiklet turumuzun duyurusunun yerel gazetede haber olduğunu söyledi. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmet centeli

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
@engin özen

Enginciğim çadır temin edemezsen benimle birlikte kalabilirsin. Eğer yazın yapacağınız kısa süreli turlarda kullanmak için çadır alacaksanız marketlerde satılan ucuz festival çadırlarını öneririm. Hem hafif olduklarından kolay taşırsınız, hem de ucuz olduğundan çadırın başına bir şey geldiğinde fazla canınız sıkılmaz. Dağda veya kış şartlarında kullanacalsanız o zaman iki katlı kaliteli bir çadır öneririm.

@Sedat GÖKÇEK

Umarım aksilik olmaz ve görüşüp tanışırız.
 
Kayıt
18 Nisan 2011
Mesaj
38
Tepki
25
Şehir
İSTANBUL
orhan bey bende katılmak isterim bu tura fakat....
(Mustafa Kemal Paşaya doğru kopmadan toplu halde pedal çeviriyoruz. Her ne kadar gurup halinde gidilecekse de burada sürüş hızı çok düşük olmayacaktır.)
bu sürüş hızına kafam takıldı , böyle grup halinde tur tecrübem yok denecek kadar az. genelde yanlız sürüyorum, gruba ayak uydurabilirmiyim emin değilim.
ne dersiniz denemelimiyim sizce ?
 

Sercan Balcı

Daimi Üye
Kayıt
8 Aralık 2009
Mesaj
328
Tepki
263
Şehir
Şuan BurSa aslen BANDIRMA
Slm orhan abi ve bu geziye katılacak abi ve arkadaşlarım. Bende bu gezide bulunmaktan büyük bir zevk alacağımı çok iyi biliyorum. Uludağ zirvesinde geçirdiğimiz o güzel gezi hala aklımdan çıkmıyor. Mustafakemalpaşa'ya yapacağımız gezi (link) sitede haber olmuş. Bu bizim gibi bisikletliler için çok olumlu bir haber. Umarım bu geziye çok katılım olur. Şimdiden gezide görüşmek dileğiyle...Sağlıcakla kalın...Saygılarımla...
 
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
78
Tepki
51
Şehir
İSTANBUL
@Orhan Kılıç

abim teşekkür ederim.seninle sohbet,eski anılarını dinlemek isterim ben.geçmiş yıllarını."Hani babamın kapattıgı benim açtığım" konu:)

tavsiyeelrini de almak istiyorum,uzun konaklamalı turlar için,ekipman vs nasıl tasırız...
 
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
78
Tepki
51
Şehir
İSTANBUL
@Orhan Kılıç

abi süper birşey olmuş gazetede çıkması.Artık Organizatör Orhan olarak geçer adın:)
 

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
@sezer genceldi

Anılar bitmez, pehlivan tefrikası gibi sürer gider. İlgilenene kamp gecelerinde anlatırım. Tabi uzun tur anılarımı ve tecrübelerimi de ama yıllardır turlar yapan duayenlerin yanında benim bu konudaki tecrübelerim henüz emekleme çağında.
Bu tura gelmek isteyipte hiç malzemesi olmayanlar ve tur yapmaya sıcak bakanlara önerim. Öncelikle bir mat ve uyku tulumu edinmeleri. Bu malzemeleri taşıyabilmek için bir bisiklet bagajı, malzemeyi bagaja bağlamak için arabalar için bagaj lastiği veya bagaj ahtapotu adı ile satılan lastiklerin kaliteli olanlarından satın almalarıdır. Eşyaları taşımak için en ideali heybe türü bagaj çantalarıdır ama ilk etapta fazla masraf etmemek için üstten saplı ve fermuarlı spor çantanız varsa bu çantayı kullanabilirsiniz. Çadır için marketlerden ucuz bir model için araştırma yapın ama son ana kadar almayın. Önceliğiniz bir arkadaşınızın çadırına misafir olmak olsun. Boş çadır bulamazsanız son anda daha önceden fiyat araştırması yaptığınız en ucuz çadırı alırsınız. Eğer bu işin tadına varıp devam etmek isterseniz o zaman daha kaliteli malzemeler alırsınız.
Uyku tulumu için internette insanların 2. el eşyalarını sattığı siteleri takip ederek uygun bulduğunuzu alabilirsiniz.
 

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
@sezer genceldi

Aman kardeşim bana ne dersen de ama organizatör deme. Mazallah ondan sonra insanlar bu işten para kazanıyor, gezilerini bedavaya getiriyor diye yakıştırmalarda bulunurlar. Hiçbir zaman paraya ve mala değer vermedim ve vermemde. 10 katlı apartman dikip üzerine betebe ile "Mülk Allahındır'' yazdıranlardan değilim.
 

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
Bu tura katılmak isteyipte mesafe ve yokuş nedeniyle kararsız kalan arkadaşlar için 2. bir alternatif öneriyorum.
Yenikapıdan sabah 07:00 Feribotu ile Bandirmaya gidip buradan hemen hemen dümdüz bir yolda Manyas Gölünün yanından (kuş cenneti) geçip 60 km pedal çevirerek Mustafakemalpaşaya gelebilirler. Burada Mola verip Mustafakemal paşanın nefis tatlısından yiyip hem enerji depolarlar hem de Bursadan gelen gurubu beklerken dinlenirler. Önlerinde gurupla buluşmak için 2,5 saat kadar zamanları olacak. Daha sonra hep birlikte Mustafakemalpaşalı dostlarımızın eşliğinde kamp yerimize doğru pedal cevireceğiz. Mustafakemalpaşadan sonraki 17 km biraz zor olacak ama sorunsuz bir şekilde önümüzdeki yokuşu çıkıp kamp alanımıza ulaşacağımızdan eminim. İsteyen dönüşü de Bandırmadan yapabilir.
Bu durumda yol 30 km kısalırken Bursa tarafında ilk 45 km deki rampalarla mücadele edilmiyecek ama yol masrafı toplamda 30 TL artacaktır. 30 TL fazla ödemeye değer mi derseniz bence değer. :)

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Uğur ŞENCAN