Scudo Sports

Suadiye sahilde bir bisikletlinin beni düşürüp kaçması

@Emre Doğan
Cidden şu bisimliler 2 bisikletin rahatçs geçeceği yolu 8 çizerek tek kişiye indiriyorlar neredeyse her yola çıkışı2mda bunlarla tartışıyorum kadıj olanlarıdaha kötü haksız ama üste çıkmayq devam ediyor

Scudo
Geçmiş olsun @Radioactive . İzmir'deki BİSİM'lerden ben de kullandım 2 defa. Bu kadar dengesiz, ağırlık merkezi bozuk bir bisiklet olamaz. Kullananların sekiz çizmesine pek kızamıyorum. Ben de Karşıyaka-Bostanlı arasında sürerken hiç düşülmeyecek bir pozisyonda düştüm. Bisiklet altımdan kaydı gitti. O gün bugündür hala kendi bisikletimle bile bisikleti azıcık yatırıp sağa sola dönmeye korkuyorum; bu yüzden geniş alarak dönüyorum her yeri.

Öncelikle geçmiş olsun benzer bir durumu bizde yaşamıştık bisiklet yolunda 2 arkadaş sürerken başka bir bisikletli sigara içmek için en sağdan en sola geçti bizde onun solundan geçmeye çalışıyorduk adam o hızla arkadaşıma çarptı arkadaşım duvara kafasını vura vura (duvarda demir parmaklık bemzeri bişey vardı ) birkaç metre sürüklendi allahtan kask vardı pek birşey olmadı kask kırıldı omzunda birkaç sıyrıkla atlattı

Çok geçmiş olsun umarım çarçabuk iyileşirsin. İki defa benzeri bir şey benimde başıma geldi. Ama çok şükür herkes durdu birbirine yardımcı oldu. Özellikle de isbike'tan bisiklet kiralayanlar çok tehlikeli oluyor.
Umarım sizi düşürüp seyredip giden şahıs'ta bu foruma üyedir ve başlığı görüp biraz utanır....

@cemkurkcu
Teşekkür ediyorum,
Neden böyle dengesiz bisikletler almışlar anlayamadım, İstanbul’da aynı

@Torion
Teşekkür ediyorum,
Size de geçmiş olsun.
Beni düşüren korkup kaçtı muhtemelen utanmıştır.

Bana geçen yaz zeytinburnu sahilinde bisiklet yolunda giderken motor çarptı o da son girişim oldu bir daha bisiklet yoluna girmedim de girmem de.

geçmiş olsun hocam ben olsam o sinirle koşarak yakalardım onu :)

• Beğen
Tepkiler: Radioactive
@CeRKeZ
Bisiklet yolu yine en güvenli yer, ana yol her zaman daha tehlikeli

@ATALAY16
Teşekkür ediyorum,
15 - 20 saniye ilk şokla kendimi toplayana kadar kaçıp gitti, her ne kadar yanına gitsem de kavga edecek değildim ? sinirlensem de kaza nihayetinde

@Homer
Teşekkür ederim,
Frene basınca durulabilecek bir hız, çoluk çocuk görünce her zaman ya durur ya yavaşlarım, ancak bana çarpan şahıs frene dokunmama bile fırsat vermedi

@Hakan38
Teşekkür ederim,
Çok geçmiş olsun size ve arkadaşınıza da. Mutlaka uyarmak lazım geçmeden önce, zil/korna şart

böyle durumlarda önceden yüksek sesle "soldayım" diyerek diğer bisikletliyi uyarmakta büyük fayda var. nitekim gezi gruplarında da bu geçiş kuralı uygulanır.

ayrıca, türkiye'deki bisiklet yollarında 10-15 km/h arası hızlarda seyretmek ve dış müdahalelere karşı sürekli tetikte kalmak gerekiyor. burası hollanda değil.

"Burası İstanbul. Kimse bisiklete saygı duymuyor, bisiklet sürücüleri bile" diye her fırsatta diyordum. Yaşanan olayla doğruluğu kanıtlanmış oldu.

Bir de daha önce yazılmış ama kiralık belediye bisikletlerine çok dikkat ediniz. Sürücüleri bisiklet yolunun solundan ağır aksak giderler, muhabbet edebilmek için 2-3 bisiklet ile enlemesine yolu kapatırlar, sağa sola bakmadan direksiyonu kırarlar, zaten bu bisikletler de uçan tabut gibidir ve bakımsızdır. İstisnasız hepsinin tekeri 8 çizer, bir kere bile akord yüzü görmemişlerdir. Frenleri de tutmuyor bunların.

• Beğen
@bisikletgundemi
Haklısınız

@Knight Rider
Yazdığınız durumlarla her gün karşılaşıyorum istisnasız.
Yaklaşık 10 ayda 6300 km yapmışım, ilk defa kaza yaptım, dikkatliyimdir ama daha fazla dikkat etmem gerektiğini farkettim

cok gecmis olsun ,
Ancak , sahilyolunda belirtmis oldugunuz saatlerde cok cok dikkatli olmaniz lazim , hele de hava kararmisken. o saatler de , is donusu bile insanlar , yuruyus yapmak ve biraz temiz hava almak icin , bu bolgede ozellikle Bostanci'ya kadar olan bolumde spor yapmaya/yuruyus yaapmaya yada amatorce bisiklet kullanmaya calisiyorlar.
Bence, sayet antreman hizi yapacaksaniz (ki tabii ki hafta sonu icin soyluyorum) sabah saat: 11:00-12:00 'ye kadar bu rotada ilerlemenizdir. Diger saatlerde , bu rotada hem sizin hem de diger insanlarin guvenligi icin 20 kms yi gecmeyecek sekilde kullanmanizdir.

• Beğen
@a.valverde
Teşekkür ederim,
Yaklaşık 10 aydır bu rotada bisiklet kullanıyorum. Hafta sonları çocuklarımın kursları, hafta içleri iş saatleri olduğundan öğlen saatlerinde bisiklete binme şansım yok. Bahar ve yaz aylarında sabah 6 gibi ve akşam 5-6 gibi, sonbahar ve kış akşam 5-6 bazen 8-9 gibi bile çıktığım oldu. Günde 1.5-2 saat kadar biniyorum ortalama. Yolu çok iyi biliyorum. Ortalama hızım genelde 19-20 km/s kayıt altında hepsi. Bisikleti solundan geçerken biraz hızlanmış olduğum sırada bu başıma geldi. Sürekli olarak sahilde 25 km/s ile gitmek imkansız gibi bir şey, dakika başı önünüze biri atlar, kiralık bisikletler yolda durur ☺️.
Kaza sırasındaki hızım sürekli hızım değil özetle.
Bilinçsiz bir kullanıcı değilim bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
Daha dikkatli olmam gerekirdi. Malesef bana çarpan dikkatsiz sürücüyü uyarma şansım olmadı.
46 yaşındayım, doktorum, 2 çocuğum var empati yapıyorum merak etmeyin.
Katlanır bisikletle zaten 20 km/s üzerinde sürekli gitmeniz oldukça zor. Yol bisikletim hızlı ama zaten korktuğum için çok hızlı kullanamıyorum. Daha hızlı kullanmak istediğimde Maltepe’de parkın içinde bisiklet yolu izole orada kullanıyorum.
Toplumda başına bir olay gelen kişiyi uyarmak yönünde bir eğilim var, niyetinizin iyi olduğunun farkındayım, bunu normal karşılıyorum.
Sağlıcakla kalın.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Oncelikle gecmis olsun hocam bende sizin gibi bir durum yasadim ama anlik olarak dikkat etmeniz gerekiyor
Ben florya sahilde bu kaza riskini 2 kez atlattim
1.si ben ortalama 19 ila 25 kmh arasi giderken cocugun biri ustume kirdi direksiyonu zaten bisiklet yolundan gitmeme ragmen agaclarin calilarin icerisine girdim sirf carpmamak icin bi sekilde toparladim
2. Vaka ise yine florya sahil ve bu sefer zanli ufak bir kedi yine ayni hizlarda seyrediyorum yola adapte olmusum bu sefer 18 ila en fazla 20 kmh ile giderken aniden yavru kedi atladi lastigin onune nasil bir fren yaptiysam tokezledim yere dusuyordum az daha sonra dondum baktim ilk kopek zannetmistim arkama baktigimda avuc kadar kedi oldugunu gorunce bisey diyemedim tabi oda korkmus olucakki direk kacti gitti
Yani arkadaslar ve saygili forum uyelerimiz az daha dikkatli olalim on yargili davranmayalim
Bu adamin kaski yok bu iyi degil demek bizlere dusmez
Veya bu adamin eldiveni yok bu kotu dememek lazim bu gururu ve onyargiyi kirmamiz gerek artik
Herkeze sevgiler

• Beğen
Dün Izmir de bisiklet yolunda giderken, bilenler bilir, altinyol turyag daki kısımda arkamdan sarı renkli ,ptt ye ait ,resmi plakali ve arkasında bir kızla beraber bir motorsiklet beni solladı. Üstelik hiç beklenmedik bir şekilde. ( 3 şeritli yolun bir şeridinde asfalt çalışması vardı. ) Çarpışsaydık ne olurdu acaba ?

@ysnakblt
Teşekkür ediyorum,
Size de geçmiş olsun. Evet haklısınız her an dikkat etmek gerek.

@Çağdaş78
Geçmiş olsun,
İstanbul da da bisiklet yolunda her daim bir motorlu var malesef

@Radioactive
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, elbette eleştiriye açığım, sadece kendimi açıklamak için bunları yazdım.
Burada bu konu tartışılsın ki bilinç seviyemiz artsın, nelere dikkat etmememiz gerektiğini bizden fazla bilenler de yazsın.
Burayı okuyan bir kişi okudukları sayesinde bir kazadan kurtulsa bu bizim kazanımımız.
Tekerinize taş değmesin.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun daha önceki mesajlarda belirtildiği gibi soldayım tarzı uyarılar yapmak en sağlıklısı. Ben de bir süre önce bu uyarıyı yapmayan birisi yüzünden düşüyorum kalpiye pedalı bir an ayağımdan çıkaramadım da sonra çocuğa yetiştiğimde kulaklıkla müzik dinleyip bisiklet sürdüğünü gördüm. O halde iken beninle aklınca yarış yapmış ve bir virajda haber vermeden iç tarafa girmişti.

Geri