Scudo Sports

Süslü kadınlar bisiklet turu

Beğendiği şeyi bile üşengeçlikten tebrik etmeyip, beğenmediği şeye ise üşenmeyip nefret kusar hale gelmişler.
Bunların en temel nedeni de BİSİKLETSİZLİK. Sebep bu. Bu ülkede ne zamanki bir kadın bisikleti ile evden işe gönül rahatlığı ile gidip gelirse, o gün bu ülke artık kıskanılacak bir hale gelir, deyip foruma yakışır şekilde konuyu kapatıyorum :)

Bisiklet iyi güzel de bana da insanlar özgürce sevişseler rahatlayacaklar gibi geliyor. Çok gereksiz tansiyon var.

Scudo
Linkteki habere gelen 73 yorumdan seçmeler, gülmeler.

*Hangisinin kafasında kask var? Cehalet bu ama sorsan entel geçinirler. Kokonabike...
*Umutsuz ev kadınları fest
*Süslü zebaniler
*Bi süslü kadınlar pisiklet turumuz eksikti oda oldu.
*Gereksiz akillar
*bu kadar insanı kim 1 araya topyabildi tüm şehirlerde bu ne etki hoca günde 5 vakit namaz için çagrı yapıyor ama kimse bu kadar hazırlıklı degil ben iş verenim bu iş bayram havasına girerde mesai içinde benden çalınan zamanın parasını keserim digeri kay kay günü için izin alsın digeri kediler günü için izin alsın derken kim çalışacak kimse kim maaşı alacak hepiniz
*bisikletin koltuğunun ucu nereye denk geliyor
*Aman kendi bölgenizde sürün,fazla açılmayın,yoksa kayarlar haaa,
ula biz neden bu dünyadayız ne yapmaya geldik..... lan bizi nasıl şaşırtmışlar be.............
*Acızzzzz yandık bittik kül olduk acız bu tür etkinlikler ecevit zamanında başladı hahahahahahshshsjshsh
*Sosyal medyada çalışan kılıktan kılığa giren kim kime dum duma yaşayan gizli paralı yaşlı motorları pardon bisikletçileri göremedim niyeki acaba adam yerine koymuyorlarmı onlar gizli paralı ocaklar söndürme peşindeler godamanlarıyla beraber
*Yazık bu millete be. Gerçekten millet olmaktan çıkmış başıboş bir güruh haline gelmiş
lafa gelince türklükten millilikten, yerlilikten geri durmazlar. eyleme gelince de fransız, ingiliz, italyan ve alman gibi yaşamaktan da geri durmuyorlar. millet can, aş, fatura, kira ve hayat pahalılığı derdinde bunlar ise y.rak kürek derdindeler. birileri çalıyor, birileri geziyor, birileri eğleniyor ve gariban doğu insanımız da tarlada bağda ve bahçelerde faturalarını, kiralarını ve yaşamlarını kazanmak için gece ve gündüz canla başla çalışıyorlar.
*Teyzem yağmurda napcan
*Hurdayı ne kadar süslesen boş
bekar varmı içlerinde acaba
*Boş insanların boş işleri.... ÇANKIRI utandırma beni yapma boş işler
*Feminizm kokan gereksiz bir etkinlik.asla tasvip etmiyorum.
sevgili bayanlar lütfen tesettüre önem verelim
*Bunu fırsat bilip mini etekle bisiklet süren bile var.
*BUNLARIN SÜSLENMEKTEN BAŞKA ÇARESİ KALMAMIŞ Kİ ZATEN :))))))))
*MAHALLE YANARKEN...
*İsmi neden süslü kadın, neden yani. İlginç geldi. Güç lü kadın, VS Bu söylemlere ne olmuş. (,Not :Safrabolu beldediyesi Cumhuriyet Halk Partisi)
kimin için süslenmişler anlamadım?
*NAMAZ KİL İBADET ET OLUM HERAN GELEBİLİR…AHİRET VAR HESAP VAR.KADİNİN YERİ EVİDİR… EDEP BÖYLE BORSEY
*Kolanalar yarışıyor . Hadi bakalım
*Millet aç aç.
*Memintolar tombikto !
*Çirkin kadın süslenir. Çirkin araba modifiye yapılır. Modifiye araç gibi kadında süslendikçe çirkinleşiyor.
bence bu süslü müslü felan değil sanki l*bt lileri andırıyor gibi geldi
*Süslü kadınlar tamamen bir tuzak aldatmaca kızlarımıza şirin görünüp onları açık giyinmeye teşvik ediyorlar düşmeyelim bu oyunlara haçlıda oyun bitmez
*Kadın sadece eşine süslenebilir
*Ankarda kullanamazsın çünkü sokaklar köpeklerin...
*Madalya takacaklar, bu kafayla devam edin. Sizi böyle sokaklara salan zihniyet yarın sizi kurtaracak. Nasıl dertleriniz azaldı mı?
*Kadının süsü evidir. Eşidir. Çocuklarıdır. Edebidir.
*Ne boş bir şey.
*Len arkadaş anlamıyorum sanki dört dörtlük trafik var ve düzeldi sıra geldi bisiklete çok şükür aç karnımız doydu açız aç
*Kadınlar otursun evlerinde ak parti yirmi yılda her şeyi yaptı. Şu kadınları dizginlemeyi başaramadı.
*Kadınlar önceden baş taciydi artık baş belası olmaya başladı.
*Elhamdülillah Sivasımda böyle rezil Bir Etkinlik görmedim.
*Birileri yine kadını öz kimliğinden başkalarının oyunlarına alet ederek uzaklaştırıyor. Spor mpor bahane, günahkatlık başıboşluk al başını git.
*Ulkenin kadinlari da ayni ulkenin kendisi gibi! Sesi cok cikiyor ama ici bos. Amerika'da kadinlarin yapmadigi is yok!!!
*Konyada böyle bir şey görmedik elhamdülillah.
*Kadın erkeğine süslenir. Ahirete inanırız.
boş işler, bom boş, bir gün de namaz kılan kadınlar günü yapın, farkındalık olsun
*Çoğunlul CHDP li yerlerde.Süslü ve zıvanadan çıkmış
*Bir kerede haydi kadınlar camiye diye bir organizasyon yapmıyorlar nerde boş bir organizasyon varsa onu yapıyorlar milletimizde nerde boş bir iş varsa ona koşuyorlar
*Ne oldu şimdi?
*Bişeyden de geri kalın arkadaş ya..

Yazılar direk kopyalamadır. İmla hatalarına takılmayın. O kesimden bu kadarı bile başarılı.
Şu rezil yorumları yapanların dedeleri,namaz kılarken sehpa üzerindeki aileden birinin (bu torununun mezuniyet fotoğrafıda olabilir farketmiyor) fotoğrafını günah diye yüzüstü kapatıp namaz bittiğinde düzelten tiplerin devamı bunlar,buna yemin edebilirim ama ıspatlayamam! o cehalet ve o kafa maalesef halen ayakta! Daha neyin ayıp neyin günah olmadığını ayırt edemeyen,bilmese bile öğrenmeye çaba göstermeyen bir kafa bu! yıllar önce anadoluda bir şehrimizde kıraathanenin önünden geçip ekmek almaya giderken,kahvedekilerin bana yazıklar olsun şort giymişsin utanmadan demesiyle,şu kafa yapısının bir farkı yok.

Son düzenleme:
Utandım. Hem alıntılanan yorumlardaki kadını küçümseyen, hem de buradaki karşı yorumlarda yapılan,
(hepsini kastediyorum) bu nefret söylemlerinden utandım.
Sakin duramıyor musunuz, birilerine laf sokmadan çemkirmeden bir yaşam sürmek çok mu zor?
Herkes bir şeylere saldırıyor. Nefretinizi dışa vurmayın bari :( Biraz da hayattaki güzelliklere odaklansak?
Tüm sosyal medya alemini kastediyorum. Herkes nefret kusuyor :snzdglsn:

Haberin altındaki yorumları yapanlara Küflü Kafalar Bisiklet Turu yakışır.

Son düzenleme:
Bu kafalar bu ülkede hep vardı. Ama Atatürk yine de nasıl bir strateji uyguladı ise bu cehaleti de yenip bu milleti 7 cihanın üstesinden geleceğini ikna etti ve "Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir." deyip o halkı bile buna inandırıp başarıdan başarıya koşulmuş. Çok büyük insan çok.
Bu yorumları yapanlara Küflü Kafalar Bisiklet Turu yakışır.
Bu çok iyiydi :)

Görüntüler nefis. Yorumların tek satırını bile okumadım. Bu internet kültürü. Pasif agresif. Kıskançlık nefret olarak ifade buluyor.

Umarım her sene sayı artarak devam eder. Bir toplumu kadınlar değiştirir.

Yorumları yazanların IQ değerlerinin ortalaması sıradan bir yunus balığına denk olduğundan görmemek daha iyi. Doğal seçilimle zamanla konuşamadıkları bir hayata eviriliyorlar zaten.
Kadınlarımız için diyeceğimse; henüz yaşına girmemiş ve kendi ülkemde yetişmesini istediğim bir kız çocuğunun babasıyım. Bu tarz görüntüler benim için ayrıca motivasyon.

Renkli görüntüler içerir :)

@Atasoy hocamla da denk geldik :) bu etkinlik gibi başka güzel etkinliklerde de görüşmek dileğiyle.

Yeni yorumlardan biri: "Kadınlar olmasa kapitalizm yaşayamazdı." Yorum sahiplerinin kimi teolog, kimi ekonomist, kimi sosyolog... Hepsinin bir ortak noktası var da burada dillendirmek istemiyorum. :hımm:
Bu aciz yorumu yapanların hemcinsim yani erkek olduğunu, ünvanlarına bakarakta eğitimli olduklarını anlıyorum. Ama bu şahıslar kendilerini dünyaya bir kadının getirdiğini unutuyorlar sanırım. Bu yorumu yaparlar ama bakımlı güzel bir bayan gördüklerinde de salyaları akar! Boşa eğitim almışlar.

Bu aciz yorumu yapanların hemcinsim yani erkek olduğunu, ünvanlarına bakarakta eğitimli olduklarını anlıyorum.

ModernOblomov'un dillendirmek istemediği ortak noktayı ben dillendireyim; bu insanlar teolog, sosyolog vs falan değil. Bu insanlar ülkemizi adeta bir hastalık gibi sarmış herbokolog'lar.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ve bu caheletin diplerinde gezen fikirlerini, internetin verdiği özgürlükle her köşe başına dışkılayan bu insanlar, maalesef eğitim politikalarımızın ve cehaletin yüksek mevkilerce kutsanmasının doğal sonucu.

Yıllardır okuduğu duanın ne anlama geldiğini bile bilmeden din hakkında fetva veren, gerçek islam şudur budur diye ahkam kesenler, kapitalizmi kadınların alışverişine indirgeyerek zırvalayan, ekonomi ve cinsiyetçiliği aynı potada eritmeyi başarmış aveller, kadınların sosyal hayata katılmasıyla toplum içerisinde erkeklik itibarı ve otoritesinin zarar göreceğinden korkan, bu ayrıcalıkları kaybetmek istemediği için din, ahlak, edep kisvesi altından sopa gösterenler. Ne ararsanız var bu sirkte.

Bu herbokologlar sadece internet sitelerinin kuytularına sıvamıyorlar bu fikirleri. Televizyonlar da her tartışma programında bu fikirlere tüy dikiliyor her gün. Diplomatik krizlere de, orman yangınlarına da, eğitim politikalarına da, ekonomiye de, fenerbahçe'nin ilk 11'ine de aynı adamlar yorum yapıyor, fikir yumurtluyor. E bu adamlar gökten zembille gelmedi. Orası bir ayna ve bu aynada toplumun bir kısmının özeti. İmam-cemaat korelasyonu.

Bu tarz yorumları, bisikletin pedalından gelen kaynağı belirsiz çıt çıt sesine benzetiyorum. Bu ses rahatsız edici ama kadınların bisiklet sürmesine de engel değil. Pedalın tepesine basıp bu yokuşu birlikte çıkacağız.

ModernOblomov'un dillendirmek istemediği ortak noktayı ben dillendireyim; bu insanlar teolog, sosyolog vs falan değil. Bu insanlar ülkemizi adeta bir hastalık gibi sarmış herbokolog'lar.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ve bu caheletin diplerinde gezen fikirlerini, internetin verdiği özgürlükle her köşe başına dışkılayan bu insanlar, maalesef eğitim politikalarımızın ve cehaletin yüksek mevkilerce kutsanmasının doğal sonucu.

Yıllardır okuduğu duanın ne anlama geldiğini bile bilmeden din hakkında fetva veren, gerçek islam şudur budur diye ahkam kesenler, kapitalizmi kadınların alışverişine indirgeyerek zırvalayan, ekonomi ve cinsiyetçiliği aynı potada eritmeyi başarmış aveller, kadınların sosyal hayata katılmasıyla toplum içerisinde erkeklik itibarı ve otoritesinin zarar göreceğinden korkan, bu ayrıcalıkları kaybetmek istemediği için din, ahlak, edep kisvesi altından sopa gösterenler. Ne ararsanız var bu sirkte.

Bu herbokologlar sadece internet sitelerinin kuytularına sıvamıyorlar bu fikirleri. Televizyonlar da her tartışma programında bu fikirlere tüy dikiliyor her gün. Diplomatik krizlere de, orman yangınlarına da, eğitim politikalarına da, ekonomiye de, fenerbahçe'nin ilk 11'ine de aynı adamlar yorum yapıyor, fikir yumurtluyor. E bu adamlar gökten zembille gelmedi. Orası bir ayna ve bu aynada toplumun bir kısmının özeti. İmam-cemaat korelasyonu.

Bu tarz yorumları, bisikletin pedalından gelen kaynağı belirsiz çıt çıt sesine benzetiyorum. Bu ses rahatsız edici ama kadınların bisiklet sürmesine de engel değil. Pedalın tepesine basıp bu yokuşu birlikte çıkacağız.

Bu meseleyi sabah eşime açıklamaya çalışıyordum bunu. Özellikle 50 yaş üstü, maddi durumu ortalama üstü, esnaf abiler var. Eğitimleri çok iyi değil ama hayat üniversitesi mezunu kendi deyimleriyle.

Bu arkadaşların bırakın bilmediği, uzmanı olmadığı hiç bir konu yok. Siyaset, spor, sağlık, ekonomi vs aklınıza gelecek her konuyu 2 laf ile kesip atabiliyorlar. Öyle bir özgüvenleri var ki herhangi bir konuda yanılma ihtimali olduklarını dahi düşünmüyorlar. Söyledikleri her şeyin kesin doğru olduğuna dair muazzam inançları var. Bu durumda bu insanların kendini sorgulaması ve yeni bir şey öğrenmesi mümkün değil.

İnsanların kafasına doğru diye kazınmış pek çok düşünce aslında altı boş önyargılardan ibaret. Bu fikirlerinin temelini sorguladığınızda ise sanki sülalesine küfür etmişsiniz gibi tepki veriliyor.

Misal "Türk'ün Türkten başka dostu yok". Soruyorsun kaç yabancı tanıdın, kaç tanesiyle dostluk etmeye çalıştın, ne kötülük gördün diye cevap yok.
"Gerçek islam bu değil" Soruyorsun peki o zaman gerçeği nedir, neye dayanarak söylüyorsun bunu, referansın nedir, inandığın dinin kitabını okuyup anladın mı diye sonra kafir ilan ediliyorsun.
Ya da forum özelinde "bike fit gereksiz", "specialized'a o kadar para verilmez" soruyorsun tecrübe ettin mi bunları, nasıl karar verdin diye cevaplar tamamen safsata.

Özetle benim görebildiğim kadarıyla 2 temel sorun var. Bunlar uzman görüşü değil, dayanağım mabadım onu da belirteyim.

1. Turkiye'de son 20 senedir vasat yuceltiliyordu. Bu daha da kötü hale gelmiş, varoş kültürü mainstream/ana akım olmuş. Herhangi bir konuda iyiyi, güzeli, ilerlemeyi talep etmek yadırganıyor, dalga geçiliyor. Medeniyet piramit gibidir, tabanın desteği ile tepe yükselir ilerleme devam eder. Turkiye ise dümdüz. Herkesin vasat hatta daha altı olması bekleniyor.

2. Malesef bariz şekilde iq seviyesi çok düşük. Bunun sebebi nedir bilemiyorum ama insanlar sebep - sonuç ilişkisi kuramıyor. Anadilinde okuduğunu dahi anlamıyor. Pisa testlerinde başarı gittikçe düşüyor her yıl, bunu inkar etmek anlamsız.
Ilk madde ile bu birleşince de memlekette çakallık kültürü hakim olmuş. Kim kimi nerede ne kadar tutturabilirse.

Neyse, yine emekli albaylar gibi gereksiz sinire kestim ama memleketteyim bir haftadır, kafamda sürekli dönüp duruyor bunlar. Fırsatı görünce içimi döktüm.

Bize yakışmayan hareketler bunlar(!)
Bu kadar güzelliği kaldıramayız biz... Çok güzel bir etkinlik olmuş, şehrimde olsa arkadaşlarımı, ailemi katar yanıma atlar tandem'e giderdim...

• Beğen
Tepkiler: burcinaktas
Şu yorumları yapanları kolluk kuvvetleriyle , ikna yoluyla veya teşvikle sınır dışına atsak, daha da içeri almasak içerde gül gibi yaşar gideriz. Sonra ne cahiliyet kalır, ne ötekileştirme, ne de başka sevimsiz şeyler.

Linkteki habere gelen 73 yorumdan seçmeler, gülmeler.

*Hangisinin kafasında kask var? Cehalet bu ama sorsan entel geçinirler. Kokonabike...
*Umutsuz ev kadınları fest
*Süslü zebaniler
*Bi süslü kadınlar pisiklet turumuz eksikti oda oldu.
*Gereksiz akillar
*bu kadar insanı kim 1 araya topyabildi tüm şehirlerde bu ne etki hoca günde 5 vakit namaz için çagrı yapıyor ama kimse bu kadar hazırlıklı degil ben iş verenim bu iş bayram havasına girerde mesai içinde benden çalınan zamanın parasını keserim digeri kay kay günü için izin alsın digeri kediler günü için izin alsın derken kim çalışacak kimse kim maaşı alacak hepiniz
*bisikletin koltuğunun ucu nereye denk geliyor
*Aman kendi bölgenizde sürün,fazla açılmayın,yoksa kayarlar haaa,
ula biz neden bu dünyadayız ne yapmaya geldik..... lan bizi nasıl şaşırtmışlar be.............
*Acızzzzz yandık bittik kül olduk acız bu tür etkinlikler ecevit zamanında başladı hahahahahahshshsjshsh
*Sosyal medyada çalışan kılıktan kılığa giren kim kime dum duma yaşayan gizli paralı yaşlı motorları pardon bisikletçileri göremedim niyeki acaba adam yerine koymuyorlarmı onlar gizli paralı ocaklar söndürme peşindeler godamanlarıyla beraber
*Yazık bu millete be. Gerçekten millet olmaktan çıkmış başıboş bir güruh haline gelmiş
lafa gelince türklükten millilikten, yerlilikten geri durmazlar. eyleme gelince de fransız, ingiliz, italyan ve alman gibi yaşamaktan da geri durmuyorlar. millet can, aş, fatura, kira ve hayat pahalılığı derdinde bunlar ise y.rak kürek derdindeler. birileri çalıyor, birileri geziyor, birileri eğleniyor ve gariban doğu insanımız da tarlada bağda ve bahçelerde faturalarını, kiralarını ve yaşamlarını kazanmak için gece ve gündüz canla başla çalışıyorlar.
*Teyzem yağmurda napcan
*Hurdayı ne kadar süslesen boş
bekar varmı içlerinde acaba
*Boş insanların boş işleri.... ÇANKIRI utandırma beni yapma boş işler
*Feminizm kokan gereksiz bir etkinlik.asla tasvip etmiyorum.
sevgili bayanlar lütfen tesettüre önem verelim
*Bunu fırsat bilip mini etekle bisiklet süren bile var.
*BUNLARIN SÜSLENMEKTEN BAŞKA ÇARESİ KALMAMIŞ Kİ ZATEN :))))))))
*MAHALLE YANARKEN...
*İsmi neden süslü kadın, neden yani. İlginç geldi. Güç lü kadın, VS Bu söylemlere ne olmuş. (,Not :Safrabolu beldediyesi Cumhuriyet Halk Partisi)
kimin için süslenmişler anlamadım?
*NAMAZ KİL İBADET ET OLUM HERAN GELEBİLİR…AHİRET VAR HESAP VAR.KADİNİN YERİ EVİDİR… EDEP BÖYLE BORSEY
*Kolanalar yarışıyor . Hadi bakalım
*Millet aç aç.
*Memintolar tombikto !
*Çirkin kadın süslenir. Çirkin araba modifiye yapılır. Modifiye araç gibi kadında süslendikçe çirkinleşiyor.
bence bu süslü müslü felan değil sanki l*bt lileri andırıyor gibi geldi
*Süslü kadınlar tamamen bir tuzak aldatmaca kızlarımıza şirin görünüp onları açık giyinmeye teşvik ediyorlar düşmeyelim bu oyunlara haçlıda oyun bitmez
*Kadın sadece eşine süslenebilir
*Ankarda kullanamazsın çünkü sokaklar köpeklerin...
*Madalya takacaklar, bu kafayla devam edin. Sizi böyle sokaklara salan zihniyet yarın sizi kurtaracak. Nasıl dertleriniz azaldı mı?
*Kadının süsü evidir. Eşidir. Çocuklarıdır. Edebidir.
*Ne boş bir şey.
*Len arkadaş anlamıyorum sanki dört dörtlük trafik var ve düzeldi sıra geldi bisiklete çok şükür aç karnımız doydu açız aç
*Kadınlar otursun evlerinde ak parti yirmi yılda her şeyi yaptı. Şu kadınları dizginlemeyi başaramadı.
*Kadınlar önceden baş taciydi artık baş belası olmaya başladı.
*Elhamdülillah Sivasımda böyle rezil Bir Etkinlik görmedim.
*Birileri yine kadını öz kimliğinden başkalarının oyunlarına alet ederek uzaklaştırıyor. Spor mpor bahane, günahkatlık başıboşluk al başını git.
*Ulkenin kadinlari da ayni ulkenin kendisi gibi! Sesi cok cikiyor ama ici bos. Amerika'da kadinlarin yapmadigi is yok!!!
*Konyada böyle bir şey görmedik elhamdülillah.
*Kadın erkeğine süslenir. Ahirete inanırız.
boş işler, bom boş, bir gün de namaz kılan kadınlar günü yapın, farkındalık olsun
*Çoğunlul CHDP li yerlerde.Süslü ve zıvanadan çıkmış
*Bir kerede haydi kadınlar camiye diye bir organizasyon yapmıyorlar nerde boş bir organizasyon varsa onu yapıyorlar milletimizde nerde boş bir iş varsa ona koşuyorlar
*Ne oldu şimdi?
*Bişeyden de geri kalın arkadaş ya..

Yazılar direk kopyalamadır. İmla hatalarına takılmayın. O kesimden bu kadarı bile başarılı.

Linkteki haber "ensonhaber.com" sitesinden, bunun okuyucu kitlesi bellidir zaten. Sabah, akşam, akit kalitesinde bir "medya organı(!)"dır kendileri. Allah bilir haberi nasıl verdiler. Zaten bu tip kalitesiz oluşumlar benim tarayıcımda siteblock eklentisi ile engellendiğinden açıp da okuyamıyorum bile.

Bu meseleyi sabah eşime açıklamaya çalışıyordum bunu. Özellikle 50 yaş üstü, maddi durumu ortalama üstü, esnaf abiler var. Eğitimleri çok iyi değil ama hayat üniversitesi mezunu kendi deyimleriyle.

Bu arkadaşların bırakın bilmediği, uzmanı olmadığı hiç bir konu yok. Siyaset, spor, sağlık, ekonomi vs aklınıza gelecek her konuyu 2 laf ile kesip atabiliyorlar. Öyle bir özgüvenleri var ki herhangi bir konuda yanılma ihtimali olduklarını dahi düşünmüyorlar. Söyledikleri her şeyin kesin doğru olduğuna dair muazzam inançları var. Bu durumda bu insanların kendini sorgulaması ve yeni bir şey öğrenmesi mümkün değil.

İnsanların kafasına doğru diye kazınmış pek çok düşünce aslında altı boş önyargılardan ibaret. Bu fikirlerinin temelini sorguladığınızda ise sanki sülalesine küfür etmişsiniz gibi tepki veriliyor.

Misal "Türk'ün Türkten başka dostu yok". Soruyorsun kaç yabancı tanıdın, kaç tanesiyle dostluk etmeye çalıştın, ne kötülük gördün diye cevap yok.
"Gerçek islam bu değil" Soruyorsun peki o zaman gerçeği nedir, neye dayanarak söylüyorsun bunu, referansın nedir, inandığın dinin kitabını okuyup anladın mı diye sonra kafir ilan ediliyorsun.
Ya da forum özelinde "bike fit gereksiz", "specialized'a o kadar para verilmez" soruyorsun tecrübe ettin mi bunları, nasıl karar verdin diye cevaplar tamamen safsata.

Özetle benim görebildiğim kadarıyla 2 temel sorun var. Bunlar uzman görüşü değil, dayanağım mabadım onu da belirteyim.

1. Turkiye'de son 20 senedir vasat yuceltiliyordu. Bu daha da kötü hale gelmiş, varoş kültürü mainstream/ana akım olmuş. Herhangi bir konuda iyiyi, güzeli, ilerlemeyi talep etmek yadırganıyor, dalga geçiliyor. Medeniyet piramit gibidir, tabanın desteği ile tepe yükselir ilerleme devam eder. Turkiye ise dümdüz. Herkesin vasat hatta daha altı olması bekleniyor.

2. Malesef bariz şekilde iq seviyesi çok düşük. Bunun sebebi nedir bilemiyorum ama insanlar sebep - sonuç ilişkisi kuramıyor. Anadilinde okuduğunu dahi anlamıyor. Pisa testlerinde başarı gittikçe düşüyor her yıl, bunu inkar etmek anlamsız.
Ilk madde ile bu birleşince de memlekette çakallık kültürü hakim olmuş. Kim kimi nerede ne kadar tutturabilirse.

Neyse, yine emekli albaylar gibi gereksiz sinire kestim ama memleketteyim bir haftadır, kafamda sürekli dönüp duruyor bunlar. Fırsatı görünce içimi döktüm.

Bugünlerde pek meşhur olan bir eğretileme ile söyleyecek olursam bunların insan olmadığını söyleyebilirim fakat ispatlayamam. Şöyleki bugün malum provokatif haber sitesinde yeni hayatını kaybetmiş bir parlementer için ne gelenekte, ne törede, ne dinde nede insanlıkta olan ağza alınmadık kelimeler sarfedilmiş. Bunlara bakarak hani marjinal bizdik diyesi geliyor insanın.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve Mr nc
Herkese merhabalar,

Bu sene için kimse paylaşmamış sanırım.. Her sene olduğu gibi bu sene de gerçekleştirilecek (link) etkinliğini paylaşmak isterim. Bir çok şehir ve ülkede organize edilmekte olan ve başlıca kadın hakları/farkındalığı noktasında önemli buluyorum. Hangi şehirde saat kaçta gibi bilgilere sitesinden ulaşabiliyoruz.

Tarih: 18 Eylül 2022

(link)

Daha önce katılmıştım. Süslü beylerin de katılmasına müsaade var 😇
Sadece Türkiye'de değil dünyanın farklı ülkelerine de yayılmaya başlamış çok renkli bir etkinlik 🥳

Daha önce katılmıştım. Süslü beylerin de katılmasına müsaade var 😇
Sadece Türkiye'de değil dünyanın farklı ülkelerine de yayılmaya başlamış çok renkli bir etkinlik 🥳

Tabii ricaları var:
– Şık (veya süslü) giyinin (evet, formasız bisiklet sürmek mümkün)
– Bisiklet formanızla gelmeyin (lütfen, rica ediyoruz)
– Fotoğraflarda en önde olmayın (grubun en arkasından yavaş yavaş gelebilirsiniz)
– Grup sürüşü yapan kadınların arasına girip sizler kadar tecrübeli olmayan katılımcıları tehlikeye atmayın

(link)

Geri