Scudo Sports

Suntour XCM Süspansiyonu Sökmeden Yayı Yağlama(Resimli Anlatım)

Aslında bende alttaki vidalarden yapacaktım ama sanki kaynak yapılmış gibi çıkmadı yerinden. Bu şekilde yapınca da iyi sonuç veriyor. Tek sorun vidayı açmadan nasıl temizleneceği:) Araştırmalar sürüyor...

Scudo
Sayın ali menemen bu işlemi maşayı yeni aldıgımızda da uygulamak gerekir mi ?

sağolasın ali. abimin bisikletindede var çalışmıyor bile bunu en kısa zamanda deneyeceğim

• Beğen
Tepkiler: Piskiletci
ben geçen sene nisan da aldım bisikleti
bisiklet çamura battı yağmur altında zorlandı (maşa)
ve artık çok kötü çalışıyordu.
ve kupkurydu..
keçeleri çıkarttım duz tornavidayla

aldığım ince makine yağı dikiş makinesi traş makinesi için kullanılanlardan:D kısaca senin kullanıdığın singere benziyor..

yağlama yaptım sadece maşanın giren çıkan kısımlarına
6 defa yaptım ama yağı az az koyup çünkü daha önce balataları jağladığım için korktum yine taşarda bişey olur diye

yağladım ve çok çok iyi çalışmaya başladı...
ilk haline döndü oldukça hisli:D

ancak benim bir sorum olucak maşadan taşma yaparmı bu yağ hoş koyduğumuz ya bir tatlı kaşığı kadar :D ama tereddütte kaldım..

Üstten taşma görmedim (zaten o şekilde taşmaz sanırım) şimdiye kadar ama alttaki vidalardan sıvı yağı damlattığını gördüm. Vida diskin üstüne denk geliyorsa belki problem olabilir. V-fren kullandığım için bilemiyorum.

@gvenc

İçine değil bir tatlı kaşığı, 3 kepçe yağ da koysak taşma olmaz. Çünkü yağın taşması için o yukarıdaki ayar vidasından çıkması lazım. O da kapalı olduğu için taşmıyor.

Eğer yağlama yaptıktan sonra ayar vidasını kapatmayıp o şekilde maşayı bastırırsanız yağ yüzünüze fışkırır:) Buna dikkat edin.

Makine yağı biraz ince geliyor olabilir.Bu da sizin bu işlemi tekrar yapmanız gerek süreyi azaltabilir.
Şahsen ben yıllardır, daha uzun bir ömür için, maşamda makine yagından daha kalın bir yağ olan dişli yağını kullanıyorum.Bu yağ genelde arabaların vites kutusunda kullanılan bir yağdır.Her türlü araba tamircisinde çok ucuz fiyatlara bulabilirsiniz.

Kolay gelsin...

• Beğen
@sonEr´´

bişeylerin içini bilinçsizce açarsanız daha büyük sorunlar olur. xcm maşalar basit bir yay sistemiyle çalışır. yani fazla teknik bir bilgiye gerek yok. fakat daha üst model. yağ veya hava ile çalışan maşaların içini ilk önce bu işten anlayan biriyle açıp öğrenin. özellikle havalı maşaları içindeki havayı boşaltmadan açarsanız içindeki basınçla sabit olmayan parçalar dışarı fırlar. yağlı maşalarda ise yağ kaçırtırsınız sadece en fazla olacağı disk fren kullanıyorsanız balatalar ve rotorunuz yağlanır. sadece maddi hasar alırsınız fakat havalı maşada sizede zarar gelebilir.

eline emegine saglık kardeşim,çok kıymetli bir paylaşım,hele benim gibi yeni başlayanlar için:)

• Beğen
Biraz önce turdan döndüm.. En küçük turum 50 - 60 km oluyor.. Döndüğümde temizlemedn önce maşanın bir fotoğrafını çektim..

Her kullanımdan sonra bu kadar yağ kaçağı normal sanırım.. E damla damla eksilen yağı bir zaman yerine koymak lazım.. Bakalım becerebilecek miyim? Ama önce yağ almalıyım..

(link)

(link)

Eyvalllah Ali tekrar..

• Beğen
Geri