Scudo Sports

Suadiye sahilde bir bisikletlinin beni düşürüp kaçması

@Hurol Yoney
Teşekkür ederim,
Evet uyarmak şart, ancak kulaklık varsa duymama ihtimali var o da sıkıntı ☺️, kalipiye pedala cesaret edemiyorum bu nedenlerden, normal pedalla sakin sakin kullanmaya devam.
Hatta yol bisikletimi satıp şehir bisikleti mi alsam diye bile düşündüm. Ama halen doyamadım yol bisikletime, o kadar güzel ki ?

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
Scudo
geçmiş olsun hasar büyük olmuş,izmir için konuşmam gerekirse kiralık bisikletli gezinti yapan sürücüler yüzünden bisiklet yolunda en fazla 15 km hızla gidilir,çünkü sürekli zigzag çizerek geziniyorlar.ayrıca aniden yola fırlayanlar,arabadan inip masa kapmak için hunharca koşan piknikçiler klasik sorunlarımız,araç yolundan gidincede kornayla uyarıp bisiklet yolunu kullansana diyen araç sürücüleri ve trafik polisleri rahat yüzü vermiyor.allahtan sasalıya doğru uzadıkmı tenhalanıyor yol,sonra kaptır gitsin.

• Beğen
Tepkiler: Radioactive
Geçmiş olsun...

• Beğen
@seko35.50
Teşekkür ediyorum,
İstanbul’da araç yolunda gidince çok korkuyorum açıkçası. Bisiklet yolunda 15 - 20 km/s arası kullanılabiliyor, yoğun saatlerde çıkmamaya gayret ediyorum, özellikle hava güzelken Cumartesi ve Pazar akşamları bazen bisiklet kullanmak eziyet oluyor

@C.Koc
Teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@Murat Cömez

kamyonvari bir bisiklet önüne kırmış sadece abi..çarptığını düşünsene?hastanelik olurdu yüksek ihtimal.:)

• Beğen
@muhiddin
Aslında bana çarpıp düşürdü kendi devam etti ?

Bisikletimi aldım, Bostancı bisikletsepeti.com da sağolsunlar gerekli değişimler yapıldı. Sele tam bisikletin renklerine uygun orjinal sele ile değişti, ilave olarak aynakol koruyucu da taktırdım toplam masraf 235 tl civarı tuttu masraflar, buna şükür diyerek teslim aldım.
Tiagra fren kollarına dropbar ın altından tuttuğumda yetişemiyordum, onu da ayarladılar sağolsunlar. Işıl ışıl olmuş ?❤️?

Arkadaşlar ben yol bisikletine yeni geçtim.Biraz zaman geçtikten sonra günlük turlar yapmak istiyorum.Fakat otoyollardaki tırlar veya kamyonlar yanından geçtiğinde rüzgarından etkileyerek bizi düşürür mü?Bundan korunmak için ne yapabiliriz?

İstanbul' da bisiklet kullanmak için İstanbul dışına çıkmak gerek..

@eyupozturk
O da mantıklıymış.Ben de Konyadayım

Oncelikle cok gecmis olsun.

Ben izninizle biraz seytanin avukatligini yapayim:

• Bisiklet yolunda hizli gitmeyin. 20 falan bunlar bisiklet yolu icin hizli sayilir. Sadece kendiniz icin degil, ufacik cocuklar da dolaniyor bisiklet yolunun etrafinda, yola giriyorlar bazen, kac defa ucuz atlattiktan sonra vazgectim hizli gitmekten bisiklet yolunda. Eger hizli gideceksem araba yoluna iniyorum.
  • Yol bisikletlerinde genellikle zil takilmiyor. Mesela siz 235 lira masraf yaptiniz ama 15 liralik zil taktiniz mi? Muhtemelen takmadiniz cunku cok "agirlik".. Yapmayin, Giro D'Italia'da yarismiyorsunuz, 50 gr'dan bir sey olmaz.
  • Hizli gitmek istiyorsaniz araba yoluna inin. Korkacak bir sey yok, az biraz dikkat ve kendinizi araba sanmamak ama trafik kurallarina uymak yeterli trafikte gidebilmek icin. Zaten Istanbul sahil yolunda suruculer bisikletlilere alisik. Ana yoldan gitmeye korkuyorsaniz, bakiniz madde 1, bisiklet yolu sizin antreman parkurunuz degil. Illa guvenli bir yerde antreman yapmak istiyorsaniz velodroma gidiniz.

Tabii tum bunlar size carpani sucsuz yapmiyor, onu da belirteyim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Mert E.
Teşekkür ederim,
Ağırlık gibi bir takıntım yok, zilin ağırlığından ne olacak ?.
Bisiklet yolu bisiklet yoludur, antreman parkuru değildir, hız sınırı 20 dir. Sahildeki bisiklet yolu malesef çoluk çocuk herkesin dolaştığı, yürüyüş yolu ile ayrılmamış bir yer çok dikkatli olmak lazım.
İstanbul içinde araba yolu kesinlikle güvenli değil bisiklet kullananlar için, zorunlu olduğum yerler dışında araba yolunu kullanmamayı tercih ediyorum.

Geri