Scudo Sports

Suuçtu Şelalesi ve Çataldağ Bisiklet Turu

@Orhan Kılıç
bu rota çok daha güzelmiş. bir bandırmalı olarak memleket havasıda almış olurum. bu rotadan gelmek isteyen başka arkadaş vardır umarım ..

• Beğen
Tepkiler: ahmet centeli
Scudo
@Orhan Kılıç

abim kimsenin aklına gelmez böyle birşey.En azından benim asla işim olmaz.herkes kendi işine baksın.Kişi kendi içn ne düşünürse karşısındaki içinde aynı duyguları paylaşsın yeter.Sen rahat ol..

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Orhan Kılıç

Eğer Deli Dumrul değilseniz, milleti zorla organizasyona almıyorsanız, tabii ki verdiğiniz emeğin karşılığını alırsınız. Milletin ne dediği önemli mi ki! Emeğin karşılığı verilmelidir. Hatta fikrin bile bedeli verilmelidir.

Fiyatı ortaya koyarsınız, beğenen gelir, beğenmeyen gelmez...

10 katlı apartman diker, üstüne de "Mülk Benimdir" dersiniz siz de...

Nasıl olsa siz ölünce mülk mirasçılarınızın olacağı için onlar da "babam sağolsun" yazar...

@Orhan Kılıç

Orhan dede Mal Mülk dedinde sahi sen ölünce ne yapacaksın malı mülkü yani kime bağışlayacaksın Vasiyetini yazdınmı öyle geldik böyle gidiyoruz kimi zengin kimi fakir kimi hem fikir şu yalan dünyada yaşıyoruz işte Bu arada aklıma gelmişken hatırlatayım Sevgili abimiz Süleyman Şatır' ıda rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Tabii kazada kaybettiğimiz Çağatay kardeşimizide rahmetle anıyoruz. Onunda mekanı cennet olsun. Ne yazıkki katili hala aramızda dolaşıyor :boese157:

TURA KATILMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE
Bu turun gerçekleşmesi içi beni sürekli teşvik eden sevgili Ahmet Centeli bana bu gün söyle bir mesaj yolladı:
Orhan abi ben yıllardır İstanbul Bursa arası seyahat ediyorum her iki yoluda çok iyi tanıyorum. Ben olsam hangi yolu kullanırdım dersek Bandırma üzerinden gelmeyi tercih ederdim hem daha kısa, kamp alanımızda daha cok vakit geçirme imkanı olur ve yol çok sakin bir yol Bursa İzmir yolu çok yoğun ve riskli kamyonlar falan oldukça yogun ..
Mustafakemalpaşaya gidilebilecek makul rotalar olan Bandırma ve Bursa rotalarından Bursayı seçme nedenim yol masraflarını biraz daha makul seviyeye çekebilmekti. Benim yaklaşık 1 yıllık bisiklet yaşantımda gördüğüm her ne kadar pahalı bisikletlere biniliyor olsa da bisiklete binip hafta sonu tur yapanların pek çoğu orta seviye ve hatta altı gelir gurubuna dahil. Hafta sonu turda yapılan ulaşım ve yemek masrafları insanları ciddi anlamda sarsıyor.
Ahmet'in önerisini göz önüne almamızda fayda var. Bu durumda her iki rotanın da birbirine göre + ve - leri var. Tur başlangıcını Bandırma olarak değiştirmeyi öneriyorum. Tura katılmayı düşünen arkadaşlarım görüşlerini bildirirlerse sevinirim.

Badırmadan başlamanın + ları:
+30 km az pedal çevireceğiz.
+Mudanya ve Bursa çıkışındaki rampalarla boğuşmayacağız. Bundan önceki 3 Uludağ turunda da Mudanya rampasında ve davamında ciddi kopmaların olduğunu ve bunun da gurubun ilerleme hızını olumsuz yönde etkilediği gördüm. Bu sefer yüklü bisiklet ile ilerleme hızı ciddi oranda düşebilir.
+Manyas Gölünde kuş cennetinin yanından geçeceğiz.
+Trafik açısından daha az risk alacağız.
+Az km yapacağımızdan Mustafakemalpaşaya ve devamında Suuçtuya daha erken ulaşacağımızdan şelalede daha fazla kalıp daha çok fotoğraf çekerek güzellikleri yaşayacağız.
+Çataldağdaki kamp alanına daha erken ulaşıp hava kararmadan çadırlarımızı kurabileceğiz.
+Gelmek isteyipte yolu gözünde büyütüp cesaret edemeyen dostlarımızda gelip bu güzellikleri yaşayacaklar.
+Ertesi gün Mustafakemalpaşada daha fazla vakit geçirip arzu edenler ilçenin kendi adı ile ünlenen meşhur tatlılarından tatma imkanı bulacaklar.

Bandırmadan başlamanın - leri:
-30 TL daha fazla ulaşım bedeli ödemek.
-Bursadan gelmesi muhtemel dostlarla birlikte pedal cevirememek. Buna nukabil Bursadan gelmek isteyenler bizi beklemeyeceklerinden yola daha erken çıkıp bizimle aynı saatte Mustafakemalpaşaya ulaşırlar.
-Bursada İDO da görevli dostumuz Çağlar ile görüşememek.
-Olası bir fırtınada Bandırma feribot seferinin iptal edilme olasılığı daha yüksek.

Az önce forum sayfasında bu gün doğanlar bölümünde Sayın Süleyman Şatır'ın bu gün doğum günü olduğunu gördüm. Eğer hayatta olsaydı bu gün 59. yaşını kutlayacaktı. Kendisi bu camiada örnek aldığım birkaç kişiden birisidir.
Türkiyede tur bisikletçiliği adına pek çok katkıda bulunmuştur. Ne acıdır ki forum sayfalarında arayıp yaptığı harika turların anlatımlarına baktığınızda izlenme sayısı yerlerde sürünürken sahile gittim denize baktım, üzerine de 2 midye dolma yedim turlarının izlenme oranı Süleyman Şatır ve diğer tur bisikletçisi arkadaşların izlenme oranını 4 e, 5 e katlıyor.
Ruhun şad olsun Süleyman Şatır, misyonunu elimden geldiğince sürdüreceğim.
Forum yönetiminden merhumu anma adına açılış sayfasında bir köşe oluşturmasını beklerdim.

@Orhan Kılıç

Teşekkürler Orhan bey,sayenizde bir kez daha anıyoruz Süleyman bey'i ,bu
güzel dost insanı.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Merhaba,
Mayıs ayı fırtına durumunu aşağıda bulabilirsiniz.28 Mayıs tarihinde sıkıntı yok.
Hayırlı yolculuklar.

02 Mayıs Çiçek Fırtınası
06 Mayıs Hıdırellez
07 Mayıs Fırtına
13 Mayıs Fırtına
16 Mayıs Filizkıran Fırtınası
21 Mayıs Kokulya Fırtınası

• Beğen
@Sabri Atalay

Sabri Bey değerli katkınız için teşekkür ediyorum. Bu gezi için problem görünmüyor ama 7 Mayısta yapacağımız tur için aynı şeyi söylemiyor. Umarım bu yıl hıdrellez fırtınası esmekten vazgeçer.

• Beğen
@Orhan Kılıç

orhan bey ,duygularınızı çok iyi anlıyorum evet bizler hassas olan insanlar bu konuya dikkat ederiz hep, süleyman dostumla 2005 de pedalladık ölümüne inanamadım bu dünya boş bence herşey boş ne yaparsak yapalım sonunda aynı adrese gideceğiz ,evet kalp kırmaya gerek yok anlayış ve tolerans kapılarımızı hep açık tutalım .....

bu düşünce doğru tabi ama insanlar bu olayı sevmiyor yani tur bisikletçiliğini ..evet herkez mangal dolma biber yok köfte şiş muhabbetine kaçıyor bisiklete binerken mideye aklımız kaçıyor tabi insanları değiştiremeyiz orhan bey yüzde 90 ı bunu seviyorsa ne yapabilirizki ...evet ben antreman deyince kimsecikler yok ama yemek deyince hurra düşük tempo deyince hurra ama onlarada hak veriyorum çalışanı var hafta içi ve öğrencisi var bıkmış insanlar hafta içi daralmış sıkılmış zora gelmek istemiyorlar dağıtmak eğlenmek istiyorlar yemek yemek istiyorlar durum bu ..

sizin süleyman şatır dostumun misyonunu almanızı bu forumda en fazla ben alkışlarım .......merak etmeyin ben şatır ı asla unutmadım...

@Orhan Kılıç

Ben gelmeyi düşünüyorum. Fakat ben o rotaları hiç pedallamadım. Her ne kadar zorlu, rampalı rotaları tercih etsem de bu yılın ilk uzun metrajlı gezisini güvenli yani trafiği az olan yerden yapmayı tercih ederim. Yani bandırma bana uyar. Ama çoğunluğun kararına da uyarım.

Saygılar.

@Kaşif

İlk uzunmetrajlı gezi deme. Haftaya Cumartesi için söz verdin. O gezi 160 km ve 140. Km de hala ben rampalı rotaları tercih ediyorum dersen %18 eğimli yoldan çıkarırım rampaya doyarsın. Üstelik yüklü bisiklet ile. Yok bu günlük bu kadar yeter dersen %10 eğimli yoldan gideriz. Ertesi gün ise 12 km lik %13 luk bir rampayı önce ineceğiz, sonra geri çıkacağız.

Haa doğru haftaya Cumartesi büyük gün. Ayrıntıları yavaş yavaş şekillendirelim.

bu turu çok önemsiyorum, umarım bir aksilik olmaz da tur yapılır. katılım ne durumda acaba ?

@aydın agca

Tur belirtilen tarihte yapılacaktır. Şimdilik sadece başlangıç yeri değişikliği söz konusu ama büyük ihtimalle zaman açısından İstanbul Bandırma olarak başlayacak.

Herkese selam ve saygılar
Orhan bey Bursadan ben de katılmak istiyorum.Bandırmaya mı gelmem gerekecek?Bursa'dan katılımcılar için güzergah nasıldır?Bursa'dan katılım ne durumda güzergah nasıl olacak hiç bilgim yok.Bilgilendirirseniz çok sevinirim.Görüşmek üzere.

geriye sayım başlasın..:)
bursadan gelen arkadaşlar cumartesi mustafakemalpaşaya gelip bandırma ekibiyle buluşabilirler
buluşmak için bandırmaya gitmene gerek yok yani mecit öztürk :) bu seni çok yorar:)

• Beğen
Tepkiler: mecit öztürk
aslında bursa'dan bandırmaya arabayla gelecektim:) saat kaçta kemalpaşada olmamız gerekecek nerede buluşacağız sanırım ilerleyen günlerde bunlar netleşir?

@mecit öztürk

Mecit Bey Bursadan bisiklet ile geleceksiniz mantıklı olan Mustafakemalpaşaya gelmeniz. Mustafakemalpaşa Bandırma ile Bursanin arasında olduğunuzdan 9 gibi yola çıksanız yaklaşık aynı zamanda geliriz. Bursadan Gelecek arkadaslarda olabilir beraber gelirsiniz. Bandirmadan bizimle gelmek isterseniz 9 dan önce gelip aracınızı uygun bir yere park ettikten sonra araç çıkış kapısında bizimle buluşabilirsiniz.

• Beğen
Geri