Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yılbaşında işyerinin banka ile olan maaş promosyonu sözleşmesi yenileniyor. İyi bi rakam ödeyecekler, o parayla kaliteli üst seviye içime sinen yeni bi bisiklet mi yoksa motosiklet mi alayım diye düşünüyorum şu sıralar... geçen yaz ve bu yaz bisiklet ile epey dolaştım çok güzel anılar biriktirdim, fakat yeni yerler de görmek istiyorum o yüzden bisiklet ile belli başlı yerlere gidebiliyorum. Motosiklet hem zamandan kazandırıyor hem bisiklet kadar enerji de harcatmıyor, bisikletin zevki ayrı ona bir şey diyemem tabi, bakalım nasip kısmet
Motorsiklet ile bisikletin iki teker olması dışında hiçbir benzerliği yok bana göre. Elma ile armut gibi. Hangisine ihtiyacınız varsa onu alın.

Scudo
Artık yeni bir teknolojiye bu kadar şaşırmam sanıyordum ama hareket sensörü olmadan ampullerin odaya girenleri algılayıp açılması cidden büyük zeka
bkz hue motion aware

Artık yeni bir teknolojiye bu kadar şaşırmam sanıyordum ama hareket sensörü olmadan ampullerin odaya girenleri algılayıp açılması cidden büyük zeka
bkz hue motion aware
Az önce Migros'tan geldim geçenlerde aldığım bir üründen bir tane daha sipariş verdim. Merdivenin olduğu yerde bir led ampul vardır 2 günde bir şarj ederdim ne ışık sensörü ne de hareket sensörü var sürekli yandığı ( sabah kalkınca ben söndürüyorum) ve ilk pil takıldığında çok güçlü aydınlattığı için 2 günde pilini bitirirdi. Geçtiğimiz değil ondan önceki haftasonu Migros'tan iThink marka bir sensörlü lamba aldım bugün 11. gün halen şarj etmedim gündüz ışığı algılayıp yanmıyor gece hareketi algılayıp 30 sn yanıyor. Bugün bir tane daha almaya gittim farklı bir şubeden yarın getirecekler. Az sonra fotoğraf atarım.

Dosyalar

• IMG_20251126_175318.jpg
    IMG_20251126_175318.jpg
    107,2 KB · Okunma: 12
  • Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
bkz hue motion aware
Tek ampulle çalışmıyor, önce birkaç hue ampul montajı yapmanız lazım. Bunlar kendi arasında sinyalleşiyormuş ve bu sinyallerdeki bozulmayı hareket olarak algıladıkları için yanıyorlarmış. Hareket sensörü olmadan demeyelim de, harici bir hareket sensörü olmadan diyelim. Çok kullanışlı gelmedi bana valla, arada duvar olmayacak, en fazla 7 metre mesafeli yerleşecekler falan. Güzel bi görsel etki yaratabilir tabi ama spesifik alanlarda kullanılabilir ancak, nasıl çalışacaklarını falan kontrol edip kişiselleştirebiliyormuşsunuz ayrıca, bunlar da güzel özellikler. Yine de aydınlatma her ne kadar önemli olsa da aydınlatmanın nasıl çalışacağı konusunda bu kendimi bu kadar zorlamak ister miyim bilemedim.

Gelişime açık bir teknoloji, yüksek gelir kesimine hitap ettiği için halka ne kadar iner bilemedim.

kendi arasında sinyalleşiyormuş
zigbee protokolü ile haberleşiyorlar, matter da destekliyor aynı zamanda homekitle de entegre, normalde bizde mutfakta motion sensör var açısı ve uzaklığı milimetrik ayarlanıyor baya hassas salona da bu motion awraenessi açtım çok iyi çalışıyor, girdiğin saniyede açılıyor ışıklar. Normalde bu özellik yoktu eski hub kabloluydu onu yeni çıkan pro ile değişince bu özellik geldi.

Görüntü 26.11.2025 17.59.png
gündüz ışığı algılayıp yanmıyor gece hareketi algılayıp 30 sn yanıyor.
Ben kahve makinesinin üzerine temudan aldım fotoselli aynı zamanda ışık sensörlü çok çabuk bitiyor pili ama tchiboda var fotoselli onlar iyi ama yeni sistemler presense sensörlü çok daha sepsifik, odada bulunduğunuzu algılıyor yani işemeye girip hareketsiz durunca ışık sönmüyor. Ben yatak odasının storuna presense sensör ile ışık sensörünü bağladım ben odadasysam ve yatağa ışık vuruyorsa storu kapatıyor ben yoksam ve veya ışık düşükse açıyor.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Yol bisikletini istemeye istemeye bırakmış olsam da Brooks seleli bir şehir bisikleti planlıyorum. Bisiklet bilinçaltı bir mevzu.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Yılbaşında işyerinin banka ile olan maaş promosyonu sözleşmesi yenileniyor. İyi bi rakam ödeyecekler, o parayla kaliteli üst seviye içime sinen yeni bi bisiklet mi yoksa motosiklet mi alayım diye düşünüyorum şu sıralar... geçen yaz ve bu yaz bisiklet ile epey dolaştım çok güzel anılar biriktirdim, fakat yeni yerler de görmek istiyorum o yüzden bisiklet ile belli başlı yerlere gidebiliyorum. Motosiklet hem zamandan kazandırıyor hem bisiklet kadar enerji de harcatmıyor, bisikletin zevki ayrı ona bir şey diyemem tabi, bakalım nasip kısmet
belki bir scooter işinizi görebilir, büyük bişey ile başlamaktansa.

Az önce Migros'tan geldim geçenlerde aldığım bir üründen bir tane daha sipariş verdim. Merdivenin olduğu yerde bir led ampul vardır 2 günde bir şarj ederdim ne ışık sensörü ne de hareket sensörü var sürekli yandığı ( sabah kalkınca ben söndürüyorum) ve ilk pil takıldığında çok güçlü aydınlattığı için 2 günde pilini bitirirdi. Geçtiğimiz değil ondan önceki haftasonu Migros'tan iThink marka bir sensörlü lamba aldım bugün 11. gün halen şarj etmedim gündüz ışığı algılayıp yanmıyor gece hareketi algılayıp 30 sn yanıyor. Bugün bir tane daha almaya gittim farklı bir şubeden yarın getirecekler. Az sonra fotoğraf atarım.
ürün adı nedir?

Ahulex bu sene 24-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenmiş, çok merak etmeme rağmen ne duydum ne gördüm... Youtube'da yazınca sadece 1 video çıkıyor. Bu yarışın üzerinde bir gizem sisi var sanki. Bir de sitelerinde "AHULEX bir ultra mesafe bisiklet etkinliğidir ve ülkemizde bu türde düzenlenen ilk ve tek yarıştır." diye bir cümle gördüm, TTUBR' de bu kategoriye girmiyor mu?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Çok korkuyorum Tevfik , @Özcan abinin WhatsApp grubunu da ele geçirmiş olabilir.:krktm:
Yoksa direkt Özcan Abiyi mi? :krktm: :krktm:
"Sizi bu gruptan kıçınıza tekmeyi çakmak suretiyle def ettiler, allaha havale ettiler, hatta savcılığa bile itelemiş olabilirler" gibi bi bildirim geldi vatsaptan :(

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
"Sizi bu gruptan kıçınıza tekmeyi çakmak suretiyle def ettiler, allaha havale ettiler, hatta savcılığa bile itelemiş olabilirler" gibi bi bildirim geldi vatsaptan :(
İki polis geldi; ''Silivri Tatil Köyü'nde bedava tatil kazandınız'' dedi.Ben de Umur'u da götürsek olur mu dedim.Niye olmasın dediler

• Üzgün
Tepkiler: Umur Bora
İki polis geldi; ''Silivri Tatil Köyü'nde bedava tatil kazandınız'' dedi.Ben de Umur'u da götürsek olur mu dedim.Niye olmasın dediler
Dallas Plajı falan deseydin keşke, Silivri biraz soğuk diyolar :(

bkz hue motion aware
Vay be, bu da çok zekice bir teknolojiymiş.

Geçen ay da klasik optik mouse'ın ortam sesi dinleyebildiğini, kısmen de olsa klavyede yazılan metni okuyabildiğini öğrenmiş baya şaşırmıştım. Farenin lazeri ile yüzey üzerinde oluşan mikro hareketleri analiz ederek bu verilere ulaşıyorlar. Zekice.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Geri