Bence de herkes kendi tecrübesine uygun yağ kullansın...
Ama XCM nin nası söküleceğini, ve tam parçalanmadan nasıl yağlanacağını bilmeyenler bu topikten başka yer aramasın...
tam ben yazıcaktım ki sizin yazınızı gördümben de 20 yıllık kullanıcı 10 yılı aşkın süredir de tamirciyim ama amortisörlerin makine yağıyla yağlandığını görmedim.bu konuda denenmiş tecrübelerim var.ince yağ amortisörün işlevini bozar,açıkça maşa folloş olur ve çok fazla pislik toplar.önemli olan esnemek değildir,gerektiğinde esnemektir.bazı maşalarda ani düşmelere bile(boşluk gibi)neden olmaktadır.
İnce yağlarla yağladığınız zaman iç borular çizilecek sonra çelikse paslanacak ve yataklara yapışacak ve maşanız çalışmayacak.1-2 senede maşanız boşluk yapacak,sabit maşadan farkı kalmayacak.Suntour maşayı beyaz gresle 6-8 ayda bir bakımı yapıldığı zaman 15-20 seneden fazla kullanılır.İnce yağla yağlanan maşanın ömrü en fazla 3 sene.Sonra kırılacak yada sabit maşa kadar sert olacak.Sanayide 5-10 liraya 1kg beyaz gresler satılıyor.10 lira vereceksiniz 15-20 sene maşanız gık demeden ilk günkü halinde makineli tüfek gibi çalışacak.
Yazım yanlış anlaşılmasın ben yardımcı olmaya çalışıyorum.Deneyimlerimi paylaşıyorum forumda.Bir makine parçası özenli bakımla yıllar boyu kullanılabilmesi daha ekonomiktir.Kısa vadede 5-10 liradan kaçıp yüzlerce liralık maşayı, bir kaç senede çöp etmenin gereği yok.Düzenli bakımla ömür boyu kullanılabilmeli.